Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Staraczka23 wrote:Gusiak haha to tak jak my sie czulysmy zaglądając na sierpniowe , one zaczęły od połowy lipca

No to i tak później zaczęły sie rozpakowywac niż my...
Dziewczyny z października jesli nas czytacie to spokojnie, bez paniki... tu u nas tylko parę dzieciaczków jest takie wyrywne, reszta ma od swoich mamus zapowiedziane, ze maja grzecznie siedzieć w brzuszku do termin
Magnosia, ZakręconaOna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPojedynczy epizodGusiak wrote:No to i tak później zaczęły sie rozpakowywac niż my...

Dziewczyny z października jesli nas czytacie to spokojnie, bez paniki... tu u nas tylko parę dzieciaczków jest takie wyrywne, reszta ma od swoich mamus zapowiedziane, ze maja grzecznie siedzieć w brzuszku do termin
-
Z Lady i przybieraniem dziecka, to chyba chodziło bardziej o to, że skoro przybrała te 700g Zuzia i już waży ponad 2,5kg, to można rozwiązać ciążę bezpiecznie. Pewnie podadzą jej przy okazji w szpitalu sterydy na płucka dla małej i podejmą w poniedziałek decyzję.Synek

Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku!
-
nick nieaktualny
-
moka89 wrote:To jak moja w 30+2 miała 1900 to już się boję do ilu dobije
nie chccę takiego wielkiego klocka rodzic 
Moka89 - to samo powiedziałam lekarce, a ona stwierdziła, że łatwiej mimo wszystko rodzi się takie dzieci ważące 3kg niż 2kg, bo dziecko samo ma wtedy większą główkę i większą siłę, żeby pomóc naturze wyjść. Nie wiem, jak to wyjaśnić. Moja mama rodziła dziecko w 29. tygodniu i tylko potwierdziła, że bardzo trudno jest takie maleństwo urodzić SN.Synek

Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku!
-
Zazdroszczę, że się obrócił... ja wciąż w niepewności. Niby po ruchach można poznać, ale ja go czuję wszędzie. Teraz chyba czkawka w okolicy jajników...Czarna_88 wrote:My już pobwizycie ♡♡♡♡ mały się obrócił i jest główką na dół
waży całe dwa kilogramy
i pokazał w końcu nam troszkę buzke swoją i jest taki słodki ♡♡♡♡
Wstawię zdjęcie jak będę w domku
kolejna wizyta za 3 tygodnie i już zapis ktg będzie 20 minutowy 
Co do nr tel też mogę się z kimś wymienić
-
nick nieaktualnyMadziaRatMed wrote:Pamietajcie tez, ze dzieci w roznych tygodniach inaczej przybierają, Lady nas wyprzedza jednak o pare tygodni, zreszta na Polnej sa najlepsi specjalisci.
Swoja droga, czy jeszcze ktos jest co sie nie wymienil numerem?? Bo ja nie mam do nikogo i nikt do mnie, a ty sie takie rzeczy dzieja ostatnio... Co prawda ja sie szykuje na początek pazdziernika nawet, no ale jak widac, nie znamy dnia ani godziny....
Hej. Wysłałam Ci zaproszenie
z chęcią się wymienię nr tel.
MadziaRatMed lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNancy87 wrote:No to ja dodam tylko, że lady ma już 2 cm rozwarcia i ma do poniedziałku chodzić i się rozkręcać.
Lilla sterydy podają chyba tylko do 35 tygodnia.
Oooo ale bedzie , pierwsza parka forumowa wrzesniowo /lipcowa/ sierpniowa hehe
Nancy87 lubi tę wiadomość
-
700g na miesiac to raczej nie za dużo... moja w 3 tyg przybrała ok 600g. Pamiętajcie, ze cukrzyca działa w obie strony - można urodzić za duże (makrosomia) i za małe dziecko (hypotrofia). Chyba że nie chodziło do końca o wagę dziecka, ale o niebezpiecznie skaczące cukry.diatomka wrote:przeczytalam o Lady.
ale skoro na tydzien dziecko ma przybrac 200g, to 700 na miesiac to nie jest na logike duzo co? czy ja zle rozumuje? chyba ze w krotszym czasie
Lady, trzymam kciuki! Ciążę masz już prawie donoszoną, dacie radę!
Ja dziś dostałam o diabetologa skierowanie do szpitala na 28.08, "o ile nie rozsypie się Pani wcześniej"
Dopiero dziś sprawdziłam skrzynkę i widze, że mam tam numery telefonów
Zaraz odsyłam mój
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH

czuje sie bezpiecznie