X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Gusiak haha to tak jak my sie czulysmy zaglądając na sierpniowe , one zaczęły od połowy lipca :D

No to i tak później zaczęły sie rozpakowywac niż my... =)
    Dziewczyny z października jesli nas czytacie to spokojnie, bez paniki... tu u nas tylko parę dzieciaczków jest takie wyrywne, reszta ma od swoich mamus zapowiedziane, ze maja grzecznie siedzieć w brzuszku do termin =)

Magnosia, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia wysyłam zapro - ja tez sie nie wymieniłam jeszcze :)

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka, pozdrów Lady od nas, bo pewnie nie ma jak zajrzeć na forum.

Swoją drogą, za szybko kochane, oj za szybko. Jadę dziś po szafę i komodę do Ikei, to kupię torby i w weekend pakowanie :)

Carolline lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    No to i tak później zaczęły sie rozpakowywac niż my... =)
    Dziewczyny z października jesli nas czytacie to spokojnie, bez paniki... tu u nas tylko parę dzieciaczków jest takie wyrywne, reszta ma od swoich mamus zapowiedziane, ze maja grzecznie siedzieć w brzuszku do termin =)
    Pojedynczy epizod :)

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z Lady i przybieraniem dziecka, to chyba chodziło bardziej o to, że skoro przybrała te 700g Zuzia i już waży ponad 2,5kg, to można rozwiązać ciążę bezpiecznie. Pewnie podadzą jej przy okazji w szpitalu sterydy na płucka dla małej i podejmą w poniedziałek decyzję.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma co gdybac o co chodzi z wagą , ważne zeby mała była zdrowa i lady dobrze sie czula .

• moka89 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak moja w 30+2 miała 1900 to już się boję do ilu dobije :( nie chccę takiego wielkiego klocka rodzic :/

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, ważne by obie były zdrowe :) pozdrowię od nas Lady :)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady trzymam kciuki za was !!!

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    To jak moja w 30+2 miała 1900 to już się boję do ilu dobije :( nie chccę takiego wielkiego klocka rodzic :/

Moka89 - to samo powiedziałam lekarce, a ona stwierdziła, że łatwiej mimo wszystko rodzi się takie dzieci ważące 3kg niż 2kg, bo dziecko samo ma wtedy większą główkę i większą siłę, żeby pomóc naturze wyjść. Nie wiem, jak to wyjaśnić. Moja mama rodziła dziecko w 29. tygodniu i tylko potwierdziła, że bardzo trudno jest takie maleństwo urodzić SN.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_88 wrote:
    My już pobwizycie ♡♡♡♡ mały się obrócił i jest główką na dół :-D waży całe dwa kilogramy :-D i pokazał w końcu nam troszkę buzke swoją i jest taki słodki ♡♡♡♡
    Wstawię zdjęcie jak będę w domku ;-) kolejna wizyta za 3 tygodnie i już zapis ktg będzie 20 minutowy :-)

Co do nr tel też mogę się z kimś wymienić :-)
    Zazdroszczę, że się obrócił... ja wciąż w niepewności. Niby po ruchach można poznać, ale ja go czuję wszędzie. Teraz chyba czkawka w okolicy jajników...

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady ja również trzymam kciuki, aby wszystko było dobrze. Trzymajcie się Dziewczyny!

Ja chyba wagi nie będę znała przed porodem. Mój lekarz ma słabe USG, a na ostatnim porządnym byłam w 30+4 i wtedy mała ważyła prawie 1,6kg.

sRUqp2.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady trzymam mocno kciuki, na pewno wszystko będzie dobrze :)

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja dodam tylko, że lady ma już 2 cm rozwarcia i ma do poniedziałku chodzić i się rozkręcać.

Lilla sterydy podają chyba tylko do 35 tygodnia.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    Pamietajcie tez, ze dzieci w roznych tygodniach inaczej przybierają, Lady nas wyprzedza jednak o pare tygodni, zreszta na Polnej sa najlepsi specjalisci.
    Swoja droga, czy jeszcze ktos jest co sie nie wymienil numerem?? Bo ja nie mam do nikogo i nikt do mnie, a ty sie takie rzeczy dzieja ostatnio... Co prawda ja sie szykuje na początek pazdziernika nawet, no ale jak widac, nie znamy dnia ani godziny....

Hej. Wysłałam Ci zaproszenie :-) z chęcią się wymienię nr tel.

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    No to ja dodam tylko, że lady ma już 2 cm rozwarcia i ma do poniedziałku chodzić i się rozkręcać.

Lilla sterydy podają chyba tylko do 35 tygodnia.

Oooo ale bedzie , pierwsza parka forumowa wrzesniowo /lipcowa/ sierpniowa hehe

Nancy87 lubi tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Moj tyle wazyl jakos w 29 tugodniu. Teraz bylam wczoraj i ma 2,5 kg ;) takze nie jestes sama :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Moj tyle wazyl jakos w 29 tugodniu. Teraz bylam wczoraj i ma 2,5 kg ;) takze nie jestes sama :)
    Ja idę za tydzień, już się boję ;P

4me lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok juz mam 3 numery starczy ;D czuje sie bezpiecznie ;D a Wy wszystkie prosze poczywac a nie rodzic, przeciez jeszcze lipiec! Bo straszycie ludzi, ja jeszcze nie mam wozka!

relgio4pxlxziakh.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    przeczytalam o Lady.

ale skoro na tydzien dziecko ma przybrac 200g, to 700 na miesiac to nie jest na logike duzo co? czy ja zle rozumuje? chyba ze w krotszym czasie
    700g na miesiac to raczej nie za dużo... moja w 3 tyg przybrała ok 600g. Pamiętajcie, ze cukrzyca działa w obie strony - można urodzić za duże (makrosomia) i za małe dziecko (hypotrofia). Chyba że nie chodziło do końca o wagę dziecka, ale o niebezpiecznie skaczące cukry.
    Lady, trzymam kciuki! Ciążę masz już prawie donoszoną, dacie radę!
    Ja dziś dostałam o diabetologa skierowanie do szpitala na 28.08, "o ile nie rozsypie się Pani wcześniej" :P
    Dopiero dziś sprawdziłam skrzynkę i widze, że mam tam numery telefonów :D Zaraz odsyłam mój :)

8pdp47e.png
‹‹ 1787 1788 1789 1790 1791 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ