X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak Lady urodzi to bedzie pierwsza dziewuszka :)

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no to poczekaj chociaż do czwartku Lady a od czwartku rób wszystko. :) trzeba sobie zjeść kolację i iść się umyć tylko hmmm co by tu sobie zjeść w tak upalny wieczór. Ale mam zgagę normalnie aż wymiotować mi się chce. Chyba zjem sobie płatki kukurydziane z mlekiem, bo jakoś ochotę mam. No i ciągle myślę czy to wody mi nie odeszły czy to siki były, no ale mały się rusza skurczy nie ma więc obstawiam, że tak mi się siusiu chciało :D i do wc chlusnęło jak z kranu :)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tak liczycie i mowicie o przeczuciach czy w terminie czy po a ja im bliżej godziny zero tym bardziej sie boję :D
    Nawet nie chce myśleć co to za ból będzie haha .

Nie goncie tak ze stronami :D

Carolline lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    A no to poczekaj chociaż do czwartku Lady a od czwartku rób wszystko. :) trzeba sobie zjeść kolację i iść się umyć tylko hmmm co by tu sobie zjeść w tak upalny wieczór. Ale mam zgagę normalnie aż wymiotować mi się chce. Chyba zjem sobie płatki kukurydziane z mlekiem, bo jakoś ochotę mam. No i ciągle myślę czy to wody mi nie odeszły czy to siki były, no ale mały się rusza skurczy nie ma więc obstawiam, że tak mi się siusiu chciało :D i do wc chlusnęło jak z kranu :)

ja sobie zrobiłam na kolację twarożek z rzodkieweczką :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Wy tak liczycie i mowicie o przeczuciach czy w terminie czy po a ja im bliżej godziny zero tym bardziej sie boję :D
    Nawet nie chce myśleć co to za ból będzie haha .

Nie goncie tak ze stronami :D

Ja się nie boję porodu, ale połogu, jak sobie pomyślę 6 tyg, i takie podpaski jak pampersy, to jak to musi z Ciebie lecieć, O.O

skabarka lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taska przeterminowana to tak czuje, że Tym wylezie przed terminem.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Ja się nie boję porodu, ale połogu, jak sobie pomyślę 6 tyg, i takie podpaski jak pampersy, to jak to musi z Ciebie lecieć, O.O
    Te wielkie podpaski to na początku tylko. To się dość szybko normuje. A 6 tygodni bo wszystko musi dojść do siebie. A jak jeszcze będą ciąć itp to zanim się zrosnie i wygoi nacięcie... Swoje trzeba odczekać.
    Ja mam nadzieję, że się obedzie bez cięcia bo mnie strasznie szwy bolały, nabawilam się hemoroidow i zanim wróciliśmy z mężem do przytulanek to minęły że 3 miesiące...

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nie wiem, co się Wam tak śpieszy. Potem gówniarzerię będziecie miały non stop na głowie, przez resztę życia. Wypocznijcie, odeśpijcie swoje, potem nie będzie czasu i sił. Bo to jest tak: najpierw będziecie czekały, aż to zacznie mówić i chodzić, a potem będziecie marzyć, żeby się wreszcie zamknęło i siadło na dupie.

A tak na serio, to o ile nie ma wskazań, to jestem przeciwna wyganianiu przed skończonym 38tygodniem. Natura wiedziała co robi, że ciąża trwa ile trwa :P A już absolutną granicą jest dla mnie skoczony 36ty tydzień, a też często takie dzieciaki wymagają wspomagania... nie ma co wyganiać dzieciaka za szybko, bo się nie możemy doczekać, a potem efektem są powikłania albo niedorozwoje, które czasem ciągną się za dzieckiem przez całe życie.

Paulinek, kapturnica, anula1990, agatka196, .ona., Gusiak, przyszła mama, la_lenka, Dominka92, alutka, Czarna_88, adzia, Koalka, AniaM, Carolline lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to apropo połogu ,wczoraj mówiłam do M że bedzie sie ze mnie lało parę tygodni krwi .
    I uwaga jak jecie to nie czytajcie :D
    Powiedzial ze będzie z tego czarnina :D :D
    Myslalam że sie posikam ze śmiechu

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę sie SIGMA, ze Milanek coraz lepiej,jest piekny!!
    Lady Ty lepiej siedZ na dupie i grzecznie czekaj, nie ma co sie wychylac, w igoke nie popieram przyspieszania porodu, dziecko samo wie, kiedy powinno soe rodzic. Jak nie ma wskazan to nie cudujcie, kto widzial wczesniaki ten wie, ile to potem problemów i zmartwień.
    Ja to mam wrażenie, ze so mojego terminu jeszcze sto lat...

alutka lubi tę wiadomość

relgio4pxlxziakh.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Ja tam nie wiem, co się Wam tak śpieszy. Potem gówniarzerię będziecie miały non stop na głowie, przez resztę życia. Wypocznijcie, odeśpijcie swoje, potem nie będzie czasu i sił. Bo to jest tak: najpierw będziecie czekały, aż to zacznie mówić i chodzić, a potem będziecie marzyć, żeby się wreszcie zamknęło i siadło na dupie.

A tak na serio, to o ile nie ma wskazań, to jestem przeciwna wyganianiu przed skończonym 38tygodniem. Natura wiedziała co robi, że ciąża trwa ile trwa :P A już absolutną granicą jest dla mnie skoczony 36ty tydzień, a też często takie dzieciaki wymagają wspomagania... nie ma co wyganiać dzieciaka za szybko, bo się nie możemy doczekać, a potem efektem są powikłania albo niedorozwoje, które czasem ciągną się za dzieckiem przez całe życie.

No a ja nie wyganiam :) natura robi swoje, spacerować spaceruje od początku ciąży, na początku spacerowałam 2 godziny 2 razy dziennie, potem robiłam po 30 min spacery bo się nie dało dłuzej teraz wrócę to tych 2 godzinych z odpoczynami, co 30 min, tak jak dzisiaj :) Jak się urodzi na dniach to super :) ja jestem za na pewno szpital mi magnezu przeciw skurczowego już nie poda,

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls piszesz żeby odpocząć i się wyspać:p ehe...żeby jeszcze się dało spać hehe. W ogóle czuję, że nas te upały wymęczą:(
    Ale zgadzam się, że nie ma co za szybko wypędzać dzidziusia. Myślę, że mimo cukrzycy lady, to jeszcze z tydzień by mogła Zuzia posiedzieć. Każdy dzień jest bardzo ważny:) Ja taka ucieszona zasypiam, jak wiem, że kolejne godziny za nami w dwupaku i już coraz bezpieczniej:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie skończyłam :)
    994gf8.jpg

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:

A tak na serio, to o ile nie ma wskazań, to jestem przeciwna wyganianiu przed skończonym 38tygodniem. Natura wiedziała co robi, że ciąża trwa ile trwa :P
    Dokładnie, tym bardziej, że przecież ciąża trwa 40 tygodni, 38 to taki minimalny termin kiedy dziecko jest już donoszone.
    W przypadku wcześniejszego porodu to jest loteria - może być super, a może być nie tak fajnie i potem trzeba poświęcić dużo czasu na rehabilitację i nadrobienie.
    Sama jestem ostatnio w nie najlepszym stanie psychicznym, chciałabym mieć córeczkę w ramionach, wiedzieć że jest cała i zdrowa. Ale rozsądek przeważa, niech siedzi w brzuchu ile potrzebuje.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:

Heheh....rozwaliło mnie to! ;D
    Święta prawda... nie ma co się spieszyć, trzeba wręcz korzystać z tych ostatnich chwil kiedy jeszcze możemy same w spokoju chociażby nawet posiedzieć dłużej w łazience, żeby się pomustrowac przed lustrem =)

AniaM lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam uważacie, ja przysiadów nie robię, nie stymuluję sutków, tylko spaceruje, jak chce się urodzić to jej bronić nie będę. :)

diatomka lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    No a ja nie wyganiam :) natura robi swoje, spacerować spaceruje od początku ciąży, na początku spacerowałam 2 godziny 2 razy dziennie, potem robiłam po 30 min spacery bo się nie dało dłuzej teraz wrócę to tych 2 godzinych z odpoczynami, co 30 min, tak jak dzisiaj :) Jak się urodzi na dniach to super :) ja jestem za na pewno szpital mi magnezu przeciw skurczowego już nie poda,
    NO a te herbatki z liści malin, spacery (bo nie powiesz mi, że to nie specjalnie :D ) i inne cudowanie? :D
    O ile ja się orientuję, to cukrzyca jest wskazaniem do wcześniejszego ze względu nq makrosomię płodu i niewyregulowane cukry, Ty się Lady w razie czego łapiesz chyba na tę drugą opcję :P

kapturnica lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    NO a te herbatki z liści malin, spacery (bo nie powiesz mi, że to nie specjalnie :D ) i inne cudowanie? :D
    O ile ja się orientuję, to cukrzyca jest wskazaniem do wcześniejszego ze względu nq makrosomię płodu i niewyregulowane cukry, Ty się Lady w razie czego łapiesz chyba na tę drugą opcję :P

ale pozwolili mi pić herbatkę, 2 lekarzy, po za tym oboje mówili że ona nie przyśpiesza porodu, tylko pomaga w porodzie. Jakby jakieś były przeciwwskazania to bym nie piła.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbatka to raczej nic złego, też czytałam że raczej nie przyspieszy porodu, tylko wpływa na ukrwienie macicy i co najwyżej skraca czas jego trwania.
    Ale ze spacerami to bym jeszcze wyluzowała na kilka dni.
    Ja sama chodzę normalnie, w miarę możliwości codziennie po południu (chociaż przy tych upałach to sobie daruję). Ale też nie mam żadnych objawów, po spacerze nie twardnieje mi brzuch, nie mam skurczy itp. Jakbym wiedziała, że spacer działa przyspieszajaco to bym raczej poleżała dupką do góry, niż chciała go powtarzać. :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I kazała mi odłożyć aspargin, a chyba to jest przeciw skurczom. Więc jak pomimo tego miałam skurcze to coś się zaczyna dziać samo :)

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 1835 1836 1837 1838 1839 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ