X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • bento Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, czy któraś z Was nie zna stopnia dojrzałości łożyska?
    Mój lekarz nic nie mówił i dodatkowo na 3 prenatalnych też nie mam w opisie...

sRUqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj siostrzeniec szybko mowil i chodzil, a jego siostra pozniej zaczela mowic, choc w wieku dwich lat oboje juz mowili zdaniami. nie ma chyba regulh. Ale moja siostra duzo znimi cwiczyla. Siostrzenica w wieku 3 lat juz umiala pisac, choc polegalo to raczej na nasladowaniu. Tzn prosila by cos napisac i ona to powielala. Ale ma wycwiczona b. Dobrze motoryke.;)

• Dominka92 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:

Ja dopiero dowiedzialam sie ostatnio jak mialam juz II stopien, a do tego czasu tez nie wiedzialam bo widocznie bylo ok ;)

relgzbmhh8tsviez.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Moj gin nic nie mowi, natomiast 1.07 mialam genetyczne III trymestru i tam w opisie mam lozysko 1 stopnia ;)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po 38 tygodniu zacznę tylko jedno z rzeczy "przyspieszających" - męża zmolestuję, bo mi się już bardzo tęskni. A przez to, że mieliśmy sporą przerwę to teraz się jeszcze hamuję, bo nie wiem jak to może podziałać. Ale zaczniemy spokojnie, więc nie sądzę żeby działanie było za gwałtowne.

diatomka, Dżuls lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi oboje z lekarzy powiedz ze 1 stopien

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam pytanie: po porodzie położna z przychodni przychodzi do domu i teraz ja mam zgłosić do przychodni , że urodziłam i dziecko zapisać czy szpital to robi?

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę teraz się stresować tym, chociaż w 31 tygodniu na USG genetycznym pytałam się o łożysko i lekarz powiedział, że wszystko dobrze.
    W środę za tydzień mam wizytę to może dowiem się więcej...

Jak urodziłam Syna to w przychodni musiałam sama zgłosić i wybrać "swoją" położną środowiskową, ale było to już jakiś czas temu może coś się zmieniło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 22:10

sRUqp2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    Dziewczyny a ja mam pytanie: po porodzie położna z przychodni przychodzi do domu i teraz ja mam zgłosić do przychodni , że urodziłam i dziecko zapisać czy szpital to robi?
    Też mnie to ciekawi, tym bardziej, że ja nie mam żadnej wybranej położnej. Czy to znaczy, że nikt do mnie nie przyjdzie czy, że przyjdzie ktoś losowy?

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:

W 3 city szpital po porodzie wysyła dokumenty do przychodni która Ty im podałas jako "swoją" i stamtąd przychodzi położna - jednym slowem Ty czekasz na telefon :) nie wiem czy tak jest jednak wszedzie :) na pewno przed porodem robią z Tobą w szpitalu wywiad i tam trzeba podac przychodnie do ktorej wyślą karte dziecka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 22:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam skolei napisac sms mojej poloznie jak urodze.

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:

Ja nie znam też nic nie mówi, może dowiem się w środę na wizycie :)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem to przychodnie sama wybierasz dla swojego babla i mówisz w szpitalu przy wyjściu żeby szpital wiedział gdzie kartę szczepień wysłać A położna to np ja mam tam gdzie chodzę do rodzinnego lekarza i po porodzie ja lab mąż do niej zadzwoni i powie ze juz urodziłam i wtedy ona przychodzi do nas do domu :-) tak to wygląda u nas :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 22:14

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Tym razem będę bronić Lady - jeśli lekarze określili, że poród teraz jest już bezpieczny, to niech spaceruje. Od razu to porodu nie wywoła. Przypominam nieodpowiedzialne zachowanie Sweet - nie porównujcie dziewczyn w tej chwili.
    No Sweet przyznam, że jedzie po całości. Wyjeżdża na to zlecenie z torbą do szpitala, a potem będzie nad tym morzem w necie googlać, gdzie jest najbliższy szpital, gdyby, odpukać, coś zaczeło się dziać?
    Ale jako że pewnie ja tu uchodzę za największego zgreda i czepliwą jędzę, to już sie zamykam i pilnuję własnego ogródka :P Nie moje małpy, nie mój cyrk :P
    Co do łożyska, to tydzień temu miałam ciągle I stopień. Potem spytałam o to gina prowadzacego, to uznał, że ocena stopnia dojrzałości łożyska jest bardzo subiektywna i czesto tego się w ogóle nie sprawdza, tylko jak już jest ewidentnie III stopień, to znak, ze poród coraz bliżej.

Paulinek, przyszła mama lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Dzuls mi tez pare dni braklo do pelnego 36 tyg, ale maly mial przepukline pachwinowa i pepokowa, mega zeza, brak odruchu ssania,i zoltaczke,. Operowany na przepukline byl jak mial 15 mcy. Zaczal chodzic w wieku 16 mcy, mowic jak mial 3 lata i 8 mcy.
    Generalnie mial bardzo slabe miesnie wg mnie.
    No o tym właśnie mówię, że czasem nawet ten 36-37 tydzień nie gwarantuje, że dziecko jest już gotowe.

8pdp47e.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny litości, tyle piszecie. My cały czas tworzymy pokój dla Maryni, kolor na ściany wybrałam za ostry, lakierobejca do łóżeczka nie kryje, więc lekka załamka. Jestem mega zmęczona, wizytę ustawiłam na środę, więc jeszcze nie wiem co tam z moją szyjką i skórczami.
    Chciałabym urodzić 23.08 bo mój mąż kończy wtedy 40lat, to by był równo skończony 38tydz.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj lekarz mi nigdy nie mówił jaki mam stopień łożyska tylko mówi ze wszystko w porządku itp :-)

Z Miłości Stworzeni
    zrz6p07wp0k766o1.png
    26.06.2014[*] <3
  • bento Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lecę spać, dzięki za odzew w sprawie łożyska :-)

sRUqp2.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mykam juz do łóżeczka grzecznie :-)

Kolorowej i przede wszystkim przespanej nocy brzuchatki ;-)

Z Miłości Stworzeni
    zrz6p07wp0k766o1.png
    26.06.2014[*] <3
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie znam stopnia łozyska i nigdy się tym nie interesowałem heh

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
‹‹ 1837 1838 1839 1840 1841 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ