Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMoj siostrzeniec szybko mowil i chodzil, a jego siostra pozniej zaczela mowic, choc w wieku dwich lat oboje juz mowili zdaniami. nie ma chyba regulh. Ale moja siostra duzo znimi cwiczyla. Siostrzenica w wieku 3 lat juz umiala pisac, choc polegalo to raczej na nasladowaniu. Tzn prosila by cos napisac i ona to powielala. Ale ma wycwiczona b. Dobrze motoryke.
-
bento wrote:Kurcze, czy któraś z Was nie zna stopnia dojrzałości łożyska?
Mój lekarz nic nie mówił i dodatkowo na 3 prenatalnych też nie mam w opisie...
Ja dopiero dowiedzialam sie ostatnio jak mialam juz II stopien, a do tego czasu tez nie wiedzialam bo widocznie bylo ok -
nick nieaktualnybento wrote:Kurcze, czy któraś z Was nie zna stopnia dojrzałości łożyska?
Mój lekarz nic nie mówił i dodatkowo na 3 prenatalnych też nie mam w opisie... -
Ja po 38 tygodniu zacznę tylko jedno z rzeczy "przyspieszających" - męża zmolestuję, bo mi się już bardzo tęskni. A przez to, że mieliśmy sporą przerwę to teraz się jeszcze hamuję, bo nie wiem jak to może podziałać. Ale zaczniemy spokojnie, więc nie sądzę żeby działanie było za gwałtowne.
diatomka, Dżuls lubią tę wiadomość
-
Będę teraz się stresować tym, chociaż w 31 tygodniu na USG genetycznym pytałam się o łożysko i lekarz powiedział, że wszystko dobrze.
W środę za tydzień mam wizytę to może dowiem się więcej...
Jak urodziłam Syna to w przychodni musiałam sama zgłosić i wybrać "swoją" położną środowiskową, ale było to już jakiś czas temu może coś się zmieniło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 22:10
-
anulka20 wrote:Dziewczyny a ja mam pytanie: po porodzie położna z przychodni przychodzi do domu i teraz ja mam zgłosić do przychodni , że urodziłam i dziecko zapisać czy szpital to robi?
-
nick nieaktualnyanulka20 wrote:Dziewczyny a ja mam pytanie: po porodzie położna z przychodni przychodzi do domu i teraz ja mam zgłosić do przychodni , że urodziłam i dziecko zapisać czy szpital to robi?
W 3 city szpital po porodzie wysyła dokumenty do przychodni która Ty im podałas jako "swoją" i stamtąd przychodzi położna - jednym slowem Ty czekasz na telefonnie wiem czy tak jest jednak wszedzie
na pewno przed porodem robią z Tobą w szpitalu wywiad i tam trzeba podac przychodnie do ktorej wyślą karte dziecka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 22:11
-
nick nieaktualny
-
Z tego co wiem to przychodnie sama wybierasz dla swojego babla i mówisz w szpitalu przy wyjściu żeby szpital wiedział gdzie kartę szczepień wysłać A położna to np ja mam tam gdzie chodzę do rodzinnego lekarza i po porodzie ja lab mąż do niej zadzwoni i powie ze juz urodziłam i wtedy ona przychodzi do nas do domu
tak to wygląda u nas
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 22:14
-
Lilla My wrote:Tym razem będę bronić Lady - jeśli lekarze określili, że poród teraz jest już bezpieczny, to niech spaceruje. Od razu to porodu nie wywoła. Przypominam nieodpowiedzialne zachowanie Sweet - nie porównujcie dziewczyn w tej chwili.
Ale jako że pewnie ja tu uchodzę za największego zgreda i czepliwą jędzę, to już sie zamykam i pilnuję własnego ogródkaNie moje małpy, nie mój cyrk
Co do łożyska, to tydzień temu miałam ciągle I stopień. Potem spytałam o to gina prowadzacego, to uznał, że ocena stopnia dojrzałości łożyska jest bardzo subiektywna i czesto tego się w ogóle nie sprawdza, tylko jak już jest ewidentnie III stopień, to znak, ze poród coraz bliżej.Paulinek, przyszła mama lubią tę wiadomość
-
diatomka wrote:Dzuls mi tez pare dni braklo do pelnego 36 tyg, ale maly mial przepukline pachwinowa i pepokowa, mega zeza, brak odruchu ssania,i zoltaczke,. Operowany na przepukline byl jak mial 15 mcy. Zaczal chodzic w wieku 16 mcy, mowic jak mial 3 lata i 8 mcy.
Generalnie mial bardzo slabe miesnie wg mnie. -
Dziewczyny litości, tyle piszecie. My cały czas tworzymy pokój dla Maryni, kolor na ściany wybrałam za ostry, lakierobejca do łóżeczka nie kryje, więc lekka załamka. Jestem mega zmęczona, wizytę ustawiłam na środę, więc jeszcze nie wiem co tam z moją szyjką i skórczami.
Chciałabym urodzić 23.08 bo mój mąż kończy wtedy 40lat, to by był równo skończony 38tydz.
Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia