X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z rana :-) idę teraz na spacer bo poxniej ma być niezły upał. Co najlepsze ZUS przelal mi pieniądze :-) czyli wszystko zalezy od tego jak szybko zostały do nich złożone dokumenty bo od tego momentu mają max 30 dni na przelanie pieniędzy.
    Dzisiaj mam wizytę ciekawe czy młody się przekrecil. .. wątpię bo ciągle czuje go podobnie.

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Witam sie z rana :-) idę teraz na spacer bo poxniej ma być niezły upał. Co najlepsze ZUS przelal mi pieniądze :-) czyli wszystko zalezy od tego jak szybko zostały do nich złożone dokumenty bo od tego momentu mają max 30 dni na przelanie pieniędzy.
    Dzisiaj mam wizytę ciekawe czy młody się przekrecil. .. wątpię bo ciągle czuje go podobnie.
    Ja mam wizytę 11 i mam cholernego stresa z tym ulozeniem :/ Tyma w zasadzie czuje wszędzie, ale ostatnio częściej bardzo nisko. Podobno ok 3% dzieci się nie przekreca przed porodem, to ile nas tu jest z ulozeniem posladkowym?
    A probowalas robic ćwiczenia? W sensie siedzieć z pupa w górze, albo kleczec z wypieta pupa?

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami. Już standardowo po nieprzespanej nocy.☺
    Jak ja uwielbiam wtorki. ☺Bo w ten dzień rozpoczynam i kolejny tydzień, dziś już 37. ☺

Powodzenia na dzisiejszych wizytach, moja jest dopiero na 18. Już nie mogę się doczekać. ☺
    Miłego dnia mamunie. ☺

przyszła mama, Misi@, agatka196, easymum, .ona., Lady Savage, Czarna_88, snoopy_etka lubią tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gooood moooorniiiiiixng Vietnaaaaam :D
    Moje chłopaki wyjechały dzisiaj nad morze, co jak zwykle jest dla mnie traumatycznym przeżyciem, bo moje hormony wolałyby mieć ich obu przy sobie :P A z drugiej strony chata wolna i względny święty spokój :)
    U mnie jak dobrze pójdzie, to wstrzeli się w czyjeś urodziny. Na moje, 24.08, byłoby za wcześnie, ale np szwagierki z 4.09 to byłoby już całkiem w dechę :) Bylweby nie w teściową, w drugiej połowie września, ale na to raczej nie ma szans :P

8pdp47e.png
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się i ja z rana :) ja mam urodziny 12 września a termin na 2 września, ale generalnie chciałabym, żeby moje maleństwo urodziło się pod koniec sierpnia :) dzień daje mu do wyboru ;p

adzia, Carolline lubią tę wiadomość

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Ja tez myslalam, zeby Antos mogl urodzic sie 31.08 w dniu ur mojej diostry lub 3.09 w dniu jej imienin, na co moja siostra stwierdzila, ze moze lepiej by ur sie innego dnia by mogl swietowac tylko swoje urodziny. Bedzie wowczas dla miego wieksza radosc:-) Wiec w sumie stwierdzilam, ze ma sam sobie wybrac dzien...hehe nie bede naciskac :p

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Ja mam wizytę 11 i mam cholernego stresa z tym ulozeniem :/ Tyma w zasadzie czuje wszędzie, ale ostatnio częściej bardzo nisko. Podobno ok 3% dzieci się nie przekreca przed porodem, to ile nas tu jest z ulozeniem posladkowym?
    A probowalas robic ćwiczenia? W sensie siedzieć z pupa w górze, albo kleczec z wypieta pupa?
    Tak, ciągle robie cos w tym kierunku bo chce rodzic sn. Przeraza mnie cessrka. Wiem ze wszystko jest do przejścia. U mnie jest ten minus ze brzuch jest dosyć mały a syn duży i nie wiem czy to realne ze sie przekreci :-(

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozjaka wrote:
    z ta herbatą jest tak jak piszesz. ona nie wywołuje porodu a jedynie ma ułatwiać rozwieranie się szyjki już w trakcie porodu.

lady a lekarz kazał ci leżeć czy powiedział, że masz normalnie funkcjonować?

Witam się w piękny słoneczny dzień oboje lekarzy i ten z polnej i moja powiedzieli że mogę normalnie funkcjonować, spacerować, sprzątać, powiedzieli tylko że bez przesady :P

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    O... A my mamy rocznicę ślubu jutro... To juz 8. Czyli znamy się... 13 lat!!! O matko kochana, jak to zlecialo szybko o.O

W takim razie wszystkiego naj! My mamy o rok mlodszy staz malzenski, jak i poznawczy ;).

KathleenPL lubi tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Ja mam skolei napisac sms mojej poloznie jak urodze.

ja tak samo

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I witam sie. Dawno nie spalam tak dobrze ;)

A za miesiac o tej porze bedziemy tulic nasza dziewczynke ;) - no chyba, ze sie nie poslucha i wyskoczy szybciej.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • easymum Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko jeden dzień mnie było i tyle czytania ...

Sigma, masz prześlicznego synka, silnego i dzielnego, bo widać, że świetnie sobie radzi. A Ty jesteś dla niego najlepszą Mamą na świecie :)Ja tez się o Was modlę, żeby z dnia na dzień wszystko układał się jak najlepiej. Dużo drówka i sił dla Ciebie i Milanka!

Skabarka, dobrze, że się uspokoiło, ale teraz to się częściej odzywaj, bo my tu ze stresu paznokcie zjemy ;)

Ja wczoraj cały dzień poza domem, laboratorium, wybieranie i zamawianie sofy, fryzjer, wybieranie okularów dla M i jeszcze odbiór samochodu, który udało się przesunąć z dzisiaj. Dzięki temu dziś siedzę plackiem w domu, ale wczoraj padłam jak mucha. Jedno siku w nocy i spanie do 6, więc nie najgorzej. Zaliczyłam koktalj na tarasie, ale jest już tak gorąco,że z siedzenia na tarasie dzisiaj to by było na tyle. Może wieczorkiem, o ile sie ochłodzi. Cos czuje, że dzisiaj klima bedzie moim najlepszym przyjacielem ;)
    Teraz czas na śniadanko, prysznic, pomyje mebelki i troche poukładam, może nawet poprasuję, ale chyba na więcej dzisiaj mnie nie stać.
    Miłego dnia Mamusie :)

Sigma lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w kolejny upalny dzień =)

Też słyszałam, że w tym roku ma być to lato stulecia - że też nie miało kiedy wypaść ;D
    Zbieram sie kobitki i lecę zrobić badania, bo w piatek wizyta...

ps. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i nie lazcie za dużo po tych tropikach! =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no cześć! uwielbiam taką pogodę, upały mi nie straszne ;)

co do zgłoszenia dziecka do przychodni to teoretycznie powinno wyglądać tak że szpital wysyła papiery do wskazanej przez nasz przychodni ale w praktyce różnie to bywa i czasem trzeba samemu pofatygować się i samemu zgłosić.

życzę udanych wizyt ;)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Wstawalam do wc z bólami , biodra mi wysiadaja a raczej te prawe na ktore narzekam od 20 tygodnia .
    Anulka łączę sie w bólu , kolano mi dzisiaj szaleje .
    Czy sie wyspalam niewiem (ziewam) :D

Też miałam sen aleee jaki .
    Urodzilam sn jedno dziecko i jak stali nade mna odkryli ze jest drugie takie malutkie jak by nie dozywione , wyjeli przez cc i tym sposobem mialam bliźniacza parke :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od dwóch dni wstaję o 6...ale pewnie jak jutro będę miała tak wstać na badania to będę miała problem.

dzisiaj kolejny dzień upału - siedzenie w domu, tylko na SR skoczę...nie mam co robić tragedia;p ale pewnie jeszcze zatęsknię za takim stanem...

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj do mamy sie przejde o 13 wrócę i tez w domu bede sie kisic :D

Nawet nie jestem opalona w tym roku , po połogu chyba solarium odwiedze :D

• anula1990 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam...
    Ja o 10.30 mam spotkanie z połozna...mam nadzieje ze jak wyjde od niej nie bedzie skawru z nieba bo to samo południe :/

Dzisiaj spałam jak zabita bo 12 godzin !:) z małymi przerwami i dalej mi sie ziewa hhaha...

Ale wczoraj miałam radoche mały tak szalał w brzuchu jakby ufoludek tam siedział...chyba przez tą pogode w dzień jest małoaktywny...

Miłego dnia dziewczynki i nie skropcie dużlo bo cięzko Was nadrobic :*

74disg18xt1q3yyo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 22:21

Dżuls, alutka, la_lenka, easymum, Paulinek, snoopy_etka, chabasse, agatka196, Gusiak, Kucykowa, Sigma, .ona., trix, Czarna_88, Lady Savage, adzia, przyszła mama, MadziaRatMed lubią tę wiadomość

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się ponownie udało mi się usunąć na dwie godziny tylko. U nas kolejny upalny dzień czyli siedzimy w domu, a jutro wizyta u lekarza zobaczymy co i jakoś jest ;-) za dwa tygodnie tez muszę się zarejestrować, bo l4 mi się kończy ciekawe czy mnie wcisna, zobaczymy :-) a jeszcze w tym tygodniu na ktg muszę podjechać ile ciężko to widzę w te upały, lato stulecia a my w ciąży kurcze, a zobaczymy jaki wrzesień będzie i jaka zima i w przyszłym roku nadrobimy ;-) skabarka super ze ok wszystko, zaciskaj nogi niech Ola siedzi jaknajdluzej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 09:18

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
‹‹ 1839 1840 1841 1842 1843 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ