X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Bedzie tak jak z cesarkami. Ci co uzbieraja na łapówkę, albo będą mieć po prostu chajs to będą mieć. A reszta... Cóż, mają problem... Sama jak lezalam na patologii z mloda to byłam świadkiem jak laska tak się bała porodu, że jej mama dała kopertę lekarzowi i jeszcze tego samego dnia na stole wylądowała. Dla mnie to mało odpowiedzialne z każdej strony, ale kurcze... Im bardziej będą zakazywac, zabierać itp tym więcej bedzie takich sytuacji. A Ci debile zamiast ogarnąć braki kadrowe w szpitalach i pensje dla pracowników to za wszystko sie od dupy strony biorą. Dzizas!!!
    Dopiero co wprowadzili te ustawę o znieczuleniu i juz im się znudzila? Oj, oni bardzo nie chcą wygrać tych wyborów
    ..
    No tak bo jak PIS wygra to na pewno będzie znieczulenie...wowczas będziemy rodzic przy zdrowaskach i mocnym wsparciu bliskich....

chabasse, Lilla My, easymum lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 22:21

• 4me Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Dobry dzień ;)

Dziewczynki czy u stop pazurki mogą być pomalowane, bo nie wiem czy się gimnastykować i męczyć z hybrydą, czy lecieć po zwykły lakier żeby w razie wu szybko zmyć :P
    Sprawdź na stronie swojego szpitala. U mnie jest wyraźnie napisane, ze tylko paznokcie u rak maja być zmyte. Ja mam hybrydę na stopach i do porodu jej now ruszam:P

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe tak tak mochery z PiS zdrowaśki będą odmawiać :)

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona tez ma swoje studio i z tego co ogladalam robi super foty, teraz musze tylko sie zdecyowac czy isc sama do niej czy szukac kogos innego, ale wiadomo weekendy to duzo fotografow ma sezon slubny..
    Najpierw czekam az da znac czy ktorys najblizszy weekend ma wolny a jak nie to potem bede sie martwic :P

relgzbmhh8tsviez.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    Hehe tak tak mochery z PiS zdrowaśki będą odmawiać :)
    I to mnie chyba martwi najbardziej :/

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, dziś jest 4! Za równo miesiąc mam termin :D

Lady Savage, Czarna_88 lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Ooo, dziś jest 4! Za równo miesiąc mam termin :D

Ja za dwa dni będę miała równy miesiąc . Ale ten czas leci, ale ostatni miesiąc ponoć się dłuży. Zobaczymy czy i nam będzie się dłużył.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się tego dłużenia obawiam, zwłaszcza przy tych temperaturach. :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mielismy sesje foto w niedziele teraz 2-3 tyg mamy czekac na foty :/ Ale wiem, ze przynajmniej kilka fotek sie udalo i bedzie ladna pamiatka.
    Co do dat za rowno miesiac zaczynam macierzynski, yuppi!!

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    No tak bo jak PIS wygra to na pewno będzie znieczulenie...wowczas będziemy rodzic przy zdrowaskach i mocnym wsparciu bliskich....
    U znachora! Hahahhaa :D Wczoraj czytałam komentarze pod tym artykułem wyborczej o obłożeniu na warszawskich porodówkach, i jeden oszołom napisał, że jest taki boom dzięki PiSowi i zbliżającym się wyborom, bo ludzie robią sobie dzieci wierząc, że za PiS będzie lepiej i idą lepsze czasy, bo za PO to ludzie bali się mieć dzieci :D OMG. Myślałąm, że padnę.
    W kraju, w którym w rok 130 mln idzie na Kościół, a brakuje złobków i przedszkoli, bo nie ma na nie pieniędzy, na bank za PiSu będzie lepiej :D hihihiiii

Paulinek, alutka, przyszła mama, 4me lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja chciałam by mi teściowa dziś pstryknęła kilka zdjęć na spacerze ale od rana mam skurcze i zrezygnowałam ze spaceru, może wieczorkiem pójdę

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam właśnie od neurologa i jestem mega wkurzona. Ginekolog poprosił o zaświadczenie od neurologa, czy mogę rodzić SN czy CC, a ta krowa mi mówi, że za wcześnie na decyzję. Nie mam napadów od 7 lat, ale to dla niej za mało. Zapytałam, co zrobić, jeśli zacznę rodzić przed kolejną wizytą na początku września, a ona na to, że przyjechać do szpitala i wtedy zostanie przeprowadzona konsultacja przed porodem... I to wszystko pewnie dlatego, że ona pracuje w państwowym, a wie, że chcę rodzić w prywatnym...

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • diatomka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady to tylko sie cieszyc ze sa skurcze co?

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • la_lenka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie mam żadnych zdjęć :( Ale nigdzie nie wyjdę z domu, za gorąco.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż wczoraj się bawił aparatem i też powiedziałam mu, że musi mi coś pstryknąć żeby była pamiątka, także w jakiś wolny dzień coś pokombinujemy:) Ostatnio łapię doły i mówię do mojego: wiesz co bym zrobiła gdyby odeszły mi wody? Zaczęła bym płakać, że nie mam jeszcze wody z dziubkiem, przekąski, zdjęć zrobionych i dokumentów ułożonych hehe.

Uciekam teraz sprzątać w sypialni (pościel już nastawiona), muszę posegregować ciuszki małego, bo dostaliśmy reklamówkę od kolegi no i te dokumenty przygotuję:p

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie miałam sesji brzuszkowej i się zastanawiam nad nią ale chyba pójdziemy zrobić sobie parę fotekbdo fotografa żeby mieć razem z mężem a ma urlop od poniedziałku więc gdzieś pójdziemy na spokojnie ;-)

A ja właśnie przed chwilą wstałam z drzemkę hehe wtulilam się do męża i odplynelam ;-)

Skrabarka cieszę się ze dalej jesteś w dwu paku :-)

skabarka lubi tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka wrote:
    Witam się w 33tc :) Ja też uwielbiam wtorki ;)

Ja to chyba jako jedna z nielicznych na tym forum chce żeby moje dziecko urodziło się w terminie.Sądzę,że nie po to się uznaje,że ciąża trwa 40tyg. żeby bez wyraźnego powodu rozwiązywać ją szybciej ;) Poza tym mama przyjeżdża do mnie tuż przed tp.

I też absolutnie nie zależy mi żeby mój syncio "wstrzelał"się w urodziny czy imieniny kogoś..po co?Jego urodziny to ma być JEGO święto :)

My mamy z Mężem w sierpniu 5 rocznicę ślubu,a jesteśmy razem już ponad 10 lat :)

moka89 ja cały czas sobie robię hybrydę u rąk i u stóp..co do porodu to u stóp na pewno można mieć,bo niby czemu nie?a na rękach teoretycznie jeden powinien być przezroczysty,żeby widzieć czy nie sinieje Ci,ale generalnie nie każdy tego przestrzega ;)
    i nie celuje w daty :p
    Ja tak samo wcale nie chce zeby wychodzila wczesniej :)

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Lady to tylko sie cieszyc ze sa skurcze co?

No bardzo, ale coś czuję że to jeszcze nie jest to, za słabo boli xD

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasnie zrobilam sobie prezent (bez okazji) i kupilam perfumy :P. Bylam mila i mezowi tez kupilam ;). Cos innego niz zakup lekarstw, pieluch i tej calej dzidziowej reszty.
    To teraz moge lezec i pachniec :D

Paulinek, alutka, adzia, Carolline, Kasiarzynka, diatomka, Gusiak lubią tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
‹‹ 1841 1842 1843 1844 1845 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ