X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze przewracam się z boku na bok i próbuje wymyślić, co tu dzisiaj robić- nie wychodząc z domu oczywiście... Mój mężulek pojechał do Wa-wy w delegację i jakoś źle mi z tym. Teraz wolałabym mieć go przy sobie i mam nadzieję, że do czasu porodu jest to ostatni jego wyjazd.
    Skabarka, cieszę się, że wszystko OK i oby tak zostało :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hurraa nie jest tak źle z tą ciąża ;) nogi golę na leżąco w mojej mikro-wannie, a teraz właśnie pomalowałam paznokcie u stóp bez żadnego problemu ;) a dumna jestem jakbym przebiegła maraton;p

skabarka, .ona., trix, adzia, Carolline, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niedługo zbankrutuję na owoce, zjadłam wszystko co było owocowe w domu i nadal patrze czy coś nie zostało. :P Żeby nie ta pogoda to bym się przeszła na bazar, ale chyba wolę nie ryzykować.
    Chyba dziś zacznę dzieciowe pranie, pieluchy itp. jakby już pora dopinać wszystkie sprawy.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Tak, ciągle robie cos w tym kierunku bo chce rodzic sn. Przeraza mnie cessrka. Wiem ze wszystko jest do przejścia. U mnie jest ten minus ze brzuch jest dosyć mały a syn duży i nie wiem czy to realne ze sie przekreci :-(
    Mi bardzo zależy na sn. Ale mam takie zgago, ze nie ma opcji, żeby powiedziała z pupa w górze dłużej niz minutę bo mo wszystko do gardła podchodzi :( Natasze rodzilam naturalnie i teraz tez nie wyobrażam sobie, żeby było inaczej...

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Ja tez uwielbiam wtorki, dzis zaczynami 35 tydzien :) :) :)

Ale pospalam sobie, raz tylko wstalam o 1 na siusiu i do teraz ciagiem spalam! Nie chce zapeszac ale spie coraz lepiej :)
    Dzis biore psine i jedziemy do siostry i jej dzieciakow na wies, tam zawsze dom pelen ludzi to az chce sie tam byc :p

Milego dnia !! :)

Gusiak, easymum, Czarna_88, adzia lubią tę wiadomość

relgzbmhh8tsviez.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to po 7 znowu padlam i dopiero się obudzilam. No coś czuje, że cały dzień taki bedzie spiacy dzisiaj :D

Lady Savage lubi tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z pobierania krwi... upał jak cholera =)
    O ile jeszcze w cieniu da się wytrzymać to na słońcu robi się tragedia... =)

Paulinek gratuluję... wiem jak w ciąży cieszą takie drobne rzeczy jak np. pomalowanie paznokci ;D

U mnie też sezon owocowy w pełni... codziennie mam ochote na jakiegoś owoca, jadła bym tonami ;D

Owoce, nabiał i łakocie.... poza tym inne rzeczy mogą dla mnie nie istnieć =)

KathleenPL, Paulinek, Lady Savage lubią tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • justysss Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey, ja dopiero wstałam;)

Wczoraj po wizycie wszystko w porządku. Szymus waży już 2100g. To już taka mała kluseczkami a uparta jak tatuś, twarzy nie pokaże za Chiny ludowe.

Sigma twój maluch jest przeslodki, nic tylko tulic i całować;)

Miłego dnia życzę;)

agatka196, Sigma, Czarna_88, Kasiarzynka, Misi@, snoopy_etka, skabarka lubią tę wiadomość

Szymcio :)3jgxskjo9y0m1v90.png
    9vk503.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,18482716,ministerstwo-zdrowia-szykuje-kolejna-rewolucje-w-poloznictwie.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_Gazeta

i po znieczuleniach hehe ;)

• moka89 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry dzień ;)

Dziewczynki czy u stop pazurki mogą być pomalowane, bo nie wiem czy się gimnastykować i męczyć z hybrydą, czy lecieć po zwykły lakier żeby w razie wu szybko zmyć :P

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 33tc :) Ja też uwielbiam wtorki ;)

Ja to chyba jako jedna z nielicznych na tym forum chce żeby moje dziecko urodziło się w terminie.Sądzę,że nie po to się uznaje,że ciąża trwa 40tyg. żeby bez wyraźnego powodu rozwiązywać ją szybciej ;) Poza tym mama przyjeżdża do mnie tuż przed tp.

I też absolutnie nie zależy mi żeby mój syncio "wstrzelał"się w urodziny czy imieniny kogoś..po co?Jego urodziny to ma być JEGO święto :)

My mamy z Mężem w sierpniu 5 rocznicę ślubu,a jesteśmy razem już ponad 10 lat :)

moka89 ja cały czas sobie robię hybrydę u rąk i u stóp..co do porodu to u stóp na pewno można mieć,bo niby czemu nie?a na rękach teoretycznie jeden powinien być przezroczysty,żeby widzieć czy nie sinieje Ci,ale generalnie nie każdy tego przestrzega ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 10:38

Czarna_88, adzia, Gusiak, Gusiak, Carolline, easymum lubią tę wiadomość

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,18482716,ministerstwo-zdrowia-szykuje-kolejna-rewolucje-w-poloznictwie.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_Gazeta

i po znieczuleniach hehe ;)
    Bedzie tak jak z cesarkami. Ci co uzbieraja na łapówkę, albo będą mieć po prostu chajs to będą mieć. A reszta... Cóż, mają problem... Sama jak lezalam na patologii z mloda to byłam świadkiem jak laska tak się bała porodu, że jej mama dała kopertę lekarzowi i jeszcze tego samego dnia na stole wylądowała. Dla mnie to mało odpowiedzialne z każdej strony, ale kurcze... Im bardziej będą zakazywac, zabierać itp tym więcej bedzie takich sytuacji. A Ci debile zamiast ogarnąć braki kadrowe w szpitalach i pensje dla pracowników to za wszystko sie od dupy strony biorą. Dzizas!!!
    Dopiero co wprowadzili te ustawę o znieczuleniu i juz im się znudzila? Oj, oni bardzo nie chcą wygrać tych wyborów
    ..

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Dobry dzień ;)

Dziewczynki czy u stop pazurki mogą być pomalowane, bo nie wiem czy się gimnastykować i męczyć z hybrydą, czy lecieć po zwykły lakier żeby w razie wu szybko zmyć :P
    zależy od szpitala, na stronie mojego jest napisane, żeby i u rąk i stóp paznokcie były zmyte ;)

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Dobry dzień ;)

Mają być starte, ja też w szpitalu na polnej szybko usuwałam lakier z paznokci u nóg bo kazali

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie maluję wcale. Nie wygląda to za pięknie, ale trudno. Wolę połazić na sucho niż mieć kolejną rzecz do myślenia, konieczność pamiętania o zmywaczu itp.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

moka89 Na stronie większości szpitali które odwiedziłam była info aby paznokcie u rąk i nóg nie były pomalowane.

U nas upał, wszystkie okna pozasłaniane, wiatraki ustawione na full... akurat musiało się trafić takie upalne lato...

Właśnie mi się przypomniało, że muszę kupić klapki jakieś plastikowe do szpitala. Kupiłam jedne, chyba w marcu, ale moje stopy podwoiły swoja objętość w rezultacie czego klapki stały się bezużyteczne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 11:03

sRUqp2.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry. Spalam dzis super pieknie! Co prawda bylam kilka razy w wc ale chyba na spiocha, bo nic nie pamietam. Wiem tyle ze sikalam :P

Koalka, nie tylko Ty :) ja bardzo bym chciala urodzic w terminie, ale szanse na to sa znikome. Jak zaczna sie jakiekolwiek skurcze to moja szyjka tego nie wytrzyma- jest za bardzo otwarta od wewnatrz. (odpukac do tej pory nie mialam ani jednego skurczu- albo nie czulam)
    Dlatego musze zaciskac nogi jeszcze przez min. 3 tyg... co za tym idzie, o porodzie w terminie moge zapomniec.

l22nhdge5b933eoh.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde snilo mi sie dzis ze mialam super sesje ciazowa az pozazdroscilam sobie tego snu i zadzwonilam do dziewczyny rano ktora robi foty i jestem mile zaskoczona bo bierze tylko 10 zl za ujecie , robi duzo fot a my placimy tylko za te ktore sobie wybierzemy :P
    ale najgorsze jest to ze ja z M mozemy tylko w weekendy bo M w trasach w tygodniu a ona ma sezon slubny...
    Chyba ze zrobie M niespodzianke i sama bede na tej sesji :D ale kurcze wolalabym z nim zeby pamiatka byla.. a zbyt dlugo czekac nie moge bo to juz teraz w kazdej chwili moze cos sie dziac..
    Aaale bede miala dylemat caly dzien teraz :P

relgzbmhh8tsviez.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominka92 wrote:
    kurde snilo mi sie dzis ze mialam super sesje ciazowa az pozazdroscilam sobie tego snu i zadzwonilam do dziewczyny rano ktora robi foty i jestem mile zaskoczona bo bierze tylko 10 zl za ujecie , robi duzo fot a my placimy tylko za te ktore sobie wybierzemy :P
    ale najgorsze jest to ze ja z M mozemy tylko w weekendy bo M w trasach w tygodniu a ona ma sezon slubny...
    Chyba ze zrobie M niespodzianke i sama bede na tej sesji :D ale kurcze wolalabym z nim zeby pamiatka byla.. a zbyt dlugo czekac nie moge bo to juz teraz w kazdej chwili moze cos sie dziac..
    Aaale bede miala dylemat caly dzien teraz :P
    Ja mam dwie koleżanki, które robią takie sesje, ale jedna mi wyemigrowała do Szkocji, a druga w Ciechanowie mieszka i nie wiem czy będę miała jeszcze głowę na jeżdżenie gdzieś w podróże...

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jutro jestem umówiona na zdjęcia;) ale ja mam fajnie - fotografa znam od 10 lat ;) i jest profesjonalistą a przy tym super kumplem;) https://www.facebook.com/mjagiellicz polecam do pooglądania;)

‹‹ 1840 1841 1842 1843 1844 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ