X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja urodziłam w prawie skończonym 37tygodniu, młody teoretycznie donoszony, duży itd, ale długo męczył się z bardzo wysoką żółtaczką, potem rok go rehabilitowałam 5xdziennie, więc to nie takie hop-soup.

alutka lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulus wyspać, haha chyba wyśpię się jak dziecko będzie przesypiało noce :) bo teraz ni huhu a jeszcze mały ma swoje godziny kopania zauważyłam. Dokładnie te upały nas wykończą, ale bliżej niż dalej. Lady ty powinnaś troszkę przystopować, no dobrze chce wychodzić, ale wiesz doskonale kochana , że zuzia pcha się na świat to zamiast leżeć ile się da to jeszcze spacerujesz sobie 2 godziny zamiast leżeć w domu i czekać czy się rozwinie.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:28

wnidtv73dpzdszlc.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie szyjka krótka i rozwarcie na 3cm w 36tc jest powodem do leżenia a nie do cieszenia się i uskuteczniania spacerów.
    Ale spoko niech każda robi co chce bo zaraz będzie że znowu najazd jest na jedną osobę. Tyle że na sierpniówkach widać że maja takie samo zdanie jak my :-)

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tym razem będę bronić Lady - jeśli lekarze określili, że poród teraz jest już bezpieczny, to niech spaceruje. Od razu to porodu nie wywoła. Przypominam nieodpowiedzialne zachowanie Sweet - nie porównujcie dziewczyn w tej chwili.

diatomka, Gusiak, Lady Savage lubią tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    ale pozwolili mi pić herbatkę, 2 lekarzy, po za tym oboje mówili że ona nie przyśpiesza porodu, tylko pomaga w porodzie. Jakby jakieś były przeciwwskazania to bym nie piła.
    z ta herbatą jest tak jak piszesz. ona nie wywołuje porodu a jedynie ma ułatwiać rozwieranie się szyjki już w trakcie porodu.

lady a lekarz kazał ci leżeć czy powiedział, że masz normalnie funkcjonować?

• Kucykowa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma,przesliczny jest Twoj Synus!! :)

Sigma lubi tę wiadomość

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady skoro lekarz twój pozwolił Ci spacerować itp to korzystaj ;-) w koncu lekarze wiedzą co robią i mówią ;-)

Ja właśnie wcielam dwa hot dogi domowej roboty :-D pycha były :-)

I znowu noc spędzam sama z moją sunia bo mąż na służbę pojechał i tak cały tydzień :-(

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczęłam pakować swoją torbę do szpitala (ale dla małej trzeba tylko pampersy + chusteczki, więc to dam radę nawet ze skurczami złapać). Brakuje mi jeszcze kilku rzeczy, ale i tak sukces, zrobiłam duży krok do przodu :D

KathleenPL, snoopy_etka, skabarka lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ją musze swoją torbę jeszcze raz przegrzebac. No juz nie pamiętam co gdzie mam XD

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dalej wszystkie potrzebne rzeczy do szpitala mam w szafie i nie umie tego spakować do torby hehe muszę w koncu się zmobilizować ;-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny proszki lovela są jakieś zależne od miesięcy dziecka ? Mama mi coś mowila zebym patrzyła na to jak będę kupować i teraz widzę że jest różowy na zdjęciu a w necie niebieski i niewiem czy to do kolorów i białych czy zależne od wieku dziecka . Ogarnia któraś?
    Pytam bo mąż by kupil jutro na powrocie z pracy a pewnie nie bedzie wiedzial o co chodzi

• Dominka92 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupowalam i jest na nich 0+ - od pierwszych dni zycia i rozowy jest do kolorow i niebieski do bialego ;)

relgzbmhh8tsviez.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominka92 wrote:
    Ja kupowalam i jest na nich 0+ - od pierwszych dni zycia i rozowy jest do kolorow i niebieski do bialego ;)
    A cenowo jak ?
    Spojrzalam na leclerc jest za 20zl niecałe 2kg

• diatomka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls mi tez pare dni braklo do pelnego 36 tyg, ale maly mial przepukline pachwinowa i pepokowa, mega zeza, brak odruchu ssania,i zoltaczke,. Operowany na przepukline byl jak mial 15 mcy. Zaczal chodzic w wieku 16 mcy, mowic jak mial 3 lata i 8 mcy.
    Generalnie mial bardzo slabe miesnie wg mnie.

Ale skoro u LADY LOZYSKO 3stopnia to ja bym za przeproszeniem miala sra...ie.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diatomka dużo osób mówi że chłopcy późno zaczynają gadać , siostrzeniec też po skonczonych 3 zaczął :)
    Roczek na czworaka , dopiero po 2 albo 3 miesiacach zaczął :)

• diatomka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale te przepukliny to slabe miesnie .
    Ja sama zaczelam mowic jak skoncxyla trzy lata wiec to pewnie geny

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się ze zdaniem, że porodu nie powinno się przyśpieszać, chyba że po 40 tygodniu :-)

Czekam na kuriera z moją mega paką i będę mogła spakować całą torbę :-D

diatomka lubi tę wiadomość

sRUqp2.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na wyparzacz i butelki i pirdolki typu gabka do kapieli, szczotka do wlskow. I wsio.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    A cenowo jak ?
    Spojrzalam na leclerc jest za 20zl niecałe 2kg

W biedronce za chyba 1.8kg dalam 12.99 wiec ze wszystkich sklepow najtaniej. Pisalo ze wszystkie produkty lovela 12.99

relgzbmhh8tsviez.png
‹‹ 1836 1837 1838 1839 1840 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ