SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Zaczynacie starania o dziecko? Sprawdźcie, kiedy zacząć suplementację folianów i co naprawdę ma znaczenie.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • julita Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    IMAG1793.jpg
    Moje słoneczko nadal bez rurek!!! :)

toż to pucek :) Milanku oddychaj dzielnie aby mama była spokojna :)
    Sigma on jest cudowny :) ile teraz waży??

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I pomyśleć że i u nas takie cuda mieszkają :)

Maluszek super , sigma powiedz zdjecia tak przyciemnione czy mały Milan ma ciemniejsza karnacje ?
    <3

• diatomka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka dostalam z brzoskwiniami, choc myslalam o sliwkach, ale ttez sa pyszne

Sigma, chyba kazda z nas zapamieta Milanka jako nasze wspolne dzieciatko bo pierwsze!!!! jej, juz mialas na raczkach, wzruszam sie... jeszcze tylko te rury zabiora i z górki!

Skarbka dobrze ze sytuacja opanowaana

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po USG :) Helenka waży 2056g, wszystkie parametry w normie, główka trochę do przodu, nogi ponoć długie :P a z ciekawostek STOPA 6cm :)

nick nieaktualny, Kasiarzynka, nick nieaktualny, Gusiak, adzia, aldonaa, Wonderland, diatomka, nick nieaktualny, agatka196, Lilla My, Czarna_88, easymum lubią tę wiadomość

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Mój dzielny i najpiękniejszy syn!!! <3 <3 <3 co chwile sie wzruszam i rozklejam... Ze szczęścia :)

Nie dziwie się, my się tutaj wszystkie ciotki rozklejamy nad zdjęciami Milana ... a co dopiero Ty, mamusia =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diatomka bedzie zapamietany Milan jako pierwszy chłopiec i drugą osobą będzie czyjaś córka , pierwsza parka wrześniowa :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2510 wazy. Tyle ze teraz waga nie jest dobrym wyznacznikiem, bo ciągle dostaje leki w kroplowkach które waza sporo w porównaniu z takim małym cialkiem ;) także czy i ile stracił albo przybrał będzie bardziej miarodajne jak zejdzie z kroplowek i będzie na cycu :)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cały czas patrzę na Milana i nie mogę uwierzyć, że i w moim brzuchu też mieszka taka duża istotka, gdzie ona się tam biedna mieści? :P

nick nieaktualny, diatomka lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki duży Milan słodziutki :) walcz i oddychaj dzielnie maluszku :)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Ja cały czas patrzę na Milana i nie mogę uwierzyć, że i w moim brzuchu też mieszka taka duża istotka, gdzie ona się tam biedna mieści? :P

Dokładnie wczoraj miałam tak samo... tak popatrzyłam na brzuszek i sobie pomyślałam gdzie tu się mieści taka żywa istotka =)
    W ogóle jak się bardziej zastanawiam to myślę jakie to jest niesamowite, ze w naszych brzuszkach jest żywy człowiek... który otwiera oczka, rusza raczkami i nóżkami i tam sobie tak żyje =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    I pomyśleć że i u nas takie cuda mieszkają :)

Maluszek super , sigma powiedz zdjecia tak przyciemnione czy mały Milan ma ciemniejsza karnacje ?
    <3
    Miał żółtaczkę fizjologiczna lekka jak wiele noworodków, ale już schodzi z tego co widzę. Generalnie jest niewiele ciemniejszy od mojej dłoni, a ja mam jasna raczej karnację :) tak chyba fotka wyszla

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    A tak poza tematem... wydaje mi się, albo już dość długo nic się nie odzywała Aldonaa... ktoś coś wie?
    może coś pisała, a przeoczylam...?

Jestem, jestem. Czytam w miare regularnie, ale mialam ostatnio jakiegos mega dola i jakos weny mi braklo.

Mialam dzis wizyte. Nasza mala "kruszynka" wazy 2660 g! Wszystko u niej dobrze :)
    Co do szyjki... Skrocila sie do 2.1 cm wiec sporo, a do tego coraz bardziej sie od wewnatrz otwiera. ( czyli te cholerne klucia akurat u mnie odbily sie na szyjce) Mimo tego luteine biore jeszcze przez 1.5 tyg a wytrzymac mamy jeszcze tylko 3 tygodnie, aby wkroczyc w ten 38 tydzien. Lekarz opowiedzial mi o tym jak mniej wiecej bedzie wygladal porod jakbysmy mieli sie juz nie zobaczyc, ale tak jak on tak i ja mamy nadzieje ze zobaczymy sie jeszcze na wizycie 24 sierpnia. Potem juz moze sie dziac co chce. Jest spore prawdopodobienstwo ze zobaczymy sie z Lilka jeszcze w sierpniu, najpozniej na poczatku wrzesnia <3
    Takze teraz przez 3 tygodnie bede w wiekszosci lezakowac. Torby spakowane, ciuszki poprane...
    Mimo tej glupiej szyjki wizyta poprawila mi troche humor. A jak sie dowiedzialam ze mala ma 2600-2700 to juz wogole banan na buzi :)

nick nieaktualny, Kucykowa, Wonderland, nick nieaktualny, adzia, .ona., nick nieaktualny, agatka196, snoopy_etka, Czarna_88, Carolline, nick nieaktualny, chabasse lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma synus jest sliczny i bardzo dzielny!

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aldona bardzo sie ciesze, że wrocilas bo już się zaczynalam o Ciebie martwić =)

Ta Twoja kruszynka to z tego co widzę już wcale nie taka kruszynka... ale to bardzo dobrze, tym bardziej ze tak jak piszesz ta szyjka się skraca ...
    Teraz dołączysz do grzecznie leżących w domach i na pewno wytrzymacie spokojnie do września =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma fajowy synuś!

nick nieaktualny, adzia lubią tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ktore sa na luteinie:
    luteina 100 2x2 to nie za duza dawka?

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Nie myśl za dużo, widać tyle potrzeba. Ja brałam na początku ciąży 2x100 Luteiny plus 3xDuphaston.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:

Ja mam 50 2x2... ogolnie to mialam miec 100 2x1, ale przestali ja refundowac dlatego biore 50 w podwojnej dawce... lekarze sie znaja, wiec spokojnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 18:46

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja biore 50 mg raz dziennie dopochwowo na noc.

• .ona. Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny. Nie bede myslec za duzo - racja :). Mam brac od dzis do terminu.

‹‹ 1833 1834 1835 1836 1837 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ