X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odebrałam właśnie wyniki krwi z wczoraj, przy jakiej wartości hemoglobiny bierzecie żelazo itp?

erytrocyty 3,6 przedział 3,7-5,1
    hemoglobina 10,90 przedział 12-16
    hematokryt 31,9 przedział 37-41 ?

Bo mąż biedny odebrał wynik i już dzwonił zaniepokojony. Kochany, że się martwi, ale chyba trochę przesadza, czy wynik faktycznie niski?

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś czuję ze dzisiaj będzie kiepsko z tym upalem U nas :-/ juz mnie głową boli jest mi bardzo gorąco i duszno :-( A jutro ma być jeszcze cieplej o boziu :-(

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek, tylko trochę poniżej normy- w ciąży to normalne, bierzesz jakieś preparaty witaminowe?

kiedy mi wyszła hemoglobina 12, to gin powiedziała, ze wyniki mam rewelacyjne jak na 9 miesiąc :-)

720fbe94f2.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    odebrałam właśnie wyniki krwi z wczoraj, przy jakiej wartości hemoglobiny bierzecie żelazo itp?

Bo mąż biedny odebrał wynik i już dzwonił zaniepokojony. Kochany, że się martwi, ale chyba trochę przesadza, czy wynik faktycznie niski?

Paulinek - ja mam podobne, a moja lekarka uważa, że jest to jeszcze w normie dla ciężarnych. Także uspokój męża :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panikarz...;p biorę Femibion z żelazem i osobno magnez;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwasami wypalalam zgage pomagalo a teraz nic :/
    Od rana juz 3 rennie wzięłam i dupa , mi się wydaje ze tak jak wtedy palilo i pilam cierpki kompot z wiśni tak teraz może być wina jabłek z tym ze nie jadlam na noc a jakos po 17 a w nocy sie aktywowalo do teraz .
    Mleka za bardzo nie lubię ale od wczoraj wypilam 1,5L w nocy dopilam trochę,rano mąż do kawy otwieral i zaraz muszę do sklepu smigac po nastepne .

A co do schylania to żałuję że wczoraj włosów nie chcialo mi się farbowac i niewiem czy je zrobie dzisiaj bo wizja schylania nad wanną przeraża .

• diatomka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek trqgedii nie ma, ale jak sie martwicie z mezem to pokaz nawet swojemu interniscie:) moj mi zapisal zelazo i nie bylo problemu. Teraz nasza krew jest rozrzedzona i stad takie wyniki.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziem dobry z rana. Nocka byla cudowna- 2 razy na siku ale od razu wracalam do kamiennego snu :)

Skabarka nie ma zadnych nowych wiesci od sweet.

Paulinek ja mialam hemoglobine 10,2 i mimo zelaza nie chciala mi drgnac do gory. Zawsze mialam "slaba" krew. Taka chyba moja uroda. Lekarz powiedzial, ze w ciazy hemoglobina to jedna wielka zagadka :) Ostatnio moja hemoglobina skoczyla do 11.2 wiec sie doktorek cieszyl :)

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno jak odrazu bierze sie zelazo i magnez to jest gorsze wchlanianie zelaza. Zelazo tez bierze sie godzine po posilku razem z wit c by siedobrze wchlonelo :)

A to sa normy dla kobiet nie bedacych w ciazy wiec nie ma sie czym martwic. Tak mi gin powiedzial. Ja od 3 miesiecy biore dwa razy dziennie szelazo i jest juz lepiej ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aldona czyli skabarka pisala jednak sms do niej i bez odezwu tak ?

• easymum Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:

O bosz, dzisiaj koronacja carewicza i znów całe miasto zablokowane. Tu się nie da żyć.

Dżuls, dobrze, że przypomniałaś, ja mam wizytę u naczyniowca, muszę wyjechać wcześniej na wszelki wypadek

gg64rl68s121551a.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Lalenka śniło mi się że rodzisz!
    A potem że Dominika urodziła 3 chłopców :-0
    jaka schiza :-D

Co do teściowej to szkoda słów się wypowiadać bo u mnie istny cyrk na kółkach i jeszcze mieszkam z nią pod jednym dachem.

Paulinek ja takie wyniki maiłam w czerwcu i też się martwiłam a doktor powiedział że są ok. A w lipcu bez brania leków wyniki wróciły do normy.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carewicz przemawia na Wiejskiej (moim zdaniem nazwa ulicy pasuje jak ulał), czekam aż wspomni o moich obiecanych pieniądzach na dziecko :D

Lilla My, KathleenPL lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:

dla ciezarnych jest inny zakres
    hemoglobina 11,5-13,5
    erytrocyty 3,5-4,5
    Hematokryt w ciazy spadek do 7%

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • anulka20 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zasnęłam ok 7.30 i o 9.40 się obudziłam. Wstaje ubierać się, dzisiaj siedzimy w domku i się nie ruszam. Zgage mam popołudniu wiec wiem co to znaczy i współczuję, bo mi aż czasami nie dobrze od niej. Teściowa też wygrałam na loterii nie mogę narzekać a zapyta czy niczego nie potrzeba, czy coś kupić, kupi ciuszki a na początek zapyta jakie mi się podobają i odpukać na razie się nie wtrąca zobaczymy jaki wnuk jej pierwszy przyjdzie na świat i do tego emerytura wiec wtedy się okaże mam nadzieję że codziennie u nas bywać nie będzie. Lady super to od Zuzi zależy kiedy chce rodziców poznać, Sigma Milan przeslodki

Lady Savage lubi tę wiadomość

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • aldonaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Aldona czyli skabarka pisala jednak sms do niej i bez odezwu tak ?

Nie wiem czy pisala. Zapytalam czy ma jakies nowe wiesci od sweet, odpisala ze nie. Mysle ze gdyby sie cos dzialo to sweet napisala by albo do skabarki, albo ewentualnie tu na forum.

Staraczka23 lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto to jest ten carewicz :D :D
    Od rana o nim piszesz a ja mysle hahaha

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Kto to jest ten carewicz :D :D
    Od rana o nim piszesz a ja mysle hahaha
    No Duda, miłościwie nam panujący od jakiś 15 minut.

Paulinek lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach bo to dzis wielki dzien! Matko ja pogody nie ogladalam nie wiem do kiedy te upaly maja byc:(

W ogole wiqdomosci zadnych z tydz nie ogladalam

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka ja nad ranem myslallam ze palce wsadze i wyrzygam bo nie szło spać

‹‹ 1871 1872 1873 1874 1875 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ