Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
.ona. wrote:dla ciezarnych jest inny zakres
hemoglobina 11,5-13,5
erytrocyty 3,5-4,5
Hematokryt w ciazy spadek do 7%
Ja mam podane takie poczatkowe normy ( czyli hemoglobina od 11,5 ) dla osoby doroslej( nie bedacej w ciazy) . Chyba co laboratorium to inne normy. -
nick nieaktualny
-
Paulinek wrote:odebrałam właśnie wyniki krwi z wczoraj, przy jakiej wartości hemoglobiny bierzecie żelazo itp?
erytrocyty 3,6 przedział 3,7-5,1
hemoglobina 10,90 przedział 12-16
hematokryt 31,9 przedział 37-41 ?
Bo mąż biedny odebrał wynik i już dzwonił zaniepokojony. Kochany, że się martwi, ale chyba trochę przesadza, czy wynik faktycznie niski?
erytrocyty 4.18 norma 3,7-5,1
Hemoglobina 10,9 norma 12-16
Hematokryt 34 norma 37-47
Dostałam od razu Tardyferon 2x1. Generalnie mój lekarz ma lajtowe podejście, ale tu od razu zareagował przepisując żelazo, bo bardziej mu się niski hematokryt nie podobał. Po 3 tyg brania żelaza
Erytrocyty 5,1
Hemoglobina 12,6
Hematokryt 39
Niestety mam poniżej teraz RDW-CV, PDW, P-LCR - nie mam pojęcia co to, bo wizyta dopiero jutroale czytałam ze to z anemią coś powiązane
-
Dzień dobry
A mnie się dziś nawet nieźle spało.... jak aie kladlam to już mialam wizję nieprzespanej nocy przez ten upał za oknem, ale o dziwo nie dość ze jakoś w miarę szybko zasnelam, obudzilam się moze ze dwa razy to jeszcze spałam do 10!
Gratuluję wszystkim rozpoczętych nowych tygodni
Lady to faktycznie bardzo wcześnie się rozpakowala jak w 30 tc, najważniejsze żeby maluch dał sobie rade...
Sigma przecudwne widoki z rana! ♥
Strasznie sie ciesze, że już jesteście razem -
Spojrzałam właśnie na prognozę pogody na najbliższe 2 tygodnie - u mnie przez cały czas upał nawet do 38 stopni, dopiero za 2 tygodnie w czwartek szansa na "ochłodzenie" do 29 .... i może trochę deszczu ... masakra! Pozostaje liczyć, że prognoza się nie sprawdzi i deszcz z ochłodzeniem do normalnych 25 stopni przyjdzie wcześniej. Klima chyba będzie włączona non stop, a my pójdziemy z torbami za rachunki za prąd
A tak poważnie co do klimy - ja też od lat mam mega kłopoty z zatokami, ale klima w domu wogóle mi pod tym względem nie przeszkadza. Żadnych problemów. Planowaliśmy od dawna instalację, ale w tym roku mąż w kwietniu podjął decyzję, że robimy. Pretekstem była moja ciąża i wizja ciepłego lata, ale aż tak ciepłego nie braliśmy pod uwagę ... W tej chwili wysławiam to urządzenie pod niebiosala_lenka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam sie.
Dzwonili do mnie z laboratorium ze musze powyorzyc mordologie bo sie skrzep zrobil i nie mogli wykonac badaniadobrze, ze wizyte mam dopiero w srode.
Sigma przystojniaka masz przy sobie. Chlopcy sa zadadniczo wedlug mnie do prwnego wieku bezplciowi, a po nim odrazu widac ze chlopak.
U mnie upal a chce do zlotnika pojechac po bransoletkę dla siostry i kiepsko to widze. Kurcze zwija mi sie siostra za ocean. nawet malej nie zdąży zobaczyc:(Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 10:47
-
i ja się witam z rana
i dziękuje Bogu za to jak znosze ciążę. Nie mam skurczy łydek, zgagi, opuchniętych nóg, generalnie nie ma tragedii. Kuzynka rodzi miesiąc po mnie i dziś ma jakąś jazde z wymiotami- może się czymś zatruła. Siostra moja ma termin za 5 dni czyli jest jak tykająca bomba :)i i tu mam pytanie o czym może u niej świadczyć puls uwaga 133 i temperatura wahająca się między 37 a 38 stopni? ma tak od wczoraj. Dzisiaj czeka na męża aż wróci z pracy i jadą do lekarza.
Marzenia się spełniają
-
Przyszła mama,puls na pewno wymaga konsultacji lekarza. Ja na ostatniej wizycie miałam ok 95 i lekarz był zaniepokojony, kazał sprawdzać i jeśli będzie powyżej 100, to jechać na IP.
Co do hemoglobiny, to ja miałam ostatnio 12,7 i lekarz śmiał się,że jak u rosłego mężczyzny
-
nick nieaktualnyDziewczyny bo o klime trzeba dbac. Jesli sie ja odgrzybia i czysci to nie ma problemow. Niesety w urzedach i Ch roznie z tym bywa. Moj maz projektuje i robi przetargi na chlodnie i kilmy i cos na ten temat wiemy...w domu raczej kazdy dba o to by zmieniac i czyscic filtry dlatego nie ma problemow.
easymum lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnysnoopy_etka wrote:Przyszła mama,puls na pewno wymaga konsultacji lekarza. Ja na ostatniej wizycie miałam ok 95 i lekarz był zaniepokojony, kazał sprawdzać i jeśli będzie powyżej 100, to jechać na IP.
Co do hemoglobiny, to ja miałam ostatnio 12,7 i lekarz śmiał się,że jak u rosłego mężczyzny
Jej uwielbiam imie Gustaw...maz sie nie dal przekonac ;/snoopy_etka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jestem po usg, wszystko super, wymiary nawet kilka dni do przodu, więc zupełnie przestaję sie martwić. No i już 3 kilo człowieka, wow!
Tyle, że główka już dość mocno nisko, więc już oficjalnie się nastawiam na drugą połowę sierpnia, a nie wrzesień. Ciekawe co córka na to?Niech tylko przejdą te tropikalne upały to mogę iść rodzić.
Dżuls, Misi@, aldonaa, Dominka92, Staraczka23, Gusiak, chabasse, .ona., easymum, KathleenPL, agatka196, Lady Savage, Wonderland, diatomka, karolcia87, Nancy87, Nancy87, Carolline, julita, Anitka201, adzia lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, jak Wasze brzuchy? Ja swoj zawsze mialam nisko, ale od wczoraj to jakos perfidnie w dol zszedl. Wczoraj rano myslalam, ze to pewnie po nocy tak "wyszczuplal" pod piersiami. Ale bylo tak caly dzien i dzis tez od rana jak patrze w lustro to widze mega roznice.
-
Laski, jak to jest z depilacją w ciąży? Maszynka elektryczna dozwolona? Chodzi mi o bikini.
Aldonaa - mój brzuch ciągle jest wysoko, już mnie ostatnio teściowa zmacała i zawyrokowała, że macica jezcze wysoko, więc jeszcze daleko do porodu. Btw, wkurza mnie to macanie, zupełnie jakby brzuch nie był częścią mnie i można było sobie macnąć kiedy ma się ochotę. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny