X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie to mam dziś dzień dla siebie, jako że chłopaki są nad morzem. Pazury zrobione, bikini powiedzmy, że ogarnięte, zaraz lecę podciąć kudły do fryzjera, a potem lecę z koleżanką na kawkę do kawiarni kolegi :) Zadzownił dzisiaj rano mąż i pytał jakie mam plany na dziś, to mu oświadczyłam, zgodnie z prawdą, że będę przepuszczać jego ciężko zarobione pieniądze :D

Misi@, la_lenka, .ona. lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak nie przesadz z tą wodą i cytryną bo na słońcu mozesz plamy mieć

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi belly pokazuje dziś 37 dni do TP
    A do CC zostało zaledwie 28 dni ! :-)

Wzięłam ogarnęłam mieszkanie bo na meblach to już pisać można było i siedzę i cieknie ze mnie ciurkiem. Zaraz wezmę prysznic może lepiej, a przynajmniej chłodniej. I niestety muszę iść na miasto.

Nad wodę planuję gdzieś w sobotę ruszyć. Nawet na basen bo nie daje rady już w domu. Ale już dziś miłą chęcią bym dupkę gdzieś pomoczyła :-)

Misi@ lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:

Ja jakas dziwna chyba jestem. Potrafie 3 L dziennie wypic z cytryna i mieta i dzieki Bogu bez zadnych plam jeszcze funcjonuje. :)

l22nhdge5b933eoh.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny łóżeczko przyszło i teraz pytanie mogę przepłukać baldachim, pościel prześcieradło i kołdrę i poduszkę oraz ten ochraniacz ale chcę włączyć na płukanie nie na pranie :)? Czy nic się z nimi nie stanie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 12:10

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:

Ja nie wychodzę na słońce... ;D
    W taki upał póki nie musze to nosa nie wysciubiam poza drzwi mieszkania... dopiero jutro czeka mnie wizyta u ginka, ale mąż już mi zapowiedzial, że mam jechać autem (piechotą mam może z 15 min ;D ) wiec tez pewnie dużo słońca nie złapie =)

Dżuls baaaardzo dobry plan ;D
    Ja juz swojemu zapowiedziałam, że po porodzie On zostaje w domu z małą, a ja wybieram się do fryzjera... trzeba odżywic włosy, może trochę podetne, zrobię jakiś kolor... takie kilka chwil tylko dla mnie po tych tygodniach siedzenia samej w domu =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka to z pisaniem jak u mnie haha nie pamietam jaki kolor ma stolik szklany :D

Aldona ale w ciąży? Niektórzy np moja mama za dużo nie może ,ja mogę też pić i nic tylko coś mówiła że w ciąży za dużo nie mozna

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Diatomka (ja też dopiero niedawno to zauważyłam ;D ) to nie jest MoZAJka, tylko MoZJAka ... ;D
    Wszystkie od poczatku chyba na to nie zwrócilysmy uwagi, bo i na pierwszej stronie jest wpisane z błędem =)
    bo miała być mozajka ;) literówka mi się wkradła podczas rejestracji i się zorientowałam dopiero po 3 mc
    diatomka wrote:
    Mi dzis belly pokazalo 49 dni;)
    Moglby juz byc koniex sierpnia nooo

Mozajka moj brat w pazdzierniku wroci zza oceanu, na dlugo siostra wyjezdza?

Kurde leze i juz jestem uklejona i spocona:/ a obiecalam malemu kulki ten figloraj , wiec musze za jakies p
    W grudniu mają z mężem przylecieć na chrzciny małej a pozwolenie mają na dwa lata.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    Dziewczyny łóżeczko przyszło i teraz pytanie mogę przepłukać baldachim, pościel prześcieradło i kołdrę i poduszkę oraz ten ochraniacz ale chcę włączyć na płukanie nie na pranie :)? Czy nic się z nimi nie stanie?

ja wszystko prałam, tylko na 30 stopni i 600 obrotów. a tyle zer ja nie mam baldachimu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja widziałam tylko jak z telefonu pisze to wyskakuje mozajka dlatego nie poprawiam .
    Na nicku Skabarka tez robicie błędy bo niektóre piszą skrabarka :D

A jak już przy nickach jestesmy to powiem wam ze sierpniowki mają staraczke24 a wy mnie czyli staraczke23 hehe

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyna na fb to grupa Wrześniowe mamusie 2015?

720fbe94f2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mamusie tylko ciężarówki , dobrze że nie tirowki ...

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-)

720fbe94f2.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aldonaa w sumie to i ja mam podobnie... jak mam wodę z limonka i cytryną to potrafię w ciągu dnia spokojnie wypić ze 3 litry... i wręcz czym więcej pije tym dla mojego organizmu chyba lepiej, bo przynajmniej wtedy nie puchne =)

Zresztą właśnie ponoć jak się pachnie to powinno się wiecej pić - dla mnie to tez może i mało logiczne, ale ponoć działa i w zasadzie widze po sobie, że faktycznie jest wtedy lepiej =)

Czyli spokojnie możemy pisać MoZAJka ;D

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• moka89 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    Przepłukać to możesz samą firankę, kołderkę i poduszkę przewietrzylam na balkonie, poszewki i prześcieradła uparłam w 40 st, a ochraniacz tylko wyprasuję na parę :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:

Baldachimu nie pralam wcale, ochraniacz tylko prasowalam... pralam poszewki na poduszkę i kołderke, rożek, prześcieradło i taka osłonę maskujaca... włączalam chyba na 40 stopni i zmniejszone wirowanie =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka ja to nawet sobie ściągnęłam na telefon specjalna aplikacje odliczajaca dni... i tym sposobem codziennie jak zerkam to jakoś mi lżej, że kolejny szczęśliwy dzień za Nami... na chwilę obecną pozostało mi do cc 35 dni ... z jednej strony wydaje się, że to tak niewiele, a z drugiej mam wyrażenie, że to wieczność... =)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 12:29

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:

ja wszystko prałam w 30 stopniach

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dotarła paczuszka :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:27

Gusiak, Lilla My, karolcia87, Staraczka23, Dominka92, snoopy_etka, trix, Lady Savage, Dżuls, diatomka, julita, Anitka201, Misi@, Czarna_88, Paulinek, easymum lubią tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z miasta i znowu tyle nadrabiania hehe. W ogóle od trzech dni mam jakiś przypływ energii. Dwa dni sprzątałam, a dzisiaj pół miasta zeszłam w tym upale. Jedynie co mi doskwiera, to kłucie.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
‹‹ 1874 1875 1876 1877 1878 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ