X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Kwasami wypalalam zgage pomagalo a teraz nic :/
    Od rana juz 3 rennie wzięłam i dupa , mi się wydaje ze tak jak wtedy palilo i pilam cierpki kompot z wiśni tak teraz może być wina jabłek z tym ze nie jadlam na noc a jakos po 17 a w nocy sie aktywowalo do teraz .
    Mleka za bardzo nie lubię ale od wczoraj wypilam 1,5L w nocy dopilam trochę,rano mąż do kawy otwieral i zaraz muszę do sklepu smigac po nastepne .

A co do schylania to żałuję że wczoraj włosów nie chcialo mi się farbowac i niewiem czy je zrobie dzisiaj bo wizja schylania nad wanną przeraża .
    mleko tylko wzmaga zgagę! Na początku pomaga, ale potem wydziela się kwas mlekowy i jest masakra więc nie polecam jednak! Ja mam od początku zgagi plus wymioty. WIęc czy coś jem czy nie to na jedno wychodzi bo zgaga i tak jest. Czasem da się przeżyć, a tak to rennie mogłabym wciągać naokrągło... bleeee

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam od początku brzuch nisko, zgaga mnie omija. Ale nie widzę żeby mi się dodatkowo obniżył.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, a dla mnie mleko jest zbawieniem. Zgaga mega, ale zawsze mleko pomaga. Kilka rennie wzielam przez cala ciaze, za to mleka w 3 trymestrze to chyba juz cysterne wypilam :) Fakt, u nie ktorych pomaga tylko chwilowo, ale mi akurat pomaga. :)

l22nhdge5b933eoh.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Carewicz przemawia na Wiejskiej (moim zdaniem nazwa ulicy pasuje jak ulał), czekam aż wspomni o moich obiecanych pieniądzach na dziecko :D
    Nie śmiej się z Wiejskiej, mieszkałam tam kiedyś ;P Mieszkanie z widokiem na parking sejmowy :D Sprzedaliśmy bo to mikra kawalerka była z jednym oknem, słońce od rana do nocy... ale się z P zawsze śmialiśmy, że często nasze okna w tv pokazywali. Wszystkie protesty, pikiety, biegi itp mi pod oknami przechodziły. MASAKRAAAA!!!!!!

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snoopy ja mam wysokie , u lekarza po 140 w domu normalne bo do 120 . Może patrząc ba ciśnienie i puls jest nie dobrze dlatego lekarz zwrócił uwage .

Kathleen a moze te mleko na zgage zależne od % , spojrzalam na te co w nocy nie pomagało i ma 1,5 a jak otworzylam 3,2 to jak ręką odjal :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wgl otwieram dzisiaj drugi raz kolejną stronę na naszym wątku i jestem przerażona bo zaraz bedzie strona 2000 :D

MadziaRatMed, KathleenPL lubią tę wiadomość

• .ona. Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wtrącę się tylko lekko (nie w temacie) ;)
    Ładne i tanie ciuszki są w 5 10 15 -> właśnie zamówiłam co nieco na ich stronie :D
    Powyżej 100 zł przesyłka za 1 grosz.

Staraczka23, Misi@ lubią tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Laski, jak to jest z depilacją w ciąży? Maszynka elektryczna dozwolona? Chodzi mi o bikini.
    Aldonaa - mój brzuch ciągle jest wysoko, już mnie ostatnio teściowa zmacała i zawyrokowała, że macica jezcze wysoko, więc jeszcze daleko do porodu. Btw, wkurza mnie to macanie, zupełnie jakby brzuch nie był częścią mnie i można było sobie macnąć kiedy ma się ochotę.

Ja cały czas jadę elektryczną, bo ręczną w moim wykonaniu wyszłaby uczta rzeźnika :)
    Jeśli chodzi o macanie, to się nie dawaj. Nie wyobrażam sobie, że mnie ludzie po brzuchu macają. Możesz powiedzieć, że lekarz zabronił, żeby skurczy nie wywoływać: :)

• MMartaa Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny na zgage spróbujcie migdałów, jak ręką odjął. ja mam zawsze w torebce bo od początku mam zgagę i to okropnie palącą całe gardło aż po klatkę piersiową, cztery migdałki i od razu przechodzi

3i49io4pumnm9gni.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Jestem po usg, wszystko super, wymiary nawet kilka dni do przodu, więc zupełnie przestaję sie martwić. No i już 3 kilo człowieka, wow!
    Tyle, że główka już dość mocno nisko, więc już oficjalnie się nastawiam na drugą połowę sierpnia, a nie wrzesień. Ciekawe co córka na to? :P Niech tylko przejdą te tropikalne upały to mogę iść rodzić.

:P moja ma główkę bardzo nisko i już w kanale rodnym od 20 tyg :3 i jeszcze nie rodzę :P

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snoopy_etka wrote:
    Ja cały czas jadę elektryczną, bo ręczną w moim wykonaniu wyszłaby uczta rzeźnika :)
    Jeśli chodzi o macanie, to się nie dawaj. Nie wyobrażam sobie, że mnie ludzie po brzuchu macają. Możesz powiedzieć, że lekarz zabronił, żeby skurczy nie wywoływać: :)
    Ja się golę elektryczną też, przynajmniej mam pewność, że się nie będę zacinać itp. Wiadomo, że będzie krzywo, niedokładnie... ale teraz to już nawet nie o estetykę chodzi tylko o higienę.

snoopy_etka lubi tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady naprawdę będzie śmiesznie jak Ty tą ciążę jeszcze przenosisz... jak się tak właśnie bardzo chce to na przekór możesz czekać i czekać... =)
    Absolutnie Ci tego nie życzę, zresztą niech tam sobie Zuzia wychodzi kiedy będzie gotowa =)

Staraczka przecież to jest oczywiste, że będziesz ten termin z 2000 strony przenosić ;p

Staraczka23 lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo lady tak często odlicza te dni :D
    Zuzia zrobi suprise i posiedzi dłużej hehe

Gusiak spokojnie wycofam sie na 1999 stronie :D :D

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chcialam na 2500 stronie, a do terminu mam 54dni!! Chyba tez bede zmieniac strone hehe
    Jade nad jezioro :)) pewnie jak wroce to dwa miliony stron do nadrobienia

Gusiak lubi tę wiadomość

relgio4pxlxziakh.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia lubię za to jezioro... tez bym sobie gdzieś wybyla =)
    Może jak będę się w miarę nieźle czuła to gdzieś sobie z mężem w weekend wyskoczymy... póki co siedzę grzecznie w domku ratujac się woda z cytryna i limonka =)

Z tym obstawianiem konkretnej strony to szalejecie, przy tym Naszym tempie pisania niczego nie można być pewnym =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• diatomka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dzis belly pokazalo 49 dni;)
    Moglby juz byc koniex sierpnia nooo

Mozajka moj brat w pazdzierniku wroci zza oceanu, na dlugo siostra wyjezdza?

Kurde leze i juz jestem uklejona i spocona:/ a obiecalam malemu kulki ten figloraj , wiec musze za jakies p

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dzis belly pokazalo 49 dni;)
    Moglby juz byc koniex sierpnia nooo

Kurde leze i juz jestem uklejona i spocona:/ a obiecalam malemu kulki ten figloraj , wiec musze za jakies pol godz wyjsc dobrze ze tam klima jest

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Lady naprawdę będzie śmiesznie jak Ty tą ciążę jeszcze przenosisz... jak się tak właśnie bardzo chce to na przekór możesz czekać i czekać... =)
    Absolutnie Ci tego nie życzę, zresztą niech tam sobie Zuzia wychodzi kiedy będzie gotowa =)

Staraczka przecież to jest oczywiste, że będziesz ten termin z 2000 strony przenosić ;p

Wiem XD będą jaja XD

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Nie śmiej się z Wiejskiej, mieszkałam tam kiedyś ;P Mieszkanie z widokiem na parking sejmowy :D Sprzedaliśmy bo to mikra kawalerka była z jednym oknem, słońce od rana do nocy... ale się z P zawsze śmialiśmy, że często nasze okna w tv pokazywali. Wszystkie protesty, pikiety, biegi itp mi pod oknami przechodziły. MASAKRAAAA!!!!!!
    Współczuję, i ten smród palonych opon :P Ja bym chyba zrzuciła na to towarzystwo napalm, jakby mi pikietowali 150 razy w roku pod oknami.

8pdp47e.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:

Diatomka (ja też dopiero niedawno to zauważyłam ;D ) to nie jest MoZAJka, tylko MoZJAka ... ;D
    Wszystkie od poczatku chyba na to nie zwrócilysmy uwagi, bo i na pierwszej stronie jest wpisane z błędem =)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 12:06

diatomka lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

‹‹ 1873 1874 1875 1876 1877 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ