X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Kwasami wypalalam zgage pomagalo a teraz nic :/
    Od rana juz 3 rennie wzięłam i dupa , mi się wydaje ze tak jak wtedy palilo i pilam cierpki kompot z wiśni tak teraz może być wina jabłek z tym ze nie jadlam na noc a jakos po 17 a w nocy sie aktywowalo do teraz .
    Mleka za bardzo nie lubię ale od wczoraj wypilam 1,5L w nocy dopilam trochę,rano mąż do kawy otwieral i zaraz muszę do sklepu smigac po nastepne .

A co do schylania to żałuję że wczoraj włosów nie chcialo mi się farbowac i niewiem czy je zrobie dzisiaj bo wizja schylania nad wanną przeraża .
    mleko tylko wzmaga zgagę! Na początku pomaga, ale potem wydziela się kwas mlekowy i jest masakra więc nie polecam jednak! Ja mam od początku zgagi plus wymioty. WIęc czy coś jem czy nie to na jedno wychodzi bo zgaga i tak jest. Czasem da się przeżyć, a tak to rennie mogłabym wciągać naokrągło... bleeee

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam od początku brzuch nisko, zgaga mnie omija. Ale nie widzę żeby mi się dodatkowo obniżył.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, a dla mnie mleko jest zbawieniem. Zgaga mega, ale zawsze mleko pomaga. Kilka rennie wzielam przez cala ciaze, za to mleka w 3 trymestrze to chyba juz cysterne wypilam :) Fakt, u nie ktorych pomaga tylko chwilowo, ale mi akurat pomaga. :)

l22nhdge5b933eoh.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Carewicz przemawia na Wiejskiej (moim zdaniem nazwa ulicy pasuje jak ulał), czekam aż wspomni o moich obiecanych pieniądzach na dziecko :D
    Nie śmiej się z Wiejskiej, mieszkałam tam kiedyś ;P Mieszkanie z widokiem na parking sejmowy :D Sprzedaliśmy bo to mikra kawalerka była z jednym oknem, słońce od rana do nocy... ale się z P zawsze śmialiśmy, że często nasze okna w tv pokazywali. Wszystkie protesty, pikiety, biegi itp mi pod oknami przechodziły. MASAKRAAAA!!!!!!

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snoopy ja mam wysokie , u lekarza po 140 w domu normalne bo do 120 . Może patrząc ba ciśnienie i puls jest nie dobrze dlatego lekarz zwrócił uwage .

Kathleen a moze te mleko na zgage zależne od % , spojrzalam na te co w nocy nie pomagało i ma 1,5 a jak otworzylam 3,2 to jak ręką odjal :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wgl otwieram dzisiaj drugi raz kolejną stronę na naszym wątku i jestem przerażona bo zaraz bedzie strona 2000 :D

MadziaRatMed, KathleenPL lubią tę wiadomość

• .ona. Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wtrącę się tylko lekko (nie w temacie) ;)
    Ładne i tanie ciuszki są w 5 10 15 -> właśnie zamówiłam co nieco na ich stronie :D
    Powyżej 100 zł przesyłka za 1 grosz.

Staraczka23, Misi@ lubią tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Laski, jak to jest z depilacją w ciąży? Maszynka elektryczna dozwolona? Chodzi mi o bikini.
    Aldonaa - mój brzuch ciągle jest wysoko, już mnie ostatnio teściowa zmacała i zawyrokowała, że macica jezcze wysoko, więc jeszcze daleko do porodu. Btw, wkurza mnie to macanie, zupełnie jakby brzuch nie był częścią mnie i można było sobie macnąć kiedy ma się ochotę.

Ja cały czas jadę elektryczną, bo ręczną w moim wykonaniu wyszłaby uczta rzeźnika :)
    Jeśli chodzi o macanie, to się nie dawaj. Nie wyobrażam sobie, że mnie ludzie po brzuchu macają. Możesz powiedzieć, że lekarz zabronił, żeby skurczy nie wywoływać: :)

• MMartaa Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny na zgage spróbujcie migdałów, jak ręką odjął. ja mam zawsze w torebce bo od początku mam zgagę i to okropnie palącą całe gardło aż po klatkę piersiową, cztery migdałki i od razu przechodzi

3i49io4pumnm9gni.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Jestem po usg, wszystko super, wymiary nawet kilka dni do przodu, więc zupełnie przestaję sie martwić. No i już 3 kilo człowieka, wow!
    Tyle, że główka już dość mocno nisko, więc już oficjalnie się nastawiam na drugą połowę sierpnia, a nie wrzesień. Ciekawe co córka na to? :P Niech tylko przejdą te tropikalne upały to mogę iść rodzić.

:P moja ma główkę bardzo nisko i już w kanale rodnym od 20 tyg :3 i jeszcze nie rodzę :P

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snoopy_etka wrote:
    Ja cały czas jadę elektryczną, bo ręczną w moim wykonaniu wyszłaby uczta rzeźnika :)
    Jeśli chodzi o macanie, to się nie dawaj. Nie wyobrażam sobie, że mnie ludzie po brzuchu macają. Możesz powiedzieć, że lekarz zabronił, żeby skurczy nie wywoływać: :)
    Ja się golę elektryczną też, przynajmniej mam pewność, że się nie będę zacinać itp. Wiadomo, że będzie krzywo, niedokładnie... ale teraz to już nawet nie o estetykę chodzi tylko o higienę.

snoopy_etka lubi tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady naprawdę będzie śmiesznie jak Ty tą ciążę jeszcze przenosisz... jak się tak właśnie bardzo chce to na przekór możesz czekać i czekać... =)
    Absolutnie Ci tego nie życzę, zresztą niech tam sobie Zuzia wychodzi kiedy będzie gotowa =)

Staraczka przecież to jest oczywiste, że będziesz ten termin z 2000 strony przenosić ;p

Staraczka23 lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo lady tak często odlicza te dni :D
    Zuzia zrobi suprise i posiedzi dłużej hehe

Gusiak spokojnie wycofam sie na 1999 stronie :D :D

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chcialam na 2500 stronie, a do terminu mam 54dni!! Chyba tez bede zmieniac strone hehe
    Jade nad jezioro :)) pewnie jak wroce to dwa miliony stron do nadrobienia

Gusiak lubi tę wiadomość

relgio4pxlxziakh.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia lubię za to jezioro... tez bym sobie gdzieś wybyla =)
    Może jak będę się w miarę nieźle czuła to gdzieś sobie z mężem w weekend wyskoczymy... póki co siedzę grzecznie w domku ratujac się woda z cytryna i limonka =)

Z tym obstawianiem konkretnej strony to szalejecie, przy tym Naszym tempie pisania niczego nie można być pewnym =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• diatomka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dzis belly pokazalo 49 dni;)
    Moglby juz byc koniex sierpnia nooo

Mozajka moj brat w pazdzierniku wroci zza oceanu, na dlugo siostra wyjezdza?

Kurde leze i juz jestem uklejona i spocona:/ a obiecalam malemu kulki ten figloraj , wiec musze za jakies p

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dzis belly pokazalo 49 dni;)
    Moglby juz byc koniex sierpnia nooo

Kurde leze i juz jestem uklejona i spocona:/ a obiecalam malemu kulki ten figloraj , wiec musze za jakies pol godz wyjsc dobrze ze tam klima jest

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Lady naprawdę będzie śmiesznie jak Ty tą ciążę jeszcze przenosisz... jak się tak właśnie bardzo chce to na przekór możesz czekać i czekać... =)
    Absolutnie Ci tego nie życzę, zresztą niech tam sobie Zuzia wychodzi kiedy będzie gotowa =)

Staraczka przecież to jest oczywiste, że będziesz ten termin z 2000 strony przenosić ;p

Wiem XD będą jaja XD

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Nie śmiej się z Wiejskiej, mieszkałam tam kiedyś ;P Mieszkanie z widokiem na parking sejmowy :D Sprzedaliśmy bo to mikra kawalerka była z jednym oknem, słońce od rana do nocy... ale się z P zawsze śmialiśmy, że często nasze okna w tv pokazywali. Wszystkie protesty, pikiety, biegi itp mi pod oknami przechodziły. MASAKRAAAA!!!!!!
    Współczuję, i ten smród palonych opon :P Ja bym chyba zrzuciła na to towarzystwo napalm, jakby mi pikietowali 150 razy w roku pod oknami.

8pdp47e.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:

Diatomka (ja też dopiero niedawno to zauważyłam ;D ) to nie jest MoZAJka, tylko MoZJAka ... ;D
    Wszystkie od poczatku chyba na to nie zwrócilysmy uwagi, bo i na pierwszej stronie jest wpisane z błędem =)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 12:06

diatomka lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

‹‹ 1873 1874 1875 1876 1877 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ