X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    A jak Paulinek prałaś te komplety z minky?

30 stopni, pranie delikatnych albo bawełnianych max 800 obrotów, i z żelem do prania w podajniku u góry bez żadnych kapsułek i płynu do płukania, i wrzucałam tylko samo minky na pranie żeby się nie mechaciło. Poduszkę do karmienia wrzuciłam tez tak samo, ale tylko ją do pralki;) i jest wszystko super

i jak będziesz prasować ewentualnie to tylko po stronie bawełny;) ja jeszcze nie prasowałam bo są po praniu, ale pochowane w tych workach co przyszły;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 17:04

agatka196 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prasowalam miki i nic sie nie dzialo. Pralam w 60 stopniach ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmierzylam cisnienie mam 153/89 a zawsze mam ponizej 120 tu....czy mozliwe, ze to przez upaly?

Edit no i mam wrazenie, ze zyly mnie pieka, swedza...trudno to okreslic. Dobrze, ze za godzi e mam wizyte ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 17:27

• moka89 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prałam i płukałam w dzieciowym bobini i nic się nie stało, kocyk fajny i mięciutki ;) prasowałam tylko po bawełnianej stronie :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Zmierzylam cisnienie mam 153/89 a zawsze mam ponizej 120 tu....czy mozliwe, ze to przez upaly?

Edit no i mam wrazenie, ze zyly mnie pieka, swedza...trudno to okreslic. Dobrze, ze za godzi e mam wizyte ;)

możliwe Misia, ale obserwuj bo to już za wysokie ciśnienie. Jak nie spadnie to może zachacz o IP bo wysokie ciśnienie jest niebezpieczne. Mi też często wzrasta jak jest upał, ale ja mam tabletki na nadciśnienie więc w takich wypadkach zwykle biorę dodatkową
    Doczytałam że masz wizytę, to dobrze będziesz spokojniejsza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 17:31

Misi@ lubi tę wiadomość

• Alicja83 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM z ta zadka krwito tak jest spadl CI reiche zelazo ale pozatym to nic dramatycznego,

ug37p07wjuiy1hl1.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna - przypomnialo mi sie jeszcze, mój synek w wieku 2 lat był też na etapie ciągnięcia za sobą lub pchania przed sobą jakiejs zabawki/wywrotki :)

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • eM Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadłam się pochwalić co u nas, choć czytam was z raz dziennie to często nie mam czasu się odezwać :P byliśmy w poniedziałek u gin i mały waży już 2.6kg! A jak jest powyżej 2.5 to kamień z serca :) a poza tym to ważne wieści! Mamy już wózek i bazę i fotelik do odbioru <3 <3 <3 jedziemy jutro i będę mogła powiedzieć, że już wszystko dla małego mamy :)

Gusiak, la_lenka, aldonaa, Misi@, adzia, Dżuls, kasig, snoopy_etka, Carolline, agatka196, .ona., Czarna_88, karolcia87, easymum, trix lubią tę wiadomość

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż wyszedł do Biedry po popcorn bo mu sie zachciało i z czym wrócił?
    Paczka bodów na 68
    Paczka bodów na 74
    Paczka bodów na 80
    Paczka bodow na 86
    Paczka pajacyków na 68
    Paczka pajacyków na 74
    Paczka pajacyków a 80
    Paczka pajacyków na 86
    i 4 plastikowe skrzynki na zabawki dla małego...myślałam,że padne ze smiechu:)
    Nasz syn ma body i pajacyki już nawet na 1,5 roku :P
    Właśnie zalogowałam sie na konto przez internet a tam blokada Biedronka -336 zł =/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 17:57

Gusiak, aldonaa, agatka196, diatomka lubią tę wiadomość

74disg18xt1q3yyo.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_88 wrote:
    Mam pytanie do mamusiek chłopców starszych juz. Co mogę kupić dwulatkowi ? Dostałam od kuzynki mnóstwo rzeczy dla swoje babla A ona ma syna 2 latka i nie wiem co kupić rakiem babelkowi :-(
    Seria CzuCzu jest fajna i do kupienia w Rossmannie, Duplo też się zawsze sprawdza, ale tanie nie jest, trzeba szukać na allegro. Drewniana kolejka, taka jak w Ikei też jest spoko, jak mu się spodoba, to zawsze rodzice mogą mu coś do tego dokupić. Ewentualnei jakiś zestaw plastyczny, albo Play-Doh, ale to już zależy co dziecko lubi :)

PannaB - co do przekręcania się, to ja dwa razy czułąm takie koszmarnie silne ruchy, jakby mi się młoda rękami i nogami zaparła o ściany brzucha. I rzeczywiście - w ciągu trzech tygodni przekręciłą mi siędwa razy i to chyba były właśnie te momenty :)

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula1990 wrote:
    Paczka bodów na 68
    Paczka bodów na 74
    Paczka bodów na 80
    Paczka bodow na 86
    Paczka pajacyków na 68
    Paczka pajacyków na 74
    Paczka pajacyków a 80
    Paczka pajacyków na 86
    Właśnie zalogowałam sie na konto przez internet a tam blokada Biedronka -336 zł =/
    Dobrze, że mu pierwszego rowerka nie kupił :D

Carolline, agatka196 lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Dobrze, że mu pierwszego rowerka nie kupił :D

Hahah Ci mężowie i ich wyobrażnia :)

74disg18xt1q3yyo.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula1990 wrote:
    Paczka bodów na 68
    Paczka bodów na 74
    Paczka bodów na 80
    Paczka bodow na 86
    Paczka pajacyków na 68
    Paczka pajacyków na 74
    Paczka pajacyków a 80
    Paczka pajacyków na 86

Jak zaczęłam to czytać, to pierwsze o czym pomyślałam to właśnie rachunek :)
    No bo przecież nadchodzi apokalipsa i już na pewno w biedronce ciuszków nie bedzie :P

A tak szczerze to ZAZDROSZCZĘ! Moja męża to nawet skarpetek by małej nie kupiła, no bo "ja sie przeciez na tym nie znam " :(

l22nhdge5b933eoh.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Jak zaczęłam to czytać, to pierwsze o czym pomyślałam to właśnie rachunek :)
    No bo przecież nadchodzi apokalipsa i już na pewno w biedronce ciuszków nie bedzie :P

A tak szczerze to ZAZDROSZCZĘ! Moja męża to nawet skarpetek by małej nie kupiła, no bo "ja sie przeciez na tym nie znam " :(

Hahaha wkurzyłam sie troszke na ten rachunek ale co tam niech sie pocieszy ,że kupił sam coś w sensie ze zadecydował:)
    Kuźwa miałam taka ochote na popcorn jak rozszedł sie w domu ten maślany smak...cukier po godzinie 150...jestem przerażona,wziełam dawke insuliny i czekam...głupia pipa ze mnie :(

74disg18xt1q3yyo.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś w Biedronce oglądałam te książeczki kontrastowe, ale jakoś mi się nie spodobały. Od 3 miesiąca były jakieś kolorowe kropki, coś takiego to ja sama se wydrukuję. :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula, to Tylko pozazdrościć męża... Mój sam z siebie jeszcze nic małemu nie kupił. Nawet jak go prosiłam, to on, że się nie zna, koloru i wzoru nie wybierze, itp. Także tylko się cieszyć, że sam wydaje i nie rozlicza za wypłaty z konta :)

anula1990, Gusiak lubią tę wiadomość

• julita Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina fotel wygląda naprawdę świetnie, bardzo dobry pomysł z tą konserwacją, mój R. też odnowił fotel jutro wrzucę zdjęcie przed i po, jestem zadowolona z efektu :)

PannaB nie jestem pewna czy czułam przekręcanie się ale podejrzewam kiedy to mogło nastąpić, któregoś wieczoru było takie kręcenie się po moich bokach aż w pewnej chwili wypięła się na ukos i w tym momencie główka mogła pójść w dół ale pewności nie mam :)

wróciłam z centrum po pizzy i lodzie, niebo w gębie!

Paulinek lubi tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak czytam i zdaje mi sie ze to moglo byc to:)zobaczymy we wtorek ogolnie mala teraz mniej ruchliwa, zdzis juz dwa razy ja pobudzalam slodkim:P

moj maz sam z siebie kupuje ksiazki dla malej i wybiera rzeczy w necie ale ciuszkow nie tyka raz mi tylko pokazal bym kupila bluze z napsem daddys team bo on nie wie jaki rozmiar :P

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snoopy_etka wrote:
    Anula, to Tylko pozazdrościć męża... Mój sam z siebie jeszcze nic małemu nie kupił. Nawet jak go prosiłam, to on, że się nie zna, koloru i wzoru nie wybierze, itp. Także tylko się cieszyć, że sam wydaje i nie rozlicza za wypłaty z konta :)

Kopia mojego ! Identyczne tlumaczenia slysze :) jak cos elektronicznego bedziemy dla malej potrzebowac, to podejrzewam, ze on to kupi zanim ja jeszcze o tym zdarze pomyslec. :)

snoopy_etka lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę ciekawe co tam u sweet i Kosmy. Według lekarza miała środy nie dotrzymać. Mam nadzieję, że się na nas nie obraziła i napisze co tam u nich.
    A Sigma chyba dzisiaj cały dzień Milanka tuli:D

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
‹‹ 1878 1879 1880 1881 1882 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ