X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    A jak Paulinek prałaś te komplety z minky?

30 stopni, pranie delikatnych albo bawełnianych max 800 obrotów, i z żelem do prania w podajniku u góry bez żadnych kapsułek i płynu do płukania, i wrzucałam tylko samo minky na pranie żeby się nie mechaciło. Poduszkę do karmienia wrzuciłam tez tak samo, ale tylko ją do pralki;) i jest wszystko super

i jak będziesz prasować ewentualnie to tylko po stronie bawełny;) ja jeszcze nie prasowałam bo są po praniu, ale pochowane w tych workach co przyszły;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 17:04

agatka196 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prasowalam miki i nic sie nie dzialo. Pralam w 60 stopniach ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmierzylam cisnienie mam 153/89 a zawsze mam ponizej 120 tu....czy mozliwe, ze to przez upaly?

Edit no i mam wrazenie, ze zyly mnie pieka, swedza...trudno to okreslic. Dobrze, ze za godzi e mam wizyte ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 17:27

• moka89 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prałam i płukałam w dzieciowym bobini i nic się nie stało, kocyk fajny i mięciutki ;) prasowałam tylko po bawełnianej stronie :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Zmierzylam cisnienie mam 153/89 a zawsze mam ponizej 120 tu....czy mozliwe, ze to przez upaly?

Edit no i mam wrazenie, ze zyly mnie pieka, swedza...trudno to okreslic. Dobrze, ze za godzi e mam wizyte ;)

możliwe Misia, ale obserwuj bo to już za wysokie ciśnienie. Jak nie spadnie to może zachacz o IP bo wysokie ciśnienie jest niebezpieczne. Mi też często wzrasta jak jest upał, ale ja mam tabletki na nadciśnienie więc w takich wypadkach zwykle biorę dodatkową
    Doczytałam że masz wizytę, to dobrze będziesz spokojniejsza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 17:31

Misi@ lubi tę wiadomość

• Alicja83 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM z ta zadka krwito tak jest spadl CI reiche zelazo ale pozatym to nic dramatycznego,

ug37p07wjuiy1hl1.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna - przypomnialo mi sie jeszcze, mój synek w wieku 2 lat był też na etapie ciągnięcia za sobą lub pchania przed sobą jakiejs zabawki/wywrotki :)

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • eM Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadłam się pochwalić co u nas, choć czytam was z raz dziennie to często nie mam czasu się odezwać :P byliśmy w poniedziałek u gin i mały waży już 2.6kg! A jak jest powyżej 2.5 to kamień z serca :) a poza tym to ważne wieści! Mamy już wózek i bazę i fotelik do odbioru <3 <3 <3 jedziemy jutro i będę mogła powiedzieć, że już wszystko dla małego mamy :)

Gusiak, la_lenka, aldonaa, Misi@, adzia, Dżuls, kasig, snoopy_etka, Carolline, agatka196, .ona., Czarna_88, karolcia87, easymum, trix lubią tę wiadomość

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż wyszedł do Biedry po popcorn bo mu sie zachciało i z czym wrócił?
    Paczka bodów na 68
    Paczka bodów na 74
    Paczka bodów na 80
    Paczka bodow na 86
    Paczka pajacyków na 68
    Paczka pajacyków na 74
    Paczka pajacyków a 80
    Paczka pajacyków na 86
    i 4 plastikowe skrzynki na zabawki dla małego...myślałam,że padne ze smiechu:)
    Nasz syn ma body i pajacyki już nawet na 1,5 roku :P
    Właśnie zalogowałam sie na konto przez internet a tam blokada Biedronka -336 zł =/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 17:57

Gusiak, aldonaa, agatka196, diatomka lubią tę wiadomość

74disg18xt1q3yyo.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_88 wrote:
    Mam pytanie do mamusiek chłopców starszych juz. Co mogę kupić dwulatkowi ? Dostałam od kuzynki mnóstwo rzeczy dla swoje babla A ona ma syna 2 latka i nie wiem co kupić rakiem babelkowi :-(
    Seria CzuCzu jest fajna i do kupienia w Rossmannie, Duplo też się zawsze sprawdza, ale tanie nie jest, trzeba szukać na allegro. Drewniana kolejka, taka jak w Ikei też jest spoko, jak mu się spodoba, to zawsze rodzice mogą mu coś do tego dokupić. Ewentualnei jakiś zestaw plastyczny, albo Play-Doh, ale to już zależy co dziecko lubi :)

PannaB - co do przekręcania się, to ja dwa razy czułąm takie koszmarnie silne ruchy, jakby mi się młoda rękami i nogami zaparła o ściany brzucha. I rzeczywiście - w ciągu trzech tygodni przekręciłą mi siędwa razy i to chyba były właśnie te momenty :)

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula1990 wrote:
    Paczka bodów na 68
    Paczka bodów na 74
    Paczka bodów na 80
    Paczka bodow na 86
    Paczka pajacyków na 68
    Paczka pajacyków na 74
    Paczka pajacyków a 80
    Paczka pajacyków na 86
    Właśnie zalogowałam sie na konto przez internet a tam blokada Biedronka -336 zł =/
    Dobrze, że mu pierwszego rowerka nie kupił :D

Carolline, agatka196 lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Dobrze, że mu pierwszego rowerka nie kupił :D

Hahah Ci mężowie i ich wyobrażnia :)

74disg18xt1q3yyo.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula1990 wrote:
    Paczka bodów na 68
    Paczka bodów na 74
    Paczka bodów na 80
    Paczka bodow na 86
    Paczka pajacyków na 68
    Paczka pajacyków na 74
    Paczka pajacyków a 80
    Paczka pajacyków na 86

Jak zaczęłam to czytać, to pierwsze o czym pomyślałam to właśnie rachunek :)
    No bo przecież nadchodzi apokalipsa i już na pewno w biedronce ciuszków nie bedzie :P

A tak szczerze to ZAZDROSZCZĘ! Moja męża to nawet skarpetek by małej nie kupiła, no bo "ja sie przeciez na tym nie znam " :(

l22nhdge5b933eoh.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Jak zaczęłam to czytać, to pierwsze o czym pomyślałam to właśnie rachunek :)
    No bo przecież nadchodzi apokalipsa i już na pewno w biedronce ciuszków nie bedzie :P

A tak szczerze to ZAZDROSZCZĘ! Moja męża to nawet skarpetek by małej nie kupiła, no bo "ja sie przeciez na tym nie znam " :(

Hahaha wkurzyłam sie troszke na ten rachunek ale co tam niech sie pocieszy ,że kupił sam coś w sensie ze zadecydował:)
    Kuźwa miałam taka ochote na popcorn jak rozszedł sie w domu ten maślany smak...cukier po godzinie 150...jestem przerażona,wziełam dawke insuliny i czekam...głupia pipa ze mnie :(

74disg18xt1q3yyo.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś w Biedronce oglądałam te książeczki kontrastowe, ale jakoś mi się nie spodobały. Od 3 miesiąca były jakieś kolorowe kropki, coś takiego to ja sama se wydrukuję. :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula, to Tylko pozazdrościć męża... Mój sam z siebie jeszcze nic małemu nie kupił. Nawet jak go prosiłam, to on, że się nie zna, koloru i wzoru nie wybierze, itp. Także tylko się cieszyć, że sam wydaje i nie rozlicza za wypłaty z konta :)

anula1990, Gusiak lubią tę wiadomość

• julita Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina fotel wygląda naprawdę świetnie, bardzo dobry pomysł z tą konserwacją, mój R. też odnowił fotel jutro wrzucę zdjęcie przed i po, jestem zadowolona z efektu :)

PannaB nie jestem pewna czy czułam przekręcanie się ale podejrzewam kiedy to mogło nastąpić, któregoś wieczoru było takie kręcenie się po moich bokach aż w pewnej chwili wypięła się na ukos i w tym momencie główka mogła pójść w dół ale pewności nie mam :)

wróciłam z centrum po pizzy i lodzie, niebo w gębie!

Paulinek lubi tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak czytam i zdaje mi sie ze to moglo byc to:)zobaczymy we wtorek ogolnie mala teraz mniej ruchliwa, zdzis juz dwa razy ja pobudzalam slodkim:P

moj maz sam z siebie kupuje ksiazki dla malej i wybiera rzeczy w necie ale ciuszkow nie tyka raz mi tylko pokazal bym kupila bluze z napsem daddys team bo on nie wie jaki rozmiar :P

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snoopy_etka wrote:
    Anula, to Tylko pozazdrościć męża... Mój sam z siebie jeszcze nic małemu nie kupił. Nawet jak go prosiłam, to on, że się nie zna, koloru i wzoru nie wybierze, itp. Także tylko się cieszyć, że sam wydaje i nie rozlicza za wypłaty z konta :)

Kopia mojego ! Identyczne tlumaczenia slysze :) jak cos elektronicznego bedziemy dla malej potrzebowac, to podejrzewam, ze on to kupi zanim ja jeszcze o tym zdarze pomyslec. :)

snoopy_etka lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę ciekawe co tam u sweet i Kosmy. Według lekarza miała środy nie dotrzymać. Mam nadzieję, że się na nas nie obraziła i napisze co tam u nich.
    A Sigma chyba dzisiaj cały dzień Milanka tuli:D

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
‹‹ 1878 1879 1880 1881 1882 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ