Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój M to tak wpadł do smyka,ja zaczaiłam się na jednym dziale i oglądałam a on obleciał sklep i w rękach miał pełno ciuszków,rożek,kocyki, ręczniczek , butelki, smoczki :D
    aż byłam w szoku bo wcześniej tylko mówił ''sama wybierz, ja się nie znam'' , widocznie trzeba złapać, zaprowadzić do sklepu i coś się w nim obudziło :P

No i w końcu znaleźliśmy fotografa , który zrobi nam sesję w weekend 15 :D
    ale się cieszę ;) bo już chciałam kupić stojak na aparat i sami samowyzwalaczem robić zdjęcia :P

relgzbmhh8tsviez.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój, jak mu pokazuję najnowsze różowe zdobycze, mówi tylko teatralne "O Booooże...." i wsio, ale widzę, że go to trochę rozczula. Ostatnio tylko w Decathlonie sprawdzał jaki jest najmniejszy rozmiar butów dziecięcych do wspinaczki, bo już się nie może doczekać :D

Carolline lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snoopy, Aldonaa nie jesteście same... u mnie dokładnie to samo ;D
    Bo On się na tym nie zna i nie wie co jest potrzebne... ja wiem lepiej, wiec mogę przecież zamówić/kupić...

Z jednej strony dobrze, że chociaż właśnie absolutnie nie ma problemu ile na co wydaje... skoro jest potrzebne to mam kupić, ale z drugiej fajnie by było jakby tak coś sam z siebie kupił dla córci =)

Echhhh.... babie w ciąży nie dogodzisz ;D

snoopy_etka lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie szaleństwa tatusia zaczną się przy zabawkach, a już zwłaszcza przy wszelkiej maści lego, komiksach, itp. Książki to raczej na mnie spadną z racji zawodu i zamiłowania :)

• .ona. Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja nie mogę narzekać. Mój mąż ma fajny gust, wiele razy i mnie coś kupił z ciuchów :P Dzieciakom również :).

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też ubranek dla dziecka nie kupuje - raczej już się nastawia na klocki Lego i ciuchcię :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój R jak się o coś go pytam co sądzi o tym, albo że może by się trochę zainteresował - chodzi mi o wybór przez internet- to zawsze mówi " nie mam pojęcia", "przecież ja się na tym nie znam". Ale wejść z nim do sklepu na dział dziecięcy to pierwszy leci i ogląda sukienki i przez pół sklepu krzyczy "zobacz jakie to jest ładne" :-), a ostatnio ubzdurał sobie w smyku że on chce tą bluzę dla córki i koniec :-) i bluza jest :-)

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój się tylko rozkręcił jak zobaczył kocyk minky w kolorowe trupie czaszki :D

snoopy_etka, Carolline lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak piszecie ze faceci będą zabawki kupować to przypomnialo mi sie jak ktos rzucil tekst do kuzynki męża jak bawił się wywrotka :D
    Zabawek w dzieciństwie brakowało to teraz nadrabiasz :D

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dosyć, jakiś kryzys przechodzę :( zjadłabym sobie torta, jestem jakąś wyrodną matką :( bo egoistycznie dziś myślę -> Zuzia wyłaź bo matce się chce torta, i ryczę że jestem egoistą. Do tego teściowa mnie wkurwa tym swoim nudzę się :( skurcze ustały :( ryczeć mi się chce. Dodatkowo zauważyłam że u drugiego świnka zaczyna się zaćma :( ja pierdole, nic tylko położyć się do trumny i przespać ten okres.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady z Twojej wypowiedzi najbardziej zaintrygowalo mnie zdanie 'położyć się do trumny i przespać tej okres' ... ciekawe stwierdzenie :D

A co do reszty wypowiedzi pomysl sobie Kochana, że to już ostatnia prosta... dasz radę, a to że masz taka wielka ochotę i w ogóle to nic złego... kazda z Nas ma czasem takie chwile kryzysu, ale trzeba to przetrwać... zobaczysz, że za jakiś czas zapomnisz o tym torcie =)
    Jeśli chodzo o teściowa - kurde, co to małe dziecko, ze Jej się nudzi?
    Daj Jej kredki, niech sobie porysuje... albo wymysl jakaś robotę w domu.. nie trzeba np . okien umyć? ;D
    wręcz teściowej płyn do mycia okien i powiedz, ze masz zajęcie, żeby się mamusia nie nudziła =)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 19:51

snoopy_etka, Kasiarzynka, easymum lubią tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niech może ktoś napisze do skabarki, by napisała do sweet i dała znać bo tylko skabarka ma do niej nr telefonu a ja mierzyłam ciśnienie i mam 132/86 puls 93 właśnie idę do kąpieli chłodnej :) uff nadrobiłam was :) całe popołudnie mam zgagę, do tego w podbrzuszu mnie kłuje i mi nie dobrze :( ja już chcę urodzić :( jakieś załamanie też przechodzę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 20:02

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    A ja mam dosyć, jakiś kryzys przechodzę :( zjadłabym sobie torta, jestem jakąś wyrodną matką :( bo egoistycznie dziś myślę -> Zuzia wyłaź bo matce się chce torta, i ryczę że jestem egoistą. Do tego teściowa mnie wkurwa tym swoim nudzę się :( skurcze ustały :( ryczeć mi się chce. Dodatkowo zauważyłam że u drugiego świnka zaczyna się zaćma :( ja pierdole, nic tylko położyć się do trumny i przespać ten okres.

Tez dopadaja mnie takie momenty mimo,że został mi jeszcze conajmniej miesiąc w dwupaku...też mam wyrzuty sumienia bo mi sie popcornu zachciało i cukier 150 ale po 20 miutach byl juz 125 takze spadł...mam nadzieje ze dziecku krzywdy nie zrobiłam...łazi mi sie coraz gorzej mam wrazenie ze dziecko mam miedzy biustem a pępkiem a pod pępkiem pusto.

Musimy dać rade...i mąż dzisiaj mi dowalił,żebym nie narzekala tylko spała jak mi sie nudzi bo pózniej będe chodziła niewyspana jak sie mały urodzi:)

74disg18xt1q3yyo.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że każda z nas ma takie chwilę załamania. Ja też dzisiaj nogi i ręce spuchnięte mam, wykańczają takie temperatury. Przed chwilą patrzyłam na pogodę i jeszcze tak ma być długo. Mam nadzieję, że maks dwa tygodnie i urodzę.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pod Sigmy postami było Lubię to kliknięte przez Sweet więc na pewno nas czyta.
    I albo nie ma ochoty pisać albo czas jej nie pozwala.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to właśnie nie chcę rodzić w upał. Jak pomyślę, że nie dość, że będzie bolało od porodu to jeszcze będę zdychać z gorącą... nie, nie chcę. Po dwudziestym fala upałów ma trochę się zmniejszyć, poniżej 30 stopni, wtedy akurat mała może wyjść, zezwalam ;)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la lenka ja myślę podobnie, wolałabym żeby było chłodno jak będę rodzić Olka, pamiętam te upały jak leżalam w szpitalu z powodu tych skurczy, była taka straszna duchota że 3 razy dziennie chodziłam pod prysznic,a i to niewiele pomagało bo się non stop lepiłam, a tu jeszcze będzie mi z krocza lecieć fuuuu nie wyobrażam sobie

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi fajnie dzisiaj :)
    Jutro dołączę do narzekania bo ruszam do urzędu pracy więc pewnie będę obolala .

Lady tesciowej powiedz zeby ogródek przekopala , opali się trochę i humor wróci :D
    Co do cukrów , pamiętam że któraś cukrzycowa mama pisała tobie że po porodzie też powinnaś je pilnować

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja szukam właśnie na allegro takiego małego wentylatora, żeby w razie czego postawić sobie na szafce w sali poporodowej. I tak miałam kupić dla małego do pokoju, to jeszcze sama skorzystam.

ela lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie, mała zdrowa, mam zacząć liczyć ruchy, za 2 tyg zrobić GBS w szpitalu, niestety mam jednak anemię i 2x1 tardyferon no i b.dużo leukocytów w moczu, czyli jakaś infekcję i na to jakiś roztwór doustny jednorazowy.

Szyjka się skraca, na razie bez tragedii, ale ma 2,7, więc nici z działki w sobotę, mam dużo leżeć i ogólnie zwolnić tempo.

Wizyta 03.09, to już po ciąży donoszonej 30.08 i lekarz mówi, że ciekawe czy dotrwam. Ale mówi, że wtedy już mogę być spokojna o małą ;)

Dżuls, kasig, Gusiak, agatka196, Lady Savage, Czarna_88, snoopy_etka, 4me, easymum, Anitka201, Kucykowa lubią tę wiadomość

‹‹ 1879 1880 1881 1882 1883 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ