X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój M to tak wpadł do smyka,ja zaczaiłam się na jednym dziale i oglądałam a on obleciał sklep i w rękach miał pełno ciuszków,rożek,kocyki, ręczniczek , butelki, smoczki :D
    aż byłam w szoku bo wcześniej tylko mówił ''sama wybierz, ja się nie znam'' , widocznie trzeba złapać, zaprowadzić do sklepu i coś się w nim obudziło :P

No i w końcu znaleźliśmy fotografa , który zrobi nam sesję w weekend 15 :D
    ale się cieszę ;) bo już chciałam kupić stojak na aparat i sami samowyzwalaczem robić zdjęcia :P

relgzbmhh8tsviez.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój, jak mu pokazuję najnowsze różowe zdobycze, mówi tylko teatralne "O Booooże...." i wsio, ale widzę, że go to trochę rozczula. Ostatnio tylko w Decathlonie sprawdzał jaki jest najmniejszy rozmiar butów dziecięcych do wspinaczki, bo już się nie może doczekać :D

Carolline lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snoopy, Aldonaa nie jesteście same... u mnie dokładnie to samo ;D
    Bo On się na tym nie zna i nie wie co jest potrzebne... ja wiem lepiej, wiec mogę przecież zamówić/kupić...

Z jednej strony dobrze, że chociaż właśnie absolutnie nie ma problemu ile na co wydaje... skoro jest potrzebne to mam kupić, ale z drugiej fajnie by było jakby tak coś sam z siebie kupił dla córci =)

Echhhh.... babie w ciąży nie dogodzisz ;D

snoopy_etka lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie szaleństwa tatusia zaczną się przy zabawkach, a już zwłaszcza przy wszelkiej maści lego, komiksach, itp. Książki to raczej na mnie spadną z racji zawodu i zamiłowania :)

• .ona. Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja nie mogę narzekać. Mój mąż ma fajny gust, wiele razy i mnie coś kupił z ciuchów :P Dzieciakom również :).

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też ubranek dla dziecka nie kupuje - raczej już się nastawia na klocki Lego i ciuchcię :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój R jak się o coś go pytam co sądzi o tym, albo że może by się trochę zainteresował - chodzi mi o wybór przez internet- to zawsze mówi " nie mam pojęcia", "przecież ja się na tym nie znam". Ale wejść z nim do sklepu na dział dziecięcy to pierwszy leci i ogląda sukienki i przez pół sklepu krzyczy "zobacz jakie to jest ładne" :-), a ostatnio ubzdurał sobie w smyku że on chce tą bluzę dla córki i koniec :-) i bluza jest :-)

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój się tylko rozkręcił jak zobaczył kocyk minky w kolorowe trupie czaszki :D

snoopy_etka, Carolline lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak piszecie ze faceci będą zabawki kupować to przypomnialo mi sie jak ktos rzucil tekst do kuzynki męża jak bawił się wywrotka :D
    Zabawek w dzieciństwie brakowało to teraz nadrabiasz :D

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dosyć, jakiś kryzys przechodzę :( zjadłabym sobie torta, jestem jakąś wyrodną matką :( bo egoistycznie dziś myślę -> Zuzia wyłaź bo matce się chce torta, i ryczę że jestem egoistą. Do tego teściowa mnie wkurwa tym swoim nudzę się :( skurcze ustały :( ryczeć mi się chce. Dodatkowo zauważyłam że u drugiego świnka zaczyna się zaćma :( ja pierdole, nic tylko położyć się do trumny i przespać ten okres.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady z Twojej wypowiedzi najbardziej zaintrygowalo mnie zdanie 'położyć się do trumny i przespać tej okres' ... ciekawe stwierdzenie :D

A co do reszty wypowiedzi pomysl sobie Kochana, że to już ostatnia prosta... dasz radę, a to że masz taka wielka ochotę i w ogóle to nic złego... kazda z Nas ma czasem takie chwile kryzysu, ale trzeba to przetrwać... zobaczysz, że za jakiś czas zapomnisz o tym torcie =)
    Jeśli chodzo o teściowa - kurde, co to małe dziecko, ze Jej się nudzi?
    Daj Jej kredki, niech sobie porysuje... albo wymysl jakaś robotę w domu.. nie trzeba np . okien umyć? ;D
    wręcz teściowej płyn do mycia okien i powiedz, ze masz zajęcie, żeby się mamusia nie nudziła =)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 19:51

snoopy_etka, Kasiarzynka, easymum lubią tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niech może ktoś napisze do skabarki, by napisała do sweet i dała znać bo tylko skabarka ma do niej nr telefonu a ja mierzyłam ciśnienie i mam 132/86 puls 93 właśnie idę do kąpieli chłodnej :) uff nadrobiłam was :) całe popołudnie mam zgagę, do tego w podbrzuszu mnie kłuje i mi nie dobrze :( ja już chcę urodzić :( jakieś załamanie też przechodzę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 20:02

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    A ja mam dosyć, jakiś kryzys przechodzę :( zjadłabym sobie torta, jestem jakąś wyrodną matką :( bo egoistycznie dziś myślę -> Zuzia wyłaź bo matce się chce torta, i ryczę że jestem egoistą. Do tego teściowa mnie wkurwa tym swoim nudzę się :( skurcze ustały :( ryczeć mi się chce. Dodatkowo zauważyłam że u drugiego świnka zaczyna się zaćma :( ja pierdole, nic tylko położyć się do trumny i przespać ten okres.

Tez dopadaja mnie takie momenty mimo,że został mi jeszcze conajmniej miesiąc w dwupaku...też mam wyrzuty sumienia bo mi sie popcornu zachciało i cukier 150 ale po 20 miutach byl juz 125 takze spadł...mam nadzieje ze dziecku krzywdy nie zrobiłam...łazi mi sie coraz gorzej mam wrazenie ze dziecko mam miedzy biustem a pępkiem a pod pępkiem pusto.

Musimy dać rade...i mąż dzisiaj mi dowalił,żebym nie narzekala tylko spała jak mi sie nudzi bo pózniej będe chodziła niewyspana jak sie mały urodzi:)

74disg18xt1q3yyo.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że każda z nas ma takie chwilę załamania. Ja też dzisiaj nogi i ręce spuchnięte mam, wykańczają takie temperatury. Przed chwilą patrzyłam na pogodę i jeszcze tak ma być długo. Mam nadzieję, że maks dwa tygodnie i urodzę.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pod Sigmy postami było Lubię to kliknięte przez Sweet więc na pewno nas czyta.
    I albo nie ma ochoty pisać albo czas jej nie pozwala.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to właśnie nie chcę rodzić w upał. Jak pomyślę, że nie dość, że będzie bolało od porodu to jeszcze będę zdychać z gorącą... nie, nie chcę. Po dwudziestym fala upałów ma trochę się zmniejszyć, poniżej 30 stopni, wtedy akurat mała może wyjść, zezwalam ;)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la lenka ja myślę podobnie, wolałabym żeby było chłodno jak będę rodzić Olka, pamiętam te upały jak leżalam w szpitalu z powodu tych skurczy, była taka straszna duchota że 3 razy dziennie chodziłam pod prysznic,a i to niewiele pomagało bo się non stop lepiłam, a tu jeszcze będzie mi z krocza lecieć fuuuu nie wyobrażam sobie

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi fajnie dzisiaj :)
    Jutro dołączę do narzekania bo ruszam do urzędu pracy więc pewnie będę obolala .

Lady tesciowej powiedz zeby ogródek przekopala , opali się trochę i humor wróci :D
    Co do cukrów , pamiętam że któraś cukrzycowa mama pisała tobie że po porodzie też powinnaś je pilnować

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja szukam właśnie na allegro takiego małego wentylatora, żeby w razie czego postawić sobie na szafce w sali poporodowej. I tak miałam kupić dla małego do pokoju, to jeszcze sama skorzystam.

ela lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie, mała zdrowa, mam zacząć liczyć ruchy, za 2 tyg zrobić GBS w szpitalu, niestety mam jednak anemię i 2x1 tardyferon no i b.dużo leukocytów w moczu, czyli jakaś infekcję i na to jakiś roztwór doustny jednorazowy.

Szyjka się skraca, na razie bez tragedii, ale ma 2,7, więc nici z działki w sobotę, mam dużo leżeć i ogólnie zwolnić tempo.

Wizyta 03.09, to już po ciąży donoszonej 30.08 i lekarz mówi, że ciekawe czy dotrwam. Ale mówi, że wtedy już mogę być spokojna o małą ;)

Dżuls, kasig, Gusiak, agatka196, Lady Savage, Czarna_88, snoopy_etka, 4me, easymum, Anitka201, Kucykowa lubią tę wiadomość

‹‹ 1879 1880 1881 1882 1883 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ