Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Paulinek wrote:Szyjka się skraca, na razie bez tragedii, ale ma 2,7, więc nici z działki w sobotę, mam dużo leżeć i ogólnie zwolnić tempo.
Paulinek lubi tę wiadomość
-
Co lekarz to opinia. Ja miałam hemoglobine 10.2 i tez nie usłyszałam ze to anemia, tylko niedobór żelaza w ciąży
i też mi lekarz powiedzial że szyjka 2.5 cm to bardzo ładny wynik . Ja mam 2.1 cm i mam się oszczędzać
Doktorek doktorkowi nie równy
Paulinek ile Bianka waży?Paulinek lubi tę wiadomość
-
Lilla My wrote:Słuchajcie - wyłączałam dzisiaj wentylator z gniazdka i lekko kopnął mnie prąd. Dziecko się rusza, nic się nie dzieje - myślicie, że powinnam jechać na IP?
-
Aaaaa a propos zakupów w biedronce- poprosiłam mojego, ze jak bedzie w biedzie to żeby moze kupił ze dwie kontrastowe książeczki
no i wrócił do domu a w siatce - 11 sztuk! Wziął wszystkie- po jednej z każdego rodzaju- bo mu się spodobały
dobrze, ze jedna kosztowała 3 pln
.ona. lubi tę wiadomość
-
4me wrote:Aaaaa a propos zakupów w biedronce- poprosiłam mojego, ze jak bedzie w biedzie to żeby moze kupił ze dwie kontrastowe książeczki
no i wrócił do domu a w siatce - 11 sztuk! Wziął wszystkie- po jednej z każdego rodzaju- bo mu się spodobały
dobrze, ze jedna kosztowała 3 pln
-
nick nieaktualnyaldonaa wrote:Co lekarz to opinia. Ja miałam hemoglobine 10.2 i tez nie usłyszałam ze to anemia, tylko niedobór żelaza w ciąży
i też mi lekarz powiedzial że szyjka 2.5 cm to bardzo ładny wynik . Ja mam 2.1 cm i mam się oszczędzać
Doktorek doktorkowi nie równy
Paulinek ile Bianka waży?
hemoglobina nie najgorzej, ale hematokryt słabo i bardziej chyba chodzi o różnicę w poprzednich badaniach bo jest duża, tak samo z szyjką
niestety wagi nie znam, znam tylko ta z III usgwtedy miała 1549
-
kasig wrote:Julita to chyba zależy od szpitala i własnych preferencji, w moim szpitalu wogóle nie golą i nie wymagają tego, ja się jednak ogolę dla własnego komfortu i myślę że jednak całość, bo jak mnie natną to żeby mi tam potem włosy nie przeszkadzały
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 21:34
-
nick nieaktualnyjulita wrote:dziewczyny czy do porodu trzeba ogolić tylko spojenie łonowe czy niżej też (całość)?
Kiedys tu był temat i nie wszędzie wymagają depilacji.
U mnie np jest na życzenie do porodu .
Jak mialam operacje to kobitka mi depilowala kwalek spojenia i pod brzuchem pytalam po co ,mowila zeby opatrunek potem bezboleśnie oderwać a nie z włosem
Ja bede sie golila do porodu -
julita wrote:dziewczyny czy do porodu trzeba ogolić tylko spojenie łonowe czy niżej też (całość)?
Uprzedzając...tak, tak szwy sa rozpuszczalne ale cos tam z nimi jest, ze lepiej je chyba ściągnąć wczesniej niż czekać te kilka tygodni aż się rozpuszcza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 21:43
-
4me wrote:Dokladnie- niżej trzeba sie wyjątkowo dobrze ogolić bo w razie szycia zażywają Ci wloski i to mega boli prze zdejmowaniu szwów. Moja polozna ściąga szwy i mówi, ze z tym największy hardcore jest
Uprzedzając...tak, tak szwy sa rozpuszczalne ale cos tam z nimi jest, ze lepiej je chyba ściągnąć wczesniej niż czekać te kilka tygodni aż się rozpuszcza
-
ja bym ogoliła całość, w przypadku cesarki jakby niespodziewanie wyszła to Cię na sucho ogolą bo musisz wtedy być ogolona a nigdy nie wiadomo co wyjdzie w trakcie porodu czy nie dojdzie własnie do cesarki
-
KathleenPL wrote:Ja nie miałam rozpuszczalnych więc to chyba zależy też od szpitala...
Golimy kolo odbytu kobietki, golimy... Tam to juz w ogóle wyższa szkola jqzdy, długie ręce, podwójne lusterko... ale dosięgnąć jakos trzeba
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 21:42
-
U nas na szkole rodzenia położna podała bardzo rozsądny argument - że jak się ma rozcieta głowę to gola włosy żeby moc dobrze zszyc i żeby się nie paprało. I tu jest podobnie. Ja się nie golę cały czas, zależy jak mnie najdzie, ale na poród na pewno chcę się ogolic. Już mam wypróbowane, że jak zrobię to elektryczną maszynką, a nie na mokro, to nie mam podrażnień.