X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Ale o to przecież chodzi w jedzeniu waty cukrowej z patyka!! :D

W takim razie jestem w tym mistrzem! ;D
    Chociaż nie wiem czy w taki upał dałabym radę z watą... chyba byłoby mi za słodko =)

Jak zaczęłam myśleć co bym zjadła z takich 'odpustowych' rzeczy to od razu przyszła mi do głowy pańska skórka ... ooooooooo tak, to bym zjadła! ;D

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie tak dziś naszło. Myślicie żeby zabrać do szpitala jakąś książkę? Tak się zastanawiam (może zbyt optymistycznie :P ), że jeśli mała będzie ładnie spać to może by się przydało mieć jakieś zajęcie.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    A mnie tak dziś naszło. Myślicie żeby zabrać do szpitala jakąś książkę? Tak się zastanawiam (może zbyt optymistycznie :P ), że jeśli mała będzie ładnie spać to może by się przydało mieć jakieś zajęcie.

Jak ja spakowałam tableta to mama mowi : myslisz ze bedziesz miala czas tego uzywac? :D
    ja gdybym miala cierpliwosc do ksiazek to bym wziela ;P ale zawsze mam zapal na pierwszy rozdzial

relgzbmhh8tsviez.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tablecie też myślałam, ale się trochę obawiam kradzieży, bo mam w miarę nowy i taki dość wypasiony. Ale już stary czytnik to bym chyba chętnie wzięła... tylko czy to w ogóle ma sens?

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka ja bym brała ... nie zajmie przecież az tyle miejsca, a nóż może się przyda =)
    W sumie sama się zastanawialam czy nie spakować sobie jakiego np.sudoku... nigdy mi to nie wychodzi, wiec miałabym wciągające zajęcie =)

la_lenka lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może jak spakuję jakąś fascynującą książkę to dam radę poczytać przed porodem - zamiast się skupiać na skurczach to się zajmę czytaniem ;)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Ale o to przecież chodzi w jedzeniu waty cukrowej z patyka!! :D

Dokladnie tak!

Lilla zobacz na co natknelam sie w internecie. Przyciagnal moj wzrok Twoj avatarek :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d931fa90d72b.jpg

Lilla My, agatka196, Lady Savage, Czarna_88 lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Ja biore, ksiazka musi byc ;)

la_lenka lubi tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to postanowione, coś sobie spakuję. Tylko muszę poszukać czegoś ciekawego i wystarczająco lekkiego, żeby się odmóżdżyć po stresach :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. :-)
    Kreacje miałam w sumie 3. Zobaczymy jakie będą efekty bo sama jestem ciekawa. Pomalowałam się delikatnie a i tak tapeta spłynęła :-P włosy się skundliły ale co tam. Niezła zabawa była. Zresztą nawet jak nie będą jakieś rewelacyjne zdjęcia to i tak za darmo wiec ja nic nie tracę. :-)

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka myślę, ze że zdjęcia wyjdą rewelacyjne... a poza tym tak jak mowisz miałaś przy okazji wieczór pełen atrakcji i zabawy =)

agatka196 lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja książkę zawsze biorę ze sobą do szpitala ale z czytaniem gorzej. A przed cc to ani jednej linijki nie przeczytam z stresu. Ba nawet oka pewnie nie zmrurże.

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Ja książkę zawsze biorę ze sobą do szpitala ale z czytaniem gorzej. A przed cc to ani jednej linijki nie przeczytam z stresu. Ba nawet oka pewnie nie zmrurże.

A jak u Ciebie z ta cc, w sensie idziesz do szpitala w dzien planowanej cesarki czy jakoś wcześniej?
    W ogóle masz może zalecone do zrobienia jakieś dodatkowe badania w związku z cięciem, czy wszystko tak normalnie?

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak dokładnie wszystko będę wiedzieć 19.08. Ale dr mówił że przychodzi się dzień przed naczczo by zrobić właśnie wszystkie badania + rozmowa z anastezjologiem.
    Boje się tylko że nastawie się psychicznie na cc a zacznie się coś wcześniej i trafię na dyżur jakiego lekarza który podważy skierowanie i zdanie mojego dr i będę zmuszona rodzic SN.

A pamięta może któraś z Was link do stronki z tymi szpitalami co jest opisane w % cc, nk, zoo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 23:08

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie u mnie rozmowa z anestezjologiem i wszelkie ustalenia będą na wizycie 31.08. Na tą chwilę wiem tyle, ze do kliniki przyjeżdżam normalnie w dzien planowanego cięcia, dlatego byłam ciekawa jak to jest u innych...

Z badań jakie miałam mieć to HBS plus aktualna morfologia i mocz... poki co wiem tylko tyle...

Agata też się tego obawiam i dlatego odliczam z wielką ulga każdy mijający dzień... =)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 23:09

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.gdzierodzic.info/

proszę link =)

agatka196 lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• .ona. Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak - u nas tez trzeba stawic sie w dzien cc z morfologia i aptt zrobionymi tydzien wczesniej, hiv, hbs, hcv wazne maja byc 3 miesiace.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Gusiak - u nas tez trzeba stawic sie w dzien cc z morfologia i aptt zrobionymi tydzien wczesniej, hiv, hbs, hcv wazne maja byc 3 miesiace.

O widzisz to o tym, ze hig, hbs i hcv mają być ważne 3 miesiące u mnie żadnej mowy nie było... lekarz spojrzał w książeczkę i powiedział, że ogólnie wszystkie potrzebne badania mam i musze mieć jeszcze właśnie hbs (wtedy jeszcze nie miałam zrobionego) aktualna morfo i mocz...

a co to jest to aptt? =)

edit: już sobie wygoglowalam ... w sumie takie badania dotyczące krzepliwosci krwi to może i ja sobie zrobię prywatnie, tak dla własnego bezpieczeństwa...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2015, 00:00

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka u nas jest tak dziewczyny na cc dzień wcześniej się wstawiaja badania im robią później do godziny 18 mogą zjeść a po 18 jedynie trochę pić, przychodzi anestezjolog robi wywiad i mówi jakie znieczulenie. Rano każda dostaje czopka, można się umyć przed zabiegiem, a i przychodzą po kolei zabierają i trzeba być bez majtek i stanika w samej koszuli :-) tyle wiem

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 01:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się Was nadrobić:) Pogoda okropna, ale u mnie nadal przypływ energii. Cały dzień szykowałam rzeczy na grilla, bo była u nas męża siostra, a na koniec dnia, po 23 i nam się udało serduszkować i to na hamaku hehe. Nawet nie odczuwam, że już po 1..., no ale nic, trzeba iść spać. Dobranoc:)

KathleenPL, diatomka, agatka196, karolcia87, Lady Savage, Kasiarzynka, Gusiak, snoopy_etka lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
‹‹ 1898 1899 1900 1901 1902 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ