X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Ale o to przecież chodzi w jedzeniu waty cukrowej z patyka!! :D

W takim razie jestem w tym mistrzem! ;D
    Chociaż nie wiem czy w taki upał dałabym radę z watą... chyba byłoby mi za słodko =)

Jak zaczęłam myśleć co bym zjadła z takich 'odpustowych' rzeczy to od razu przyszła mi do głowy pańska skórka ... ooooooooo tak, to bym zjadła! ;D

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie tak dziś naszło. Myślicie żeby zabrać do szpitala jakąś książkę? Tak się zastanawiam (może zbyt optymistycznie :P ), że jeśli mała będzie ładnie spać to może by się przydało mieć jakieś zajęcie.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    A mnie tak dziś naszło. Myślicie żeby zabrać do szpitala jakąś książkę? Tak się zastanawiam (może zbyt optymistycznie :P ), że jeśli mała będzie ładnie spać to może by się przydało mieć jakieś zajęcie.

Jak ja spakowałam tableta to mama mowi : myslisz ze bedziesz miala czas tego uzywac? :D
    ja gdybym miala cierpliwosc do ksiazek to bym wziela ;P ale zawsze mam zapal na pierwszy rozdzial

relgzbmhh8tsviez.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tablecie też myślałam, ale się trochę obawiam kradzieży, bo mam w miarę nowy i taki dość wypasiony. Ale już stary czytnik to bym chyba chętnie wzięła... tylko czy to w ogóle ma sens?

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka ja bym brała ... nie zajmie przecież az tyle miejsca, a nóż może się przyda =)
    W sumie sama się zastanawialam czy nie spakować sobie jakiego np.sudoku... nigdy mi to nie wychodzi, wiec miałabym wciągające zajęcie =)

la_lenka lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może jak spakuję jakąś fascynującą książkę to dam radę poczytać przed porodem - zamiast się skupiać na skurczach to się zajmę czytaniem ;)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Ale o to przecież chodzi w jedzeniu waty cukrowej z patyka!! :D

Dokladnie tak!

Lilla zobacz na co natknelam sie w internecie. Przyciagnal moj wzrok Twoj avatarek :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d931fa90d72b.jpg

Lilla My, agatka196, Lady Savage, Czarna_88 lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Ja biore, ksiazka musi byc ;)

la_lenka lubi tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to postanowione, coś sobie spakuję. Tylko muszę poszukać czegoś ciekawego i wystarczająco lekkiego, żeby się odmóżdżyć po stresach :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. :-)
    Kreacje miałam w sumie 3. Zobaczymy jakie będą efekty bo sama jestem ciekawa. Pomalowałam się delikatnie a i tak tapeta spłynęła :-P włosy się skundliły ale co tam. Niezła zabawa była. Zresztą nawet jak nie będą jakieś rewelacyjne zdjęcia to i tak za darmo wiec ja nic nie tracę. :-)

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka myślę, ze że zdjęcia wyjdą rewelacyjne... a poza tym tak jak mowisz miałaś przy okazji wieczór pełen atrakcji i zabawy =)

agatka196 lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja książkę zawsze biorę ze sobą do szpitala ale z czytaniem gorzej. A przed cc to ani jednej linijki nie przeczytam z stresu. Ba nawet oka pewnie nie zmrurże.

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Ja książkę zawsze biorę ze sobą do szpitala ale z czytaniem gorzej. A przed cc to ani jednej linijki nie przeczytam z stresu. Ba nawet oka pewnie nie zmrurże.

A jak u Ciebie z ta cc, w sensie idziesz do szpitala w dzien planowanej cesarki czy jakoś wcześniej?
    W ogóle masz może zalecone do zrobienia jakieś dodatkowe badania w związku z cięciem, czy wszystko tak normalnie?

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak dokładnie wszystko będę wiedzieć 19.08. Ale dr mówił że przychodzi się dzień przed naczczo by zrobić właśnie wszystkie badania + rozmowa z anastezjologiem.
    Boje się tylko że nastawie się psychicznie na cc a zacznie się coś wcześniej i trafię na dyżur jakiego lekarza który podważy skierowanie i zdanie mojego dr i będę zmuszona rodzic SN.

A pamięta może któraś z Was link do stronki z tymi szpitalami co jest opisane w % cc, nk, zoo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 23:08

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie u mnie rozmowa z anestezjologiem i wszelkie ustalenia będą na wizycie 31.08. Na tą chwilę wiem tyle, ze do kliniki przyjeżdżam normalnie w dzien planowanego cięcia, dlatego byłam ciekawa jak to jest u innych...

Z badań jakie miałam mieć to HBS plus aktualna morfologia i mocz... poki co wiem tylko tyle...

Agata też się tego obawiam i dlatego odliczam z wielką ulga każdy mijający dzień... =)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 23:09

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.gdzierodzic.info/

proszę link =)

agatka196 lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• .ona. Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak - u nas tez trzeba stawic sie w dzien cc z morfologia i aptt zrobionymi tydzien wczesniej, hiv, hbs, hcv wazne maja byc 3 miesiace.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Gusiak - u nas tez trzeba stawic sie w dzien cc z morfologia i aptt zrobionymi tydzien wczesniej, hiv, hbs, hcv wazne maja byc 3 miesiace.

O widzisz to o tym, ze hig, hbs i hcv mają być ważne 3 miesiące u mnie żadnej mowy nie było... lekarz spojrzał w książeczkę i powiedział, że ogólnie wszystkie potrzebne badania mam i musze mieć jeszcze właśnie hbs (wtedy jeszcze nie miałam zrobionego) aktualna morfo i mocz...

a co to jest to aptt? =)

edit: już sobie wygoglowalam ... w sumie takie badania dotyczące krzepliwosci krwi to może i ja sobie zrobię prywatnie, tak dla własnego bezpieczeństwa...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2015, 00:00

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka u nas jest tak dziewczyny na cc dzień wcześniej się wstawiaja badania im robią później do godziny 18 mogą zjeść a po 18 jedynie trochę pić, przychodzi anestezjolog robi wywiad i mówi jakie znieczulenie. Rano każda dostaje czopka, można się umyć przed zabiegiem, a i przychodzą po kolei zabierają i trzeba być bez majtek i stanika w samej koszuli :-) tyle wiem

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 01:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się Was nadrobić:) Pogoda okropna, ale u mnie nadal przypływ energii. Cały dzień szykowałam rzeczy na grilla, bo była u nas męża siostra, a na koniec dnia, po 23 i nam się udało serduszkować i to na hamaku hehe. Nawet nie odczuwam, że już po 1..., no ale nic, trzeba iść spać. Dobranoc:)

KathleenPL, diatomka, agatka196, karolcia87, Lady Savage, Kasiarzynka, Gusiak, snoopy_etka lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
‹‹ 1898 1899 1900 1901 1902 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ