X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 wrote:
    Czy wasze maleństwa też są mniej ruchliwe? Moja od wczoraj jakoś mało ruchliwa i zaczynam się stresować..
    Tak stanowczo. Moja dopiero wczoraj wieczorem się rozkręciła, a tak to cały dzień tylko pojedyncze ruchy, takie lekkie, że bez mocnego skupienia mogłabym w ogóle przegapić. Ale ja też jestem ledwo żywa, najchętniej zaległabym na sofie bez ruchu, co się dzieciakom dziwić, że robią to samo.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 wrote:
    Czy wasze maleństwa też są mniej ruchliwe? Moja od wczoraj jakoś mało ruchliwa i zaczynam się stresować..
    Zdecydowanie. Wczoraj młoda zaczęła się po swojemu wiercić dopiero późno wieczorem, jak upał zelżał. Dzisiaj rano leciutko się poruszała, tyle tylko zeby mnie uspokoić, ze dwa razy wypięła i wsio.
    KathleenPL wrote:
    Młody dzisiaj jakiś taki mało ruchliwy, ale za to wczoraj dokazywal, no i jeden kopniak z rana był więc myślę, że się rozkreci. W te upały nawet im temperatura doskwiera...
    Dlatego ciszę się, że są jeszcze w środku...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2015, 09:12

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ogólnie od jakiegoś czasu mało kopie, ona po prostu się wierci i wypycha nóżki, pupcie, raczki, albo pcha mi się pod żebra co boli albo uderza główką w pęcherz - taki piekący ból.
    Nie wiem jak wy ale ja nie liczę ruchów wystarczy mi że czuje w ciągu dnia że się wierci i wypycha to wiem że żyje :)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj dostaliśmy zaproszenie na imprezę basenowa :-) haha ciekawe ciekawe jski strój na mnie wejdzie :-) i tak we wszystkim będę wyglądała jsk orka lub w najlepszym wypadku foka :-)

Dżuls lubi tę wiadomość

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    My dzisiaj dostaliśmy zaproszenie na imprezę basenowa :-) haha ciekawe ciekawe jski strój na mnie wejdzie :-) i tak we wszystkim będę wyglądała jsk orka lub w najlepszym wypadku foka :-)
    Ooo... Na basen bym poszła!! Tylko właśnie, za każdym razem stwierdzam, że nie ma sensu kupować stroju specjalnie na chwilę więc nie kupuje wcale...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2015, 09:19

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Za bojkę :D

Anitka201, trix, easymum lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki ;)

Moja dzidziusia zadowolona z tego, że siedzi cały czas w baseniku, więc od rana dokazuje wypychając pupkę bokiem, albo wpychając nogi w moje biodra :)
    Mimo upału spało mi się całkiem całkiem, ale że wszystkie okna miałam pootwierane na oścież i rolety niezaslonięte to obudziłam się dość wcześnie. Zaliczyłam spacer z psem, było tak przyjemnie w 24 st :)))) a teraz siedzę i moczę stopy w lodowatej wodzie, bo wyglądam jak Shrek :/ pierwszy raz mi tak spuchły :/

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam za 9zl stroj w Rea bo cycki mi ciagle rosna i szkoda kasy, wczesniej mialam od siostry pozyczony bo ona ma duze cycki, ale juz sie zrobil za maly xD

relgio4pxlxziakh.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesx

Grill sie skonczyl ok2 w nocy takze bede dzis nie przytomna caly dzien cos czuje

Wiaraczynicuda jak trafilam na porodowke to mialam 5 cm bezbolesnie, w ciagu dwoch godz bylo juz 10 cm tyle ze maly nie wszedl w kanal rodny, bbrrzuch sie nie opuscil nawet i mialam 2 h skurczow partych az sie zlitowali dali oksytocyne i maly wyskoxzyl . Zycze sobie drugie go takie porodu:)

Dziewxzyny meza kolezanka urodzila kilka dni temu, kazdy soe martwil bo z usg w 37 tyg wychodzilo ze mala wazy 2200 a dziecko sie urodzilo w 40 tyg z waga 3100:) takze super nadgonila

trix lubi tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj dziewczyny nawet dwie pozycje się udały hehe.
    Witam się z Wami w ten mega upalny dzień. Dzisiaj to trzeba będzie gdzieś uciekać przed tym gorącem. Już się obudziłam cała mokra i najchętniej zamknęłabym się w lodówce.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy wstalam taka spocona ze od razu prysznic a co bedzie dalej:/ jeszcze czeka mnie dzis podroz do domu raz ze 100km dwa ze musze byc kierowca:/

Karolcia ja tez czuje mniej ruchow, cos tam sie wypnie albo przelewa w brzuchu stad jestem spokkojna

Wiaraczynicuda ja tez nie licze , jak rano sie porusza troche i potem w ciagu dnia da jakies znaki to starczy ona tak ma. Maly tez nie byl zbyt ruchliwy :)
    Generalnie trzymam reke na pulsie ale widze z jaka czestotliwoscia sie rusza

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Za bojkę :D
    Haha w sumie to nawet niezły pomysł :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Ooo... Na basen bym poszła!! Tylko właśnie, za każdym razem stwierdzam, że nie ma sensu kupować stroju specjalnie na chwilę więc nie kupuje wcale...
    Muszę przeszukać karton ciuchów z czasów wagi ciężkiej :-) może tam uchowal się jakiś jednoczęściowy strój :-)

• Carolline Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka jak ty za orkę byś robiła to większość z nas pewnie za płetwala błękitnego :p u mnie za to lata nadal brak :/

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w ten 'cudownie' upalny dzień =)

Od samego rana juz się zastanawiam co ze sobą zrobić, żeby jakoś przetrwać tą pogodę... żar leje sie z nieba...

Anitka dzięki, właśnie twki wczoraj kupiłam w rossmanie... niby jakiś efekt jest, ale żeby az mnie łapała po posmarowaniu gęsia skórka to niekoniecznie.... na mnie aż tak dobrze niestety nie działa, chociaż jakaś tam ulgę faktycznie przynosi...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka to faktycznie też Ci życzę i nam wszystkich takiego porodu i bezbolesnego rozwierania :)

Poszłam przed chwilą do sklepu kupić wkłady do poduszek i już jest okropny upał nigdzie się nie wybieram ... choć będę musiała z psem wyjść później jak mój R nie wroci...

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caroline to samo pomyślałam, ze jeśli Anitka z tym swoim małym brzuszkiem ma robić za orke to dla mnie chyba już brakuje określenia ;D

.ona., Carolline lubią tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wiem że Lata Ci brakuje ale uwierz mi że tu jest skwar. Ja w domu mam już 31 stopni i leje mi się pot z każdej strony. A to jeszcze dobre 10 dni będzie tak ciepło.

ja tam dzisiaj jak R przyjedzie jadę na zakupy i idę strój kupić do taniego sklepu i chyba na basen gdzieś pojedziemy. Bo to już jest totalne przegięcie.

Trzymajcie się jakoś dziewuszki :-)

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladies, podają, że te temperatury będą się utrzymywać do 21.08, wieć zaciskamy nogi do tego czasu :D Ja zaraz idę zaliczyć pierwszy prysznic tego dnia, bo już się lepię. Podziwiam te moje koty, że one w tym futrze jeszcze idą na balkon trochę się posmażyć w pełnym słońcu.

Misi@ lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Podziwiam te moje koty, że one w tym futrze jeszcze idą na balkon trochę się posmażyć w pełnym słońcu.
    U mnie balkon zamknięty, ale kocur się właśnie rozwalił brzuchem do góry w plamie światła przed drzwiami. Dodam, że kot jest czarny... Ja tego nie ogarniam :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
‹‹ 1900 1901 1902 1903 1904 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ