X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma najważniejsze ze układa sie wszystko :)
    Obyście jutro wyszli i mogli sie cieszyć sobą w domku :)

Dzieki za rady dotyczace prania :)

74disg18xt1q3yyo.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas też chłodnik, co prawda z winiary, ale robimy bo tak gorąco , że nic ciepłego nie zjemy.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym chętnie spróbowała tego z Winiar, ale nie kupiłam, więc robię sama. Tylko nie z botwinki, bo nie przepadam, tylko z buraczków. Do tego ogórek, dużo kopru i jajko, no i czosneczek, nie mogę się doczekać :)

Lady, podziwiam, że nie masz stracha. U mnie cc, ale i tak już mam stres ...

gg64rl68s121551a.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Też bym chętnie spróbowała tego z Winiar, ale nie kupiłam, więc robię sama. Tylko nie z botwinki, bo nie przepadam, tylko z buraczków. Do tego ogórek, dużo kopru i jajko, no i czosneczek, nie mogę się doczekać :)

Lady, podziwiam, że nie masz stracha. U mnie cc, ale i tak już mam stres ...
    Poproszę o przepis ;) nigdy nie robiłam, a może chociaż takimchlodnik podejdzie w te upały :)

w mieszkaniu 28 syn na zewnątrz 40 jak żyć? Powietrze stoi w miejscu :/

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boję się cesarki :P bo wiem że z tym wiążę się wielka strzykawka jakiegoś leku przeciwbólewogo, wenfony ;/ i jeszcze jakieś inne. Tego się boję. A normalnego porodu nie :) czekam z niecierpliwością i ogromną ciekawością :)

KathleenPL, bento lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bosz....zabiłabym za napoleonkę i takie kruche, mega tłuste cisto francuskie :( Zaraz się popłaczę, pozostaje mi przegryźć kolejną nektarynkę :>

8pdp47e.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jakby ktoś się jeszcze dziwił, dlaczego nie chcę rodzić w Matce Polce w Łodzi:

http://www.pudelek.tv/video/Tak-rodzi-sie-w-Polsce-Masakra-25-letnie-kafelki-wody-nie-da-sie-zakrecic-9548/

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • easymum Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Poproszę o przepis ;) nigdy nie robiłam, a może chociaż takimchlodnik podejdzie w te upały :)

w mieszkaniu 28 syn na zewnątrz 40 jak żyć? Powietrze stoi w miejscu :/

Moka, nie mam przepisu, robię "na oko" - kefir 1l, jogurt naturalny 0,5l, pęczek koperku, pęczek szczypiorku, buraczki - mam słoiczek ćwikłowych w całości, dwa ogórki zielone, jajka, sól, pieprz, vegeta, jak ktoś lubi to kilka ząbków czosnku do wyciśnięcia. Buraczki ścieram na wiórki, ogórki kroję w kostkę, koperek i szczypiorek siekam, mieszam, doprawiam, wyciskam czosnek. Czasem dolewam soku z buraczków dla ładniejszego koloru. Można dodać szynkę w paseczki lub drobną kostkę, my akurat nie lubimy. Na koniec już na talerz jajko pokrojone w ćwiartki lub ósemki. Można dodać więcej ogórka czy zieleniny, ale to rzecz gustu. I tyle. Trwa tyle co ugotowanie jajek ;)

AniaM lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Bosz....zabiłabym za napoleonkę i takie kruche, mega tłuste cisto francuskie :( Zaraz się popłaczę, pozostaje mi przegryźć kolejną nektarynkę :>

ja mam tak ochotę na loda z czekoladą :( kupiłam sobie ciastka dla cukrzyków ale to nie to samo, loda i koniec. Ale nie mam zamiaru mieć cc więc pilnuję się z tymi cukrami

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Easymum dziękuję :) a ile takich buraczków? Chyba wyślę wieczorem męża do biedry ;)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się i ja :) mimo okropnych upałów czuje się wyjątkowo dobrze :) i tego samego wam zycze :)

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj dopadł kryzys...kuzynka męża urodziła dwa dni temu i jakoś tak mnie zazdrość dosłownie ściska ,że już ma to za sobą,że wyszli do domu...
    Chciałabym,żeby Krzyś był już z nami,wiem ze to jeszcze za wcześnie ale budzi sie we mnie jakiś dramatyczny nerw...Ajjj sama siebie nie potrafie zrozumieć=(

Lady Savage lubi tę wiadomość

74disg18xt1q3yyo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myslalam ze telewizyjna nagonka na ludzi zamykajacych psy badz dzieci w aucie da ludziom do myslenia. Ale sie mylilam.

Pojechalismy pod sklep. My i rodzice. Mama zrobila zakupy i juz mielismy wyjezdzac gdy ojciec i maz wyskoczyli z samochodow do stojacego auta, a w nim ok. 10 letnia dziewczynka wali po oknach w zamzamknietym aucie. Maz polecial do sklepu zeby wywolali rodzicow a ojciec kombiniwal czy da sie otworzyc auto od zewnatrz. Rodzice dziecka w tym czasie wrocili i z morda do dziewczynki, ze jak to ona okien nie potrafi otwierac (auto zamkniete na klucz). krzyknelam do niego, ze ma nie drzec sie ja dziecko bo to nie jej wina. Matka kazala mi sie nie wtracac bo to nie moje dziecko a mojemu mezowi kazali spier...zaluje ze na policje nie zadzwonilismy.

Nerwa mam do tej pory.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2015, 15:50

• .ona. Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls - ja marze o czekoladzie do picia i jakims ciachu ;)
    a musialam zadowolic sie woda i pomidorem.
    jak ja Cie rozumiem...

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozjaka - Boze, ludzie to sa bez wyobrazni.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, a masz jakieś skurczyki?
    Jejuuuu umieram od tego gorąca.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Mi się dzisiaj deser lodowy przysnil z bita śmietana i polewa, więc zaciagnelam męża do Grycana. Przy okazji odebralam zdjęcia z naszego zeszłorocznego wyjazdu i obkupilam mloda w ciuchy na wyprzedazach :D

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zakupiłam sobie lecha bezalkoholowego z limonką i miętą i właśnie się chłodzi. :-)
    Kupiłam strój kąpielowy i zaraz jedziemy na termy się moczyć :-)

Ja to najchętniej bym się napiła wszelkich soków a zwłaszcza pomarańczowy z miąższem i zagryzła szarlotką z lodami :-P ach mam całą gębę śliny :-P

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj chłodnik pomidorowy wg tego przepisu: http://zalewajka.com.pl/zupy/chlodnik-pomidorowy-gazpacho/

Dodałam jeszcze szczyptę chilli, jest pyszny :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula1990 wrote:
    Mnie dzisiaj dopadł kryzys...kuzynka męża urodziła dwa dni temu i jakoś tak mnie zazdrość dosłownie ściska ,że już ma to za sobą,że wyszli do domu...
    Chciałabym,żeby Krzyś był już z nami,wiem ze to jeszcze za wcześnie ale budzi sie we mnie jakiś dramatyczny nerw...Ajjj sama siebie nie potrafie zrozumieć=(

Znam to, znam to uczucie, w tym roku z moich przyjaciółek z lat szkolnych 6 zaciążyło, i rozpakowało się 5, jedna ma termin na 18 sierpnia, ale normalnie te zdjątka tycz dzieci na facebooku, na sierpniówkach też, doprowadzają mnie do łez, tu się człowiek cieszy że maja te dzidzie bez komplikacji, a z drugiej strony zazdroszczę im że mają to za sobą i już mogą tulić te upragnione swoje kruszyny

anula1990 lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 1904 1905 1906 1907 1908 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ