X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Lady, a masz jakieś skurczyki?
    Jejuuuu umieram od tego gorąca.

dziś jak na razie tylko 3 były 9.50, 13.19 i 16,13

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

U mnie nocka w miarę, trochę się wierciłam, ale o dziwo nie było tragedii. Upał dziś niesamowity, nie ma czym oddychać. Dobrze, że w domu znośnie...

Ja się niesamowicie boję porodu, właściwie najbardziej jakiś różnych powikłań. Samego bólu też się obawiam, ale chyba najmniej...

Pozytywna informacja na koniec :-) spakowałam torbę :-) Jeszcze tylko kilku drobiazgów brakuje, jestem z siebie dumna.

sRUqp2.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka nie wiem czy wejdziecie na termy. Dzisiaj byli rodzice i nie weszli, bo za dużo osób, musieliby czekać 3 h.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O boziu chyba wszystkie umieramy dzisiaj z tego ciepła :-(

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozjaka wrote:
    Myslalam ze telewizyjna nagonka na ludzi zamykajacych psy badz dzieci w aucie da ludziom do myslenia. Ale sie mylilam.

Pojechalismy pod sklep. My i rodzice. Mama zrobila zakupy i juz mielismy wyjezdzac gdy ojciec i maz wyskoczyli z samochodow do stojacego auta, a w nim ok. 10 letnia dziewczynka wali po oknach w zamzamknietym aucie. Maz polecial do sklepu zeby wywolali rodzicow a ojciec kombiniwal czy da sie otworzyc auto od zewnatrz. Rodzice dziecka w tym czasie wrocili i z morda do dziewczynki, ze jak to ona okien nie potrafi otwierac (auto zamkniete na klucz). krzyknelam do niego, ze ma nie drzec sie ja dziecko bo to nie jej wina. Matka kazala mi sie nie wtracac bo to nie moje dziecko a mojemu mezowi kazali spier...zaluje ze na policje nie zadzwonilismy.

Nerwa mam do tej pory.
    Ja bym się nie pierniczyła i od razu dzwoniła na policję, żeby wrócili już na wybitą szybę i najedli się masy wstydu, bo to czasem jedyne co przemawia do półgłówków. Jednego też nie rozumiem - co za problem zabrać 10-latkę ze sobą do sklepu??? Cholerne bezmózgi.

Lady - bo Ty się za bardzo nastawiłaś na wczesniejszy poród. Zamiast znaleźć sobie jakieś zajęcie i dać się "zaskoczyć", to dzień w dzień od samego rana robisz sobie nadzieję, a potem szok i depresja, że to jeszcze nie dzisiaj i dzieńw dzień mamy na forum te same dramaty :D Ja wiem, że już nie możesz wyrobić, ale naprawdę dla Ciebie i Zuzki będzie lepiej, jak przeczekacie te upały, i jak się wreszcie przestaniesz codziennie nakręcać na poród :) I przestań przesiadywać na Sierpniówkach, bo tam juz siędziewczyny rozpakowują jedna po drugiej i niepotrzebnie Cię to nakręca :)
    Wiem, co mówię - w pierwszej ciąży miałam cukrzycę od pierwszych tygodni, bez insuliny, więc był duży stres z cukrami, do tego ostatnie tygodnie ciąży musiałam leżeć plackiem na dupie, tymczasem w domu miałam remont, miezkaliśmy u moich rodziców, z którymi mąż się na okrągło kłócił i już na serio miałam wszystkiego dość, ale gdyby nie ten remont właśnie to bym dostała chyba szału, bo już chciałam wreszcie wstać i zjeść coś normalnego. Znajdź sobie zajęcie :)

.ona. lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Agatka nie wiem czy wejdziecie na termy. Dzisiaj byli rodzice i nie weszli, bo za dużo osób, musieliby czekać 3 h.

Omg! Ewentualnie pojedziemy do gołębia, ale dziękuję za informacje. Czekam na siostrę i jedziemy choć boje się bo już z 8x WC zaliczyłam :-P

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady a kiedy zamierzasz się bronić? Bo tak się zastanawiam sama czy we wrześniu lub w październiku dam rade ;)

• 4me Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta melduje sie z nowego M. Jestesmy oficjalnie przeprowadzeni- zdarzylam, nie urodziłam :D
    Teraz mogę wreszcie zabrać sie za to co Wy juz dawno macie ogarniete- pranie ciuchów, wyciąganie kosmetyków małego z kartonów i najwazniejsze urządzenie pokoika :)

Wielki plus- mieszkanie jest meeeega chlodne w porównaniu z poprzednim polduniowo- wschodnim. Meeeega minus- jak tylko ciaza sie skończy bede zalowac, ze balkon mamy od strony zachodniej ale słońce moze z 20 min bo sąsiedni blok zaslania- buuuuu, buuuuu, buuuu ;(
    Na szczęście niedługo bedzie pretekst by wyjsc na dwór na spacer, na słońce,na plaze, do lasu- dziecko! Wiec moze jakos przezyje bez tego super słonecznego mieszkania- tylko nie wiem czy przez następne 25 lat ;)))

Dżuls, anula1990, Czarna_88, KathleenPL, .ona., Misi@, easymum, karolcia87, trix, Lilla My, Gusiak, Kasiarzynka, Anitka201, Carolline lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Agatka aby Wam się udało, ponoć już wczoraj nie puszczali.
    Lady, tak sobie myślę czy ten Twój czop nie jest po serduszkowaniu? Bo ja odkąd jestem w ciąży i kochamy się do końca to na drugi dzień mam sporego glutka (sorrki za opis). Tak mi się przypomniało, bo przed chwilą też mi wyleciał ale wiem, że to po <3

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za zamykanie dziecka i psa jest mandat. Więc od razu zbijac szybę, a nie tam rodziców szukać. Nie ma czasu na to. A jak rodzice nieogarnieci to bez mandatu się niczgo nie naucza...

trix, przyszła mama lubią tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo basenu mój R zrobił niespodzianke i kupil duzy basen woda nalana ale lodowata wiec dzis nie wejde ale jutro obowiązkowo :)

KathleenPL, Misi@, karolcia87, trix, Gusiak lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Lady, tak sobie myślę czy ten Twój czop nie jest po serduszkowaniu? Bo ja odkąd jestem w ciąży i kochamy się do końca to na drugi dzień mam sporego glutka (sorrki za opis). Tak mi się przypomniało, bo przed chwilą też mi wyleciał ale wiem, że to po <3
    To co ja wtedy kiedys mialas i tez pisalas ze to od przytulanek :)

Nancy87 lubi tę wiadomość

• AniaM Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem ciekawa czy we wrocku padł ten rekord ciepła jest okropnie wiatru 0 spoko co tam Jeszcze tydzień upałów :(

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Lady a kiedy zamierzasz się bronić? Bo tak się zastanawiam sama czy we wrześniu lub w październiku dam rade ;)

Hmmm, obronię się na pewno w przyszłym roku akademickim a kiedy, to nie wiem

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:

Ale to z krwią by wyleciało?

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    Jestem ciekawa czy we wrocku padł ten rekord ciepła jest okropnie wiatru 0 spoko co tam Jeszcze tydzień upałów :(
    padł ;) ale dla Wrocławia na razie 37 z kawałkiem i dalej rośnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady wydaje mi sie ze na tym etapie wszystko mozliwe ze z krwią

Lady Savage lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi się od wczoraj zaczynają chyba lekkie skurczyki bh ;) zaczynamy ćwiczyć chyba;) dobrze, że od jutra równo 3 tyg do ciąży donoszonej wg mojego lekarza i wg belly;) coraz bliżej...;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Hmmm, obronię się na pewno w przyszłym roku akademickim a kiedy, to nie wiem
    No właśnie ja chce się zapisać na egzamin i nie wiem czy w październiku nie będzie za wcześnie w sensie czy dojde do siebie i zmobilizuje sie do nauki ;/

Ide pod prysznic, bo się rozpływam.
    4m gratuluje przeprowadzki :)

• .ona. Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Znam to, znam to uczucie, w tym roku z moich przyjaciółek z lat szkolnych 6 zaciążyło, i rozpakowało się 5, jedna ma termin na 18 sierpnia, ale normalnie te zdjątka tycz dzieci na facebooku, na sierpniówkach też, doprowadzają mnie do łez, tu się człowiek cieszy że maja te dzidzie bez komplikacji, a z drugiej strony zazdroszczę im że mają to za sobą i już mogą tulić te upragnione swoje kruszyny

Nie martw sie, porod i tak Cie nie ominie ;). Cierpliwosci. Daj jeszcze troche dziecku pomieszkac w brzuchu. Dzuls na racje, zajmij sie czyms ;), czas szybciej zleci. I odpoczywaj poki mozesz :P

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
‹‹ 1905 1906 1907 1908 1909 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ