X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    co myślicie o czerwonym wózku dla chłopca?jutro jadę oglądać wózki 3 używane, bo stwierdziliśmy , że zaoszczędzimy na wózku, a wolimy wydać więcej na porządny fotelik i wózek kupić albo 2w1 albo 3w1 zależy który będzie nam się podobał :)no i na spokojnie do końca tygodnia będziemy chcieli coś wybrać :)
    jaknajbardziej pasuje:) tylko uwazajcie obczajcie dokladnie kolezanka kupila i niby ok a kołko odpadlo po 2 spacerze:(

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    A ja właśnie wróciłam ze szpitala. Mała nam strachu napędziła, bo od 17 zero ruchów. Zjadłam słodycze, poleżałam pod klimą, popacałam brzuch - nic, zero, cisza. W szpitalu szybciutko ktg - no i wielka ulga, od razu serducho słychać. Zapis wyszedł dość spokojny, ale poprawny. Mała kilka razy się ruszyła, raczej leniwie, ale wszystko w normie. Dopiero teraz jak wróciłam to się zaczęła normalnie przeciągać. Jak pomyślę, że bliżej porodu ruchy mogą być jeszcze delikatniejsze to mi słabo, osiwieję zanim urodzę :P A potem się dopiero zacznie.
    dobrze ze wszystko ok u mnie slodkioe dziala bo takto bym byla juz pare razy na ip:P

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do tej pory też coś zawsze w końcu działało. A dziś nic, dlatego tak się zestresowalam. Dopiero teraz mała buszuje, wypycha kończyny w każdą stronę. Złośliwe dziecko :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    co myślicie o czerwonym wózku dla chłopca?jutro jadę oglądać wózki 3 używane, bo stwierdziliśmy , że zaoszczędzimy na wózku, a wolimy wydać więcej na porządny fotelik i wózek kupić albo 2w1 albo 3w1 zależy który będzie nam się podobał :)no i na spokojnie do końca tygodnia będziemy chcieli coś wybrać :)
    My mielismy czerwony ;)

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 00:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    My mielismy czerwony ;)
    A co za problem? Jak nie różowy to luz! Ny mamy błękitny, ten sam, którym jeździła młoda :D Oj dlugo leżał w garażu, dlugo :D

Wiecie co, dzisiaj taki dzień chyba, Tym trochę się poruszał rano, potem po południu i teraz, jakąś godzinę temu jak wylazlam do wanny (to jakoś zawsze działa :D). A tak to leniuch straszny.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 04:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boooooze co za noc... w sumie licząc na chwile obecna przepany czas to mam może jakieś 1,5h... milion kursów do toalety, zaliczone rozwolnienie, dwie nospy i dwa magneziny... :/

Wczorajszy dzień spędzony praktycznie cały na nogach niestety chyba nie wyszedł mi na dobre... całe szczęście póki co po kolejnej dawce nospy i magnesie ból brzucha ustąpił, bo już zaczęłam się troszkę stresować całą sytuacją...

Leżę przy włączonym wiatraku w nadziei na to, że może jednak uda mi się jeszcze troszkę zasnąć, bo inaczej już widzę swój dzisiejszy dzień i siebie jako zombi =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 04:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak witaj w klubie. Ja jeszcze trochę A deprechy dostanę przez te tropiki. Zdążyłam już wyprasowac sterte prania. Zaliczyłam prysznic i dalej spać nie mogę. Masakra.

3i49df9hy5b5npd4.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 05:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adzia podziwiam, że w taki upał jeszcze złapałas się za prasowanie... =)

Ja leżę na łóżku na zdechła ryba próbować zasnąć i niemalże się modląc, żeby nie powrócił ból brzucha, bo trzeciej nospy to już raczej łykać nie będę... a z kolei wizyta na IP póki co też jeszcze średnio mi się widzi...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z wami z rana narazie jest przyjemnie chłodno mały jak ok 2 w nocy kopał tak dopiero teraz zaczął. Spać nie mogę wszystko mi przeszkadza kręcę się z boku na bok :-/ i powoli zaczynam się wkurzać na to ze nie mogę pospać tak jak wcześniej wrrr depresji jakieś z tego powodu dostane albo oszaleje, nawet przed porodem nie mogę ostatnie tygodnie normalnie się wyspać. Witam się w 36=37 tygodniu za tydzień ciąża donoszona.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja lacze sie w bolu..od 4 nie spie,krece sie w lozku i nic :\

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    A co za problem? Jak nie różowy to luz! Ny mamy błękitny, ten sam, którym jeździła młoda :D Oj dlugo leżał w garażu, dlugo :D

Wiecie co, dzisiaj taki dzień chyba, Tym trochę się poruszał rano, potem po południu i teraz, jakąś godzinę temu jak wylazlam do wanny (to jakoś zawsze działa :D). A tak to leniuch straszny.

Nasz tez troche polezal, ale jest nadal w super stanie, bo mlodemu sluzyl do 1,5 roku, z czego gondola tylko pol roku ;), a teraz pojezdzi sobie w nim siostra.
    I dokladnie, jak nie rozowy to luz :)

a poza tym dzien dobry. Poki co 20 stopni, ale bedzie duuuuzo wiecej! Jakos to przezyje.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

I ja się witam. Nie śpię od 4 bo znowu biegunka:-( już nie wiem co mam zrobić. Co zjem lub się napije to przez jelita mi tylko przelatuje. Najgorsze jest to że przez to cały czas chodzę głodna.

Anulka tak jak dziewczyny piszą byle by nie różowy a tak to każdy kolor :-)

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB co do marki żelu do golenia to powiedziała że może być z aloesem albo do skóry wrażliwej ale nie wymieniła konkretnej marki, zaopatrzyłam się w veet bo był w promocji, powiedziała aby że ona goli bożenę codziennie i właski nie kłują bo nie nadanżają odrastać, ale nawet oczami wyobraźni nie widzę abym codziennie z maszynką latała, może co 2 dni? ;)

Anulka ja tam nie mam nic przeciwko czerwonemu wózkowi dla chłopca, tak jak napisała Kathleen byle nie różowy :)

La Lenka najadłaś się strachu ale najważniejsze że z małą wszystko wporządku, czyli już mało miejsca w twoim brzuchu.

Gusiak to na pewno jeszcze nie twój czas! odpoczywaj dzisiaj po wczorajszym aktywnym dniu :)

a mnie przywitała poranna mała burza za oknem, czuję rześkie powietrze :D

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko kochana, 7 rano, a ja juz klime włączał bo wytrzymać się nie da, tak gorąco. Te burzę i deszcze to się chyba rozwialy bo raczej nic nie zapowiada chociaż odrobiny ratunku. Szkoda mi toslinek strasznie i zwierzątek, ktore żyją na wolności. Jak one sobie dają radę w ten upał. Moje koty się kładą w klimie na środku podłogi i tez ledwo żyją. Heh... Modłę się tylko, żeby Tymonowi nie wpadło do głowy wychodzic w taka pogodę...

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajcie mi deeeeeeszcz, ja tu zaraz zdechnę. Noc koszmarna, obudziłam się koło 3 i nie mogłam zasnąć, jakiś koszmar. Zastanawiam się, czy dzisiaj nie skoczyć na jakiś basen, bo jak ma być tak, jak wczoraj to dziękuję bardzo. Myślałam, że dziś będzie minimalnie chłodniej, a jest 8 rano, a już czuję że dziś znów będzie ten sam skwar.
    Albo wiem - pojadę do jakiegoś klimatyzowanego centrum handlowego i położę się jak menel na ławce, przeczekam do wieczora :D W tv mówią, że taka pogoda utrzyma siędo końca tego tygodnia i nie zapowiada się, żeby następny był chłodniejszy.

8pdp47e.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja oglądałam pogodę i mniej więcej ma tak być do 23 sierpnia. No to mnie do tego czasu wywiozą do psychiatryka, a nie na porodowke. ☺

3i49df9hy5b5npd4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej , u mnie padalo nad ranem grzmialo blyskalo , troche powietrza bylo a teraz slonce i lekki wiaterek .

Wczoraj tez prasowalam ciuszki ale tylko kilka sztuk , mama wcześniej sie zasmiala czy dzwonic na oddział i pytac czy maja klimatyzacje :D

Ciekawe co z tą biegunka , mnie w nocy złapała .

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Ciekawe co z tą biegunka , mnie w nocy złapała .
    A to nie jest przypadkiem jakaś reakcja na upały?

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    A to nie jest przypadkiem jakaś reakcja na upały?

Wątpię , nigdy tak nie miałam tym bardziej w nocy , w sumie szłam na siku a poleciało co innego i podbrzusze bolalo jak przy zatruciu albo jelitowce , dzisiaj jest normalnie , ogólnie nie pamiętam kiedy biegunkę miałam :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) Mnie obudził przed 2 w nocy taki zaduch ze czułam się jak w saunie jakiejś i oczywiście chęć sikania. Wiec włączyłam klimatyzator. Ale za chwile było mi zimno i go wyłączyłam i znowu zaduch... oszaleć można... Włączyłam go jeszcze raz i się przykryłam dobrze kołdrą, a o 6 mój R uciekł do salonu bo mu zimno było bo był odkryty :)

‹‹ 1907 1908 1909 1910 1911 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ