X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję wam tej nauki z dziećmi,ja wiem ze bym nie dała rady bo potrzebowałam wspania i ciszy grobowej.Jak obroniłam mgr to do książek nie zaglądałem przez 3 lata taki uraz Mam do nauki

Misi@ lubi tę wiadomość

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe a ja mysałam, żeby iść na kolejną podyplomwkę, ale chyba pójde w przyszłym roku. Choć już bym chciała zdobyc nowe kwalifikację, ale właśnie obawiam się czy dam rade z tak małym dzieckiem.Bo to jednak pierwsze, a chciałabym mu dac jak najwięcej. No i czy po cesarce szybko dojde do siebie. Choć z drugiej strony nie jedna osoba dawała :)
    Mama mi jednak mówi, żebym teraz skupiła się na dziecku, a w przyszłym roku będzie mi łatwiej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2015, 19:34

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zostal rok studiów i licencjat do zrobienia. :)

Misi@ lubi tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A całe szczęście , że ja skończyłam w terminie, bo podejrzewam, że nie chciałoby mi się wracać na studia. Chciałam rzucać wiele razy, a mąż mówił bym dotrzymała do końca :)a w przyszłości jak fundusze pozwolą chciałabym mgr zaocznie zrobić :) Jak tam Agatka udało się wejść na Termy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2015, 20:00

Misi@ lubi tę wiadomość

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Easymum dziękuję :) a ile takich buraczków? Chyba wyślę wieczorem męża do biedry ;)

Moka, sorki, że dopiero teraz, ja zużywam cały słoiczek (nie duży) buraczków w całości, można kupić od razu w wiórkach i jest szybciej (no i paznokcie nie narażone ;))

gg64rl68s121551a.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady jak z krwią to raczej czop. Ja mam glutki po <3 ale bez krwi. No chyba, że było ostro hehe.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od października wracam na II rok magisterki zaocznej, gdzie dojeżdżam 1h w jedna stronę :) Tylko nie wiem czy mój R będzie jeździł ze mną i z Lilka czy będzie siedział z nią w domu.. ale to się zobaczy jaka będzie malutka, wyjdzie w praniu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam już kilka kierunków ukończonych i chciałabym jeszcze zrobic coaaching i terapie ...wszystko z myślą o pracy. bo lepiej miec za dużo papierków i kwalifikacji niż o jeden za mało :)
    No i powiem szczerze, że każde ukończone studia procentowały lepszymi warunkami także finansowymi w pracy, więc uważam, że warto, ale ostatnio nie chce mi się uczyć ;p ciąża jednak zmienia podejście ;D

Carolline lubi tę wiadomość

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i tradycyjnie - upał zelżał, a młoda zaczyna swoje wieczorne harce. Czuję, jakby nogami zapierała się o żebra, a głową waliła w biodro, czy miednicę, jakoś tak po skosie O_o

Misi@ lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pojechalam z rodzicami po poludniu nad morze a tam taaak zimno ! Psine moja zaskoczyla fala i byla cala mokra :-D biedna trzesla sie ze musialam ja niesc opatulona w recznik a ona wtulona we mnie jak dziecko :D moje male dzieciatko takie rozpieszczone.. :P
    W nagrode jak poszlismy na rybke to tez dostala :D
    A teraz wrocilismy do domu a tu duszno.. Ale blyska to moze cos sie szykuje i powietrze bedzie lzejsze ;)

KathleenPL, Carolline lubią tę wiadomość

relgzbmhh8tsviez.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wciąż okna pozamykane, 30 stopni za oknem, zero ruchu powietrza.... AAAAA!!!!!! I tak jeszcze przez tydzień :(
    Jutro jedziemy nad jezioro. Kostiumu nie mam, ale coś wymyślę, żeby posiedzieć w wodzie bo oszaleję...

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem. Udało się wejść ale kolejka była ogromna i to był najlepszy pomysł jaki tylko mógł mi przyjść do głowy. Całe 2 godziny moczyłam dupke :-) i nawet pojawiła się Gęsia skórka :-) to tyle z plusów.

Teraz minus jest taki że wc dalej nie opuszczam i przeradza się to w biegunkę. Dodatkowo moja siostra pocieszyła Rafała jak byłam w toalecie ze nie dotrwam do 3 września bo mam mega brzuch nisko a w zeszłym weekend był jeszcze bardzo wysoko.

Jestem zmęczona i mam nadzieje ze będę spała jak zabita. :-)

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama wróciła dzisiaj z wioski i tez stwierdziła, że brzuch mam jakoś niżej. Nic no, we wtorek wizyta to zobaczymy co tam się dzieje u Tymona :D

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • trix Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,

u nas na wieczór się ochłodziło :) przyjemnie było trochę zmarznąć :)

Misia - ja też myślę o studiach podyplomowych od października. Raczej się zdecyduję, bo szkoda mi roku. Chciałabym po macierzyńskim wrócić z nowymi kwalifikacjami.

Wspominając swój poród - to ja nie miałam przed porodem żadnych skurczy, oczyszczania się, żadnych przepowiadaczy. Rano odszedł czop, a o 12 w nocy wody (baaardzo dużo) i się zaczęło.Pamiętam, że jak urodziłam to bardzo chciałam jeszcze raz to przeżyć, że aż zazdrościłam dziewczynom, które przyjechały na porodówkę ;) Jakoś naprostowało mi się to po dobie ;) A teraz przed drugim porodem trzęsę portkami ;)

atdcwn154po83a78.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ładny front burzowy się zrobił, oby dotarł do centrum!!!
    http://www.industry.siemens.com/services/global/de/blids/service/spion/Seiten/spion_pl.aspx?ismobile=true

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny wrocilam z basenu i odzylam :))))))))))))) dzis byl koszmar z moim samopoczuciem a teraz ulga pewnie macie podobnie:P

KathleenPL lubi tę wiadomość

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja tak po godz. 15 wybrałam się 30km za miasto nad rzekę z przyjemną i niedużą plażą (wody po kostki i kolana), R. wstawił leżak do wody na brzegu i tak przesiedziałem 2 godz. mocząc nogi i polewając się co chwilę wodą pilnując aby mi nie przygrzało, oczywiście kapelusz na głowie i butelka z wodą do picia w dłoni :)

na dzisiejszym pobieraniu próbki do GBS pani pielęgniarka powiedziała że mam pięknie wydepilowane krocze ale odradza mi na tym etamie stosowanie kremów do depilacji bo są silne :( wogóle była śmieszna bo dokładnie opisała jak ona się tam goli :) więc zaopatrzyłam się w żel do golenia i nowe maszynki, spróbuję tak zadbać o bożenę >:)

adzia lubi tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JUlita to powiedz co poleciła,jaki zel? moze i ja wyprobuje :)))

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co myślicie o czerwonym wózku dla chłopca?jutro jadę oglądać wózki 3 używane, bo stwierdziliśmy , że zaoszczędzimy na wózku, a wolimy wydać więcej na porządny fotelik i wózek kupić albo 2w1 albo 3w1 zależy który będzie nam się podobał :)no i na spokojnie do końca tygodnia będziemy chcieli coś wybrać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2015, 23:33

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie wróciłam ze szpitala. Mała nam strachu napędziła, bo od 17 zero ruchów. Zjadłam słodycze, poleżałam pod klimą, popacałam brzuch - nic, zero, cisza. W szpitalu szybciutko ktg - no i wielka ulga, od razu serducho słychać. Zapis wyszedł dość spokojny, ale poprawny. Mała kilka razy się ruszyła, raczej leniwie, ale wszystko w normie. Dopiero teraz jak wróciłam to się zaczęła normalnie przeciągać. Jak pomyślę, że bliżej porodu ruchy mogą być jeszcze delikatniejsze to mi słabo, osiwieję zanim urodzę :P A potem się dopiero zacznie.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
‹‹ 1906 1907 1908 1909 1910 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ