Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyA i mam pewien problem od 2 dni drętwieją mi kilka razy dziennie i w nocy ręce... ;( Nigdy tak nie miałam biorę ciągle magnez aktualnie Chela Mag B 6 dla kobiet w ciąży, jem dużo pomidorów (potasu) i to nic nie daje. Do ginekologa mojego teraz nie ma opcji żebym poszła zastanawiam się czy iść jutro do lekarza pierwszego kontaktu czy mi da jakaś receptę na lepszy magnez ? jak myślicie co robić?
-
nick nieaktualnywiaraczynicuda wrote:Witajcie
Mnie obudził przed 2 w nocy taki zaduch ze czułam się jak w saunie jakiejś i oczywiście chęć sikania. Wiec włączyłam klimatyzator. Ale za chwile było mi zimno i go wyłączyłam i znowu zaduch... oszaleć można... Włączyłam go jeszcze raz i się przykryłam dobrze kołdrą, a o 6 mój R uciekł do salonu bo mu zimno było bo był odkryty
-
wiaraczynicuda wrote:A i mam pewien problem od 2 dni drętwieją mi kilka razy dziennie i w nocy ręce... ;( Nigdy tak nie miałam biorę ciągle magnez aktualnie Chela Mag B 6 dla kobiet w ciąży, jem dużo pomidorów (potasu) i to nic nie daje. Do ginekologa mojego teraz nie ma opcji żebym poszła zastanawiam się czy iść jutro do lekarza pierwszego kontaktu czy mi da jakaś receptę na lepszy magnez ? jak myślicie co robić?
dziewczyny, w srodku zimy jeszcze zatesknimy za tymi upalamiWiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2015, 09:00
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
hej
ja spałam dobrze dzięki otwartemu na ościez balkonowi, ale teraz znów czuję gorąc. Wentylatorów nie ma w żadnym sklepie w okolicy, zamówiłam do domu, ale bedzie dopiero w e wtorek
Dziś planujemy wyjad na obiad do ulubionej knajpki z klimą i siedzenie w sadzie pod drzewem
no i w końcu 37 tydzień sie zacząłDżuls, easymum, diatomka, Lady Savage lubią tę wiadomość
-
Ja się w końcu poddałam, jest 9 rano i już się nie da wytrzymać. Zaraz wybywam do centrum handlowego, pod jakąś porządną klimę, może przejdę się też do kina. Zawsze to parę godzin najgorszego upału z głowy. A i tak zawsze narzekam, żen ie mam kiedy połazić po sklepach, wiec to dobra okazja. Obczaję sobie laktatory, o!
-
wiaraczynicuda wrote:A i mam pewien problem od 2 dni drętwieją mi kilka razy dziennie i w nocy ręce... ;( Nigdy tak nie miałam biorę ciągle magnez aktualnie Chela Mag B 6 dla kobiet w ciąży, jem dużo pomidorów (potasu) i to nic nie daje. Do ginekologa mojego teraz nie ma opcji żebym poszła zastanawiam się czy iść jutro do lekarza pierwszego kontaktu czy mi da jakaś receptę na lepszy magnez ? jak myślicie co robić?
a może to nie jest kwestia braku magnezu tylko dziecko uciska na jakiś nerw, który powoduje drętwienie?
-
Roztapiam się po całości... poszliśmy do kościoła na 7:30, bo musiałam odbyć spowiedź przed chrztem, ale chyba pół parafii wpadło na ten sam pomysł
Jedyne miejsce siedzące miałam na dworze w pełnym słońcu, bo w kościele przecież nikt ci ławki nie ustąpi ..upały są straszne
jeśli już nie ma czym oddychać, to boję się myśleć, co będzie później
Uważam, że w taką pogodę powinni organizować w kościele pasterki
-
nick nieaktualnyWitam się w 34t0d = 35 t;)
Noc tragiczna, upał, a w dodatku pod jednym oknem jedna impreza, pod drugim druga...
ale chyba coś w nocy musiało przyjść bo póki co jest przyjemnie;) kocham lato i ciepło, ale lato stulecia na ciążę to taki sobie pomysł hehe;p -
Dzien dobry
witam sie w 36 tygodniu!
Dziewczyny z biegunkami, uwazajcie na siebie. W tym cieploe o odwodnienie nie trudno. Skabarka wspominala ze kiedy z odwodnieniem trafila do szpitala to wczesniej na pewno z 3 L wody wypila. Mimo tego i tak sie odwodnila. Pijcie duzo, a jak nie ustepuje to radze sie polazac lekarzowi. Agatka- Ciebie to chyba juz dlugo trzyma.
La_lenka, dobrze ze wszystko ok. Najwidoczniej coreczka nie pozwala aby mamie adrenaliny braklono wlasnie, a czy zawsze tak jest ze przed porodem ruchy dziecka sie wyciszaja? U mnie od jakiegos tygodnia jest istne wariatkowo. Zwiekszyla sie sila i czestotliwosc ruchow. Przeciez jak mala mi sie wyciszy, to ja zanim urodze- na zawal zejde...
U mnie dzis slonca brak i ok 20 stopni wiec przyjemnie:) Zycze wszystkim chlodnej niedzieli -
agatka196 wrote:Hej!
I ja się witam. Nie śpię od 4 bo znowu biegunka:-( już nie wiem co mam zrobić. Co zjem lub się napije to przez jelita mi tylko przelatuje. Najgorsze jest to że przez to cały czas chodzę głodna.
Anulka tak jak dziewczyny piszą byle by nie różowy a tak to każdy kolor
O może organizm się przygotowuję do porodu -
Mi dzisiaj tez drętwiala ręką na razie nie panikuje ale jak coś to we wtorek powiem lekarce o tym.Co do ruchów to u mnie to wygląda tak 3-4 dni lekkich ruchów i dzień.szaleństwa, ale też bez przesady no ale uznaje ze tak musi być. Ogólnie od 32 tyg wyciszyły się te kopniaki
-
oooOooOoOo dzisiejszy temat nr 1 to biegunka
u mnie bez tego problemu ale pies od wczoraj ma jakąś srakę, sika dupą i takie bąki wali że normalnie wywaliłabym ją do ogrodu ale jest tak gorąco że mi jej szkoda i jesteśmy z R. skazani na toksyczne oparyto może przez tabletki na odrobaczanie??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2015, 10:01
-
nick nieaktualnyjulita wrote:a może to nie jest kwestia braku magnezu tylko dziecko uciska na jakiś nerw, który powoduje drętwienie?
Też o tym pomyślałam ale nie mam pojęcia dlaczego.. a mam teraz tak ze co chwile czuje ze noga mi zaraz zdrętwieje albo reka i ruszam nimi żeby się nie zaczęło...;/