Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Paulinek wrote:#^@/@/&! Byly prezydent podpisal ustawe o swiadczeniach dla bezrobotnych po ciazy...tysiac zl miesiecznie przez rok...my kombinujemy, pracujemy, a niewiele wiecej dostaniemy bo 80% wyplaty a one nie robia nic i tysiak miesiecznie wpadnie....powinni chociaz nam dawac te 100% a nie...za bogate panstwo mamy czy jak?! Patologia bedzie rodzila co roku dzieci, beda je zaniedbywać, ale tysiaczek bedzie...nosz sie wkurzylam...
Ja tez sie pytam gdzie tu sprawiedliwosc. Prosty przyklad. Lepiej zabrac dziecko ludziom, ktorzy tyraja zeby dziecko mialo dobrze, ale zycie robi im pod gorke. Latwiej dac dziecko rodzinie zastepczej ktora na to dziecko stac a dodatkowo dac im miesiecznie 2 tys na utrzymacie tego dziecka. Bo przeciez nie mozna dac tych 2 tys rodzicom dziecka ,zeby jednak to dziecko zylo z rodzicami? I nie mowie tu oczywiscie o patologiach.
Albo to glupie rodzinne. Dochod( czyli ktos w rodzinie pracuje) przekroczy prog o glupia zlotowke i juz mozna o tych paru groszach zapomniec. Lepiej dac tysiac zlotych ludziom ktorzy wogole nie pracuja. Nie wiem czy przyjdzie kiedys czas, kiedy uda mi sie zrozumiec ta glupia polityke...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2015, 11:45
-
Paulinek wrote:#^@/@/&! Byly prezydent podpisal ustawe o swiadczeniach dla bezrobotnych po ciazy...tysiac zl miesiecznie przez rok...my kombinujemy, pracujemy, a niewiele wiecej dostaniemy bo 80% wyplaty a one nie robia nic i tysiak miesiecznie wpadnie....powinni chociaz nam dawac te 100% a nie...za bogate panstwo mamy czy jak?! Patologia bedzie rodzila co roku dzieci, beda je zaniedbywać, ale tysiaczek bedzie...nosz sie wkurzylam...
BRAK SŁÓW !
Patolka pełną parą ruszy w produkcje -
nam się nawet becikowe nie będzie należało bo "za bogaci" kurwa jego mać...!
trzeba pracę rzucić wpizdu...
-
My też się na becikowe nie załapiemy...
A w ogóle dzisiaj czytałam o kolejnym noworodku, który został porzucony i tym razem znaleziony martwy w rzece - i ja się pytam po raz kolejny, czy dla kościoła naprawdę większym grzechem jest stosowanie antykoncepcji albo tabletek 72h po niż skazywanie dziecka na takie cierpienie?? Chore i przykre to jestSynek
Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! -
nick nieaktualny
-
Dzien dobry!
U nas noc znosna i przespana,tylko Ola codziennie okolo 6 sie budzi bardzo glodna i wtedy szybko musze cos zjesc,chocby banana.Dzis tak walnela,ze wrzasnelam,az Maz sie obudzilnatychmiast zjadlam banana i po chwili spokoj
Dziewczyny z dretwieniam!Sprobujcie koniecznie zelazo!Moj zespol niespokojnych nog minal od zelaza jak reka odjal i dlatego moge W KONCU spac)))
Milego dzionka i ochlody
Córcia
-
Staraczka23 wrote:Aldona na dziecko w rodzinie zastępczej nie dostają 2tys a nieco ponad 700zl .
Dobra, jak juz rzad chce pomoc tym bezrobotnym to biech pomaga, ale do cholery niech robi to sprawiedliwie! Dlaczego skoro pracuje, to zamiast dolozyc mi do opieki nad dzieckiem, to zabiera 20 % wyplaty przez okres macierzynskiego?? O kasie ktora idzie do zus nie wspomne! To co? Mam urodzic dziecko i ze szpitala niech go bierze opiekunka bo ja musze do roboty zapierdalac, zeby dostac 100 procen wyplaty?? -
Dzisiaj u mamy na kawie został poruszony temat chrzcin... z racji tego ze mój mąż pochodzi z Krakowa a my mieszkamy pod Wrocławiem trzeba bedzie zacząc powoli oragnizować imprezke gdyż musimy pomyśleć o noclegach...oczywiście bedzie to bardzo kameralna impreza na ok.20 osob bo tak nam wstepnie wyszło ale z noclegami najwiekszy problem i z tym ,żeby trafić w jakiś dzień wolny od pracy...
Patrzyłam po cenach w restauracji .....masakra min 90zl od osoby a menu to obiad...
Chyba zdecydujemy sie zrobic chrzciny u rodziców bo mają duży salon...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2015, 12:13
-
Ja sobie nie wyobrażam robienia chrzcin osobiście. Zwłaszcza, że chcę szybko, najlepiej w październiku. Ale u mnie będzie mało osób, 10 dorosłych i 5 dzieci (razem z małą). Mam nadzieje, że cena w knajpie będzie znośna.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2015, 12:25
-
Anula, my tez chrzciny robimy w domu i tez na ok 20 osob. Tak jak mowisz ceny u mnie co prawda od min.70 zl, ale to menu wogole mnie nie przekonuje. Zeby sie najesc musialabym ok 110 zl zaplacic. No sory, ale nie. Postaram sie sama wszystko przygotowac. Mama mi pewnie bedzie musiala pomoc bo samej moze byc ciezko przy dziecku wszystko przygotowac.
Kosciol mam na przeciwko domu, wiec blisko. A mała bedzie spala u siebie.anula1990 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyaldonaa wrote:To chyba tez zalezy od ilosci dzieci i wogole. Gdzies mi sie o uszy obilo ze 2 tys. No ale jesli nawet to 700 zl, to bie mozna tych 700 zl dac rodzinie?? Oczywiscie jesli dziecko zabiraja z powodow takich ze rodzice pija i nie zajmuja sie dzieckiem to rozumiem . Ale w okolicy mam kilka takich rodzin, ktore chleja na umor, nie pracuja, nie wiedza wogole kiedy poniedzialek a kiedy sobota, dzieci chodza glodne i brudne, a opieka spoleczna co? Pieniadze i jedzenie im daje. no sory!
Dobra, jak juz rzad chce pomoc tym bezrobotnym to biech pomaga, ale do cholery niech robi to sprawiedliwie! Dlaczego skoro pracuje, to zamiast dolozyc mi do opieki nad dzieckiem, to zabiera 20 % wyplaty przez okres macierzynskiego?? O kasie ktora idzie do zus nie wspomne! To co? Mam urodzic dziecko i ze szpitala niech go bierze opiekunka bo ja musze do roboty zapierdalac, zeby dostac 100 procen wyplaty??
A tak jak mowisz ze patologia bedzie sie szerzyć a dzieci na potęgę robic zeby miec ten tysiąc to mozna porównać do tych większości co chodzą do mopsa po pieniądze , ja jestem w urzędzie pracy od października bo po operacji znaleźli kogos na moje miejsce i jak chodze na podpis to mijam osrodek pomocy , przechodząc obok tych ludzi sam odor cofa bo po pijaku przychodzą zeby wziąć pieniądze , powinni się tym zająć bo przecież czują te pracownice że smierdzi na kilometr nawet mogly by odmowic wyplacenia tych pieniedzy pijakom . I wlasnie do mopsa większość to patologia bo normalna kobieta ktora nie ma co do garnka włożyć najzwyczajniej w świecie wstydzi się iść do nich i prosic o pieniądze -
Hejka.
Żyje i powoli dochodzę do siebiejest światło w tunelu.
Jeżeli będzie mnie męczyć dalej jadę do szpitala. Na razie zjadłam śniadanie, miskę rosołu i jest dobrze. Tylko zmęczona jestem. Ja pierwszy raz w życiu mam biegunkę.
Jeżeli chodzi o te pieniądze dla bezrobotnych po porodzie to dla mnie jest jakiś absurd. A co oni jacyś lewi, upośledzeni czy co że nie mogą iść do pracy?
Człowiek uczciwie pracuje całe życie i nic z tego nie ma, a tacy tylko patrzą by z mopsu wyciągnąć kasę. W moim rodzinnym mieście są dziewczyny które wogole nie pracują, a stać je na wszystko. Mieszkania odremontowane przez gminę, impreza, dzieci chodzą super ubrane, matki w oryginalnych lub markowych ciuchach. I ja się pytam skąd mają? -
Staraczka moja teściowa jest alkoholiczka i dostaje z mopsu pieniądze. Któregoś razu pojechaliśmy do mopsu i mówimy że chcielibyśmy by zaprzestali jej wypłacać ta "zapomoge" bo ona to upłynnia, lub by te pieniążki zamienili na coś innego.
Bądź by przelewać na R konto a my jej kupimy co potrzeba, bo ona za to nawet sobie podpaski nie kupi. Słuchaj prawie nas z tamtą wyrzucili siłą! Bo to że my mamy strupa na głowie to nasz problem. Prosilismy o pomoc by zmusili ja do leczenia to odp: wasz problem.
Także mops takich ludzi lubi.
Po co dać tym co naprawdę potrzebują jak można dać takiemu co przepije. A oni najzwyczajniej w świecie boją się takich ludzi. -
Heh, mozna tez pol zycia tyrac na smieciowkach i nic z tego nie miec (w sensie maciezynski itd), a patologia zawsze wyciagnie lapy po pieniadze "bo sie nalezy". I beda robic dzieciaki na potege, potem prosza o zapomogi, bo maciezynski sie konczy i za co zyc? A co wybory, beda dostawac wiecej, bo ciemny lud zaglosuje na kazdego, byleby kase obiecal. Tak jak teraz, zaglosujcie na mnie a dam wam wszystko i gwiazdke z nieba. Komorowski Komorowskim, teraz czekam az Dude dojada gornicy i pielegniarki, bo tyle im naobiecywal z naszej kasy. pozdro z klimatyzowanego CH
-
nick nieaktualnyagatka196 wrote:Staraczka moja teściowa jest alkoholiczka i dostaje z mopsu pieniądze. Któregoś razu pojechaliśmy do mopsu i mówimy że chcielibyśmy by zaprzestali jej wypłacać ta "zapomoge" bo ona to upłynnia, lub by te pieniążki zamienili na coś innego.
Bądź by przelewać na R konto a my jej kupimy co potrzeba, bo ona za to nawet sobie podpaski nie kupi. Słuchaj prawie nas z tamtą wyrzucili siłą! Bo to że my mamy strupa na głowie to nasz problem. Prosilismy o pomoc by zmusili ja do leczenia to odp: wasz problem.
Także mops takich ludzi lubi.
Po co dać tym co naprawdę potrzebują jak można dać takiemu co przepije. A oni najzwyczajniej w świecie boją się takich ludzi.