X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skabarka dobrze, że wszystko u Was w porządku =)

Dziewczyny powiedzcie mi, czy któraś z Was też tak bardzo narzeka na bóle miednicy, spojenia lonowego (sama nie wiem co to) ?
    Ogólnie wydaje mi się, że u mnie z tym jest chyba coraz gorzej... coraz ciężej mi wstać z łóżka, przekręcić się nie wspominając już o tym, że każdy krok wykonuje z tempem 90 latki i dość sporym bólem... :/

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/bb647979c691.jpg

a tą przyjemnostkę gdzie można dostać? :)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Skabarka dobrze, że wszystko u Was w porządku =)

Dziewczyny powiedzcie mi, czy któraś z Was też tak bardzo narzeka na bóle miednicy, spojenia lonowego (sama nie wiem co to) ?
    Ogólnie wydaje mi się, że u mnie z tym jest chyba coraz gorzej... coraz ciężej mi wstać z łóżka, przekręcić się nie wspominając już o tym, że każdy krok wykonuje z tempem 90 latki i dość sporym bólem... :/
    Ja od pewnego czasu. Zwłaszcza po wstaniu z łóżka, z czasem się daje radę "rozchodzić". Boli mnie cały czas tylko z lewej strony, głównie tak od wewnątrz, jakby nad udem. Jutro planuję pogadać z lekarzem o tym, choć myślę, że tak już po prostu musi być, już bliżej niż dalej.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skabarka dobrze że u Ciebie się wszystko dobrze skończyło. :-)

Pije dużo ile tylko wlezie. Na razie zjadłam 2 wegle a jak coś wezmę smecte i wyśle R do apteki. Ja ogólnie dobrze się czuje. Nic mnie nie boli po za pupa. Nie boli brzuch, nie wymiotuje dosłownie nic. U mnie wygląda to tak że siedzę i zakręci mi w brzuchu jak na normalnego stolca i idę. Dlatego dr kazał wstrzymać się jeszcze z szpitalem.
    Teraz wcinam paluszki i zawijam woda.
    Mam nadzieje że przejdzie.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka to daj proszę koniecznie znać co tam powie na tej temat Twój lekarz, bo u mnie to trwa już dobre 1.5 -2 miesiące i mam właśnie wrażenie, że jest coraz gorzej...
    Tłumacze sobie, że to pewnie rozchodzenie się tego spojenia lonowego, ale czasem to już mnie psychicznie wykańcza...

moremi lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka wózek śliczny. :-)

KathleenPL tylko pozazdrościć tego widoku i piwka :-)

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Skabarka znów z nami :D Ty to masz przygody. No ale już ostatnia prosta, no nie? :)

Ja dziś przesiedziałam najgorsze upały w centrum handlowym. Kupiłam sobie wreszcie staniki do karmienia. Fajne są w Kappahlu - dwupak sportowych za 60 zł, i takie normalne z fiszbinami za 80. Kupiłam wcześniej próbnie taki tani na allegro, ale to nie na mój cyc, niestety.

Jutro wracają moje chłopaki, już się za nimi stęskniłam <3 Przejdzie mi pwnie po 10 minutach przebywania z nimi, ale tak czy siak :P

skabarka lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak, mnie bardzo bola kosci neidzy nogami (miednica? ) i kosc ogonowa. Czasami to ujsc nie moge.

Dominika co do gofrow, to ja wyczailam, ze jak po ich upieczeniu poloze je na kratke( np z piekarnika) to sa mega chrupiace. Jak poloze na talerz to sie zaparzy jedna strona i flak. Takze od jakiegos roku jak robie gofry to studze na kratce i pieknie chrupia przy jedzeniu. Obojetnie jaki przepis :)

Dominka92 lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aldonaa można powiedzieć, że chyba mam dokładnie to samo... tyle, że kość ogonowa boli od czasu do czasu... tu mam takie fazy... czyli taka nasza uroda i trzeba to pewnie przetrwać =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Gusiak, mnie bardzo bola kosci neidzy nogami (miednica? ) i kosc ogonowa. Czasami to ujsc nie moge.
    Ja po tym dzisiejszym łażeniu położyłam si ęna chwilę, potem wstałam i teraz czuję się tak totalnie rozklekotana, jakby mnie tam na dole żadne mięśnie w kupie nie trzymały. I bolą pachwiny.

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro wychodzimy :) :D

Moim zdaniem czerwony to bardzo unisexowy kolor, nigdy bym sie nawet nie zastanawiała czy czerwony pasuje dla chłopaka czy nie :) pasuje tak samo jak niebieski, żółty czy zielony :)

Gusiak, trix, Czarna_88, Kucykowa, AniaM, sowa28, aldonaa, Dżuls, la_lenka, kasig, agatka196, Luna1, easymum, Nancy87, anula1990, KathleenPL, Dominka92, Anitka201, .ona., wiaraczynicuda, MadziaRatMed, Kasiarzynka, karolcia87, skabarka lubią tę wiadomość

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma super wieści! =)

Wyobrażam sobie ile ten dzisiejszy dzien bedzie miał dla Ciebie godzin w takim oczekiwaniu na wyjście =)

Sigma lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• AniaM Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie bo u mnie to już prawie 35 tyc i zastanawiam się nad tym becikowym wiem ze lekarka musi wypełnić taki druk ze byłam u niej przed 10 tygc i teraz pytanie czy któraś juz dawała go do wypełnienia dr bo to chyba najwyższa pora tak sobie myślę

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrabarka witam z powrotem w śród brzuchatek z małymi lokatorami w środku ;-) przygody miałaś i oby do porodu koniec ;-)

Sigma super ze wychodzicie do domu :-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Ja po tym dzisiejszym łażeniu położyłam si ęna chwilę, potem wstałam i teraz czuję się tak totalnie rozklekotana, jakby mnie tam na dole żadne mięśnie w kupie nie trzymały. I bolą pachwiny.

Ooo wlasnie! To jest to uczucie. Jak bym sie rozsypac zaraz miala!

l22nhdge5b933eoh.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka mam prośbę bo to chyba ty kilka tyg temu wstawiłas linka do takiej strony gdzie trzeba się udać, do jakiego urzędu po urodzeniu dziecka.Jak pamiętasz puść go jeszcze raz z góry dzięki :)

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    Mam pytanie bo u mnie to już prawie 35 tyc i zastanawiam się nad tym becikowym wiem ze lekarka musi wypełnić taki druk ze byłam u niej przed 10 tygc i teraz pytanie czy któraś juz dawała go do wypełnienia dr bo to chyba najwyższa pora tak sobie myślę

A tego nie wypelnia sie dopiero po urodzeniu dziecka? Mi lekarz powiedzial, ze po swistek mam przyjsc jak juz urodzimy :)

l22nhdge5b933eoh.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:

zaświadczenie lekarz wystawia dopiero po porodzie :)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odp ale to szkoda bo trzeba się pofatygowac dobrze ze jeszcze będę mieć pakiet medyczny bo tak bym za wizytę zapłaciła 170 zł :/

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie i tak trzeba iść po 6 tygodniach od porodu, a na złożenie wniosku o becikowe jest chyba rok od urodzenia dziecka.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
‹‹ 1913 1914 1915 1916 1917 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ