Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Dominka92 wrote:dziewczyny macie jakis sprawdzony przepis na gofry? zeby byly twarde i chrupiace a nie flaki ..
na necie pelno przepisow i kazdy pisze ze gofry super,kruche a jak juz sie zrobi to wychodzi to samo
Poszukaj na "moje wypieki", dodatkowo mega ważna kwestia studzenia - tylko na kratce, żeby przewiew był, każdy goferek osobnoDominka92 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAniaM wrote:Staraczka mam prośbę bo to chyba ty kilka tyg temu wstawiłas linka do takiej strony gdzie trzeba się udać, do jakiego urzędu po urodzeniu dziecka.Jak pamiętasz puść go jeszcze raz z góry dzięki
Te bóle miednicy to ja mam po 25tc jak sie rozpędzam na dworzu to dwa dni boli , co najśmieszniejsze ostatnio dłuższy dystans miałam , w domu nie moglam sie ruszyc a na dworzu nirmalnie , tak jak by chodzenie pomagalo .
Musimy wytrzymać , lenka ja mam ten bol z prawej hehe -
AniaM po narodzinach dziecka w ciągu 14 dni ty albo mąż udajecie się do urzędu stanu cywilnego i zgłaszacie narodziny dziecka, do wglądu daje się dowody osobiste i skrócony akt małżeński a po 30 dniach urząd nadaje nr PESEL
no i po narodzinach musisz:
- zameldować dziecko
- zgłosić w przychodni rodzinnej
- zgłosić do ZUS (jeden z pracujących rodziców
-
julita wrote:AniaM po narodzinach dziecka w ciągu 14 dni ty albo mąż udajecie się do urzędu stanu cywilnego i zgłaszacie narodziny dziecka, do wglądu daje się dowody osobiste i skrócony akt małżeński a po 30 dniach urząd nadaje nr PESEL
no i po narodzinach musisz:
- zameldować dziecko
- zgłosić w przychodni rodzinnej
- zgłosić do ZUS (jeden z pracujących rodziców -
Lady Savage wrote:tak, ale nie mam serca ją wyrzucić, bo przecież to ja ją poprosiłam o pomoc, jak można kogoś zaprosić a potem go wyrzucić
Dżuls lubi tę wiadomość
-
Lady Savage wrote:tak, ale nie mam serca ją wyrzucić, bo przecież to ja ją poprosiłam o pomoc, jak można kogoś zaprosić a potem go wyrzucić
Jak teraz nie będziesz miała serca jej wyrzucić, to po porodzie tym bardziej wlezie Wam na głowę, bo skoro teraz się nudzi, to potem znajdzie sobie zabaweczkę w postaci Zuzi i sięod niej nie opędzisz.
Co na to tż?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2015, 19:39
-
KathleenPL wrote:O ile wiem to jak się jest na umowę o pracę to przy zgłoszeniu do pracy, że się urodziło to pracodawca zgłasza... Tak było 7 lat temu. A z meldunkiem to nie wiem jak jest, do tej pory chyba dziecko było automatycznie przy matce, a od przyszłego roku ma nie być meldunków więc zglupialam...
tak, z ZUSem nie dopisałam że zgłasza pracodawca jednego z rodziców ale lepiej tego dopilnować a z meldunkiem to nie wiem, być może masz rację
-
nick nieaktualny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 11:11
Dżuls, Lady Savage, kapturnica, KathleenPL, Lilla My, .ona., la_lenka, diatomka, Gusiak, Dominka92, julita, aldonaa, agatka196, agatka196, Anitka201, Elfik, agniesja, wiaraczynicuda, snoopy_etka, trix, Paulinek, kasig, Kasiarzynka, Nancy87, bento, monaaa85, adzia, AniaM, karolcia87, easymum, skabarka, Czarna_88, anula1990, Luna1, Wonderland, justysss, chabasse lubią tę wiadomość
-
diatomka wrote:Aldona bol kosci ogonowej to znak ze bola wiezadla krzyzowo biodroee, bylam z tym dwa razy u fizjoteraputki,ponaciskala cos i bol poszedl sobie
Lady szkoda ze tesciowka nawalila.ile jeszxze bedzie u was?
Ma być aż do 24 sierpnia, bo potem moja mama przyjeżdza