X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • easymum Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominka92 wrote:
    dziewczyny macie jakis sprawdzony przepis na gofry? zeby byly twarde i chrupiace a nie flaki .. :P
    na necie pelno przepisow i kazdy pisze ze gofry super,kruche a jak juz sie zrobi to wychodzi to samo :P

Poszukaj na "moje wypieki", dodatkowo mega ważna kwestia studzenia - tylko na kratce, żeby przewiew był, każdy goferek osobno

Dominka92 lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam podejsc tylko do pielegniarki. Ona dokument wypisze, a lekarz tylko podpisuje. Wiec to sie bez wizyty platnej odbedzie. I mysle se zaraz po wyjsciu ze szpitala podjade. Szpital w odleglosci km od mojego lekarza :)

l22nhdge5b933eoh.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie po porodzie można już na NFZ chodzić no ale nic mam wykupiony pakiet do końca roku wiec pójdę do niej po ten papierek bo to szkoda 1000 zł

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    Staraczka mam prośbę bo to chyba ty kilka tyg temu wstawiłas linka do takiej strony gdzie trzeba się udać, do jakiego urzędu po urodzeniu dziecka.Jak pamiętasz puść go jeszcze raz z góry dzięki :)
    A no był jakiś temat , tylko niestety ja linków nie wstawiam bo z telefonu pisze caly czas . Zapytaj aktywne dziewczyny :)

Te bóle miednicy to ja mam po 25tc jak sie rozpędzam na dworzu to dwa dni boli , co najśmieszniejsze ostatnio dłuższy dystans miałam , w domu nie moglam sie ruszyc a na dworzu nirmalnie , tak jak by chodzenie pomagalo .
    Musimy wytrzymać , lenka ja mam ten bol z prawej hehe

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma ale super:):) Nie mogę doczekać się dnia, kiedy to my będziemy wychodzić do domku:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    a tą przyjemnostkę gdzie można dostać? :)
    Na pewno w każdym większym markecie typu Auchan.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma super wieści...daj oko nacieszyć i wrzuć zdjecie malutkiego jak podrósł już:P

74disg18xt1q3yyo.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM po narodzinach dziecka w ciągu 14 dni ty albo mąż udajecie się do urzędu stanu cywilnego i zgłaszacie narodziny dziecka, do wglądu daje się dowody osobiste i skrócony akt małżeński a po 30 dniach urząd nadaje nr PESEL :)

no i po narodzinach musisz:
    - zameldować dziecko
    - zgłosić w przychodni rodzinnej
    - zgłosić do ZUS (jeden z pracujących rodziców

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się, nie urodziłam jeszcze, jestem w domku, psychicznie wykończona, ale długo by opowiadać

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    AniaM po narodzinach dziecka w ciągu 14 dni ty albo mąż udajecie się do urzędu stanu cywilnego i zgłaszacie narodziny dziecka, do wglądu daje się dowody osobiste i skrócony akt małżeński a po 30 dniach urząd nadaje nr PESEL :)

no i po narodzinach musisz:
    - zameldować dziecko
    - zgłosić w przychodni rodzinnej
    - zgłosić do ZUS (jeden z pracujących rodziców
    O ile wiem to jak się jest na umowę o pracę to przy zgłoszeniu do pracy, że się urodziło to pracodawca zgłasza... Tak było 7 lat temu. A z meldunkiem to nie wiem jak jest, do tej pory chyba dziecko było automatycznie przy matce, a od przyszłego roku ma nie być meldunków więc zglupialam...

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Melduję się, nie urodziłam jeszcze, jestem w domku, psychicznie wykończona, ale długo by opowiadać

Teściówka? :(

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Teściówka? :(

tak, ale nie mam serca ją wyrzucić, bo przecież to ja ją poprosiłam o pomoc, jak można kogoś zaprosić a potem go wyrzucić

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    tak, ale nie mam serca ją wyrzucić, bo przecież to ja ją poprosiłam o pomoc, jak można kogoś zaprosić a potem go wyrzucić
    Heh, nie zazdroszcze... Zglupiec mozna. Tyle dobrego, że nasza się nie wtrąca. Za to mieszkanie z moja mama tez do wesołych nie należy. Pojechaliśmy dzisiaj na plażę to po powrocie mialam wszystko posprzatane, poprzestawiane itp. Mój mąż się śmiał jak moi rodzice byli z młodą na wsi, poszedł do nich do kuchni i zaczął jej wszystko w szafkach przestawiać...

Dżuls lubi tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Wiedziałam. A nie możesz jej powiedzieć czegoś w stylu: "wiem kochana teściowo, że już nadwyrężyłam twoją cierpliwość, długo u nas siedzisz, poświęcasz swój cenny czas itd, a że na razie nie szykuje się, żebym szybko urodziła, więc (w skrócie) wydupiaj do domu i czekaj na telefon" ?
    Jak teraz nie będziesz miała serca jej wyrzucić, to po porodzie tym bardziej wlezie Wam na głowę, bo skoro teraz się nudzi, to potem znajdzie sobie zabaweczkę w postaci Zuzi i sięod niej nie opędzisz.
    Co na to tż?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2015, 19:39

8pdp47e.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    O ile wiem to jak się jest na umowę o pracę to przy zgłoszeniu do pracy, że się urodziło to pracodawca zgłasza... Tak było 7 lat temu. A z meldunkiem to nie wiem jak jest, do tej pory chyba dziecko było automatycznie przy matce, a od przyszłego roku ma nie być meldunków więc zglupialam...

tak, z ZUSem nie dopisałam że zgłasza pracodawca jednego z rodziców ale lepiej tego dopilnować a z meldunkiem to nie wiem, być może masz rację :)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aldona bol kosci ogonowej to znak ze bola wiezadla krzyzowo biodroee, bylam z tym dwa razy u fizjoteraputki,ponaciskala cos i bol poszedl sobie

Lady szkoda ze tesciowka nawalila.ile jeszxze bedzie u was?

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
Proszę  kolory przekłamane przez żółte rolety szczelnie zaciągnięte w upale  body są białe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 11:11

Dżuls, Lady Savage, kapturnica, KathleenPL, Lilla My, .ona., la_lenka, diatomka, Gusiak, Dominka92, julita, aldonaa, agatka196, agatka196, Anitka201, Elfik, agniesja, wiaraczynicuda, snoopy_etka, trix, Paulinek, kasig, Kasiarzynka, Nancy87, bento, monaaa85, adzia, AniaM, karolcia87, easymum, skabarka, Czarna_88, anula1990, Luna1, Wonderland, justysss, chabasse lubią tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Aldona bol kosci ogonowej to znak ze bola wiezadla krzyzowo biodroee, bylam z tym dwa razy u fizjoteraputki,ponaciskala cos i bol poszedl sobie

Lady szkoda ze tesciowka nawalila.ile jeszxze bedzie u was?

Ma być aż do 24 sierpnia, bo potem moja mama przyjeżdza

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    IMAG1852_1.jpg
    Proszę :) kolory przekłamane przez żółte rolety szczelnie zaciągnięte w upale ;) body są białe.

Jaki on piękny ;( normalnie łzy same lecą

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma - Ciotka Dżuls widzi tam jakieś fałdki! :D <3

Sigma lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
‹‹ 1914 1915 1916 1917 1918 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ