X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola Irene wrote:
    Hej Dziewczyny:)
    Niedawno odkryłam to forum, chociaż na belly jestem od początku ciąży. Podczytuję Was od paru tygodni i postanowiłam się przywitać i przyłączyć - to ostatnia prosta, ale teraz może być najciekawiej:)

Dopisałam się na pierwszej stronie do tabelki w excelu. W tabelce jest nas teraz 85, a na liście "czekamy na" 69.
    Nancy87 dasz radę zaktualizować?

Witaj :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Siostry mały chyba po 3tygodniach był hartowany i wyszedl jak mial miesiac a jest z kwietnia .
    Mam nadzieję że pogoda dopisze
    Dzizas, to moj syn z maja i po tygodniu smigalismy wozkiem ;)

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.pudelek.pl/artykul/82293/60-letnia_matka_blizniakow_jest_aktorka_z_klanu/ kolejny fenomen, a i ktoś dla pani ubiega się o emeryturę z racji tego, że urodziła bliźniaki ;]

• moka89 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak widzę te upały, to wydaje mi się, że hartowanie dzieci nas ominie. Ponoć wrzesień ma być dość ciepły :) Gdybym rodziła w grudniu to może i czekałabym te 2 tyg, ale przy takiej pogodzie koniec sierpnia/ początek września spacery zacznę dość szybko, jak tylko poczuję się na siłach by chodzić na dłuższe dystanse :)

bento, adzia lubią tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    La_lenka jak Twoje cotton bals?
    Świetnie, nadal w sklepie :P Nie znalazłam malutkich balonów, a z allegro to się mało opłaca zamawiać, tak, że chwilowo się wstrzymałam. Poza tym mam lekkie wahanie czy jak dodam w pokoju jeszcze cottonballs to już nie zrobi się naćkane.
    No i zaczyna się to wszystko robić mało opłacalne - jakbym miała wszystko zamawiać z internetu to cena z wysyłkami wyjdzie mniej więcej taka jakbym zamówiła gotowe kulki. Myślę jeszcze :P

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Pytanie z innej beczki - po porodzie planujecie spać z dzieckiem razem w sypialni, czy Mamusie osobno, bo tatuś pracuje i raczej powinien się wyspać ;) ? No i co po cesarce - da radę samemu dziecko podnosić z łóżeczka na karmienie?

Hehe, dobre sobie, ze tatus niby osobno ;). A cos Ty. Wszyscy razem, choc mojego m to pewnie armata by nie obudzila ;). Btw, mama tez powinna byc wyspana ;)

Carolline lubi tę wiadomość

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robilam z normalnych balonow. Pod wplywem ugniatania i owijania bandazem wyszly ladne kulki :)

l22nhdge5b933eoh.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adzia wrote:
    Już Ci współczuję. Nie wyobrażam sobie żebym dopiero po 6 tygodniach. Wyjść z małą na spacer. Kochana uswiadom mamę że to nie te czasy. I że jeżeli z malenstwem jest wszystko ok, pogoda na to pozwala. Ty czujesz się już na tyle komfortowo, to nic nie stoi na przeszkodzie żeby spacery zacząć o wiele szybciej.
    Położna na sr mówiła że w tym okresie którym my rodzimy można wyjść z dzieckiem na krótki spacer już 2-3 dni po wyjściu ze szpitala. Można pominac werandowanie ponieważ temperatura zarówno w domu jak i na zewnątrz jest praktycznie identyczna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 10:45

adzia, diatomka lubią tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Ja robilam z normalnych balonow. Pod wplywem ugniatania i owijania bandazem wyszly ladne kulki :)
    Normalne znalazłam tylko w paczkach po 100 sztuk, za 15zł. Drogo się robi :P Jest tak gorąco, że nie chce mi się teraz latać po wszelkich innych sklepach.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każda z nas zrobi, jak będzie uważała, ale moim zdaniem - skoro facet był przy poczęciu, to powinien nam też pomagać przy dziecku. I to samo wpajały tatusiom położne na szkole rodzenia. My też musimy się wyspać. Nie mówię, że mąż ma nas we wszystkim wyręczać, ale jakby wstał w nocy, przewinął dziecko i podał nam do karmienia, to korona mu z głowy nie spadnie. Osobiście nie rozumiem podejścia "pan i władca musi się wyspać, bo idzie do pracy". Dziewczyny - bycie mamą to praca na 3 etaty!! 24h na dobę!! Też kiedyś musimy się wyspać i odpocząć.

Staraczka23, .ona., sowa28, Lady Savage, Luna1, Misi@, Carolline, snoopy_etka, skabarka, alutka, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Pytanie z innej beczki - po porodzie planujecie spać z dzieckiem razem w sypialni, czy Mamusie osobno, bo tatuś pracuje i raczej powinien się wyspać ;) ? No i co po cesarce - da radę samemu dziecko podnosić z łóżeczka na karmienie?
    A niby z jakiej racji?:P matka tez powinna być wyspana, bo dzieckiem trzeba się zająć i dom ogarnąć.. Tatuś powinien wiedzieć, że mamy dziecko w domu, a nie tylko o 17 jak wraca z pracy do godziny 20/21 jak kładziemy dziecko spać. W razie kilku ciężkich nocy i perspektywy, że np mąż będzie wyjeżdzał do pracy ponad 300 km, oddeleguję go na kanapę :)

Lilla My lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Przez przypadek polubilam. U mnie biegunki wysteluja od 2 tygodni z mala przerwa. Dlatego też jestem zdziwiona że praktyczne u każdej z nas wystepuja :-) zbiorowe czyszczenie :-)
    To jak juz wszyscy się tak chwalą to i ja powiem, ze mam problem z biegunkami- tylko, ze ja mam jeden dzien tak a drugi totalnie na odwrót i tak od tygodnia :/ to dopiero lotria z wyjściem z domu jest :( to sie chyba jeszcze bardziej przyczynia do hemoroidów, które się czają w ukryciu :(
    Skoro tyle,nas to moze rzeczywiście jakis charakterystyczny objaw dla końcówki ciąży ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Dziewczyny - bycie mamą to praca na 3 etaty!! 24h na dobę!! Też kiedyś musimy się wyspać i odpocząć.
    nawiązując do tego co napisała lilla my. nagranie w j. angielskim ale skoro jak główne założenie zrozumiałam to chyba nikomu nie sprawi problemu ;)

https://www.youtube.com/watch?v=IcPuSs9jOq4

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 10:50

Dżuls lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Każda z nas zrobi, jak będzie uważała, ale moim zdaniem - skoro facet był przy poczęciu, to powinien nam też pomagać przy dziecku. I to samo wpajały tatusiom położne na szkole rodzenia. My też musimy się wyspać. Nie mówię, że mąż ma nas we wszystkim wyręczać, ale jakby wstał w nocy, przewinął dziecko i podał nam do karmienia, to korona mu z głowy nie spadnie. Osobiście nie rozumiem podejścia "pan i władca musi się wyspać, bo idzie do pracy". Dziewczyny - bycie mamą to praca na 3 etaty!! 24h na dobę!! Też kiedyś musimy się wyspać i odpocząć.
    Polać jej , radlerka 0% :D

Lilla My, Carolline lubią tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me dlatego każdą wizytę w toalecie należy zakończyć podmywaniem. Trochę to uciążliwe ale odkąd do tego się stosuję odstawiam maść na hemoroidy.

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja też słyszałam że wrzesień ma być ładny, ciepły i chyba będzie trzeba zmienić garderobę na wyjście dla maluszka.
    Jak będzie ciepło ja się czaić nie będę i z małą na spacer idę tak szybko jak się da.

4me ja dziś odwołałam wizytę u fryzjera bo muszę jechać na drugi koniec miasta a to mogło by być nie bezpieczne :-P

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Alutka ok dzięki wybieram taxi na koszt własny :D :D
    Do miejskiego mam jakieś 15-20min jazdy a do tego w ktorym chcialam rodzic 40km jednak na trasie jest duzo wypadków więc kazdy mnie odciaga od tej mysli bo wiadomo jak bym jechala z mężem to stres itp a drogi kręte .

Ps. Od paru dni jak jestem w wc to czuję ten zapach jak w czasie miesiączki , ma ktos tak ?
    Staraczka zalamalas mnie... Ja nie mam żadnego zapachu podczas miesiączki... Nie napisze nic więcej bo przychodzą mi tylko obrzydliwe myśli do glowy :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 10:57

Anitka201, aldonaa lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dla mnie akurat jest normalne, że skoro mąż idzie na cały dzień do pracy, robi swoje obowiązki domowe i po powrocie zajmuje się jeszcze dzieckiem to w nocy potrzebuje się wyspać. Ja planuję drzemać w dzień jak mała będzie spała - mąż tego w pracy nie zrobi.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Staraczka zalamalas mnie... Ja nie mam żadnego zapachu podczas miesiączki... Nie napisze nic więcej bo przychodzą mi tylko obrzydliwe myśli do glowy :P

Ja zawsze miałam obfite i to bylo specyficzne ze czułam .
    Sama nie jestem bo Ania.M odpisala ze też czuła

• .ona. Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    A dla mnie akurat jest normalne, że skoro mąż idzie na cały dzień do pracy, robi swoje obowiązki domowe i po powrocie zajmuje się jeszcze dzieckiem to w nocy potrzebuje się wyspać. Ja planuję drzemać w dzień jak mała będzie spała - mąż tego w pracy nie zrobi.
    ja przy dwojce nie mam takiej opcji :P

‹‹ 1922 1923 1924 1925 1926 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ