Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Pola Irene wrote:Hej Dziewczyny:)
Niedawno odkryłam to forum, chociaż na belly jestem od początku ciąży. Podczytuję Was od paru tygodni i postanowiłam się przywitać i przyłączyć - to ostatnia prosta, ale teraz może być najciekawiej:)
Dopisałam się na pierwszej stronie do tabelki w excelu. W tabelce jest nas teraz 85, a na liście "czekamy na" 69.
Nancy87 dasz radę zaktualizować?
Witaj -
Staraczka23 wrote:Siostry mały chyba po 3tygodniach był hartowany i wyszedl jak mial miesiac a jest z kwietnia .
Mam nadzieję że pogoda dopisze
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
nick nieaktualny
-
Jak widzę te upały, to wydaje mi się, że hartowanie dzieci nas ominie. Ponoć wrzesień ma być dość ciepły
Gdybym rodziła w grudniu to może i czekałabym te 2 tyg, ale przy takiej pogodzie koniec sierpnia/ początek września spacery zacznę dość szybko, jak tylko poczuję się na siłach by chodzić na dłuższe dystanse
bento, adzia lubią tę wiadomość
-
aldonaa wrote:La_lenka jak Twoje cotton bals?
Nie znalazłam malutkich balonów, a z allegro to się mało opłaca zamawiać, tak, że chwilowo się wstrzymałam. Poza tym mam lekkie wahanie czy jak dodam w pokoju jeszcze cottonballs to już nie zrobi się naćkane.
No i zaczyna się to wszystko robić mało opłacalne - jakbym miała wszystko zamawiać z internetu to cena z wysyłkami wyjdzie mniej więcej taka jakbym zamówiła gotowe kulki. Myślę jeszczeKasiarzynka lubi tę wiadomość
-
easymum wrote:Pytanie z innej beczki - po porodzie planujecie spać z dzieckiem razem w sypialni, czy Mamusie osobno, bo tatuś pracuje i raczej powinien się wyspać
? No i co po cesarce - da radę samemu dziecko podnosić z łóżeczka na karmienie?
Hehe, dobre sobie, ze tatus niby osobno. A cos Ty. Wszyscy razem, choc mojego m to pewnie armata by nie obudzila
. Btw, mama tez powinna byc wyspana
Carolline lubi tę wiadomość
-
adzia wrote:Już Ci współczuję. Nie wyobrażam sobie żebym dopiero po 6 tygodniach. Wyjść z małą na spacer. Kochana uswiadom mamę że to nie te czasy. I że jeżeli z malenstwem jest wszystko ok, pogoda na to pozwala. Ty czujesz się już na tyle komfortowo, to nic nie stoi na przeszkodzie żeby spacery zacząć o wiele szybciej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 10:45
adzia, diatomka lubią tę wiadomość
-
aldonaa wrote:Ja robilam z normalnych balonow. Pod wplywem ugniatania i owijania bandazem wyszly ladne kulki
Jest tak gorąco, że nie chce mi się teraz latać po wszelkich innych sklepach.
-
Każda z nas zrobi, jak będzie uważała, ale moim zdaniem - skoro facet był przy poczęciu, to powinien nam też pomagać przy dziecku. I to samo wpajały tatusiom położne na szkole rodzenia. My też musimy się wyspać. Nie mówię, że mąż ma nas we wszystkim wyręczać, ale jakby wstał w nocy, przewinął dziecko i podał nam do karmienia, to korona mu z głowy nie spadnie. Osobiście nie rozumiem podejścia "pan i władca musi się wyspać, bo idzie do pracy". Dziewczyny - bycie mamą to praca na 3 etaty!! 24h na dobę!! Też kiedyś musimy się wyspać i odpocząć.
Staraczka23, .ona., sowa28, Lady Savage, Luna1, Misi@, Carolline, snoopy_etka, skabarka, alutka, Kasiarzynka lubią tę wiadomość
Synek
Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! -
easymum wrote:Pytanie z innej beczki - po porodzie planujecie spać z dzieckiem razem w sypialni, czy Mamusie osobno, bo tatuś pracuje i raczej powinien się wyspać
? No i co po cesarce - da radę samemu dziecko podnosić z łóżeczka na karmienie?
matka tez powinna być wyspana, bo dzieckiem trzeba się zająć i dom ogarnąć.. Tatuś powinien wiedzieć, że mamy dziecko w domu, a nie tylko o 17 jak wraca z pracy do godziny 20/21 jak kładziemy dziecko spać. W razie kilku ciężkich nocy i perspektywy, że np mąż będzie wyjeżdzał do pracy ponad 300 km, oddeleguję go na kanapę
Lilla My lubi tę wiadomość
-
Anitka201 wrote:Przez przypadek polubilam. U mnie biegunki wysteluja od 2 tygodni z mala przerwa. Dlatego też jestem zdziwiona że praktyczne u każdej z nas wystepuja
zbiorowe czyszczenie
to dopiero lotria z wyjściem z domu jest
to sie chyba jeszcze bardziej przyczynia do hemoroidów, które się czają w ukryciu
Skoro tyle,nas to moze rzeczywiście jakis charakterystyczny objaw dla końcówki ciąży
-
nick nieaktualnyLilla My wrote:Dziewczyny - bycie mamą to praca na 3 etaty!! 24h na dobę!! Też kiedyś musimy się wyspać i odpocząć.
https://www.youtube.com/watch?v=IcPuSs9jOq4Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 10:50
Dżuls lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLilla My wrote:Każda z nas zrobi, jak będzie uważała, ale moim zdaniem - skoro facet był przy poczęciu, to powinien nam też pomagać przy dziecku. I to samo wpajały tatusiom położne na szkole rodzenia. My też musimy się wyspać. Nie mówię, że mąż ma nas we wszystkim wyręczać, ale jakby wstał w nocy, przewinął dziecko i podał nam do karmienia, to korona mu z głowy nie spadnie. Osobiście nie rozumiem podejścia "pan i władca musi się wyspać, bo idzie do pracy". Dziewczyny - bycie mamą to praca na 3 etaty!! 24h na dobę!! Też kiedyś musimy się wyspać i odpocząć.
Lilla My, Carolline lubią tę wiadomość
-
No właśnie ja też słyszałam że wrzesień ma być ładny, ciepły i chyba będzie trzeba zmienić garderobę na wyjście dla maluszka.
Jak będzie ciepło ja się czaić nie będę i z małą na spacer idę tak szybko jak się da.
4me ja dziś odwołałam wizytę u fryzjera bo muszę jechać na drugi koniec miasta a to mogło by być nie bezpieczne -
Staraczka23 wrote:Alutka ok dzięki wybieram taxi na koszt własny
Do miejskiego mam jakieś 15-20min jazdy a do tego w ktorym chcialam rodzic 40km jednak na trasie jest duzo wypadków więc kazdy mnie odciaga od tej mysli bo wiadomo jak bym jechala z mężem to stres itp a drogi kręte .
Ps. Od paru dni jak jestem w wc to czuję ten zapach jak w czasie miesiączki , ma ktos tak ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 10:57
Anitka201, aldonaa lubią tę wiadomość
-
A dla mnie akurat jest normalne, że skoro mąż idzie na cały dzień do pracy, robi swoje obowiązki domowe i po powrocie zajmuje się jeszcze dzieckiem to w nocy potrzebuje się wyspać. Ja planuję drzemać w dzień jak mała będzie spała - mąż tego w pracy nie zrobi.
-
nick nieaktualny4me wrote:Staraczka zalamalas mnie... Ja nie mam żadnego zapachu podczas miesiączki... Nie napisze nic więcej bo przychodzą mi tylko obrzydliwe myśli do glowy
Ja zawsze miałam obfite i to bylo specyficzne ze czułam .
Sama nie jestem bo Ania.M odpisala ze też czuła -
la_lenka wrote:A dla mnie akurat jest normalne, że skoro mąż idzie na cały dzień do pracy, robi swoje obowiązki domowe i po powrocie zajmuje się jeszcze dzieckiem to w nocy potrzebuje się wyspać. Ja planuję drzemać w dzień jak mała będzie spała - mąż tego w pracy nie zrobi.