X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wrote:
    Współczuję. Mój teraz w domu po 5 tygodniach (w końcu). Zawsze możesz go zabić po powrocie, jak już się nim nacieszysz :) . Z powodu sezonu urlopowego, czy jak?

Jeeny jaka ja dzisiaj nienażarta jestem. Mam jakiś atak apetytu - nadrabiam wszystkie te upalne dni z nawiązką. No, albo mąż zbyt pysznie gotuje :P

Szef stwierdzil ze duzo roboty, najgorsze ze nie narzucil mu tego z gory tylko spytal czy to nie problem. Zamiast poweidziec ze to problem to po co jak mozna powiedziec ze nie !!!

relgzbmhh8tsviez.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastrasz go, że wody Ci odeszły:p hehe nie no żartuję.

Mam ochotę na kebaba...W ogóle nawet mój biedny kot się spocił z jednej strony. Śpi na sofie na boczku i teraz się przewrócił na drugi, patrzę, a z tej jednej strony mokry.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie cukrami róznie...od paru dni ciągle na poziomie 90-75 po posiłku,dzwoniłam do pani diabetolog i kazała zmiejszyc dawke insuliny o 50% ,ale dalej dokladnie takie cukry a co najgorsze nie chce mi sie nic slodkiego jesc w taki upał...

74disg18xt1q3yyo.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    Właśnie ja proponuję aby kazda zdawala relacje live!! Bo to stresujace tyle czekac! Takze Lady doladuj konto co bipy Ci starczylo n apisanie smsow na biezaco!!

To może statyw z kamerką i stream na żywo :)?

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i do mnie burza idzie ciemno sie zrobilo wiatero wieje jak moze a ja siedze na balkonie czekam az zagrzmi i zbieramm suszarke do domu haha .

A te sms między skurczami albo partymi haha dobry pomysł ale wiecie jak moze to pisanie wyglądać ,chyba że ktos potrafi odczytac sms z rozsypanych literek :D
    Pewnie by wyglądały jak po alkoholu :D

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy moja to ostatnio cały czas chowala się do szafy w przedpokoju - wnioskuje, że musi tak byc przyjemnie chłodno, ale dziś twardo leży ze mną przed wiatrakiem... =)

W ogóle zauważyłam, że teraz tak się do mnie przywiązala, ze chodzi za mna krok w krok... ewidentnie za dużo czasu spędzam w domu ;D

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nie znowu strone otworzylam hahahaha

Lady Savage lubi tę wiadomość

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam cały czas telefon przy sobie więc jak tylko ANDZIA coś napiszę zaraz dam wam znać ;-) sama siedzę jak na szpilkach i czekam :-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_88 wrote:
    Mam cały czas telefon przy sobie więc jak tylko ANDZIA coś napiszę zaraz dam wam znać ;-) sama siedzę jak na szpilkach i czekam :-)
    Dzwon do niej :D :D :D
    Żartuje hehehe

• julita Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Ja nawet się zastanawiam czy rodzinie dawać znać, że idę rodzić - chciałabym mieć spokój, a nie sms co 5 minut czy to już :P

dla mnie taka prywatność podczas porodu będzie bardzo istotna, zresztą mój R. ma podobne zdanie, więc nie ma mowy o SMS od rodziny "czy to już", a jeśli ktoś się odważy to komórki zostaną wyłączone, zresztą nie mam zamiaru nikogo informować że jadę na porodówkę prócz mamy a ona wie że trzeba być ciiiiiiiicho więc nie spodziewamy się nalotu SMS i telefonów ;)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    dla mnie taka prywatność podczas porodu będzie bardzo istotna, zresztą mój R. ma podobne zdanie, więc nie ma mowy o SMS od rodziny "czy to już", a jeśli ktoś się odważy to komórki zostaną wyłączone, zresztą nie mam zamiaru nikogo informować że jadę na porodówkę prócz mamy a ona wie że trzeba być ciiiiiiiicho więc nie spodziewamy się nalotu SMS i telefonów ;)
    U mnie tez , rodzice siostra beda wiedziec a jak urodze i wyjde to dopiero moga mowic

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc my też daliśmy znać rodzinie po 21h na porodówce, kiedy zabierali mnie na CC. A dokładniej mąż dał znać mojemu tacie, a tato powiadomił mamę. Tuż po CC kiedy się wybudziłam poprosiłam męża jezcze o smsa do Skabarki i/lub Aldony, żebyście co nieco wiedziały :-) A teściów zawiadamialiśmy następnego dnia.

skabarka lubi tę wiadomość

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie ale nam dajcie znać, że rodzicie:D
    W ogóle dlaczego piszecie o Adzi Andzia? Już to nie pierwszy raz zauważyłam:p Nasza Adzia to po prostu chyba Ada jest:)

aldonaa lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Ja myślę, że na porodówce to będzie co innego do roboty. Ja nawet się zastanawiam czy rodzinie dawać znać, że idę rodzić - chciałabym mieć spokój, a nie sms co 5 minut czy to już :P
    Yhy zgadzam sie ;) jesli wszystko będzie standardowo to ja chyba napisze rodzince po fakcie- nie chce telefon do mnie czy partnera co 30 min czy juz po... Bede miala skurcze na glowie ;) także ja Wam napisze, ze jadę a pozniej to pewnie dostaniecie od razu zdjęcie ;) no chyba, ze trafi mi sie 20 godzinny poród i duuuuzo czasu ;) tfu, tfu, tfu ;)
    Albo cesarka to moze napisze do rodzicow ale tez się zastanowię czy ich stresować... Z reszta jesli bede rodzic w terminie to będą akurat na wakacjach i niech lepiej sobie wypczywaja bo w razie W to i tak nie pomogą z drugiego konca Europy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 16:05

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A myslalam, ze bedzie juz cos wiadomo :)

Przespalam sie i jest lepiej. Cisnienie spadlo, ale musze sie przyznac, ze troche sie przestraszylam. Tak zle sie jeszcze nie czulam, a fakt, ze jestem sama w domu dodatkowo mnie stresowal. No nic bede kontrolowac. Kilka takich skokow i bede jechac na IP. Choc nie przewiduje juz takich sytuacji. :)

l22nhdge5b933eoh.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    W ogóle dlaczego piszecie o Adzi Andzia? Już to nie pierwszy raz zauważyłam:p Nasza Adzia to po prostu chyba Ada jest:)

Agnieszka :)

Nancy87 lubi tę wiadomość

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taki plan, że jak zacznę rodzić późnym wieczorem albo nocą, to nikomu nie dam znać ale jak zacznie się w dzień to prędzej czy później rodzice się dowiedzą, bo dzwonią do mnie średnio raz na trzy godziny.
    Wam dam znać o każdej porze dnia i nocy:)

Lady Savage lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Mi sie wydaje ze Agnieszka , w telefonie tak sie wpisalo na slownik haha i nie wpisuje calosci tylko klik i jest tak samo inne nicki stąd :)
    A imię mozesz sprawdzic na pierwszej stronie hehe sama tabelke tworzylas a tam sam nasze imiona , bezmozgowie ciążowe :D

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Mi sie wydaje ze Agnieszka , w telefonie tak sie wpisalo na slownik haha i nie wpisuje calosci tylko klik i jest tak samo inne nicki stąd :)
    A imię mozesz sprawdzic na pierwszej stronie hehe sama tabelke tworzylas a tam sam nasze imiona , bezmozgowie ciążowe :D

Ja tabelki nie tworzyłam:p No tak Aga, wiedziałam, że inaczej niż Ania hehe.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na fb wrześniówka urodziła dziś rano :)

Gusiak lubi tę wiadomość

‹‹ 1963 1964 1965 1966 1967 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ