X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Ja tabelki nie tworzyłam:p No tak Aga, wiedziałam, że inaczej niż Ania hehe.
    O a kto ją robil ?

Niby burza ma byc grzmi blyska troche kropi i dupa pewnie nie bedzie bomby a szkoda bo lubie .

Pieknie odwalilam ,akumulator od auta laduje sie i na balkonie jest na pufie chcialam go do domu zwlec i brzuch napielam ale ból :/

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dziś zestresowałam i nie wiem co robić... Od kilku dni mam jakieś niefajne uczucie w buzi (jakby gardle/przełyku + spuchnięte dziąsła itp.) Obstawiam zgagę, bo chyba właśnie ostatnio mnie dopadła. Przez chwilę zastanawiałam się też czy mnie jakieś przeziębienie nie łapie, ale nie.
    No i dziś wzięłam lusterko i zajrzałam do gardła i lekko się przeraziłam. Mam jakieś czerwone plamki na gardle, a język z żółtawym nalotem. Myślicie, że powinnam pilnie konsultować się z lekarzem? Czy to rzeczywiście może być kwestia refluksu i podrażnionego gardła przez sok żołądkowy?
    Jak pomyślę, że w tym upale mam latać nie wiadomo gdzie żeby znaleźć lekarza to mi słabo, ale jak to może być groźne to trudno, załatwię kogoś kto mnie przyjmie.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenkaihelenka wrote:
    na fb wrześniówka urodziła dziś rano :)

Kolejna =))
    A wiadomo juz coś więcej jak tam wyglądał poród i jak się czuje mama z maluszkiem? =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    O a kto ją robil ?

Niby burza ma byc grzmi blyska troche kropi i dupa pewnie nie bedzie bomby a szkoda bo lubie .

Pieknie odwalilam ,akumulator od auta laduje sie i na balkonie jest na pufie chcialam go do domu zwlec i brzuch napielam ale ból :/

Tabelkę w Excelu robiła eM.

Julita mam pytanie jeszcze do tego kremu do depilacji. Zawsze takiego używałam do rąk i mi się super sprawdza, ale tam mam cieniutkie włosy i czekam aż troszkę podrosną. A jak to jest z bikini? Twarde i krótkie włosy usunie? Nie lubię tam zapuszczać za długo, zawsze goliłam się co drugi dzień i raczej z takim minimalnym odrostem sobie taki kremik nie poradzi...?

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Kolejna =))
    A wiadomo juz coś więcej jak tam wyglądał poród i jak się czuje mama z maluszkiem? =)

podobno leżała już jakiś czas w szpitalu bo szyjka jej się skróciła a rozwarcie robiło, wczoraj o 20 odeszły wody a o 8 rano urodziła dziewczynkę 3,5 kg 53 cm o ile dobrze pamiętam :) 37+1 tc

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocham swoją mamę ;/ ale już zaczyna mnie denerować ;/ od tyg wydzwania po 5 razy z pytaniem czy już urodziłam ;/, tyle razy jej mówie ze jak sie coś zacznie to jej wyslę sms. Przed chwilą zapytałam sie jej czy nie pamięta jak się rodzi długo. Bo przecież zadzwonię do niej. Męczy mnie tymi telefonami ;/
    Dodatkowo wbiła sobie do głowy dzisiaj że jak noc spadających gwiazd to na pewno dzis urodzę, bo taką gwiazdkę mam w brzuchu i zleci jak te gwiazdki z nieba. Litości.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 16:44

Lilla My, skabarka, Carolline lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Kocham swoją mamę ;/ ale już zaczyna mnie denerować ;/ od tyg wydzwania po 5 razy z pytaniem czy już urodziłam ;/, tyle razy jej mówie ze jak sie coś zacznie to jej wyslę sms. Przed chwilą zapytałam sie jej czy nie pamięta jak się rodzi długo. Bo przecież zadzwonię do niej. Męczy mnie tymi telefonami ;/

Chciałam zacytować, a polubiłam...

Ja mam podobne odczucia z moją - ma ze mną rodzić, bo mąż nie bardzo chce, a zmuszać go nie będę. Ale ostatnio tak panikuje, że już mam ochotę jej powiedzieć, że urodzę sama. Jak ma się tak zachowywać na porodówce, to będzie mnie stresować jeszcze bardziej.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenkaihelenka wrote:
    podobno leżała już jakiś czas w szpitalu bo szyjka jej się skróciła a rozwarcie robiło, wczoraj o 20 odeszły wody a o 8 rano urodziła dziewczynkę 3,5 kg 53 cm o ile dobrze pamiętam :) 37+1 tc

To już w sumie ciąża donoszona =)
    I tez kawał kobotki... 3.5 kg to już bardzo ładnie... jak będziesz tam coś pisać to możesz złożyć gratulacje i od forumowej mamusi! =)

magdalenkaihelenka lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Alicja83 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa jestem ktora z was jest tez na 12 wrzesnia :-)

ug37p07wjuiy1hl1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja83 wrote:
    Ciekawa jestem ktora z was jest tez na 12 wrzesnia :-)

na 1 stronie masz listę :)

• Alicja83 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt jeszcze 3 inne dziewczyny SA w tym samym terminie. Man nadzieje ze wyczymam jeszcze te 4 tygodnie strasznie sie nudze i niewiem co zrobic ze soba

ug37p07wjuiy1hl1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miala ktoras z was z jednej strony bol taki jak by kamien albo zakwas ? Takiego mięśnia czuje ze nawet na lewym boku nie moge leżeć

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś zgrzeszyłam w Mac Donaldzie :) Co do powiadamiania rodzinki to moja mama sama mi mówiła ze mam jej nie mówić jak będę rodzic tylko jak już będzie po wszystkim bo na się będzie stresować :) Ale to chyba niemożliwe żeby się nie dowiedziała skoro codziennie do mnie dzwoni hehe

• diatomka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uprasowalam stos pieluch, przescieradla reczniki i minky....w pokoju jedyne 30 stopni, jutro piore ubranka

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki pisałam do Czarnej ale chyba akurat nie ma dostępu do internetu.

Lenka przyszła na świat o 14.55. Wazyla 3450 gr i mierzyla 56cm. Jest zdrowa 10 punktów. Odezwę się potem bo jestem wykończona. ☺Ale szczęśliwa. ☺

magdalenkaihelenka, Gusiak, diatomka, Nancy87, MadziaRatMed, karolcia87, SweetCherryPie, Staraczka23, la_lenka, bento, aldonaa, Sigma, Luna1, snoopy_etka, anula1990, Dominka92, agatka196, kapturnica, Czarna_88, ceska, 4me, Lady Savage, chabasse, moka89, kasig, skabarka, Misi@, Bruma, Dżuls, KathleenPL, lila1983, Anitka201, easymum, Wonderland, Angelaa, Carolline, kiti, alutka, wiaraczynicuda, monaaa85, Lilla My, Kucykowa, trix, eirene, przyszła mama, .ona., Kasiarzynka, AniaM, justysss, ewe88 lubią tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adzia cudownievze masz swoja ksiezniczke obok siebie!!!!

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adzia GRATULUJE! ♥

Wypocznij sobie kochana i zdawaj nam tu później relacje jak było... no i koniecznie ciocie poprosza o zdjęcie małej królewny =))

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa ryczę. Wspaniale:) Jak dojdziesz do siebie opisz nam tę piękną chwilę:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego wszystkiego zapomniałam- gratulację!:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adzia wrote:
    Dziewczynki pisałam do Czarnej ale chyba akurat nie ma dostępu do internetu.

Lenka przyszła na świat o 14.55. Wazyla 3450 gr i mierzyla 56cm. Jest zdrowa 10 punktów. Odezwę się potem bo jestem wykończona. ☺Ale szczęśliwa. ☺

Jupi jupi witamy Lenkę :) to która następna? :) ale te nasze dzieciaczki się śpieszą:) Poproszę o zdjęcie jak będziesz w stanie , ale odpoczywajcie :) A gratuluję :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 17:37

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
‹‹ 1964 1965 1966 1967 1968 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ