X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Czy Wasze dzieci tez tak zareagowały na wieść o rodzeństwie- hahahha :D dość emocjonalne te amerykańskie dzieci ;)

http://joemonster.org/filmy/70916/Dzieciaki_dowiaduja_sie_ze_beda_mialy_rodzenstwo

Świetne!

4me lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Mam się wstawić w pon o 7 rano i być na czczo
    Proponuję zamówić pizze albo kebaba :D
    Tylko niewiem czy przy cukrach mozna .

A nie patrzyłam na mine :D

Wiecie co , mam na polsacie i jak after spiewal to sie ucieszylam ze nie bedzie panienek na scenie a tu bum nowator i kilka lasek za nim , przelaczylam zeby małż nie wlepial galow w tv bo przecież niby tak wkrecony w gre na laptopie ale oczy mu fruwaly co chwile

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2015, 20:59

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady w poniedziałek wyłącz telefon bo będzie mnie korcic bym pisała do Ciebie

Lady Savage, KathleenPL, Gusiak lubią tę wiadomość

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Hahaha dzisiaj byl temat o spaniu na brzuchu :D
    Stworzone dla nas
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/dc7c48b667be.jpg

hehe dobre. Sama kombinowalam cos takiego jak nie umialam spac na boku. Kazalam mezowi wycinac dziure w lozku :-) Ale sie naumialam a miesiac jeszcze przetrzymam.

Co do zwierzat to kazdy ma na ich temat swoje zdanie i ja je szanuje. Ja sama cale zycie wychowywana ze zwierzakami (glownie psami), ale kota tez mialam. Niestety akurat trafilismy na kiepski wredny egzemplarz persa i jak sie dziecko pojawilo to mu odbilo. Teraz nie mamy zadnego zwierzaka i tego poki co nie zmieniamy w najblizszym czasie. A moim najulubienszym przyjaciele byl szczurek, byl mega.
    Moja btatowa ma dwa koty i jak urodzila to wszystko bylo pod koty. Kiedys kupilam maluchowi skarpetki z grzechotka no to ich nie chciala bo koty. Mate eduk. Dostala wypasiona ale nie rozlpzyla bo koty. I mnostwo innych takich sytuacji. A teraz jak mlody ma 9 m jest jeszcze gorzej bo raczkuje i kuwety i miski sa nr 1. Kuwety pozamykane w lazience a miski na barku (przy ktorym ludzie jedza). Mi to akurat nie pasuje, ale dla niej to cale zycie wiec jest ok. Kazdy sam decyduje jak to ma wygladac.

Dziewczyny skurczowe powiedzcie mi jak one wygladaja. Znaczy jak odroznic przepowiadajace od tych przed porodem. Mi strasznie twardnieje brzuch od gory glownie i z kazdym dniem jest ich wiecej i sa bardzie nieprzyjemne. Szyjka niby dluga i zamknieta ale zaczely mnie niepokoic. Strasznie spuchlam w ostatnich dniach i wszyscy sie smieja l, ze daja miax 2 tyg. Zobaczymy

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Proponuję zamówić pizze albo kebaba :D
    Tylko niewiem czy przy cukrach mozna .

A nie patrzyłam na mine :D

Wiecie co , mam na polsacie i jak after spiewal to sie ucieszylam ze nie bedzie panienek na scenie a tu bum nowator i kilka lasek za nim , przelaczylam zeby małż nie wlepial galow w tv bo przecież niby tak wkrecony w gre na laptopie ale oczy mu fruwaly co chwile

nie raczej nie można :P ja sobie spakowałam co nieco jedzonka dla diabetyków :) z głodu nie umrę XD

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    umierałam dzis, bede tesknic za brzuszkiem ale do 30 tyg tylko:P teraz juz dosc siedzec zle lezec zle chodzic zle ojjjj maruda dzis jestem
    dobrze ze mnie mama na dzialke troche wziela to odzylam

moj maz dzis na kawalerskim kolegi-jakos sie stresuje jak jestem sama nie lubie byc sama tymbardziej ze on pracuje poza domem 4 h dziennie a reszte w domu wiec jestesmy sporo razem a teraz jakos dziwnie haha :P

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila, ja miałam skurcze długo, praktycznie pierwsze w 17 tc. Najpierw były bezbolesne braxtony, potem nadal bezbolesne, ale silniejsze i częstsze. Pod koniec ciąży zaczęły się robić bolesne, bolały najpierw okresowo, ale leciutko, potem troszkę mocniej. Generalnie nie był to ból, który wymagałby przerwania np. mówienia, chodzenia czy czytania książki. Przy tych porodowych myślałam, że umrę :P

• Dominka92 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jejuniu ! Czuje sie jak slon. Tatus jutro wyjezdza na 3-4 miesiace wiec zabral nas dzis na pizze i lody, nie dosc ze wciagnelam cala pizze SAMA :D to jeszcze na dokladke lody :(
    A teraz zdycham, jeszcze jest mi tak strasznie goraco :(

KathleenPL lubi tę wiadomość

relgzbmhh8tsviez.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi dziś mała się kręci jak szalona, już mogłaby iść spać :) burza niezła u nas w koncu jest czym oddychac ! bo pada i pada :D oczywiscie paraliz miasta jak zwykle ulice pozalewane i milony polamanych drzew, generalnie armagedon, maz zamiast 30min wracal 70min bo nic nie bylo widac i gradobicie ;/ ale juz jest wiec siedzimy i ogladamy na tvn BODYGUARD hehe pewnie puscili bo zmarla jej corka pare dni temu, hieny jedne ;p

Misi@ lubi tę wiadomość

relgio4pxlxziakh.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Krewetki blee :P
    W ogóle owoce morza bleeeee ;P

la_lenka, diatomka lubią tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    nie raczej nie można :P ja sobie spakowałam co nieco jedzonka dla diabetyków :) z głodu nie umrę XD
    :)

Madzia u mnie to armagedon mała dzisiaj robi :D

Gadalam z ojcem bo w Niemczech jest ,pozalilam sie na dzisiejszą akcje mama i mąż to powiedział ze zrobię jak chcę choćbym miala wywalic tą babę z domu to stanie po mojej stronie a obrona taka ze nie moge sie denerwować i nie przyjdzie jak do muzeum zeby dziecko oglądać skoro sobie nie bede tego zyczyla to mąż nie ma prawa jej przywieźć do domu jak bede u nich , a na koniec tematu rzekł że on i moja siostra (zawsze mowiono ze mają glupi charakter) to z wrednoscia przy mnie to pikus :D

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam pytanie. Zauważyłam, ze jak wieczor nadchodzi to ja zaczynam miec pytania :P

Od 20 tc przyjmowałam luteinę na rozwierającą się i skracającą się szyjkę macicy. Wczoraj przyjełam ostatnią dawkę( wczesniej mówiłam ze ostatnią dawkę mam w sobotę, ale źle obliczyłam). Do rzeczy.
    Czy możliwe jest żeby szyjka tak szybko wyczuła brak leku i zaczeła się dalej pruć? Praktycznie od godz 11 mam mega kłucia w szyjce- tak mi się wydaje. Nie są one delikatne i jak zakłuje to albo nogi się podemną łamią albo muszę usiąść. Obojętnie czy leżę czy siedzę czy stoję- i tak czuję to kłucie. Druga opcja to taka, że mała się niefortunnie ułożyła i mnie na dole molestuje.
    Ale jeśli to szyjka, to ja pewna jestem, że do przyszłego tyg nie wytrzymam.
    Tylko czy to możliwe, żeby ona aż tak zareagowała na odstawienie leku?

l22nhdge5b933eoh.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa, nie mam pojęcia bo ja już dawno temu odstawialam i to bardzo powoli zmniejszając dawkę. Ale ostatnio też czułam klucie w szyjce, więc może to po prostu taki etap.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    a mi dziś mała się kręci jak szalona, już mogłaby iść spać :) burza niezła u nas w koncu jest czym oddychac ! bo pada i pada :D oczywiscie paraliz miasta jak zwykle ulice pozalewane i milony polamanych drzew, generalnie armagedon, maz zamiast 30min wracal 70min bo nic nie bylo widac i gradobicie ;/ ale juz jest wiec siedzimy i ogladamy na tvn BODYGUARD hehe pewnie puscili bo zmarla jej corka pare dni temu, hieny jedne ;p
    Błagam o deszcz.... 21 i dopiero się zaczęło chłodniej robić.
    No Tymon po paru dniach spania dzisiaj też wyjątkowo ruchliwy. Oby to był dobry znak. Mówię do niego codziennie, żeby ułożył się wreszcie tak jak trzeba i nie narażał mamy na niepotrzebne nerwy...

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyszłam z kąpieli i jest 1000 razy lepiej. Skurcze puściły, mięśnie i kręgosłup jakby rozluźnione i ogólnie lepiej mi. Polecam.

KathleenPL lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Błagam o deszcz.... 21 i dopiero się zaczęło chłodniej robić.
    No Tymon po paru dniach spania dzisiaj też wyjątkowo ruchliwy. Oby to był dobry znak. Mówię do niego codziennie, żeby ułożył się wreszcie tak jak trzeba i nie narażał mamy na niepotrzebne nerwy...
    Dzisiaj gdzies czytalam ze mając podloge ba czworaka lub robic cokolwiek pomaga dziecku sie obrócić niewiem ile prawdy w tym

• karolcia87 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyss jakie robiłaś badania na cholestaze ? Bo zastanawiam się czy też nie zrobić i nie wiem o co poprosić w labo.

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aldona z tym mężem i pralką.. leżę i płaczę ze śmiechu i przestać nie mogę, mega agent! :-)

aldonaa lubi tę wiadomość

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 wrote:
    Justyss jakie robiłaś badania na cholestaze ? Bo zastanawiam się czy też nie zrobić i nie wiem o co poprosić w labo.
    Ja robilam.zachwile sprawdze i podam Tobie.pamietam, ze byly 4 czyniki.

Edit;
    ALT, AST, fosfasada zasadowa, kwasy zolciowe zasadowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2015, 21:43

karolcia87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Też mam pytanie. Zauważyłam, ze jak wieczor nadchodzi to ja zaczynam miec pytania :P

Od 20 tc przyjmowałam luteinę na rozwierającą się i skracającą się szyjkę macicy. Wczoraj przyjełam ostatnią dawkę( wczesniej mówiłam ze ostatnią dawkę mam w sobotę, ale źle obliczyłam). Do rzeczy.
    Czy możliwe jest żeby szyjka tak szybko wyczuła brak leku i zaczeła się dalej pruć? Praktycznie od godz 11 mam mega kłucia w szyjce- tak mi się wydaje. Nie są one delikatne i jak zakłuje to albo nogi się podemną łamią albo muszę usiąść. Obojętnie czy leżę czy siedzę czy stoję- i tak czuję to kłucie. Druga opcja to taka, że mała się niefortunnie ułożyła i mnie na dole molestuje.
    Ale jeśli to szyjka, to ja pewna jestem, że do przyszłego tyg nie wytrzymam.
    Tylko czy to możliwe, żeby ona aż tak zareagowała na odstawienie leku?

Ja nadzl biore luteine, ale mysle, ze 20.09 juz powie, zebym odlozyla ;)
    Czy czop moze byc przezroczysty? Bo na wkladce mialam dwie kulki przezroczystej galaretki.

‹‹ 2024 2025 2026 2027 2028 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ