X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Pięknie wyglądasz, promiennie bardzo :)

Ja z przestawianiem na męża nigdy nie czekam tylko sama wszystko przestawiam. Potem przychodzi i się na mnie wydziera, że mi nie wolno takich rzeczy przecież robić, że to ciężkie XD Ale nie mamy dywanów ani wykładzin, wszędzie panele, u młodej antyalergiczny korek w pokoju. A wszystkie meble na filcach więc ładnie jeżdżą po podłodze ;P

Dziękuję. :-)

Ja w salonie mam zajebisty dywan z epoki kamienia łupanego aż depresji od niego dostaje. Panele miały być w lipcu a będą we wrześniu lub w październiku. Tak to pewnie też bym jeździła i przestawała po swojemu :-)

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie nawiedzily skurczybyki ojojoj

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Lady bezbarwne.

.
    Mi tez dwie grutki bezbarwnej gaalaretki wyszło. przeczytałam,że może też tak wyglądać.
    Do tego mialam ok 12:00 ból ale tak niesamowity, że myślałam, że mi na kawałki rozpadną się plecy i miednica...to chyba był skurcz krzyżowy...no więc mam już przedsmak tego co mnie czeka ;p
    nie mogłam ani usiąść ani sie wyprostować... od tego czasu kilka skurczy i lekkie cmienie, nic spekturalnego...wow jestem pod wrażeniem tego bólu...będzie się działo ;p

Lady powodzenia!

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś spędziłam pół dnia w pasażu grunwaldzkim w kinie i na zakupach jestem mega padnięta i na dodatek moja niunia pcha swoje syrki mi pod cycki tak mi ciężko i mnie tam boli...:(

Lady powodzenia jutro :) ajj jutro poznasz Zuzie zazdroszczę :)

• bento Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Trzymam kciuki za szybki i jak najmniej bolesny poród. Powodzenia!

Dziewczyny co myślicie o znieczuleniu gazem przy porodzie?? Czy któraś z tu obecnych Mam stosowała?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2015, 21:38

sRUqp2.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:

Dziewczyny co myślicie o znieczuleniu gazem przy porodzie?? Czy któraś z tu obecnych Mam stosowała?
    Słyszałam dużo głosów, że słabo działa. Ja się nie zastanawiam na razie nad tym. Dużo organizm sam podpowiada co robić. Mi pomogło chodzenie po całym oddziale i baaaaaardzo pomocny był gorący prysznic.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady powodzenia! ;)

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Słyszałam dużo głosów, że słabo działa. Ja się nie zastanawiam na razie nad tym. Dużo organizm sam podpowiada co robić. Mi pomogło chodzenie po całym oddziale i baaaaaardzo pomocny był gorący prysznic.
    Ja właśnie liczę na ten gorący prysznic, że spędzę w nim duzo czasu, tylko obawiam się żeby w tym samym czasie nie rodziła jakaś inna babeczka i mi go nie zajęła :)

Gaz tez jest u mnie w szpitalu więc może skorzystam, mi położna mówiła żeby on działał to trzeba wdychac jak sie czuje że idzie skurcz bo on działa z opóźnieniem jak wdychasz na skurczu to wtedy nic nie działa...

• diatomka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bento gaz jest jedynym znieczulaczem u mnie w szpitalu, nic innego nie oferuja. Dla mnie zbawieniem byl prysznic. Dwa dni po porodzie mialam jeszcze czerwone plecy, ntak sie parzylam goraca woda w trakcie skurczy.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:

Jak działa jak blant to może byc :D :D

Tak na serio u mnie tez jest gaz ale niewiem czy skorzystam , w tv jak porody ogladalam to nie widzialam aby dziewczyna odczula ulge .

Dobra , pojadlam popilam , siusku paciorek i spac :D
    Miłej i przespanej nocy dziewczyny a w szczególności lady wyspij się :)

• .ona. Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    w internecie wszystko trafia do jednego wora.
    No wlasnie, dlatego ja przestalam wrzucac prywatne zdjecia w siec - czyli my, nasz syn, mlodej tez nie wrzuce. I zaluje, ze kiedys wrzucilam co nieco, ale to akurat byly ladne zdjecia, amatorskie, troche pozowane (robie od lat) i nie na zadnych badziewnych facebookach dla znajomych z podstawowki widzianych 20 lat temu :P, tylko stronach typu flickr itp.. ale mimo wszystko zdjecia to zdjecia ;), jakiekolwiek by one nie byly.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2015, 22:18

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona ja wstaweiam kawalek reki,nogi, maly tylem albo bokiem ze go nie weidac albo nasz cien;)

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny prasowalam i dotknelam reka w miejscu gdzie bylo przetarte w kablu zelazka i lekko mnie kopnal prad w reke,strasznoe sie przestraszylam nie wiem czy mam sie martwic jechac na ip czy co cholera no

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB - miałam ostatnio to samo, ale z wentylatorem. Dzwoniłam wtedy do lekarki i powiedziała, że jeśli mały się rusza tak jak się ruszał, to nie muszę iść na USG ani KTG dodatkowo. Ale u mnie był już wentylator wyłączony z prądu. A poczułaś takie lekkie kopnięcie czy jak prąd przepływa od ręki do stopy?

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zelazko wlaczone moj gin na urlopir za granica nie wiem co robic.lekki w 1 chwili myslalam zw sie oparzylam.tykko lekkie kopniwcie w reke.mala sie rusza ale dosc mocno wgl od wczoraj duzo mocniej czuje ruchy ake teraz zaczela sie bardzo wyginac.lojjj nie wiem co robic

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli się uspokoisz, to jedź na IP. Każdy przypadek jest inny.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zmywarka kopnela, gdzies jest przebicie ale moj maz nie reaguje nas moje skargi:\ nie jhechalam na ip, mala sie normaslnie ruszala.

Kurcze mam pietra bo skurczy sporo dzis mialam i to brzuch caly jak kamien i parcie na pecherz, miewa tak ktoras z Was? To sa braxtony? Nie boli ale jest nieprzyjemne

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zadzwonilam, powiedzieli zeby nie jechac

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    zadzwonilam, powiedzieli zeby nie jechac
    Obserwuj, jak się mała rusza to bez stresu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2015, 23:47

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Obserwuj, jak się mała rusza to bez stresu.
    rusza sie rusza na szczescie chyba az za bardzo sie rusza z tego mojego stresu wiec sie uspokoilam, matko co to bedzie jak sie urodzi chyba osiwieje :P

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
‹‹ 2039 2040 2041 2042 2043 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ