WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Pięknie wyglądasz, promiennie bardzo :)

Ja z przestawianiem na męża nigdy nie czekam tylko sama wszystko przestawiam. Potem przychodzi i się na mnie wydziera, że mi nie wolno takich rzeczy przecież robić, że to ciężkie XD Ale nie mamy dywanów ani wykładzin, wszędzie panele, u młodej antyalergiczny korek w pokoju. A wszystkie meble na filcach więc ładnie jeżdżą po podłodze ;P

Dziękuję. :-)

Ja w salonie mam zajebisty dywan z epoki kamienia łupanego aż depresji od niego dostaje. Panele miały być w lipcu a będą we wrześniu lub w październiku. Tak to pewnie też bym jeździła i przestawała po swojemu :-)

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie nawiedzily skurczybyki ojojoj

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Lady bezbarwne.

.
    Mi tez dwie grutki bezbarwnej gaalaretki wyszło. przeczytałam,że może też tak wyglądać.
    Do tego mialam ok 12:00 ból ale tak niesamowity, że myślałam, że mi na kawałki rozpadną się plecy i miednica...to chyba był skurcz krzyżowy...no więc mam już przedsmak tego co mnie czeka ;p
    nie mogłam ani usiąść ani sie wyprostować... od tego czasu kilka skurczy i lekkie cmienie, nic spekturalnego...wow jestem pod wrażeniem tego bólu...będzie się działo ;p

Lady powodzenia!

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś spędziłam pół dnia w pasażu grunwaldzkim w kinie i na zakupach jestem mega padnięta i na dodatek moja niunia pcha swoje syrki mi pod cycki tak mi ciężko i mnie tam boli...:(

Lady powodzenia jutro :) ajj jutro poznasz Zuzie zazdroszczę :)

• bento Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Trzymam kciuki za szybki i jak najmniej bolesny poród. Powodzenia!

Dziewczyny co myślicie o znieczuleniu gazem przy porodzie?? Czy któraś z tu obecnych Mam stosowała?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2015, 21:38

sRUqp2.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:

Dziewczyny co myślicie o znieczuleniu gazem przy porodzie?? Czy któraś z tu obecnych Mam stosowała?
    Słyszałam dużo głosów, że słabo działa. Ja się nie zastanawiam na razie nad tym. Dużo organizm sam podpowiada co robić. Mi pomogło chodzenie po całym oddziale i baaaaaardzo pomocny był gorący prysznic.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady powodzenia! ;)

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Słyszałam dużo głosów, że słabo działa. Ja się nie zastanawiam na razie nad tym. Dużo organizm sam podpowiada co robić. Mi pomogło chodzenie po całym oddziale i baaaaaardzo pomocny był gorący prysznic.
    Ja właśnie liczę na ten gorący prysznic, że spędzę w nim duzo czasu, tylko obawiam się żeby w tym samym czasie nie rodziła jakaś inna babeczka i mi go nie zajęła :)

Gaz tez jest u mnie w szpitalu więc może skorzystam, mi położna mówiła żeby on działał to trzeba wdychac jak sie czuje że idzie skurcz bo on działa z opóźnieniem jak wdychasz na skurczu to wtedy nic nie działa...

• diatomka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bento gaz jest jedynym znieczulaczem u mnie w szpitalu, nic innego nie oferuja. Dla mnie zbawieniem byl prysznic. Dwa dni po porodzie mialam jeszcze czerwone plecy, ntak sie parzylam goraca woda w trakcie skurczy.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:

Jak działa jak blant to może byc :D :D

Tak na serio u mnie tez jest gaz ale niewiem czy skorzystam , w tv jak porody ogladalam to nie widzialam aby dziewczyna odczula ulge .

Dobra , pojadlam popilam , siusku paciorek i spac :D
    Miłej i przespanej nocy dziewczyny a w szczególności lady wyspij się :)

• .ona. Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    w internecie wszystko trafia do jednego wora.
    No wlasnie, dlatego ja przestalam wrzucac prywatne zdjecia w siec - czyli my, nasz syn, mlodej tez nie wrzuce. I zaluje, ze kiedys wrzucilam co nieco, ale to akurat byly ladne zdjecia, amatorskie, troche pozowane (robie od lat) i nie na zadnych badziewnych facebookach dla znajomych z podstawowki widzianych 20 lat temu :P, tylko stronach typu flickr itp.. ale mimo wszystko zdjecia to zdjecia ;), jakiekolwiek by one nie byly.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2015, 22:18

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona ja wstaweiam kawalek reki,nogi, maly tylem albo bokiem ze go nie weidac albo nasz cien;)

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny prasowalam i dotknelam reka w miejscu gdzie bylo przetarte w kablu zelazka i lekko mnie kopnal prad w reke,strasznoe sie przestraszylam nie wiem czy mam sie martwic jechac na ip czy co cholera no

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB - miałam ostatnio to samo, ale z wentylatorem. Dzwoniłam wtedy do lekarki i powiedziała, że jeśli mały się rusza tak jak się ruszał, to nie muszę iść na USG ani KTG dodatkowo. Ale u mnie był już wentylator wyłączony z prądu. A poczułaś takie lekkie kopnięcie czy jak prąd przepływa od ręki do stopy?

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zelazko wlaczone moj gin na urlopir za granica nie wiem co robic.lekki w 1 chwili myslalam zw sie oparzylam.tykko lekkie kopniwcie w reke.mala sie rusza ale dosc mocno wgl od wczoraj duzo mocniej czuje ruchy ake teraz zaczela sie bardzo wyginac.lojjj nie wiem co robic

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli się uspokoisz, to jedź na IP. Każdy przypadek jest inny.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zmywarka kopnela, gdzies jest przebicie ale moj maz nie reaguje nas moje skargi:\ nie jhechalam na ip, mala sie normaslnie ruszala.

Kurcze mam pietra bo skurczy sporo dzis mialam i to brzuch caly jak kamien i parcie na pecherz, miewa tak ktoras z Was? To sa braxtony? Nie boli ale jest nieprzyjemne

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zadzwonilam, powiedzieli zeby nie jechac

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    zadzwonilam, powiedzieli zeby nie jechac
    Obserwuj, jak się mała rusza to bez stresu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2015, 23:47

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Obserwuj, jak się mała rusza to bez stresu.
    rusza sie rusza na szczescie chyba az za bardzo sie rusza z tego mojego stresu wiec sie uspokoilam, matko co to bedzie jak sie urodzi chyba osiwieje :P

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
‹‹ 2039 2040 2041 2042 2043 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ