X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w nocy nie mogłam spać i cieszę się, że dziś wracamy i będę wygrzewać się we własnym łóżku. Gdyby nie moja ciążowa poducha, to w ogóle nie byłoby mowy o spaniu, choć komicznie wyglądam ciągnąc ją ze sobą do samochodu, jak gdzieś jedziemy :)
    Na plecach nie mogę oddychać, a na każdym z boków mały tak się wypycha, że prawie po pościeli smyra przez skórę brzucha :p Jeszcze do tego teściu ma swoje nocne "obchody", otwierasz oczy około 3:00, a on jak zoombie stoi w twoim pokoju, patrząc, czy wszystkie odbiorniki prądu wyłączone :)
    AniaM, z tym pessarem to się całkowicie zgadzam, ja też miałam mega intensywny dzień w związku z tymi chrzcinami i synek jakoś nie wyskoczył :)

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

A ja 3 noc z rzędu śpię w salonie bo jest tam dużo chłodniej i wstaje jak nowo narodzona i wyspana. Cierpi tylko Rafał bo śpi sam ale ja w saunie spać nie mogę.

Ea ja na ból gardła używałam Tantum verde i pomogło za każdym razem :-)

My zaraz uciekamy do fryzjera troszkę się od łudzić :-P

A Wam kochane miłego dnia życzę i powodzenia na wizytach :-D

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2015-08-16-18-09-26.jpg
    Ciocie przedstawiam Wam Lenke ☺

julita, Luna1, Staraczka23, Anitka201, Lilla My, la_lenka, monaaa85, Kucykowa, agatka196, Dżuls, lila1983, 4me, .ona., Paulinek, magdalenkaihelenka, aldonaa, Mozjaka, snoopy_etka, alutka, anula1990, kasig, MadziaRatMed, chabasse, karolcia87, wiaraczynicuda, Dominka92, bento, diatomka, Nancy87, Kasiarzynka, easymum, Pola Irene, anulka20, Czarna_88, Gusiak, Sigma, Wonderland, justysss, trix, kiti, Misi@, KathleenPL, skabarka, przyszła mama lubią tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • Luna1 Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adzia, gratuluję! jaka śliczna królewna :)

adzia lubi tę wiadomość

Kubuś bl9c3e5e2cvzpimq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adzia wrote:
    2015-08-16-18-09-26.jpg
    Usg 3D nie oszukalo ,jest śliczna :)

Chcialam pytac o czop bo ze wody odeszly to wiem ale co z czopem ? :)

• adzia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka mi czop odszedł po tym jak odeszły mi wody. Już w szpitalu, poszłam zrobić siku i pamiętam że przy skurczu mi wyleciał.

3i49df9hy5b5npd4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adzia wrote:
    Staraczka mi czop odszedł po tym jak odeszły mi wody. Już w szpitalu, poszłam zrobić siku i pamiętam że przy skurczu mi wyleciał.
    Aaa to dziękuję za informacje :)

• ela Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za rady -tantum też używam, po lekach, gorącym mleku z miodem jest trochę lepiej, ale jestem mega nie wyspana, a chłopaki już spać nie dają. Do tego czuję się jak przed okresem mam nerwa i brzuch napiernicza.
    Miłgo dnia życzę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 08:38

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • ela Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adzia śliczna ta Twoja księżniczka.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adzia - Królewna cudo <3 Wygląda dokłądnie jak te wszystkie laleczki dla małych dziewczynek w zestawie z butelką itd :D

Lady - trzymam kciuki i daj znać jak będzie po wszystkim bo tu skiśniemy z ciekawości :D :D :D

Chłopaki wczoraj wieczorem wrócili znad jezior i już dziś wypchęliśmy młodego na dyżur wakacyjny do innego przedszkola na 2 tyg..... tak rozpaczał, że nie chce, że siękurcze sama zestresowałam i godzinę po śniadaniu cukier wywaliło na 140 :/ Tak mi było żal tego mojego synusia, no ale co zrobić.

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adzia wrote:
    2015-08-16-18-09-26.jpg

Drugi raz sie zakochalam. Najpierw Milan, teraz Lenka :-) Cudo male

Synku wyjdz za dwa tygodnie bo mama sie doczekac nie moze.

• .ona. Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

adzia Lenka jest sliczna :)

Dziewczyny, czy luteina dopochwowa przeszkadza w pobraniu gbs? Bo jutro mam wizyte, pobranie i sama nie wiem, czy pominac poranna dawke. Ktoras sie orientuje?

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez ja tez , mam pytanie :D

Do tych którym brzuch poszedł w dół , czy zauwazylyscie ze talia wraca ? Mi sie zgubiła a raczej zalała z brzuchem , dzisiaj tak wzięłam ręce na talię i jest wróciła :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Hej,

Dziewczyny, czy luteina dopochwowa przeszkadza w pobraniu gbs? Bo jutro mam wizyte, pobranie i sama nie wiem, czy pominac poranna dawke. Ktoras sie orientuje?

pytałam ostatnio o to moja lekarz, powiedziała,że nie bo z luteiny i tak nic się nie wyhoduje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Hej,

Tutaj ktos pytał i odp ze nie ma wpływu na wynik
    https://portal.abczdrowie.pl/pytania/wynik-badania-na-obecnosc-paciorkowca-a-stosowanie-luteiny-w-ciazy

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ale ja spalam. Juz nie pamietam kiedy tak dobrze mi sie lulalo. Zasnelam przed 22 wstalam 3 razy siku, od razu zasnelam i obudzilam sie o 8 :) ale sie dobrze czuje :)

Ona, mi lekarz pobieral GBS, jak jeszcze stosowalam luteine, wiec nie przeszkadza.

Wlasnie odebralam wynik tego GBS a i nic nie wychodowalismy :D

Milego dnia i powodzenia na wizytach!

Aaaa! Lenka jest sliczna ! Cukiereczek :)

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

śliczna królewna <3 już się doczekać mojej nie mogę;) jeszcze trochę

w lidlu oczywiście tłumy;) wzięłam bluzę z króliczkiem w kropki, rozmiar 62/68, ale oni mają wszystkiego rozmiarówkę zawyżoną i pewnie będzie od jakiegoś min 5 mca;)

tylko nie rozumiem po co do tych sklepów biorą niemowlaki w nosidełkach;/ wolałabym nie pójść i nie kupić niż targać takie maleństwo ze sobą. I to nie, że są same z dzieckiem, ale babcia dziadek, dziewucha i maleństwo;( przecież ktoś mógł zostać w domu z nim

• .ona. Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenkaihelenka wrote:
    pytałam ostatnio o to moja lekarz, powiedziała,że nie bo z luteiny i tak nic się nie wyhoduje :)
    Dzieki :)

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noi 35 na liczniku :)

Paulinek, .ona., karolcia87, Dżuls, magdalenkaihelenka, diatomka, aldonaa, Anitka201, Gusiak lubią tę wiadomość

74disg18xt1q3yyo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey..ja od weekendu łapie też jakieś doły.....raz jest super, cieszę się że mała juz być może za tydzień będzie z nami, a z drugiej strony co jak sie nie obudzę, jak znowu coś się stanie....rany raz góra, raz dół...jestem już tym stanem psychicznym potwornie zmęczona.....jakiś obłęd....

Lady, powodzenia.

Adzia - słodka córa! <3

Ja dziś o 18.45 ostatnia wizyta.......aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.............. :) <3 <3 <3

chyba umówię się jeszcze na jakąś wizyte u psychologa, albo księdza....w sumie dawno do tej ostatniej instytucji nie zaglądałam :) a jak mówią "jak trwoga ro do Boga"...jednym słowem muszę pogadac z kimś bardziej ogarniętym w temacie duchowym niż ja :P

‹‹ 2041 2042 2043 2044 2045 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ