X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla porównania - w pierwszej ciąży, którą prowadziłam w sumie tylko u gin prywatnego, tego co teraz, nie miałam żadnych planowanych ktg, oprócz tych "awaryjnych" na IP. I Gin nie wspominał, że mam na jakieś chodzić. Więc da się przeżyć i bez ktg ;)

8pdp47e.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adzia śliczna córka. Witam się z rana, ja dzisiaj pospalam 2 razy obudziłam się na siku, ale od razu zasypialam dziś wizyta u innego gina na 13.20 po zwolnienie ciekawa jestem czy mieszkanie da no ale musi. A za tydzień w środę wizyta u mojego ginekologa jutro badania do zrobienia z rana idę na śniadanie i ubrać się, bo dopiero co wstałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 10:20

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.

KTG tez jeszcze nie miałam. Lekarz nawet nie wspominal o tym. Kolejna wizyta za 1,5 tygodnia zobaczymy czy cos zleci. Tymczasem czytałam, ze KTG sie zaleca w normalnej zdrowej ciąży po 40 tygodniu dopiero wiec opini jak zawsze wiele....

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się chyba idę zdrzemnąć. Wstałam dziś rano, bo na pobraniu krwi byłam i teraz siedzę i czuję, że mi się oczy zamykają.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nie miałam ktg, lekarka nic nie mówiła i wizyta za 1,5 tyg czyli w 39 tyg.

720fbe94f2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Hejka.

KTG tez jeszcze nie miałam. Lekarz nawet nie wspominal o tym. Kolejna wizyta za 1,5 tygodnia zobaczymy czy cos zleci. Tymczasem czytałam, ze KTG sie zaleca w normalnej zdrowej ciąży po 40 tygodniu dopiero wiec opini jak zawsze wiele....

Ja ktg też nie miałam jeszcze i zapewne póki nie wyląduje w szpitalu mieć nie będę :) bo tez moj lekarz twierdzi, że dopiero po 39/ 40 tyg trzeba to bardziej monitorowac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 10:28

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

Andzia mała prześliczna slodziutka ♡♡♡

U mojego ginka ktg jest robione od 36 tc :-) w piątek mam wizytę i pierwsze ktg :-)

Powodzenia na wizytach .

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • easymum Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwsze ktg mam mieć w tym tygodniu, czekam tylko na sms, którego dnia dokładnie, potem mam przyjeżdżać 2 razy w tygodniu. Tak więc szkoły są różne.

gg64rl68s121551a.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój gin prywatny stwierdził że na razie nie ma potrzeby robienia ktg, jeśli będzie po terminie to dopiero będzie mi zlecał. Kazał tylko pilnować ruchów i jeśli by było mniej to pojechać na ip do szpitala lub zadzwonić do niego to wtedy zleci częste monitorowanie ktg

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słyszałam od położonej, że zsa ktg NFZ daje dużo punktów dlatego lekarze czesto robią, ja jeszcze nie miałam i jakoś mi to nie potrzebne bo tam trzeba leżeć tyle czasu...

relgio4pxlxziakh.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam zaleconego ktg. 27 sierpnia (dzień przed terminem) mam wpaść tylko na szybkie usg, nawet bez badania na fotelu i wtedy da mi chyba skierowanie do szpitala na wywoływanie.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy ty juz jedna nogą na porodówce zazdroszczę masz jeszcze 11 dni do terminu

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już w domku. ☺Puścili Nas w sobotę. Tak karmię piersią. Jak narazie mam nawal pokarmu. Wstaję w nocy i odciagam, bo moja królewna, jak ją nakarmię to śpi mi po 6 godz. ☺

marlenak_me, Paulinek, chabasse, monaaa85, kasig, alutka, Dżuls, anula1990, agatka196, Czarna_88, Nancy87, Sigma, Anitka201, trix, Gusiak, SweetCherryPie, easymum, Misi@, magdalenkaihelenka, julita, diatomka, Dominka92, Wonderland, Kucykowa, 4me, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też zazdroszczę, bo wiecie coś konkretnego, a tu szary człowiek nie zna dnia ani godziny - jutro lub za 4 tygodnie ehh

720fbe94f2.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Adzia, masz laktator elektryczny?

720fbe94f2.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adzia wrote:
    Jestem już w domku. ☺Puścili Nas w sobotę. Tak karmię piersią. Jak narazie mam nawal pokarmu. Wstaję w nocy i odciagam, bo moja królewna, jak ją nakarmię to śpi mi po 6 godz. ☺

jejku złote dziecko, 6 godz śpi w nocy ,jestem pod wrażeniem i skrycie marze żeby mój synuś też był tak litościwy dla matki :)

adzia lubi tę wiadomość

• isabel08 Przyjaciółka

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma, Adzia- urocze te Wasze maleństwa :).Dużo zdrówka życzę i mamusiom i maluszkom.
    Lady trzymam kciuki za szybki poród.

Ja też mam ktg dopiero na 39 tydzień ciąży.

Dziewczyny jak ja już mam dosyć. Nogi mam jak u słonia, bolą mnie, wszystko mnie drażni- syndrom końcówki ciaży ;).

CO do pogody to już nie wspomnę. Nad bydzią jest chyba rozłożony jakiś parasol ochronny ;(. Przez ostatni tydzień tle deszczu i burz miało być a tu ani ani. Wszystko bokiem przechodzi. No żesz.....
    U mnie żadnych oznak zbliżającego się porodu:(.

adzia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Dziwne, też nie ogarniam o co cho z tym ktg, bo ginka ostatnio pytała mnie czy już chodzę na ktg (a był skońćzony 34 tydzień) i powiedziałam zgodnie z prawdą, że chodziłam, ale już nie chodzę, bo ostatnio babki w punkcie ktg powiedziały mi, że mam przyjść dopiero po skończonym 36 tygodniu. Na co ginka głęboko westchęła, powiedziała "no co one wyprawiają" i wypisałą skierowanie na ktg, z przykazem żebym umówiła się od razu na następny dzień. Ale nie wiem, czy to jest pokierowane cukrzycą, czy po prostu już powinno się wczęsniej chodzić niż ten 36ty tydzień.

jesli t9 lekarka z Karowej to tam od 34 tc sie chodzi. Ja wlasnie tydzien temu zaczelam i tak co tydzien.

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabel mam podobne odczucia co do końcówki ciąży, cały czas pytam mężą kiedy mała się wkocu urodzi? chłop ze mną oszaleje ;-)

720fbe94f2.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    Super Adzia, masz laktator elektryczny?
    Nie mam ręczny z Aventu i naprawdę daję radę. ☺

3i49df9hy5b5npd4.png
‹‹ 2043 2044 2045 2046 2047 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ