WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adzia Lenia jest cudowna <3 <3 <3

Dżuls u mnie znowu spadki cukru. Dziś kolejny spadek. Nie powiem ciesze się :-)

A ja siedzę u fryzjera i czekam na swoją kolej i tak mnie zgaga pali że wytrzymać nie idzie. Kupiłam mleko i sączę :-)

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Współczuje Wam tych bezsennych nocy, ja w ogole nie mam z tym problemu. Zawsze po całym dniu jestem taka zmeczona ze padam, usypiam chwila moment i spie do 9 z przerwami na siku ale od razu zasypiam znowu :)Powodzenia na wizytach dzisiejszych ja mam w środę ostatnią :)

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Adzia Lenia jest cudowna <3 <3 <3

Dżuls u mnie znowu spadki cukru. Dziś kolejny spadek. Nie powiem ciesze się :-)

A ja siedzę u fryzjera i czekam na swoją kolej i tak mnie zgaga pali że wytrzymać nie idzie. Kupiłam mleko i sączę :-)
    U mnie od dwóch dni te cukry są jakieś niskie po jedzeniu (tak do 98), może dzięki temu, że wcześniej wymieniłam insulinę nocną na nową, tej starej mogły zaszkodzić upały... Ale dziś trochę mnie nerwy zżarły w tym przedszkolu, już prawie odpuściłam młodemu, ale potem ogarnęłam się i uznałam, że jak teraz odpuszczę to tak już będzie zawsze i ze wszystkim. Wracam do domu, mierzę cukier po śniadaniu i kurde 140, mimo że przez godzinę latałam jak głupia przy dziecku.

Czekam, aż opadnie mi ten brzuch, bo już mnie szlag trafia, ledwo oddycham. Uznałam, że może za dużo przesiaduję na kanapie i jakbym się trochę więcej poruszała, to może i dziecko szybciej by zeszło niżej. Odbieram dziś wcześniej młodego i idziemy na spacerek. Nie wiem, może to moje jakieś teoryjki, ale w coś trzeba wierzyć, jakaś nadzieja musi być ;)

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka czemu ostatnia wizyta ?
    Lekarz moze wizytowac do 42tyg nawet bo ciaza niby donoszona w 38 ale termin jest na 40tc i mozna przenosic tez do 2tyg czyli wychodzi 42

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka, ja o tym samym pomyslalam. :P i jutro lece do spowiedzi. Musze czatowac na takiego ksiedza z ktorym naprawde mozna pogadac jak z ksiedzem z powolania. A mam to szczescie, ze jest u mnie taki jeden :)

Staraczka, Alutka ma cc, dlatego to jej ostatnia wizyta przed porodem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 09:36

alutka, Staraczka23 lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, obyśmy nie miały tych 42 tygodni, tylko mniej!.... :-)
    z gbs nic nie koliduje- jedynie antybiotyk na paciorkowca :-)
    u mnie leje od rana, ale się ciesze, bo wkońcu chłodno

720fbe94f2.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka ja mam jutro ostatnia wizyte i to u lekarza, ktory bedzie mnie cial. U swojego gin juz mialam ostatnia wizyte tydzien temu ;).
    Bedzie dobrze!

alutka lubi tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ! :)
    Ale pospalalam, masakra :D i tylko raz na siku sie obudzilam :)

relgzbmhh8tsviez.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w środę mam ostatnia wizytę i juz nie mogę się doczekać.
    Jutro rano lecę ostatni raz upuścić trochę krwi.
    Kurcze jest poślizg a ja mam dziś raki napięty grafik.

Dżuls u mnie cukier naczczo dziś 81, po śniadaniu 84 i połowa dawki insuliny. Jeszcze po kolacji wczoraj był taki sobie ale tak to jest super. :-)

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adzia Twoja Córcia jest śliczna!

Ja właśnie odebrałam wynik GBS i po raz drugi ujemny :-)

A dziś 36 tydzień na liczniku :-) :-) Wiem, że jeszcze tydzień do donoszonej, ale powiem Wam że czuje się już bezpieczniej :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 09:27

diatomka lubi tę wiadomość

sRUqp2.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, u mnie nocka pięknie przespana, aczkolwiek jest z wojna z moim o okno, on chcial zamknąć bo mu zimno a ja otworzyć bo w końcu przyjemny chłodek. Stwierdziłam że nas jest dwóch więc mąż nie ma nic do gadania, ma się przykryć kołdrą i tyle, ewentualnie mogę mu jeszcze dać swoją, więc skapitulował. U nas na dworze pochmurno, ale strasznie mnie to cieszy, temperatura przyjemna, w końcu czuję że żyję :)
    Andzie Twoja Lenka jest przesłodka, nic tylko całować cały dzień :) jejciu ja się już nie umiem doczekać jak koło mnie będzie leżał taki skarb, ale na razie się nie zanosi, mógłby już wyjść to nagle odechciało mu się śpieszyć

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady napisała, że robią jej na razie dużo badań:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adzia ale slicznotka do wycalowania! Karmisz piersia? Juz w domku jestescie?

Dzuls ja mojegobtez dzis zaprowadzilam na taki dyzur wakacyjny, jest zlepek, 4 i 5 i 6 latkow z calego miasta czyli ok 25 dzieci. Az mnie brzuch ze strachu zabolal...ale on chetnie poszedl.

Polozna powiedziala ze za wczesnie na ktg , ze mala jest ruchliuwa bo ma sporo miejsca jeszcze ,tylko ze ja mam stosunkowo maly brzuch, i zeby poczekac do 37 tyg. Musze z moim ginem pogadac jak w piatwk na gbs pojde.
    I powiedziala ze przez luteine moge miec miekka szyjke az sie zdziwilam.

Dzuls tez czekam zeby mi brzuch opadl troche

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:29

wnidtv73dpzdszlc.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:

Polozna powiedziala ze za wczesnie na ktg , ze mala jest ruchliuwa bo ma sporo miejsca jeszcze ,tylko ze ja mam stosunkowo maly brzuch, i zeby poczekac do 37 tyg. Musze z moim ginem pogadac jak w piatwk na gbs pojde.
    Dziwne, też nie ogarniam o co cho z tym ktg, bo ginka ostatnio pytała mnie czy już chodzę na ktg (a był skońćzony 34 tydzień) i powiedziałam zgodnie z prawdą, że chodziłam, ale już nie chodzę, bo ostatnio babki w punkcie ktg powiedziały mi, że mam przyjść dopiero po skończonym 36 tygodniu. Na co ginka głęboko westchęła, powiedziała "no co one wyprawiają" i wypisałą skierowanie na ktg, z przykazem żebym umówiła się od razu na następny dzień. Ale nie wiem, czy to jest pokierowane cukrzycą, czy po prostu już powinno się wczęsniej chodzić niż ten 36ty tydzień.

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie lekarz jeszcze nie kierował na ktg w ogóle, wizyta dopiero 03.09, czyli w 37tc=38tc a i tak lekarz mówił, że nie wie czy się zobaczymy ;p także ja jestem póki co bez ktg

a u mnie w szpitalu gbs 30 zł kosztuje

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam stałego ktg wcale, raz tylko miałam jak poszłam do szpitala bo nie czułam ruchów. Lekarz wie, że na tym ktg byłam i nie skierował jak na razie na powtórki.

adzia, Twoja córka jest cudna! <3

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adzia, Lenka cukiereczek

gg64rl68s121551a.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Alutka czemu ostatnia wizyta ?
    Lekarz moze wizytowac do 42tyg nawet bo ciaza niby donoszona w 38 ale termin jest na 40tc i mozna przenosic tez do 2tyg czyli wychodzi 42

No tak jak dziewczyny pisały na 99% 22.08 albo 26.08 będę mieć cc ze względu na to, że móje wyniki świrują za bardzo....raz jest naprawdę ok, a raz wielka lipa..za duże ryzyko...tym bardziej, że za każdym razem słyszę , że nie jest to tylko kwestia zdrowia, ale wrecz życia...powiem Ci, że tak się cykam, że jak dla mnie mogliby mnie ciąc w 42 tyg ostatniego dnia :P :P :P

Staraczka23 lubi tę wiadomość

• easymum Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlaczego wcina 3/4 treści postu? Wrrrrr

gg64rl68s121551a.png
‹‹ 2042 2043 2044 2045 2046 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ