X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • sowa28 Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;-)

cbyga1h.png
    h0b9tl5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    niestety z doświadczenia pierwszej ciąży wiem - że jak dziecko nie chce wyjść, to "domowe" sposoby rzadko kiedy przynoszą upragniony efekt ;) ja wtedy wykorzystałam wszystko - chodzenie po schodach, sex, mycie okien, pastowanie podłóg, długie spacery, skakanie na piłce... nic to nie dało ;) młody twardo siedział w brzuchu ;)
    teraz kusi ten wywar z rycyny ;) ale znając życie to i tak nic nie da :)
    jedyne co można zrobić to czekać :D

Niestety masz racje i pewnie co bym nie zrobiła to i tak nic to nie da :) A mała będzie twardo siedziała w środku i zapierała się rękami i nogami żeby nie wyjść hehe :)
    A zależy mi żeby wyszła jak najszybciej bo studia zaczynam w październiku i chciałam do tego czasu się z małą "zapoznać" i żeby ona była już większa i mogła jeździć ze mną i R :)

• przyszła mama Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mojej koleżance pani ginekolog powiedziała, żeby zjadła surowego ananasa i zobaczy jak akcja porodowa się rozwinie:) Bała się zaryzykować, ale 5 dni rpzed terminem kupiła ananasa i zjadła. Po 15 minutach dostała regularnych skurczy co 5 minut i za 3 i pół godziny już tuliła swojego synka :)

Ale czy aby na pewno to było za sprawą ananasa a nie faktu, że mały chciał już wyjść na świat tego nie wiadomo :)

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak na szybko bo jadę z psem na operację.

Mała waży 2850. Szyjka 4,5 cm! Zamknięta! Przepływy ok, jedyne to wody są na granicy i jeżeli za tydzień w czwartek okaże się że jest tak samo lub mniej to rozwiązujemy ciążę. Mam przyjechać do szpitala spakowana na wrazie w na 12. Mogę zjeść lekkie śniadanie i nic więcej.

Misi@, aldonaa, Wonderland, Anitka201 lubią tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ostatnio mam ochotę taką na maliny i do tego na frytki kurczę i nutellę również i nie wiem co na kolację dzisiaj zjeść, nutellę z chlebkiem i mlekiem, czy zamówić sobie frytki :D herbatę malinową sobie kupiłam, może będzie smakować jak maliny :)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiaraczynicuda ja od jakiegoś tygodnia codziennie serduszkuję, chodzę siłą rzeczy po schodach (mam w domu), sprzątam, chodzę na spacery i cisza. Myślę, że tu tylko ochota mojego syna na wyjście pomoże. Nie jestem jakoś tak bardzo zdesperowana żeby tę rycenę próbować, jakoś bym się bała sama na własną rękę takie rzeczy robić.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z młodą tez wszystkiego probowalam, schody, sex, firanki, liście malin... Jak nie chce dziecko wyjść to nie wyjdzie, nawet pierwsza oksy jej nie wyciągnęła XD A ananas... Hmmm... Ją wciagalam przez pół ciąży prawie codziennie XD Tez gdzieś slyszalam, że niby ma jakieś właściwości przeciw zapalne i działa jak jeden z antybiotyków, ale żeby faktycznie coś ruszył to chyba by trzeba z 5 na raz zjeść XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 18:24

Anitka201, przyszła mama lubią tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Wiaraczynicuda ja od jakiegoś tygodnia codziennie serduszkuję, chodzę siłą rzeczy po schodach (mam w domu), sprzątam, chodzę na spacery i cisza. Myślę, że tu tylko ochota mojego syna na wyjście pomoże. Nie jestem jakoś tak bardzo zdesperowana żeby tę rycenę próbować, jakoś bym się bała sama na własną rękę takie rzeczy robić.

Rycyny tez bym się bala ale sex musze spróbować bo my już dawno nic z tych rzeczy no i kupie sobie te liście malin i chyba zacznę robić generalne porządki w domu:) Jak nic nie pomoże to trudno ale spróbować można :)

• .ona. Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiaraczynicuda wrote:
    Byłam dziś na ostatniej wizycie u ginekologa mała wazy prawie 2,9kg ogólnie wszystko okej szyjka długa zero rozwarcia.. Mam 2,5 tygodnia do porodu, a mój gin jedzie teraz na urlop i wraca 9 września i jak do tej pory bym nie urodziła to mam do niego tego 9 września pójść ale i on i ja mamy nadzieje ze urodzę...:)

Nie chce małej przenosić i się zastanawiam co robić żeby ta szyjka zaczęła się skracać bo ja jestem aktywna nie leże w ciągu dnia w ogóle praktycznie, ciągle na nogach a i tak nic się nie dzieje, dziś umyłam okna w salonie i myślę co tu zrobić :)

Mnie w 1.ciazy nic nie pomoglo, dopiero oksytocyna w 40tc ;). I do samego końca byłam b.aktywna.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:

Rycyny też bym się bała, co do sexu hmmm też jakieś 2 tygodnie już codziennie serduszkuję, chodzę po schodach codziennie lub co drugi dzien( mieszkam na 4 piętrze) sprzątam myje podłogi okna umyłam i też cisza :) coś czuję, że nasze chłopaki posiedzą :) jedynie co przepowiadacze ale po jakimś czasie się uspokaja i nie ma :)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie przeczytalam, ze upały mają wrocic i aż mi włosy dęba stanęły :/

http://tvnmeteo.tvn24.pl/informacje-pogoda/prognoza,45/upaly-powroca-a-susza-jeszcze-dlugo-nie-ustapi,176447,1,0.html

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 21:41

l22nhdge5b933eoh.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omommommmm zgrzeszyłam i jest mi z tym cudownie :) Pojechaliśmy odebrać wyni i wykorzystałam fakt, że w pobliżu mają lody tradycyjne :D zjedliśmy po dwie porcje - ferrero roche i malinowe (świetne bo kwaskowate) po czym wyszliśmy z lokalu i dowaliliśmy z mężem po jeszcze jednej porcji z budki na zewnątrz :D tym razem pomarańcza z melisą :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me - tu chyba nie chodzi o nakręcanie się i doszukiwanie objawów porodu (no może poza jedną osobą, ale to moje prywatne zdanie) a raczej o fakt, że końcówka jest uciążliwa i większość z nas jest po prostu zmęczona

aldonaa, 4me lubią tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:

http://tvnmeteo.tvn24.pl/informacje-pogoda/prognoza,45/upaly-powroca-a-susza-jeszcze-dlugo-nie-ustapi,176447,1,0.html
    Nie, nie, nie, ja się nie godzę. :( Niech zostanie tak jak dziś, w końcu było przyjemnie.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    4me - tu chyba nie chodzi o nakręcanie się i doszukiwanie objawów porodu (no może poza jedną osobą, ale to moje prywatne zdanie) a raczej o fakt, że końcówka jest uciążliwa i większość z nas jest po prostu zmęczona

Gdyby nie to zmęczenie i wielki brzuch, to ja bym mogła jeszcze leniuchować na l4:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:

tak tak tak :D niech tak bedzie :)
    moze i momentami upaly sa uciazliwe ale uwielbiam jak tak grzeje <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 19:08

relgzbmhh8tsviez.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle mam teraz takie mieszane uczucia. Z jednej strony chciałabym mieć to już są sobą, móc o siebie zadbać i cieszyć się maluszkiem, a z drugiej strony okropnie boję się porodu:( Nie wiem co mnie czeka, boję się, że nie dam rady:(

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - mam do oddania kod rabatowy na zakupy w sklepie internetowym maxdrogeria.pl lub czystysklep.pl - do wykorzystania do 30.09.2015, 5%. Ja dopiero co zamawiałam, więc nie jest mi potrzebny. Dajcie znać, jeśli jesteście zainteresowane :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lato stulecia akurat w tym roku hehe, jak tak dalej pójdzie to zamiast body z długim rękawem i bluz trzeba będzie dokupić co na ramiączkach :D

relgio4pxlxziakh.png
‹‹ 2079 2080 2081 2082 2083 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ