X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • easymum Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna B, stojak jest inny dla wanienki małej i inny dla dużej, ale widziałam w świecie dziecka taki uniwersalny. Ja od razu kupiłam dużą wanienkę, taka mała podobno na 5-6 m-cy wystarczy

gg64rl68s121551a.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adzia, jakie cudo! Masz piękną, przesłodką córeczkę :)

adzia lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wonderland wrote:
    Adzia, Wy już na spacerki chodzicie i nie miał kto ze mną wczoraj witać 39 tygodnia :P
    Lenka jest cudowna <3

Jeszcze trochę i także będziesz wychodzić na spacerki. ☺

Wonderland lubi tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co do porodu to nie ma się też co nastawiać, że jeszcze długo, bo to nigdy nic nie wiadomo i może być tj. u Adzi - żadnych wcześniejszych objawów.

Dzisiaj byłam na wizycie (od zeszłego tygodnia mam co tydzień) i okazało się że szyjka, która tydzień temu była długa i zamknięta, sporo się skróciła i jest rozwarcie na palec. Wiadomo, że to nie świadczy o tym, że nie przenoszę, ale to wszystko szybko się zmienia ;)

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 21:41

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    dziewczyny a macie stojaki na wanienke??maz mowi ze bedziemy stawiac na stole ale jakos tego nie widze :/
    tez mam wanienkę z Ikei bez stelaża i jakoś sobie damy rade, w niej tylko poł roku potem jak mała będzie siedziała to do dużej wanny się cos dokupi i będzie dobrze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam stojak po izie i za pierwszysm razem sprawdzil sie w 100 %

.ona. lubi tę wiadomość

• moka89 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adzia - śliczny różowy smerfik <3 Synek zakochany w siostrzyczce?

Ja kupiłam od razu dużą wanienkę i stojak. Mam 156 i na stole byłoby dla mnie za wysoko, żeby wygodnie trzymać dziecko, a na ławie z kolei za nisko i kręgosłup nie dałby rady :)

Nancy - co do ciuchów to niewiele kupiłam będąc w ciąży. jak zgubię brzuch, to łapię kilka zielonych banknotów i polecę na bazarek :D A chodzi mi się najwygodniej w crocsach tyle, że nie do wszystkiego pasują :P

Dziewczyny! Wy tu o upałach, a ja dziś do męża mówię, że rano jest takie fajne wrześniowe powietrze, rześkie, słońce lekko swieci i pachnie jesienią ;)) Kurczę, jak znowu dowali to misiowe kombinezony trzeba będzie zamienić na letnie sukienki. A czasami zastanawiałam się, jak niektóre z was pokazywały letnie sukienki dla dziewczynek - po cholerę? przecież rodzimy we wrześniu, a dzieciaczka trzeba ciepło ubierać ;P

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wonderland wrote:
    Dzisiaj byłam na wizycie (od zeszłego tygodnia mam co tydzień) i okazało się że szyjka, która tydzień temu była długa i zamknięta, sporo się skróciła i jest rozwarcie na palec. Wiadomo, że to nie świadczy o tym, że nie przenoszę, ale to wszystko szybko się zmienia ;)

Ja i tak nastawiam się na wywoływanie porodu, nie wiem czemu, ale mam takie przeczucie, więc cieszy mnie każdy ruch w interesie - obniżenie brzucha, zejście do kanału rodnego, jakieś, nawet minimalne, skrócenie się szyjki, bo to oznacza, że może to wywoływanie nie będzie takie hardkorowe jak poprzednio, mniej przeszkód do pokonania :) Jutro mam ktg i wizytę u mohego prowadzącego, ciekawe jak sprawy stoją. Może też dostanę już od niego skierowanie do szpitala na jakiś konkretny dzień :)

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    A czasami zastanawiałam się, jak niektóre z was pokazywały letnie sukienki dla dziewczynek - po cholerę? przecież rodzimy we wrześniu, a dzieciaczka trzeba ciepło ubierać ;P
    Hahaha ja kupiłam kilka za grosze w ciuchlandzie, zaraz po tym, jak dowiedziałam się, że będzie dziewczynka, żeby mieć do czego wzdychać przez resztę ciąży, w ramach odreagowanie po traktorach, koparach i czołgach :D Ale właśnie z założeniem, że młoda pewnie nie założy ani razu :P Na szczeście mam siostrzenicę i potem oddam jej te kiecki dla lalek :D

8pdp47e.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dowali 30 st, to jeszcze je wynosi xD

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    30? Ja widzę kolejne dni na 34-35 stopni... :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adzia piękna ta Twoja krolewna... w ogóle małe dzieci są taaaaaakie slodziachne i do schrupania ♥

adzia lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:29

.ona., kasig, Gusiak, agatka196, Dominka92, Dżuls, adzia, Anitka201, 4me, snoopy_etka, Czarna_88, Misi@, Wonderland lubią tę wiadomość

wnidtv73dpzdszlc.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adzia piekna Lenka do wycalowania!

adzia lubi tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do butów to mąż mi kupił new balance i się teraz śmieje, ze mogę je reklamować jako buty ciazowe. Nie chciałam kupować butów w 3 trymestrze bo pewnie nogi spuchniete itp. Ale akurat było promo, P powiedział żebym przymierzyla i się zakochalam. To najlepsze i najwygodniensze buty jakie w życiu miałam. Jedyny minus to fakt, że trzeba wiązać XD Ale jak juz je masz na nogach to wrażenie jakby się nic nie miało. Sa idealne!

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też polecam stelaż do wanienki. Przy synu mieliśmy i sprawdził się w 100% :)

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i co z ta naszą LADY? w takim tempie to ją wrzesien zastanie jednak :P

relgio4pxlxziakh.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U lady bez zmian.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doczytałam Was.

Adzia, Lenka cudowna taka mala księżniczka :-)

PannaB mam taki sam przewijak :-) stelaż do wanienki mam i są różne rozmiary.

Aldona mój piesek ma nowotwora niezlosliwego którego wcześniej próbowaliśmy się pozbyć za pomocą zastrzyków z jadu tarantuli jednak efekt był przez miesiąc ładny. I dziś zostało mu to wycięte. Na razie psika dochodzi do siebie i uczy się chodzić.

Szyjka nawet mój gin jest zaskoczony bo mówi ze jak na ten etap to powinno cokolwiek się z nią dziać a tu ani widu ani słychu. :-)
    O wody też jakoś się nie martwię. Fakt są na granicy i mam pić 4l wody dziennie ale za tydzień w czwartek zrobi mi usg w szpitalu i jak coś małą wyciągną na cito.

adzia lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
‹‹ 2081 2082 2083 2084 2085 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ