SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Zaczynacie starania o dziecko? Sprawdźcie, kiedy zacząć suplementację folianów i co naprawdę ma znaczenie.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Misia lady nic nie robią. W pierwszy dzień założyli tylko balonik, teraz ani oksy nie chcą podać ani nic. Kazali pochodzić po schodach, masować sutki i czekać aż samo ruszy. Do domu też nie chcą jej puścić, ze względu na tę cukrzycę 4 razy dziennie monitorują małą.
    To biedna się nameczy na ten patologii :(

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Jak byłam w szpitalu to jednej dziewczynie wywoływali i wyglądało to tak, że w wtorek była I próba. We środę odpoczywała i w czwartek kolejna, która również się nie powiodła i miała mieć III próbę w sobote, jak sie nie powiedzie to wówczas CC. Może u Lady tez tak będzie ?
    Ja Tak mialam na pato jak się przeterminowalam. Jeden dzień oksy, potem przerwa i potem znowu oksy. Dopiero za drugim razem poszło.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwi mnie tylko dlaczego tam pisze że przesyłka sądowa :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Ja Tak mialam na pato jak się przeterminowalam. Jeden dzień oksy, potem przerwa i potem znowu oksy. Dopiero za drugim razem poszło.
    Jak ona jest od poniedziałku to dzisiaj mogła by mieć drugą próbę .

Czekamy na info :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 23:11

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta dziewczyna za pierwszym razem miała balonik, który źle wspominała. Ale ona też była przeterminowana. :)Płakała bo już miała dosć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarbka. Mój mąż też pracuje w takich godzinach (7:30-15:30):)Będziecie mieli czas dla siebie.
    Ja pracowałam do 16:00 to po mnie przyjeżdzał do pracy i razem wracaliśmy. W domu tez jeszcze pracuje, i czasem ma zebrania, ale generalnie cieszę się z tych godzin pracy.
    Jej mimo, że dziś chłodniej, to mi nadal gorąco o.O
    Dziś na obiad zrobiłam domowe Hamburgery :)
    Mój mężuś uwielbia :) Zdrowo i pysznie :)
    A zrobiłam tego mięsa tyle, że na jutro jeszcze będzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 15:32

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 21:40

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Sigma a jak je odczuwałaś, bo ja miałam uczucie, że mój kręgosłup i miednica za chwilę eksploduje i rozpadnie sie na kawałki.. Nie mogłam się wyprostować. siedzieć i szybko poszłam do toalety.
    Gratuluje postępów z małym.
    A używasz juz chusty?
    Całkiem podobnie je odczuwałam :P najpierw zaczynał pierońsko boleć krzyż i miednica z tyłu, potem czułam jak bardzo boleśnie spinają się mięśnie dookoła, a jak już nie mogłam wytrzymać, to dochodził bolesny skurcz w dole podbrzusza :P
    Nie było parcia na odbyt i na pewno nie było bezbolesne czy tylko nieprzyjemne :P

Używamy chusty, ale na razie na krótkie wyjścia :)

• la_lenka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, zapomniałam o obiedzie. Jakoś mnie ten wyjazd rozkojarzył i zupełnie mi się nie wydawało, że to przecież pora się zakręcić. Co by tu zrobić w miarę szybko?

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Całkiem podobnie je odczuwałam :P najpierw zaczynał pierońsko boleć krzyż i miednica z tyłu, potem czułam jak bardzo boleśnie spinają się mięśnie dookoła, a jak już nie mogłam wytrzymać, to dochodził bolesny skurcz w dole podbrzusza :P
    Nie było parcia na odbyt i na pewno nie było bezbolesne czy tylko nieprzyjemne :P

Używamy chusty, ale na razie na krótkie wyjścia :)
    A jakie wiązanie używasz? Kangurka?
    Ciekawi mnie to, bo niedługo ja zaczne :)
    Podobno na początku powinno się przyzwyczajać malca i właśnie krótko sie go nosić.
    Jak bedę zaczynać swoją przygodę z chustą to napewno bede mieć duzo pytań. Szkoda, że nie ma takiego wątku. Może warto założyć, a raczej uaktualnić wątek :)

snoopy_etka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, kangurka - dla wcześniaczków super :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie podgladam chusty w grupie fejsowej. I jak wcześniej byłam bardzo za tak zaczynam się wahać. Podobno biust może przeszkadzać, czy ja z moimi buforami dam radę poprawnie małą wiązać? Nadal nie kupiłam chusty, chyba dopiero po porodzie zadecyduje ostatecznie...

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie nie wiem czy lady nie leży na położniczym, bo pisała mi, że tu pełno dzidziusiów z mamami. Ogólnie nie jest w najlepszej kondycji przez to czekanie i nic nie robienie.

Skabarka to mój też dzisiaj ostatni dzień w pracy i od jutra urlop do ostatniego.

Synku proszę Cię, pakuj bagaże i wychodź do mamy, póki tata w domu:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy no Ty juz bys mogla rodzic spokojnie no! Konczysz 39 tydz! Wow

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glupie pytanie, czy czapki i niedrapki tez prqsujecie? Bo to ominelam

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Nancy no Ty juz bys mogla rodzic spokojnie no! Konczysz 39 tydz! Wow

Też tak myślę! Ile mam jeszcze czekać:p Już od 21 grudnia czekam:D

diatomka, adzia lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:

Skabarka to mój też dzisiaj ostatni dzień w pracy i od jutra urlop do ostatniego.

Synku proszę Cię, pakuj bagaże i wychodź do mamy, póki tata w domu:)

Hehe, to podobnie stwierdził mój mąż - ostatnio przemawiał do córki, że mogłaby się urodzić, bo mu się chce na urlop :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Hehe, to podobnie stwierdził mój mąż - ostatnio przemawiał do córki, że mogłaby się urodzić, bo mu się chce na urlop :P

Hehe to mój jeszcze jak urlopu nie miał, to codziennie prosił o wyjście, bo też nie chciało mu się jeździć do pracy:) No, a teraz szkoda jego urlopu. Codziennie mówi do brzucha, że synuś ma wychodzić, bo on też chce go mieć, a nie tylko ja. Chętnie bym mu oddała ten brzuszek na tydzień:D

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    My po wizycie:Olenka wazy 3030g i miewa sie dobrze :))) Gin mowi,ze zdrowa,dorodna kobietka:) Z USG tez wyszlo dzis 8.09. a z OM mam 19.09. Pozyjemy,zobaczymy:)
    GBS ujemny,ktg w normie,skurcze 20%. Ola glowka w dol. Teraz wizyta za 2 tyg i ostatnie badania krwi oraz moczu.
    Dzis przegielam z chodzeniem i teraz leze,bo spojenie mnie boli...
    Skabarka,spokojnie.Miesiac zleci szybciej niz myslisz i bedziecie razem w 4 codziennie :)

.ona., nick nieaktualny, Gusiak, easymum, aldonaa, marlenak_me, snoopy_etka, Nancy87, nick nieaktualny, Anitka201, karolcia87, chabasse, adzia, Wonderland, Czarna_88 lubią tę wiadomość

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
‹‹ ‹ 2077 2078 2079 2080 2081 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ