X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczna Zuzia :)jak aniołek :) chyba ma mało włosków :)

• kasig Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    śliczniutka dziewczynka :)

• AniaM Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza śpiąca księżniczka
    PS.naprawdę są mikrofony w zusie muszą mieć z powodu korupcji

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady gratulacje!!!!

My po wizycie u stomatologa: ząb rozwiercony do kości i zostawiony otwarty, żeby pozbyć się bakterii, reszta leczenia po porodzie. Troszkę ból mija, aczkolwiek ćmi...Okazało się, że był źle przeleczony kanałowo i proces bakteryjny doszedł do kości. Na szczęście jest martwy, więc wiercenie nie bolało :)

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady gratuluję :-) pierwsza trójka obsadzona :-)

• isabel08 Przyjaciółka

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiaraczynicuda wrote:
    No oni chyba nie wiedza w którym ja jestem tygodniu ciąży bo na L4 przecież nie jest napisane... No tak się składa ze byłam z psem na spacerze ale tego im chyba nie powiem... Nie wiem może im powiem ze byłam w aptece.. No ale stresują mnie przed samym porodem :(

Lady gratki :)).

Co do kontroli. Owszem ja miałam taką sytuację. Byli u mnie z kontrolą a mnie akurat w domu nie było. Musiałam pisemnie im wytłumaczyć gdzie byłam. Na rozpatrzenie wniosku mają 30 dni.
    Lepiej nie pisz , że byłas w aptece, skl;epie itp. bo mogą zarządać paragonu.

Ja byłam tego dnia u księgowej-ona mi napisła pisemko, że faktycznie u niej byłam i to dołączyłam do swojego sprawozdania z dnia :). Więc tak w skrócie:
    Poranne godziny odsypiam ze względu na nieprzespane noce, i nie zrywam się z łóżka na każdy sygnał domofonu czy dZWwonka do drzwi- zwłaszcza jeżeli się nikogo nie spodziewam-bo taka prawda. W tym dniu byłam również u księgowej w załączniku pisemko a także w przedszkolu po dzxiecko. Na ich decyzję czekałam prawie 30 dni.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabel08 wrote:
    Lady gratki :)).

Co do kontroli. Owszem ja miałam taką sytuację. Byli u mnie z kontrolą a mnie akurat w domu nie było. Musiałam pisemnie im wytłumaczyć gdzie byłam. Na rozpatrzenie wniosku mają 30 dni.
    Lepiej nie pisz , że byłas w aptece, skl;epie itp. bo mogą zarządać paragonu.

Ale ja mam do nich pojechać jutro nie pisać pismo. Paragony zawsze wyrzucam bezsensu..

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Eee... A Ty jestes na własnej działalności?
    nie, nie mam własnej działalności

• diatomka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiaraczynicuda to jestem zaskoczona ze nie masz dzialalnosci i masz kontrole!

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • isabel08 Przyjaciółka

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha. Zobaczą, że jesteś w zaawansowanej ciąży i tyle. Jeżeli będą zadawać pytania nie mów sama za dużo. krótko i na temat. Możesz powiedzieć, że do południa odsypiasz i nie otwiersza nikomu, bo się nikogo nie spodziewałaś, a potem np. poszłam na spacer. W zazwansowanej ciąży tez trzeba troszkę ruchu mieć i swierzego powietrza ;).

Ja im pismo osobiście zawiozłam. Na koniec zapytałam czy mam się komuś pokazać ?;)
    Tak odnośnie tych poduszek :).
    a pani nie, nie teraz proszę czekać na odzew z ZUSu.

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    No wlasnie ja tak samo. Wg prawa teraz w ciąży możesz sobie siedzieć na zwolnieniu ile dusza zapragnie. Ja milam wezwanie na kontrolę w pierwszej ciąży, ale wtedy nie mozna było być dłużej na zwolnieniu niz pół roku, a potem ba kontrolę wzywali. Jak dostałam wezwanie to are dni później się rozpakoawalam więc nawet na kontroli juz nie byłam bo przeszłam na macierzyński z dniem porodu. Może zadzwoń do pracodawcy jutro z rana i spytaj...

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Moja szwagierka pracuje w zusie i twierdzi ze obecnie kontroluje się wiele ciężarnych i to czy pracuje się u kogoś czy jest się własnej działalności nie ma znaczenia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic nie poradzę, musze się tam jutro zjawić i może faktycznie powiem ze się źle czułam byłam zmęczona spalam i nie słyszałam nawet ze ktoś puka do drzwi..

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu dziewczyny bez przesady każdy może wyjść z domu. Zwolnienie jest chodzące wiec luzik :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Moja szwagierka pracuje w zusie i twierdzi ze obecnie kontroluje się wiele ciężarnych i to czy pracuje się u kogoś czy jest się własnej działalności nie ma znaczenia.
    A ma to znaczenie czy spalam czy byłam w sklepie czy na spacerze wtedy kiedy oni do mnie przyszli?

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiaraczynicuda wrote:
    A ma to znaczenie czy spalam czy byłam w sklepie czy na spacerze wtedy kiedy oni do mnie przyszli?
    Wg niej nie ma znaczenia. Ona ostrzegala mnie przed kontrola w miejscu pracy bo tylko tam nie mogą cię zastać. Jeśli masz zwolnienie chodzące to nie ma żadnego problemu. Ja mam np zwolnienie na żylaki wiec w razie W mowie ze byłam na spacerze bo takie mam zalecenie lekarza.

wiaraczynicuda lubi tę wiadomość

• diatomka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mysle ze dobra opcja jest to ze spalas i wylaczxylas na ten czas domofon czy dzwonek

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zwolnienie chodzące nie polega na tym, że można chodzić ale tylko w obrębie domostwa? Pamiętam jak mój ojciec kiedyś miał kontrolę z ZUS, a że ten człowiek na miejscu nie usiedzi to kręcił się po podwórku i całe szczęście że wlasnie był koło domu. Nie wiem jak jest teraz i ze zwolnieniami ciążowymi..
    Jedz na spokojnie i powiedz, że spałaś albo nie zdążyłaś dokujące się do drzwi W TYM STANIE, SZYBKOŚĆ JUŻ NIE TA :P

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale czemu ma wymyslac klamstwa, skoro ma l4 chodzace? Lepiej mowic prawde, bo zaraz sie okaze, ze domofon dzwonil bo babki slyszaly, albo zapytaja w jakich godzinach spala i w sam raz okaze sie, ze byly godzine pozniej niz powie...

Kucykowa, Anitka201, Gusiak, 4me lubią tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    A zwolnienie chodzące nie polega na tym, że można chodzić ale tylko w obrębie domostwa? Pamiętam jak mój ojciec kiedyś miał kontrolę z ZUS, a że ten człowiek na miejscu nie usiedzi to kręcił się po podwórku i całe szczęście że wlasnie był koło domu. Nie wiem jak jest teraz i ze zwolnieniami ciążowymi..
    Jedz na spokojnie i powiedz, że spałaś albo nie zdążyłaś dokujące się do drzwi W TYM STANIE, SZYBKOŚĆ JUŻ NIE TA :P
    No ale przecież trzeba jakoś funkcjonować. U mnie mąż jest w pracy od 5 do 19 -20 to kto by mi zrobił zakupy :-). Jeśli nie można by było wy chodzić poza obręb domostwa to na jakiej podstawie wzywaliby do siedziby ZUS? Wtedy by się zapowiedzieli na kolejną wizytę bezpośrednio u nas w domu.

‹‹ 2099 2100 2101 2102 2103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ