X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My ochrzcimy dziecko, a później tylko obiad dla rodziców i rodzeństwa w domu. Nie widzę sensu zapraszać więcej osób, raz ze musiałabym wyprawić prawie wesele, ponieważ mam bardzo dużą rodzinę,a dwa że to wydarzenie ważne dla nas i najbliższych i nie czujemy potrzeby dzielić go z całą rodziną, mimo tego że mam super rodzinę tą bliższą i dalszą też :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 22:13

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabel08 wrote:
    Nie wiem dlaczego wy które nie mialyscie takiej sytuacji wiecie wszystko lepiej. Pracujecie w zusie? Boszesz na tym forum nic napisać nie można.
    Sama przez to przeszłam więc radze dobrze dla wiaraczynicuda. A Wy już mnie atakuje cie bo JAK ZWYKLE CO NIEKTÓRE Z WAS WIEDZĄ WSZYSTKO LEPIEJ. BEZ SPINY.
    ŻYCZĘ POWODZENIA TEJ KTÓRA PRZYZNA SIĘ w zusie że nie było jej w domu bo poszłam sobie na zakupy ;).
    Ja niestety się zgadzam. Zus to państwo w państwie :/ Mojemu mężowi tez problemy wiecznie robili jak był na własnej działalności...

Mozjaka, ceska lubią tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabel08 wrote:
    Nie wiem dlaczego wy które nie mialyscie takiej sytuacji wiecie wszystko lepiej. Pracujecie w zusie? Boszesz na tym forum nic napisać nie można.
    Sama przez to przeszłam więc radze dobrze dla wiaraczynicuda. A Wy już mnie atakuje cie bo JAK ZWYKLE CO NIEKTÓRE Z WAS WIEDZĄ WSZYSTKO LEPIEJ. BEZ SPINY.
    ŻYCZĘ POWODZENIA TEJ KTÓRA PRZYZNA SIĘ w zusie że nie było jej w domu bo poszłam sobie na zakupy ;).
    Dziewczyno opanuj się. Ja to wiem od osób pracujących w zusie. A ty jak zwykle szukasz sensacji...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy ktoś decyduje się na pokój jednosobowy po porodzie?
    ROzmawiałam o tym z lekarzem. Są plusy i minusy takiego pokoiku, ale ja chyba się zdecyduje :)

• Dominka92 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chcemy chrzcic w swieta,w domu akurat za jednym zamachem jedzenie na swieta i chrzciny sie zrobi :P i tez prosic bedziemy tylko rodzicow,chrzestnych i dziadkow ;) bez szumu

relgzbmhh8tsviez.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez się naczytałam w necie o ZUSie dlatego juz sama nie wiem co mam im powiedzieć...;( Z jednej strony mam prawo wyjść z domu do głupiej apteki piekarni czy przejść się bo lekarz mi nie kazał leżeć plackiem a z drugiej strony wiem ze ZUS jak chce to i do tego się przyczepi..

• przyszła mama Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    ROzmawiałam o tym z lekarzem. Są plusy i minusy takiego pokoiku, ale ja chyba się zdecyduje :)

a jakie mogą być minusy? w sumie jesteście sami, nikt obcy poza personelem szpitala się nie kręci ( goście do innej mamy). nie musicie się krępować bo jednak wiadomo jak to kobieta po porodzie słaba, cieknie z niej itp.

Anitka201, ceska lubią tę wiadomość

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do chrzcin to ja planuje w październiku mam już ubranka białe na chrzest i mały rozmiar wiec trzeba wykorzystać zanim mała z nich wyrośnie :)

• Dominka92 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:

U mnie w szpitalu nie ma na porodowce i polozniczym jednoosobowych :( ale gdyby byla to bym dala wszystko zeby w nim byc ;)
    Jak lezalam na patologii w takim pokoju to bylo mi cudownie :P

relgzbmhh8tsviez.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do chrzcin to my robimy w lokalu i myślim o październiku lub początku listopada. Jakoś nie chce sobie nawet wyobrażać szykowania tego wszytkjego dla całej (najblizszej) rodziny przy małym dziecku

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszła mama wrote:
    a jakie mogą być minusy? w sumie jesteście sami, nikt obcy poza personelem szpitala się nie kręci ( goście do innej mamy). nie musicie się krępować bo jednak wiadomo jak to kobieta po porodzie słaba, cieknie z niej itp.
    Ja wolę po porodzie być z kims. Nie wiem co się bedzie działo i w jakiej będę kondycji. Juz raz sama musiałam pomagać dziewczynie, która była po porodzie w tak strasznej depresji, że na dziecko patrzeć nawet nie chciała. Zawsze tez łatwiej, jedna szła do łazienki to reszta jej dziecka pilnowała itp.

Bruma, diatomka lubią tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my planujemy chrzcić też w październiku bo na listopad moja siostra ma termin porodu, a jej maż ma być chrzestnym wiec wolimy zanim się im dziecko urodzi,żeby mogli przyjechać :)

• kasig Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mamy zamiar zrobić w pażdzierniku lub w listopadzie i też w lokalu, raz że mamy małe mieszkanie a jednak mimo że tylko najbliższa rodzina, dziadkowie i rodzeństwo to 15 osób się uzbierało więc raczej by sie nie zmieścili, a dwa też mi się nie uśmiecha parzyć cały dzień w kuchni, do tego obsługiwać dzieciaczka i jeszcze zabawiać gości, o nie, też bym chciala być zrelaksowana tego dnia

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia ja odpuszczam 1 osobowy pokoj. Maz nie bedzie caly czas ze mna, wiec towarzystwo bedzie wskazane. Zawsze ktos zerknie na maluszka jak np pojdziesz do wc. Zreszta u nas doba kosztuje chyba 500 zl. Wole przeznaczyc na cos innego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lila1983 wrote:
    Misia ja odpuszczam 1 osobowy pokoj. Maz nie bedzie caly czas ze mna, wiec towarzystwo bedzie wskazane. Zawsze ktos zerknie na maluszka jak np pojdziesz do wc. Zreszta u nas doba kosztuje chyba 500 zl. Wole przeznaczyc na cos innego.
    No właśnie też się zastanawiam. Siostra mnie w sumie namawia, choć własnie boje się, że jak pójde do toalety, to będe musiała kogoś prosic by małego przypilnował...sama nie wiem.

Czy któraś z Was ma polip na szyjce. ja się dziś dowiedziałam, że mam polip, pewnie dlatego plamiłam wcześniej.

• isabel08 Przyjaciółka

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Dziewczyno opanuj się. Ja to wiem od osób pracujących w zusie. A ty jak zwykle szukasz sensacji...

Wiesz to od osób pracujących w zusie.ok. ale zus zusowi nierówny. Jeden przymknąć oko i spoko a drugi się przyp.....li.
    Nie można sugerować się tym że jak mi w zus tak powiedział to w całej Polsce działają tak samo. Bo tak nie jest.
    Sorry ale za krótko żyjesz jak dla mnie żeby mnie strofowac.
    Wiaraczynicuda zrobi to co uważa za słuszne i nam nic do tego. Ja z swojej strony życzę jutro powodzenia.ale myślę że będzie dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 22:32

• sweety Przyjaciółka

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania urodzila sie o 18:38 ,dostala 10 pkt
    3570g i 52cm

Wlasnie sie cycujemy ;)

Za to rana po cieciu daje popalic ale co tam,coreczka wszystko wynagadza

Lady gratuluje,podium jest Twoje :D

Dżuls, snoopy_etka, magdalenkaihelenka, Dominka92, trix, Mozjaka, przyszła mama, la_lenka, Gusiak, kasig, MadziaRatMed, Carolline, SweetCherryPie, Misi@, 4me, wiaraczynicuda, aldonaa, KathleenPL, ceska, Czarna_88, adzia, chabasse, agatka196, easymum, Bruma, karolcia87, julita, Kucykowa, diatomka, Anitka201, Lilla My, Pola Irene, Paulinek, anula1990, moka89, monaaa85, Kasiarzynka, bento, Wonderland lubią tę wiadomość

f2w3gzu3wxvbpbcu.png
    córeczka <3

dqpranliv50t8na5.png
  • isabel08 Przyjaciółka

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Zgadzam się. Gdyby w szpitalu w którym zamierzam rodzić była taka możliwość napewno bym wzięła pokój 1 osobowy. Patrząc na to że jeden poród mam już za sobą.

Misi@ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet gratulacje!

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweety, gatulacje!!! :D
    KathleenPL wrote:
    A powiedzcie, któras z Was rezygnuje z chrzcin?

My nie chrzciliśmy młodego, bo z kościołem nam jest mega nie po drodze, młodej też raczej nie będziemy chrzcić, tylko po to, żeby zadowolić babcie. No way.
    Misi@ wrote:
    Ja się może zdecyduję, jeśli okaże się, że ja tu mam leżeć z gołą dupą i się wietrzyć, a do sąsiadek z sali przychodzą tabuny gości, jakiś babć, teściów i ciotek. Czasem ludzie nie znają granic. Z drugiej strony to bycie z kimś na sali jest całkiem fajne, bo jest do kogo gębę otworzyć, byleby nie przeginali z gośćmi, bo mnie to do szału doprowadza.

8pdp47e.png
‹‹ 2101 2102 2103 2104 2105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ