X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My ochrzcimy dziecko, a później tylko obiad dla rodziców i rodzeństwa w domu. Nie widzę sensu zapraszać więcej osób, raz ze musiałabym wyprawić prawie wesele, ponieważ mam bardzo dużą rodzinę,a dwa że to wydarzenie ważne dla nas i najbliższych i nie czujemy potrzeby dzielić go z całą rodziną, mimo tego że mam super rodzinę tą bliższą i dalszą też :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 22:13

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabel08 wrote:
    Nie wiem dlaczego wy które nie mialyscie takiej sytuacji wiecie wszystko lepiej. Pracujecie w zusie? Boszesz na tym forum nic napisać nie można.
    Sama przez to przeszłam więc radze dobrze dla wiaraczynicuda. A Wy już mnie atakuje cie bo JAK ZWYKLE CO NIEKTÓRE Z WAS WIEDZĄ WSZYSTKO LEPIEJ. BEZ SPINY.
    ŻYCZĘ POWODZENIA TEJ KTÓRA PRZYZNA SIĘ w zusie że nie było jej w domu bo poszłam sobie na zakupy ;).
    Ja niestety się zgadzam. Zus to państwo w państwie :/ Mojemu mężowi tez problemy wiecznie robili jak był na własnej działalności...

Mozjaka, ceska lubią tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabel08 wrote:
    Nie wiem dlaczego wy które nie mialyscie takiej sytuacji wiecie wszystko lepiej. Pracujecie w zusie? Boszesz na tym forum nic napisać nie można.
    Sama przez to przeszłam więc radze dobrze dla wiaraczynicuda. A Wy już mnie atakuje cie bo JAK ZWYKLE CO NIEKTÓRE Z WAS WIEDZĄ WSZYSTKO LEPIEJ. BEZ SPINY.
    ŻYCZĘ POWODZENIA TEJ KTÓRA PRZYZNA SIĘ w zusie że nie było jej w domu bo poszłam sobie na zakupy ;).
    Dziewczyno opanuj się. Ja to wiem od osób pracujących w zusie. A ty jak zwykle szukasz sensacji...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy ktoś decyduje się na pokój jednosobowy po porodzie?
    ROzmawiałam o tym z lekarzem. Są plusy i minusy takiego pokoiku, ale ja chyba się zdecyduje :)

• Dominka92 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chcemy chrzcic w swieta,w domu akurat za jednym zamachem jedzenie na swieta i chrzciny sie zrobi :P i tez prosic bedziemy tylko rodzicow,chrzestnych i dziadkow ;) bez szumu

relgzbmhh8tsviez.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez się naczytałam w necie o ZUSie dlatego juz sama nie wiem co mam im powiedzieć...;( Z jednej strony mam prawo wyjść z domu do głupiej apteki piekarni czy przejść się bo lekarz mi nie kazał leżeć plackiem a z drugiej strony wiem ze ZUS jak chce to i do tego się przyczepi..

• przyszła mama Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    ROzmawiałam o tym z lekarzem. Są plusy i minusy takiego pokoiku, ale ja chyba się zdecyduje :)

a jakie mogą być minusy? w sumie jesteście sami, nikt obcy poza personelem szpitala się nie kręci ( goście do innej mamy). nie musicie się krępować bo jednak wiadomo jak to kobieta po porodzie słaba, cieknie z niej itp.

Anitka201, ceska lubią tę wiadomość

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do chrzcin to ja planuje w październiku mam już ubranka białe na chrzest i mały rozmiar wiec trzeba wykorzystać zanim mała z nich wyrośnie :)

• Dominka92 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:

U mnie w szpitalu nie ma na porodowce i polozniczym jednoosobowych :( ale gdyby byla to bym dala wszystko zeby w nim byc ;)
    Jak lezalam na patologii w takim pokoju to bylo mi cudownie :P

relgzbmhh8tsviez.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do chrzcin to my robimy w lokalu i myślim o październiku lub początku listopada. Jakoś nie chce sobie nawet wyobrażać szykowania tego wszytkjego dla całej (najblizszej) rodziny przy małym dziecku

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszła mama wrote:
    a jakie mogą być minusy? w sumie jesteście sami, nikt obcy poza personelem szpitala się nie kręci ( goście do innej mamy). nie musicie się krępować bo jednak wiadomo jak to kobieta po porodzie słaba, cieknie z niej itp.
    Ja wolę po porodzie być z kims. Nie wiem co się bedzie działo i w jakiej będę kondycji. Juz raz sama musiałam pomagać dziewczynie, która była po porodzie w tak strasznej depresji, że na dziecko patrzeć nawet nie chciała. Zawsze tez łatwiej, jedna szła do łazienki to reszta jej dziecka pilnowała itp.

Bruma, diatomka lubią tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my planujemy chrzcić też w październiku bo na listopad moja siostra ma termin porodu, a jej maż ma być chrzestnym wiec wolimy zanim się im dziecko urodzi,żeby mogli przyjechać :)

• kasig Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mamy zamiar zrobić w pażdzierniku lub w listopadzie i też w lokalu, raz że mamy małe mieszkanie a jednak mimo że tylko najbliższa rodzina, dziadkowie i rodzeństwo to 15 osób się uzbierało więc raczej by sie nie zmieścili, a dwa też mi się nie uśmiecha parzyć cały dzień w kuchni, do tego obsługiwać dzieciaczka i jeszcze zabawiać gości, o nie, też bym chciala być zrelaksowana tego dnia

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia ja odpuszczam 1 osobowy pokoj. Maz nie bedzie caly czas ze mna, wiec towarzystwo bedzie wskazane. Zawsze ktos zerknie na maluszka jak np pojdziesz do wc. Zreszta u nas doba kosztuje chyba 500 zl. Wole przeznaczyc na cos innego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lila1983 wrote:
    Misia ja odpuszczam 1 osobowy pokoj. Maz nie bedzie caly czas ze mna, wiec towarzystwo bedzie wskazane. Zawsze ktos zerknie na maluszka jak np pojdziesz do wc. Zreszta u nas doba kosztuje chyba 500 zl. Wole przeznaczyc na cos innego.
    No właśnie też się zastanawiam. Siostra mnie w sumie namawia, choć własnie boje się, że jak pójde do toalety, to będe musiała kogoś prosic by małego przypilnował...sama nie wiem.

Czy któraś z Was ma polip na szyjce. ja się dziś dowiedziałam, że mam polip, pewnie dlatego plamiłam wcześniej.

• isabel08 Przyjaciółka

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Dziewczyno opanuj się. Ja to wiem od osób pracujących w zusie. A ty jak zwykle szukasz sensacji...

Wiesz to od osób pracujących w zusie.ok. ale zus zusowi nierówny. Jeden przymknąć oko i spoko a drugi się przyp.....li.
    Nie można sugerować się tym że jak mi w zus tak powiedział to w całej Polsce działają tak samo. Bo tak nie jest.
    Sorry ale za krótko żyjesz jak dla mnie żeby mnie strofowac.
    Wiaraczynicuda zrobi to co uważa za słuszne i nam nic do tego. Ja z swojej strony życzę jutro powodzenia.ale myślę że będzie dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 22:32

• sweety Przyjaciółka

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania urodzila sie o 18:38 ,dostala 10 pkt
    3570g i 52cm

Wlasnie sie cycujemy ;)

Za to rana po cieciu daje popalic ale co tam,coreczka wszystko wynagadza

Lady gratuluje,podium jest Twoje :D

Dżuls, snoopy_etka, magdalenkaihelenka, Dominka92, trix, Mozjaka, przyszła mama, la_lenka, Gusiak, kasig, MadziaRatMed, Carolline, SweetCherryPie, Misi@, 4me, wiaraczynicuda, aldonaa, KathleenPL, ceska, Czarna_88, adzia, chabasse, agatka196, easymum, Bruma, karolcia87, julita, Kucykowa, diatomka, Anitka201, Lilla My, Pola Irene, Paulinek, anula1990, moka89, monaaa85, Kasiarzynka, bento, Wonderland lubią tę wiadomość

f2w3gzu3wxvbpbcu.png
    córeczka <3

dqpranliv50t8na5.png
  • isabel08 Przyjaciółka

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Zgadzam się. Gdyby w szpitalu w którym zamierzam rodzić była taka możliwość napewno bym wzięła pokój 1 osobowy. Patrząc na to że jeden poród mam już za sobą.

Misi@ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet gratulacje!

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweety, gatulacje!!! :D
    KathleenPL wrote:
    A powiedzcie, któras z Was rezygnuje z chrzcin?

My nie chrzciliśmy młodego, bo z kościołem nam jest mega nie po drodze, młodej też raczej nie będziemy chrzcić, tylko po to, żeby zadowolić babcie. No way.
    Misi@ wrote:
    Ja się może zdecyduję, jeśli okaże się, że ja tu mam leżeć z gołą dupą i się wietrzyć, a do sąsiadek z sali przychodzą tabuny gości, jakiś babć, teściów i ciotek. Czasem ludzie nie znają granic. Z drugiej strony to bycie z kimś na sali jest całkiem fajne, bo jest do kogo gębę otworzyć, byleby nie przeginali z gośćmi, bo mnie to do szału doprowadza.

8pdp47e.png
‹‹ 2101 2102 2103 2104 2105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ