X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • ceska Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiaraczynicuda wrote:
    No ja tez się naczytałam w necie o ZUSie dlatego juz sama nie wiem co mam im powiedzieć...;( Z jednej strony mam prawo wyjść z domu do głupiej apteki piekarni czy przejść się bo lekarz mi nie kazał leżeć plackiem a z drugiej strony wiem ze ZUS jak chce to i do tego się przyczepi..
    Zus to okropna instytucja. . .
    L4 chodzace to znaczy ze mozesz chodzic po domu do apteki sklepu. Lezace lezec - niestety.
    A jezeli chcesz sie ubezpieczeyc idz do lekarza w karcie ciazy niech ci wpisze zalecenia - czeste spacery i bedzie wporzadku.
    Sama mialam kontrole i skrupulatnie wypytalam Panie bo akurat wychodzilam.
    A teraz jak wychodze to
    Kupuje bulke czy cos w sklepie obok a dodatkowo w ksiazeczce cukrzycowej mam wpisane zalecenie wlasnie - duzo spacerów na swierzym powietrzu.
    Inaczej bez wachania cofna zasilek a pozniej do sadu...
    A jak juz jest problem ze nie ma nic ani paragonu, ani zalecenia lepiej isc do ginusia ginus wpisze z data poprzedniej wizyty mysle ze problemu nie bedzie :)

oar8skjod4lwslof.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Nancy, nigdy nic nie wiadomo. Nie znasz dnia, ani godziny - przynajmiej narazie :)

Kurde, czas spac, a w brzuchu jak co wieczor o tej godzinie dyskoteka... nie da sie jakos tych godzin przestawic??
    Eee, tam dyskoteka, nie zauważyłam. :P Z godzinę temu trochę tak, a teraz to co najwyżej lekkie przekręcanie, żeby się dobrze ukokosić do snu. Moja córka słusznie uważa, że noc jest od spania :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie rozpoczęłam 40 tydzień ciąży:) Do terminu zostało 7 dni, jestem mega wzruszona, podekscytowana i troszkę przerażona:)

Gusiak, kasig, Czarna_88, adzia, agatka196, aldonaa, easymum, .ona., karolcia87, diatomka, Carolline, anula1990, monaaa85, Misi@, trix, bento, snoopy_etka, przyszła mama, Wonderland lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweety gratulacje dla was :-)

Nancy no to kolej na Ciebie do rozpakowania sie ;-)

Wiaraczynicuda dziewczyny mają rację nie możesz powiedzieć w Zusie ze byłaś sobie od tak gdzieś na zakupach czy w odwiedzinach -chore to jest to prawda bo l4 nie masz leżące jak chyba większość z nas. Ja sama miałam kontrolę w domu a również nie mam swojej działalności a akurat byłam w domu. Moja koleżanka miała kontrolę i jej nie było to napisała Pismo odwołujące się od decyzji ze była w aptece i miała paragon z tego dnia zabjakas śmieszna maść - uwierzyli ;-). Możesz powiedzieć ze cały dzień praktycznie przespalas bo miałaś migrene źle się czulas itp.

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • adzia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 00:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweety gratulacje dla Was. ☺

3i49df9hy5b5npd4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 03:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 23:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 04:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 23:15

Dżuls, karolcia87, Kucykowa, diatomka, Carolline, SweetCherryPie, Sigma, Kasiarzynka, Wonderland lubią tę wiadomość

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 05:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweety ogromne gratulacje! Duża dziewczynka :-)

Lady super ze tak szybko poszło i Zuzia śliczna <3

Anulka odezwij się co tam u ciebie. Jak tam bóle?

Skabarka trzymam za ciebie kciuki kochana. Biedna juz tyle się wymeczylas i mam nadzieje ze juz niedługo utulisz swoją uparta Ole <3

Misia oby i u ciebie coś ruszyło. :-)

Ja jakoś znowu spać nie mogę do tego siadło mi kolano i boli mnie strasznie przy najmniejszym ruchu. Jednak 10kg zrobiło swoje.
    W ogóle to głodna jestem i zjadłabym płatki z mlekiem a mleka nie ma :-(

Idę cukier zmierzyć o buszować po lodówce :-)

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 05:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 21:36

l22nhdge5b933eoh.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 05:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skabarka trzymam kciuki żebyś dzisiaj tuliła Olcię.

Anulka, Misia jak tam nocka?

Czarna- no przydałoby się rozpakować. Bardzo bym już chciała ale co ja mogę zrobić...

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 21:28

la_lenka lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bóle przeszły dopiero po nospie(wzięłam ją i stwierdziłam ze jakoś nospa nie uratuje mnie to szpital, ale uratowała, bo po kąpieli miałam godzinę przerwy bez boli i twardnien brzucha ale brzuch normalnie jak skała był cały twardy ) i zasnęłam bardzo szybko, więc to fałszywe i już synusiowi mówiłam, że albo wychodzi albo przestaje tak matkę męczyć z tymi bólami zobaczymy jak dzisiejszy dzień będzie synuś coś od wczoraj spokojny trochę pokręcił się. Więc dalej w dwupaku. A ratuje się póki co w domu bo jak to u nas bywa pojechałabym i na weekend by mnie zatrzymali jakby nic nie było ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 06:15

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweety gratulacje! Jak znajdziesz moment, to wklej tu nam jakąś fotkę swojej królewny :)

Skabarka, no to dawaj! Sn czy cc? Jakkolwiek - życzę Ci spotkania z Olą dzisiaj :) Powodzenia!

gg64rl68s121551a.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweety gratulacje!

Skabarka jak u Ciebie sytuacja?

Zaczyna się ruch na tym forum ;).

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomość od Lady :Mala zaksztusila mi sie wodami plodowymí ktore míala w płucach prześtala mi oddychac wywiezli ja do gory na oddział izolacyjny noworodkow trzymajcie kciuki by szybko do mnie wrocila

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Bruma Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweety GRATULUJĘ! Super, że córcię masz już ze sobą.
    Skrabarka trzymam mocno kciuki aby tym razem Olcia nie robiła zamieszania tylko grzecznie posłuchała mamy i wyszła. :-)

[*] 06.08.2010 (8tc), [*] 26.06.2014 (9tc)
    Błażejek
    961l3e5ewx9j5tgn.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    Wiadomość od Lady :Mala zaksztusila mi sie wodami plodowymí ktore míala w płucach prześtala mi oddychac wywiezli ja do gory na oddział izolacyjny noworodkow trzymajcie kciuki by szybko do mnie wrocila

Hm, dziwne ze po 12 h dopiero zakrztusila sie wodami i dziwne, ze po porodzie nie zostaly dodatkowo odessane :/, mimo ze to było sn. Nikt nie zauwazyl?

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi się to dziwnwe wydaj, żeby nagle zdali sobie sprawę po tak długim czasie, że się zakrztusiła:/ eh oby wszystko było dobrze!
    Skabarka bądź dzielna!
    Sweety super- fajnie ze jesteście już we dwójkę ;-)

720fbe94f2.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, kciuki za Zuzię! Będzie dobrze!

Alutka, dzisiaj Twój dzień:)
    Daj znać jak będzie po wszystkim. Powodzenia dla Ciebie i Amelki!

gg64rl68s121551a.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi kazali wziąć aspirator- Katarek do szpitala juz wiem dlaczego,jejku ale strachu się musiała najeść:/

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
‹‹ 2103 2104 2105 2106 2107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ