X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • ceska Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiaraczynicuda wrote:
    No ja tez się naczytałam w necie o ZUSie dlatego juz sama nie wiem co mam im powiedzieć...;( Z jednej strony mam prawo wyjść z domu do głupiej apteki piekarni czy przejść się bo lekarz mi nie kazał leżeć plackiem a z drugiej strony wiem ze ZUS jak chce to i do tego się przyczepi..
    Zus to okropna instytucja. . .
    L4 chodzace to znaczy ze mozesz chodzic po domu do apteki sklepu. Lezace lezec - niestety.
    A jezeli chcesz sie ubezpieczeyc idz do lekarza w karcie ciazy niech ci wpisze zalecenia - czeste spacery i bedzie wporzadku.
    Sama mialam kontrole i skrupulatnie wypytalam Panie bo akurat wychodzilam.
    A teraz jak wychodze to
    Kupuje bulke czy cos w sklepie obok a dodatkowo w ksiazeczce cukrzycowej mam wpisane zalecenie wlasnie - duzo spacerów na swierzym powietrzu.
    Inaczej bez wachania cofna zasilek a pozniej do sadu...
    A jak juz jest problem ze nie ma nic ani paragonu, ani zalecenia lepiej isc do ginusia ginus wpisze z data poprzedniej wizyty mysle ze problemu nie bedzie :)

oar8skjod4lwslof.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Nancy, nigdy nic nie wiadomo. Nie znasz dnia, ani godziny - przynajmiej narazie :)

Kurde, czas spac, a w brzuchu jak co wieczor o tej godzinie dyskoteka... nie da sie jakos tych godzin przestawic??
    Eee, tam dyskoteka, nie zauważyłam. :P Z godzinę temu trochę tak, a teraz to co najwyżej lekkie przekręcanie, żeby się dobrze ukokosić do snu. Moja córka słusznie uważa, że noc jest od spania :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie rozpoczęłam 40 tydzień ciąży:) Do terminu zostało 7 dni, jestem mega wzruszona, podekscytowana i troszkę przerażona:)

Gusiak, kasig, Czarna_88, adzia, agatka196, aldonaa, easymum, .ona., karolcia87, diatomka, Carolline, anula1990, monaaa85, Misi@, trix, bento, snoopy_etka, przyszła mama, Wonderland lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweety gratulacje dla was :-)

Nancy no to kolej na Ciebie do rozpakowania sie ;-)

Wiaraczynicuda dziewczyny mają rację nie możesz powiedzieć w Zusie ze byłaś sobie od tak gdzieś na zakupach czy w odwiedzinach -chore to jest to prawda bo l4 nie masz leżące jak chyba większość z nas. Ja sama miałam kontrolę w domu a również nie mam swojej działalności a akurat byłam w domu. Moja koleżanka miała kontrolę i jej nie było to napisała Pismo odwołujące się od decyzji ze była w aptece i miała paragon z tego dnia zabjakas śmieszna maść - uwierzyli ;-). Możesz powiedzieć ze cały dzień praktycznie przespalas bo miałaś migrene źle się czulas itp.

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • adzia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 00:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweety gratulacje dla Was. ☺

3i49df9hy5b5npd4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 03:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 23:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 04:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 23:15

Dżuls, karolcia87, Kucykowa, diatomka, Carolline, SweetCherryPie, Sigma, Kasiarzynka, Wonderland lubią tę wiadomość

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 05:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweety ogromne gratulacje! Duża dziewczynka :-)

Lady super ze tak szybko poszło i Zuzia śliczna <3

Anulka odezwij się co tam u ciebie. Jak tam bóle?

Skabarka trzymam za ciebie kciuki kochana. Biedna juz tyle się wymeczylas i mam nadzieje ze juz niedługo utulisz swoją uparta Ole <3

Misia oby i u ciebie coś ruszyło. :-)

Ja jakoś znowu spać nie mogę do tego siadło mi kolano i boli mnie strasznie przy najmniejszym ruchu. Jednak 10kg zrobiło swoje.
    W ogóle to głodna jestem i zjadłabym płatki z mlekiem a mleka nie ma :-(

Idę cukier zmierzyć o buszować po lodówce :-)

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 05:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 21:36

l22nhdge5b933eoh.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 05:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skabarka trzymam kciuki żebyś dzisiaj tuliła Olcię.

Anulka, Misia jak tam nocka?

Czarna- no przydałoby się rozpakować. Bardzo bym już chciała ale co ja mogę zrobić...

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 21:28

la_lenka lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bóle przeszły dopiero po nospie(wzięłam ją i stwierdziłam ze jakoś nospa nie uratuje mnie to szpital, ale uratowała, bo po kąpieli miałam godzinę przerwy bez boli i twardnien brzucha ale brzuch normalnie jak skała był cały twardy ) i zasnęłam bardzo szybko, więc to fałszywe i już synusiowi mówiłam, że albo wychodzi albo przestaje tak matkę męczyć z tymi bólami zobaczymy jak dzisiejszy dzień będzie synuś coś od wczoraj spokojny trochę pokręcił się. Więc dalej w dwupaku. A ratuje się póki co w domu bo jak to u nas bywa pojechałabym i na weekend by mnie zatrzymali jakby nic nie było ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 06:15

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweety gratulacje! Jak znajdziesz moment, to wklej tu nam jakąś fotkę swojej królewny :)

Skabarka, no to dawaj! Sn czy cc? Jakkolwiek - życzę Ci spotkania z Olą dzisiaj :) Powodzenia!

gg64rl68s121551a.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweety gratulacje!

Skabarka jak u Ciebie sytuacja?

Zaczyna się ruch na tym forum ;).

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomość od Lady :Mala zaksztusila mi sie wodami plodowymí ktore míala w płucach prześtala mi oddychac wywiezli ja do gory na oddział izolacyjny noworodkow trzymajcie kciuki by szybko do mnie wrocila

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Bruma Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweety GRATULUJĘ! Super, że córcię masz już ze sobą.
    Skrabarka trzymam mocno kciuki aby tym razem Olcia nie robiła zamieszania tylko grzecznie posłuchała mamy i wyszła. :-)

[*] 06.08.2010 (8tc), [*] 26.06.2014 (9tc)
    Błażejek
    961l3e5ewx9j5tgn.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    Wiadomość od Lady :Mala zaksztusila mi sie wodami plodowymí ktore míala w płucach prześtala mi oddychac wywiezli ja do gory na oddział izolacyjny noworodkow trzymajcie kciuki by szybko do mnie wrocila

Hm, dziwne ze po 12 h dopiero zakrztusila sie wodami i dziwne, ze po porodzie nie zostaly dodatkowo odessane :/, mimo ze to było sn. Nikt nie zauwazyl?

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi się to dziwnwe wydaj, żeby nagle zdali sobie sprawę po tak długim czasie, że się zakrztusiła:/ eh oby wszystko było dobrze!
    Skabarka bądź dzielna!
    Sweety super- fajnie ze jesteście już we dwójkę ;-)

720fbe94f2.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, kciuki za Zuzię! Będzie dobrze!

Alutka, dzisiaj Twój dzień:)
    Daj znać jak będzie po wszystkim. Powodzenia dla Ciebie i Amelki!

gg64rl68s121551a.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi kazali wziąć aspirator- Katarek do szpitala juz wiem dlaczego,jejku ale strachu się musiała najeść:/

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
‹‹ 2103 2104 2105 2106 2107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ