X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy - tez tak podejrzewam...

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedna Skabarka, ale to już musi być To, no bez przesady!Na szczęście nagroda za ten trud jest wielka!! :-)

720fbe94f2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podpisała zgodę na probe sn, bo myślała że to będzie tylko próba i jak się nie uda to cc a jak widać lekarze nie biorą tego dosłownie... namęczy się biedna

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę no już by mogli "ulżyć " Skrabarce no bez jaj ! Dziewczyna już tyle się męczy biedna.

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady czeka na badanie główki i serduszka malutkiej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 10:38

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezeli dobrze pamietam skarbka miala pierwsze cc z powodu braku postepow w porodzie i jak na moje ton ma powtorke z rozrywki. Przez takie postępowanie lekarzy nie zdecyduje sie na probe mimo ze bralam to pod uwage.

• anula1990 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polskie szpitale bez koperty nikomu sie nie śpieszy =/

74disg18xt1q3yyo.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy taką zgodę może Skabarka teraz odwołać? Przecież ona dodatkowo martwi się czy macica wytrzyma po poprzednim porodzie. Ma identyczną sytuację jak poprzednio, czy Ci lekarze są normalni?
    Skabarka, kochana żeby wszystko się szybko i dobrze skończyło:)

gg64rl68s121551a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Istnieje pogadanka
    Cierp ciało co żeś chciało .

Ale kurde przecież jak ona się teraz męczy to potem może byc za późno na cc i mogą byc komplikacje .

Ona trafiła do szpitala do którego chciała czy jakiegoś innego .
    Miejmy nadzieję że lekarze wiedzą co robią

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego właśnie liczę na to, że uda mi się uniknąć pobytu w Państwowym szpitalu... niestety tak jest w większości, póki kobieta się porządnie nie wymęczy albo 'coś' nie wyladuje u ordynatora to mają czas :/

Mozajka dokładnie tez tak uważam, że sytuacja Skabarki teraz w części przypadków będzie przestroga dla innych dziewczyn, żeby tak owej zgody na próbę sn nie podpisywać...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo fryzjera też bym sobie skoczyła ogarnąć włosy, trochę podciac... jakoś je wyrównać w sensie kolorystycznym albo może walnąć jakieś sombre czy coś w ten deseń, ale już nie chce na sam koniec ciąży siedzieć i wdychac tej farby... odrosty mam co prawda na 5 cm, ale juz trudno... jakoś wytrzymam i zrobię sobie przyjemność po porodzie =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, no jeżeli chciała próbować SN to nic dziwnego, że podpisała. Tyle tylko, że sytuacja jest dynamiczna i w pewnym momencie jeśli przestanie chcieć rodzić SN, to zawsze może pisemnie odwołać zgodę na próbę SN - szczególnie, że poprzednia zgoda dotyczy poprzedniej akcji porodwej, że tak powiem. Była podpisywana wczoraj w tamtej sytuacji, potem akcja się wyciszyła do zera, szyjka była 1,5 cm i bez rozwarcia, a Skabarka przestała rodzić. Dziś zaczęła rodzić "od nowa" że tak powiem, więc wczorajsza zgoda na próbę SN w ogóle nie powinna obowiązywać. Co innego, gdyby to było ciągle 1 podejście.

Gusiak, easymum, agatka196 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez jaj ale ja bym symulowac zaczęła że mdleje z bólu albo coś zeby tylko zrobili cesarke

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Wiecie co, no jeżeli chciała próbować SN to nic dziwnego, że podpisała.
    Sigma ja w zaden sposob nie neguje decyzji skarbki. Wkurza mnie postawa lekarzy, ktorzy najpierw traktuja kobiete rodzaca jako partnera w podjeciu decyzji o formie porodu, a gdy juz maja ten podpis to maja w dupie to co czuje kobieta.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozjaka, wiem, ja pisałam w odpowiedzi bardziej na słowa Gusiak, że to powinna być przestroga dla reszty, żeby w ogóle nie próbować SN *tzn nie podpisywać :P

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma ale ja się jak najbardziej z Tobą zgadzam, że powinno być właśnie tak jak napisałaś... tylko sama widzisz... Skabarka biedna się męczy drugi dzień, a lekarze z tego co zrozumiałam zasłaniają się podpisana wcześniej zgoda...

Dlatego też tak napisałam, że dla niektórych kobiet będzie taka sytuacja przestroga... nie uważam, że Skabarka zrobiła źle =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak, ale tak myślę, że gdyby zadbać o to, żeby do papierów trafiło odwołanie zgody i pisemne zapewnienie o chęci skorzystania ze skierowania na cc które ma wypisane, to już nie byłoby się czym zasłaniać... :P

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Gusiak, ale tak myślę, że gdyby zadbać o to, żeby do papierów trafiło odwołanie zgody i pisemne zapewnienie o chęci skorzystania ze skierowania na cc które ma wypisane, to już nie byłoby się czym zasłaniać... :P

Może i masz rację... w sumie jakby iść i złożyć takie formalne odlowanie to szpital mógłby dużo ryzykować naciskając w takim przypadku na dalsze próby porodu sn i może dzięki temu zmieniło by się też podejście lekarza...
    Tylko wiesz... myślę, że w takich sytuacjach mało kobiet będzie właśnie tak myślalo i raczej będzie zdawało się na lekarza, który bądź co bądź powinien wiedzieć co robi... a lekarz korzystając z tego, że mało kobiet będzie sama 'walczyć' o zmianę Jego podejścia będzie może liczyć na jakąś bardziej materialną i namacalna próbę Jego przekonania...

Sigma lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• diatomka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robilam kolor i strzyzenie bo mialam wlosy w caly swiat, bo w lipcu mlodziutka fryzjerka jakbyto powiedziec zaszalala. Wiecej nie pojde do niej. Zrobilam tez henne i regulacje brwi.

Ja sie przez to wszystko zaczelam nad cc zastanawiac... No zla jestem ze moj gin bedzie na urlopie i nie wiem jak to ugryzc:(
    Czy isc do ordynatora prywatnie???

Misia u mnie odwiedziny od 14-18.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    U mnie dokładnie 2 tygodnie. :D
    To jak u nas ;). Za 2 tygodnie mamy sie juz tulic ;), no chyba że pekne wcześniej ;).

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
‹‹ 2106 2107 2108 2109 2110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ