X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja, u mnie dzis zimno! Niezky szok po tylu dniachnwysokich temperatur. W weekend była u nasnrodzinka z moim chrzesniakiem co ma 8miesiecy wiec sie nacieszylam nim ile wlezie! Jest taki malutki bo nosi raptem 74! Chcialabym, zeby moja corka tez tyle sie smiala co on,mtakie wesole dziecko z niegoo! Przez to jeszcze bardsiej się nie mogę doczekać mijej kruszynki! No i czeka mnie nowe pranie, bo mi przywiezli reklamowke ciuchow :) tyle km co zrobilam orzez te 2dni to nie zrobilam przez caly ostatni miesiąc! Dzis mnie wszytsko boli i ledwo zyje. Prześliczne wasze dzieciaczki!
    Wiadomo co z Lady? Biedaczka pechowa choc porod jej sie akurat udal ;)

relgio4pxlxziakh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls sto lat;))))

dziewczyny polećcie jakąś dobrą książkę bo zwariuję w tym domu?!

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me - podajesz tylko wybraną przychodnię w szpitalu i tyle :)

4me lubi tę wiadomość

• .ona. Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me my nie musieliśmy podawac zadnej przychodni. Zalatwianie bylo w naszym interesie, takze nie bardzo pomoge. Teraz bedzie podobnie. A co do rejestracji to najlepiej chyba zadzwonic i zapytac, wtedy bedziesz na 100% pewna co i jak.

4me lubi tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas dzisiaj fajnie chłodno. Pospalam sobie też mnie obudziły jakieś bóle jak na okres ale przeszły. Zaraz śniadanie ogarnąć mieszkanie, bo trochę kurzu się nazbierało i po południu jedziemy z mężem do reala na zakupy rusze swoje cztery litery :-P jutro jak będzie chłodno pojadę na ktg a w środę wizyta u ginekologa ;-) a ja postanowiłam czekać cierpliwie na poród i nie stresować się czy to juz ponoć kobieta wie że się zaczął ;-) kolejny dzień za nami i zostało 13 dni do terminu porodu co raz bliżej

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wiesz co na pierwsze 3 miesiace musisz zlozyc deklaracje razem z dzieckiem, potem mozesz wrocic do swojej przychodni , ale tu ze wzgledu na patronaze musisz byc z dzieckiem ten czas. tak mi sie kojarzy. zebys sie nie zdziwila jak polozna przyjdzie.
    u mnie to wyglada tak ze po urodzeniu podaje przychodnie . a sama czy maz dzwonie do przychodni powiadomic ze urodzilam, i podaje swoj nr telefonu poloznej, zeby sie skontaktowala na przyjscie na patronaz. a tych patronazy ma byc 6.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me - jak przeglądam zdjęcia sprzed ciazy lub z 15-20 tyg to ten brzuch wydaje się być ogromny..
    Co do przychodni to ja chcę w tym tyg przenieść się do przychodni mojego małża i w szpitalu podamy też tę przychodnię jak się młody urodzi.

• diatomka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me aha i przychodnie mozna zmieniac 3 razy w roku wiec sie nie obawiaj:)bezplatnie. dopiero 4 zmiana w ciagu roku jest obciazona karą przez nfz ok 100zł.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a bierzecie recznik dla dziecka do szpitala ten z kapturem??

relgio4pxlxziakh.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia ja nie biore bo polozne maja swoje i od razu po jednym uzyciu do prania. nie chce tych bakerii szpitalnych do domu znosic;)

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Lilla My Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z Wawy i okolic - znajomy poszukuje na kilka dni hotelu w Wawie w przystępnej cenie (rodzina z dwójką dzieci), możliwie blisko dworca. Możecie coś polecić?

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Anitka201 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    Dziewczyny a bierzecie recznik dla dziecka do szpitala ten z kapturem??
    ja nie biorę, już teraz ledwo się zmieściłam do jednej torby :-)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja miewam głupie sny w ciąży! Wy też?
    Dziś mi się śniło, że kupiłam pierwszą zabawkę dla małej - prawdziwą, zakonserwowana w formalinie kość udową mamuta. W 3 osoby ją wnosilismy do mieszkania. A taka byłam dumna, że mi się taka cudowna okazja trafiła :D

Carolline, 4me, MadziaRatMed, Anitka201, aldonaa, Kucykowa, Kasiarzynka, diatomka, paula2013 lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore ręcznik z kapturkiem:)

74disg18xt1q3yyo.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzieki za info! Polozna juz mam wybrana- z innej przychodni. Powiedzieli mi, ze pediatra i polozna mogą byc z innej przychodni . Nie wiedziałam co ze mną i z dzieckiem ale wychodzi na to, ze musimy byc razem wiec sie przepiszę:)

Tam, gdzie mam polozna nie chce małego rejestrować bo co rano sa meeeega kolejki by dostać sie do lekarza i wszystkie koleżanki narzekają. Za to polozna z tej przychodni to rowna babka i wręcz chce, żeby przyszła do mnie po :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakie piękne dzidzie! ja tez chce już swoją!
    a w nocy jakieś koszmary miałam o potworach, to pewnie przez ten lęk przed nieznanym:/
    właśnie przyjechał transport z ikea z kanapą i mam już wszystko dla małej, więc może się rodzić ;-)

KathleenPL, adzia lubią tę wiadomość

720fbe94f2.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuli stówka! :)

dziewczyny macie cudowne dzieciaczki!

adzia lubi tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weszłam na chwile na październikowe a tam, coś dzieci zaczynają się pchać na świat jednej nawet wody odeszły, a myślałam że teraz będzie nasza kolej :)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka padłam..mnie się dzisiaj śniło, że urodziłam i się cieszyłam bo ani mnie nie nacięli ani nie pękłam :-) do tego w tym samym czasie rodziła Lenka i Paulinek :-) także tego..nie wiem co się ze mną ostatnio dzieje. Myślałam, że nie będę musiała doświadczać takich snów :)

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 21:22

l22nhdge5b933eoh.png
‹‹ 2143 2144 2145 2146 2147 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ