X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w wawie zawsze jeżdze z dziećmi ze szkoły do hotelu aramis- na pewno tanio bo szukają nam najtańszych lokalizacji z projektu, nie tak daleko do centrum, z okien widac stadion, sam hotel niezbyt nowoczesny, ale jedzenie dobre.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 11:09

720fbe94f2.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za info o hotelach - dam mu znać :)

Nie wiem, czy pamiętacie, ale mieszkamy z dziadkami. Od rana kiepsko się czuję, więc poszłam do babci, bo jak ona już wpadnie do mnie, to siedzi 1,5h jak nic - a ja to szybko na 10 minut i spadam do siebie. Znów usłyszałam, że urodzę wcześniej, że szpital mi się nie otworzy na czas itd. itp. Wyć mi się chce, w ogóle nie mam ochoty na towarzystwo. I jeszcze mi wypomniała, że moja mama wcześniej rodziła niż miała termin, a to gówno prawda, bo miała dokładnie na ten sam dzień, co ja i nawet ostatni okres miałyśmy tego samego dnia. Mam dość towarzystwa, chcę siedzieć sama i nie będę odpowiadać na pytania, jak się czuję i czy to już...

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale skrobiecie dzisiaj ;-) U nas dzisiaj noc spokojna :-)

Dzisiaj robimy już końcowe porządki w domku później szkoła rodzenia wieczorkiem :-)

Wczoraj byliśmy w Katowicach na cmentarzu u moich aniołków prosić o szczęśliwe rozwiązanie dla nas i dla was wszystkich :-)

Dzuls sto lat kochana teraz to zdrowia i siły i szybkiego szczęśliwego rozwiązania :-)

Mój mąż wczoraj mi mówi ze mam tydzień żeby urodzić bo on ma jeszcze tydzień urlopu hehe... oj gdyby to się tak dało na zawołanie ;-)

bento lubi tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, to już gorzej. Choć podobno zdrowiej dla malucha jak CC jest robione już po rozpoczęciu akcji. Wszystko ma jakieś plusy.
    Zawsze warto mieć nadzieję, dzieciaki potrafią zrobić niespodziankę i fiknąć tuż przed porodem.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    ja w wawie zawsze jeżdze z dziećmi ze szkoły do hotelu aramis- na pewno tanio bo szukają nam najtańszych lokalizacji z projektu, nie tak daleko do centrum, z okien widac stadion, sam hotel niezbyt nowoczesny, ale jedzenie dobre.

Spędziliśmy kiedyś noc w Atosie, który jest chyba tuż obok i... nigdy więcej :P

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 21:23

l22nhdge5b933eoh.png
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się i ja :) pospalam dzisiaj troszkę :) siedzę w piżamie i w planach mam zrobić sobie jakieś śniadanko :)

Skabarka, Adzia do zjedzenia te wasze maleństwa :)

Ja noc miałam spokojną, ale dziś rano poszłam do toalety i znów idzie śluz z krwią i teraz to przy każdej wizycie w toalecie. Skurczy czy bóli okresowych i innych objawów porodu brak. Siostra moja z krwawieniami pojechała na IP w południe a o 21:30 urodziła ( jak twierdzi po pierwszym porodzie to ona nie wie co to skurcze, bo niby na KTG się rysowały duże a ona nic nie czuła:)).

Na razie nie panikuje, siedzę sama w domu bo mąż w pracy ale jak dzwonił to nawet mu nie powiedziałam, że coś się dzieje, żeby się za wczasu nie stresował :) może wytrzymam dopóki nie wróci z pracy i pomyślę co dalej robić :)

adzia lubi tę wiadomość

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kathleen czyli zrezygnowali z proby obracania?

Ciakawe jak tam skarbka.

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozjaka wrote:
    Kathleen czyli zrezygnowali z proby obracania?

Ciakawe jak tam skarbka.

Powiedzieli, że szansa jest bardzo nikla, że się uda bo młody jest spory i zle ułożony.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Skabarki ok. Na zmianę śpi i cyckuje. Dzisiaj miała mieć wyniki badań.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupi pralka działa więc dziś poro pracy przede mną :-)

Trix mi dr mówił że mała u mnie ma mało miejsca i mało wód i z tond ten ból przy każdym ruchu.

Teraz też mnie bombarduje.

Dziewczyny Wasze córeczki są przeurocze <3 Chce już mieć swoją przy sobie! :-)

Katahlen wierze że lekarze podejmą właściwą decyzję przy porodzie i może faktycznie Synuś jeszcze się obróci. Swoją drogą Uparciuch z niego.

Wam się śni że któraś rodzi a mi kolejny dzień z rzędu śni się że ja rodzę. I to jeszcze Synusia. :-)

Nancy oby i u ciebie akcja się rozwinęła bo faktycznie 4 dni do terminu to malutko. Ale myślę że synusiowi po prostu podoba się jego apartament i jest mu dobrze. A tak serio pewnie jeszcze nie jest gotowy.

Ja w czwartek jadę do szpitala z koleżanką. R dojedzie jak dostanie telefon o de mnie. Myślę że że w butach na stół nie położą i zdąży dojechać. Także na spokojnie :-)

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Bruma Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kochane :)

U mnie noc w porządku, nawet pospałam do 9:00 oczywiście ze wstawaniem na siusiu :D

Dziewczyny te wasze dziewczyny to do schrupania :D Małe cudeńka :D Ja bym chciała aby moje 3 bobo było dziewczynką, bo teraz to już nic nie zrobię ;)

Po dzisiejszym poranku stwierdzam, iż przestaję się spinać tak na ten poród :) Kiedy będzie Henio chciał wyjść to wyjdzie, muszę się uzbroić w cierpliwość...
    Dzisiaj o 16:00 mam wizytę na NFZ to może gin. sprawdzi co z szyjką, bo on to taki dziwny jest :/ i nie zawsze na każdej wizycie robi mi badanie.

No dobra idę sobie zrobić kawkę i ukroić kawałek szarlotki z płatkami owsianymi :D

adzia lubi tę wiadomość

[*] 06.08.2010 (8tc), [*] 26.06.2014 (9tc)
    Błażejek
    961l3e5ewx9j5tgn.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:30

adzia lubi tę wiadomość

wnidtv73dpzdszlc.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:

Ja w czwartek jadę do szpitala z koleżanką. R dojedzie jak dostanie telefon o de mnie. Myślę że że w butach na stół nie położą i zdąży dojechać. Także na spokojnie :-)

Agatka, coś pominęłam? Ty jedziesz na cc? To już?

gg64rl68s121551a.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Agatka, coś pominęłam? Ty jedziesz na cc? To już?

Planowane cc mam mieć 03,09.
    W zeszłym tygodniu na wizycie dr zaniepokoiła ilość wód płodowych. Kazał w czwartek przed 12 przyjechać na USG i KTG do szpitala po lekkim śniadaniu i spakowana. Jeżeli stan wód będzie bez zmian lub mniejsza to robią CC od razu. Jeżeli będzie wszystko ok to odeśle do domu.

• easymum Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to może się okazać, że kolejna dziewuszka pojawi się jeszcze w tym tygodniu :)

Nancy, Twój synek i Milanek będą mieli w czym wybierać ;)

gg64rl68s121551a.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś mnie dzisiaj brzuch pobolewa okresowo... Matko, mam jakieś schizy, że przegapię skurcze i nie będę wiedziała kiedy jechać do szpitala. Moja mama mi niewiele pomogła, bo ona swoją dwójkę urodziła przez cc, bo miała zatrucie ciążowe. Ze mną jej nawet wody przed odeszły ( urodziłam się 30 dni przed terminem). Obie cesarki na sucho, bez skurczy... Może któraś mnie oświeci jak wyglada skurcz? :P
    To tak samo, jak twardnienie brzucha tylko, że boli?

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    To tak samo, jak twardnienie brzucha tylko, że boli?
    A jak wygląda twardnienie brzucha, bo u mnie nawet tego nie było :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lilla My Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mi się przypomniało. Sigma - dajecie radę z wielorazowymi pieluchami czy jednak zdecydowałaś się na jednorazówki?

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • agatka196 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pocieszcie mnie że po porodzie zgaga odchodzi jak ręką odjął.
    Bo przysięgam chyba zwariuje. Rura pali tak że oddychać się nie da.

Carolline lubi tę wiadomość

‹‹ 2145 2146 2147 2148 2149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ