X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adzia wrote:
    Jak jechałam do porodu to moja waga pokazywała 83kg. Jak wychodziłam ze szpitala to mnie zwazyli i waga pokazywała 74kg. Pamiętacie jaki miałam brzuch ogromny. A teraz zostało małe wybrzuszenie. ☺Daje sobie jeszcze z 3 tyg i zaczynam ćwiczyć. I liczę na efekty. Odpowiednia dieta którą trzymam przez karmienie +ćwiczenia myślę że trochę poprawią mi sylwetkę.

A jeśli chodzi o połóg to czuje się naprawdę dobrze. Jak mi położna ściągnęła te 3 szewki. Czuję się rewelacyjnie, nawet już nie krwawie. Od czasu do czasu lekkie plamienie.
    Wow tez chce taki polog! Ja sie boje, ze zamienie sie w wodospad na 6tygodni... Waga niezle prawie 10kg!!

adzia lubi tę wiadomość

relgio4pxlxziakh.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam dzis senny dzien, od rana leze i spie, budze sie na momenty.. Taki dzien senny albo organizm instynktownie przygotowuje sie do zycia po porodzie i daje mi szanse sie wyspac :D

relgzbmhh8tsviez.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominka92 wrote:
    Ale mam dzis senny dzien, od rana leze i spie, budze sie na momenty.. Taki dzien senny albo organizm instynktownie przygotowuje sie do zycia po porodzie i daje mi szanse sie wyspac :D

I ja mam dziś to samo... wypiłam już kawkę i leżę na kanapie co chwile walcząc ze sobą, żeby nie zasnąć, bo później skończy się to tak, że pół nocy będę spacerować po mieszkaniu i zastanawiac się co tu robić =)

sweety lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to i ja dołączam do grona sennych dzisiaj - oczy mi się same zamykają. Chyba zjem obiad i zrobię sobie kawkę. Dawno nie piłam takiej normalnej, ostatnio tylko mrożona, ale tam kawy tyle co nic.

gg64rl68s121551a.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak jakoś 2 tyg temu pozwoliłam sobie na lekką kawę to Dochodilam przez 2 dni do siebie pierwszy dzień ciśnienie kolo 150 a drugi gdzieś dziwne kołatania serca

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze ze ja nawet i bez ciazy nie pije kawy. Nawet inki nie tkne :P kazda kawa mnie obrzydza,kazda. Z takich rzeczy to tylko kakao :D

Carolline lubi tę wiadomość

relgzbmhh8tsviez.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania M ja też mam dziwne uczucie jakbym miała zaraz popuścić i jakby mi miało chlusnąć zaraz :/ trochę posprzątałam idę jeszcze wyprasować sobie bluzkę i mężowi obiad odgrzać i jedziemy do sklepu trochę wyjdę ile będę siedziała w domu puki mam siłę :) a energii dalej mam dużo czasami humoru brak ale energia jest na tyłku nie mogę usiedzieć ciągle coś robię :)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kawoszką jakąś nie jestem, przed ciąża gdzieś tam jedna w tygodniu wpadała albo i rzadziej a teraz w końcówce ciąży wypijam jedną z dużą ilością mleka (latte, mocca) w ciągu dnia albo raz na dwa dni, najchętniej z Mc :D dobra kawa nie jest zła

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie wrocilam z zakupów, nie ma to jak sobie poprawic humor wydaniem troche gotowki ;) :P

Paulinek lubi tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się tak teraz zastanawiam ( bo oczywiście zaczęłam za dużo czytać w necie ;p ) jak to jest w sytuacji kiedy dziecko jest ułożone główka do dołu, ale buźka odwrócone w strone mojego brzucha, a nie pleców?

Mam łożysko na przedniej ścianie i lekarz na ostatnim USG mówił, że mała ma buzię schowana w łożysko... czyli jest plecami do mojego kręgosłupa.

Teraz gdzieś znalazłam, że takie ułożenie jest bardzo niekorzystne dla dziecka i może być utrudniony poród... któraś coś wie wiecej na ten temat?

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed ciąża piłam normalną kawę, nie rozpuszczalną (z dużą ilością mleka). Teraz piję inkę, to nie jest mój ulubiony napój ale przyzwyczaiłam się, daje radę.
    Ja dziś nawet nieźle się trzymam, trochę rzeczywiście ziewam (pewnie zmiana pogody), ale jakoś idzie.

Gusiak pogadaj z lekarzem, bo też słyszałam, że to ułożeni jest kiepskie.Ale nie interesowałam się tym szczególnie, bo moja raczej prawidłowo ułożona, kręgosłup ma z lewej strony mojego brzucha.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 14:08

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuch po nospie dalej czuje, spac dalej nie moge bleh;/ ja kawe pije prawie codziennie mała z cafissimo ;) do 2 filizanek dziennie spokojnie mozna ;) rozpuszczalne dzialaja mi bardzo zle na zoladek sam syf;/

• Bruma Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    A ja się tak teraz zastanawiam ( bo oczywiście zaczęłam za dużo czytać w necie ;p ) jak to jest w sytuacji kiedy dziecko jest ułożone główka do dołu, ale buźka odwrócone w strone mojego brzucha, a nie pleców?

Mam łożysko na przedniej ścianie i lekarz na ostatnim USG mówił, że mała ma buzię schowana w łożysko... czyli jest plecami do mojego kręgosłupa.

Teraz gdzieś znalazłam, że takie ułożenie jest bardzo niekorzystne dla dziecka i może być utrudniony poród... któraś coś wie wiecej na ten temat?
    Gusiak mój pierwszy poród był właśnie taki...synek miał buźkę skierowaną w stronę brzucha. No i niestety to prawda, że takie ułożenie to cięższy poród, bo musi się wypchnąć większy obwód główki :/ ale wszystko jest do przeżycia :) Trzeba po prostu użyć więcej siły przy partych :)

Gusiak lubi tę wiadomość

[*] 06.08.2010 (8tc), [*] 26.06.2014 (9tc)
    Błażejek
    961l3e5ewx9j5tgn.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wzięłam się za sprzątanie. Posprzątałam do końca kuchnie po malowaniu, zrobiłam 3 prania, naszykowałam obiad i zaraz lecę rejony w salonie i łazience. Ale oczywiście zaliczyłam małą drzemkę w między czasie.

Kawę pijam bardzo rzadko i to tylko jak ktoś mi zrobi bo lepiej smakuje :-P

Gusiak Kochana nie nakręcaj się. Policz ile czekoladek Tofifi zostało i będziesz spokojniejsza :-0

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też codziennie piję kawe - 1 lub 2, mogę bo mam niskie ciśnienie, jestem kawoszem i na myśl o ince po porodzie aż mi słabo :/

720fbe94f2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi ja na wizycie patronażowej usłyszałam od położnej "dobrą nowinę", że... uwaga WOLNO MI WYPIĆ INKĘ podczas kp :D :D :D
    Mocno się powstrzymywałam, żeby nie parsknąć śmiechem i z pełną powagą powiedziałam jej, że nie lubię inki, więc sobie podaruję :D :D :D fakt, że pijam 1-2 kawki dziennie już pominęłam, nie było sensu... Chwilę wcześniej usłyszałam jej propozycję menu dla mamy karmiącej piersią - umarłabym z głodu, serio.

adzia, Carolline, easymum, .ona., Dżuls lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    też codziennie piję kawe - 1 lub 2, mogę bo mam niskie ciśnienie, jestem kawoszem i na myśl o ince po porodzie aż mi słabo :/
    Inki nie dotkne, niestety dla mnie smierdzi chociaz nie mam pojecia czemu. Zamowilam kapsulki wczoraj bezkofeinowej tchibo zobaczymy jak smakuja.

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    Inki nie dotkne, niestety dla mnie smierdzi chociaz nie mam pojecia czemu. Zamowilam kapsulki wczoraj bezkofeinowej tchibo zobaczymy jak smakuja.

Ja nie widzę szczególnej różnicy między kofeinową a bezkofeinową Tchibo :)

Paulinek lubi tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruma dziękuję za informacje... czyli jednak to co wyczytalalam to nie jakieś tam bzdury, a coś w tym jest...

Agatka zostało dokładnie 17 tofifee ;D

W sumie to czym bliżej do terminu to chyba jakaś robie się bardziej spokojniejsza... staram się podchodzić do tego zadaniowo... jakoś wyjść musi =)

W zeszłym tygodniu moja koleżanka z liceum urodziła swoją pierwszą córeczka SN 4200, wiec tym bardziej takie informacje w razie co człowieka uspokajają... można, da się =)

agatka196 lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie jak to jest z tą wizytą położnej?

Ja nie jestem zarejestrowana nigdzie, ani do położnej ani lekarza - normalnie chodziłam do Luxmedu (mąż ma abonament w ramach pracy), prowadzenie ciąży prywatnie. Nie mam pojęcia co teraz będzie jak mała się urodzi? Będę musiała ją gdzieś odgórnie zapisać? I wybrać położną na cito która przyjdzie na tą wizytę? Czy po prostu nikt nie przyjdzie? Jestem zupełnie zielona jeśli chodzi o te sprawy :(

BATTINKA lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
‹‹ 2147 2148 2149 2150 2151 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ