X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrrr jeszcze posta zezarlo; (( mam spadek formy dzisiaj, mdli mnie, brzuch ciagnie jak na okres, klucia w szyjce, humor do dupy a i zasnac nie moge; (

• anula1990 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noi złe samopoczucie wróciło...ciągnie mnie na wymioty i mega spać mi sie chce a na 15sta musze sie szykować na wizyte...Wody przełknąc nie idzie taki mam odruch wymiotny :( Jeszcze jak pomyśle ,że dzisiaj wyjątkowo musze jechać busem bo auta akurat dzisiaj nie mam to sino-koperkowa sie robie :( Jakiś stres mnie dopadł przed wizytą ah....

74disg18xt1q3yyo.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka każda dolegliwość która nas dopadła w ciąży, po porodzie odchodzi w sina dal. Ja się czuję jakby ktoś mi wsadził do pupy baterie duracell. Czuję się jak nowo narodzona. ☺

anula1990, Kasiarzynka, easymum, bento, Bruma, Kucykowa, agatka196, Gusiak, monaaa85, snoopy_etka, .ona. lubią tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • Bruma Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wrote:
    Bruma a jak nie na każdej wizycie badanie to po co Ty tam chodzisz :D ? Dziwni Ci lekarze czasem ;) .
    Chodzę do niego tylko po to aby mieć skierowanie na badania na NFZ :) Do mojego gina. który prowadzi moją ciążę chodzę prywatnie :) przez co mam porównanie i jest MASAKRA!!!! Ze wskazaniem na masakra na NFZ :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 12:24

[*] 06.08.2010 (8tc), [*] 26.06.2014 (9tc)
    Błażejek
    961l3e5ewx9j5tgn.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Dziewczyny pocieszcie mnie że po porodzie zgaga odchodzi jak ręką odjął.
    Bo przysięgam chyba zwariuje. Rura pali tak że oddychać się nie da.

Przechodzi :-) Ja w 1 ciąży jak i teraz mam straszną zgagę, może nie często ale jak mnie dopadnie to żywy ogień. A poza ciążą nigdy zgagi nie doświadczyłam i po porodzie się nie pojawiła, aż do następnej ciąży.

agatka196 lubi tę wiadomość

sRUqp2.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    A jak wygląda twardnienie brzucha, bo u mnie nawet tego nie było :P
    twardnienie brzucha (uwaga, teraz to dopiero będzie definicja haha) robi się twardy jak skala, skóra jest napięta, że palcem wgłębienia nie idzie zrobić :P no i takie spinanie od góry w dół, aż w gardle ściska :/

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ADZIA jak polog?? No i jak brzuch i waga?
    Dziewczyny ze swiezymi czerwonymi rozstepami jak z nimi walczycie??

relgio4pxlxziakh.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adzia, cudne porównanie! To ja już się tego duracella w tyłku nie mogę doczekać ;)

Agatka, mi dotąd na zgagę pomagało Rennie, nic innego teraz nie biorę a i zgaga jakoś ustąpiła. Fakt, czasem jak złapie to żywy ogień w przełyku ale Rennie owocowe pomaga. Noszę teraz wszędzie przy sobie.

Moka, podobno tych właściwych skurczy nie da się z niczym pomylić. Ale ja też się zastanawiam jakie one są, też rano bolał brzuch okresowo, twardnienia z takim nieprzyjemnym ściskiem mam kilka razy dzienne, ale to nie boli, tylko takie niefajne jest. Do skurczy daleko :)
    U mnie wyznaczenie daty cc zależy od przebiegu najbliższych ktg. Wolałabym jak najpóźniej, tak żeby akcja zdążyła się zacząć i wtedy cc, tak lepiej dla dziecka. Ale ja to sobie mogę planować, jak lekarz zadecyduje że tniemy, to nie mam nic do gadania.

adzia lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Adzia, cudne porównanie! To ja już się tego duracella w tyłku nie mogę doczekać ;)

Agatka, mi dotąd na zgagę pomagało Rennie, nic innego teraz nie biorę a i zgaga jakoś ustąpiła. Fakt, czasem jak złapie to żywy ogień w przełyku ale Rennie owocowe pomaga. Noszę teraz wszędzie przy sobie.

Moka, podobno tych właściwych skurczy nie da się z niczym pomylić. Ale ja też się zastanawiam jakie one są, też rano bolał brzuch okresowo, twardnienia z takim nieprzyjemnym ściskiem mam kilka razy dzienne, ale to nie boli, tylko takie niefajne jest. Do skurczy daleko :)
    U mnie wyznaczenie daty cc zależy od przebiegu najbliższych ktg. Wolałabym jak najpóźniej, tak żeby akcja zdążyła się zacząć i wtedy cc, tak lepiej dla dziecka. Ale ja to sobie mogę planować, jak lekarz zadecyduje że tniemy, to nie mam nic do gadania.

No wlasnie chodzi mi, o to czy ten ból okresowy to podpiąć pod skurcze czy to normalne zjawisko na tym etapie i je ignorować, a skurcze jak mnie złapią to będą tak napieprzać, że będę wiedzieć, że to Jest TO xD

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • agatka196 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zgagi przed ciążą nigdy nie miałam.
    A teraz już nic nie pomaga. Wszystko wypróbowałam. A najgorsza jest ta bezsilność że już nic nie działa i nie pomaga, dziś mi się przez nią ryczeć chce.

Ale dajecie nadzieję :-)

właśnie dziewczyny jak tam Połóg?

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:30

adzia lubi tę wiadomość

wnidtv73dpzdszlc.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka z Amelką, jak się macie dziewczyny? Kiedy do domku?

gg64rl68s121551a.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj mam dziwne uczucie jakby wody mi miały zaraz odejść albo mam tak słabe mięśnie ze niedługo będę popuszczac :/ jak stara babcia

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls dzieki za info o lidlu . tate wieczorem wysle ciekae czy cos jeszcze bedzie. Ta kurtka soft shel jest ekstra

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak jechałam do porodu to moja waga pokazywała 83kg. Jak wychodziłam ze szpitala to mnie zwazyli i waga pokazywała 74kg. Pamiętacie jaki miałam brzuch ogromny. A teraz zostało małe wybrzuszenie. ☺Daje sobie jeszcze z 3 tyg i zaczynam ćwiczyć. I liczę na efekty. Odpowiednia dieta którą trzymam przez karmienie +ćwiczenia myślę że trochę poprawią mi sylwetkę.

A jeśli chodzi o połóg to czuje się naprawdę dobrze. Jak mi położna ściągnęła te 3 szewki. Czuję się rewelacyjnie, nawet już nie krwawie. Od czasu do czasu lekkie plamienie.

marlenak_me, MadziaRatMed, Anitka201, monaaa85, bento lubią tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM jamam takie uczucie nad ranem przez luteine. Ale jeszcze trzy dni i koniec!

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh Lilla w aramisie da się wytrzymać, choć powiem szczerze, że hotele które dostajemy na szkolnych wycieczkach darmowych przypominają najgorsze afrykańskie hotele 2* z czasów studenckich wakacji ehhh..

720fbe94f2.png
  • Dżuls Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Dzuls dzieki za info o lidlu . tate wieczorem wysle ciekae czy cos jeszcze bedzie. Ta kurtka soft shel jest ekstra
    Byam w dwócc lidlach i myślałam, że do obu bezrękawników nie dowieźli, a okazało się, że owszem były, tyle ze baby się na nie tak rzuciły, że o 9 rano w obu lidlach już nic nie było. Ale są bardzo fajne ubrania dla starszaków, ja upolowałam dwa ładne chłopięce zestawy bluzek z bługim rękawem za 17 zł każdy. A kurtki sofhshell są chyba od czwartku, w każdym razie teraz ich nie było. Poddaję się, kupuję na allegro :D

Ja dziś też mimo rewelacyjnej i przyjemnej pogody mam humor totalnie z dupy, chce mi się spać i lekko mdli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 12:50

8pdp47e.png
  • AniaM Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    AniaM jamam takie uczucie nad ranem przez luteine. Ale jeszcze trzy dni i koniec!

No właśnie ja juz luteiny nie biorę dziwne uczucie jakbym zaraz miała chlusnąć woda

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    twardnienie brzucha (uwaga, teraz to dopiero będzie definicja haha) robi się twardy jak skala, skóra jest napięta, że palcem wgłębienia nie idzie zrobić :P no i takie spinanie od góry w dół, aż w gardle ściska :/
    U mnie się dosłownie nic nie dzieje. Czasem brzuch jest twardy, ale wiąże to raczej z najedzeniem, a nie macicą. Może ja po prostu nie umiem tego wyłapać?

Córeczka <3
    kYd4p2.png
‹‹ 2146 2147 2148 2149 2150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ