Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Znaczy taka do karmienia? Taką znam, ale sama ciążowa to mi sie jakieś cudo wydawało. Niczego takiego nie planuję, śpię w zwyklym tshircie, z czasem po prostu mężowi podkradne.
Ogólnie mam dużo ciuchów ktore sie nadadzą na ciążowe, chce kupic tylko legginsy (moja miłość i bez ciąży chodziłam caly czas, jeansow nie lubię) i takie dłuższe koszulki na ramiączka ktore mozna podłożyć pod zwykla bluzkę zeby zakryć brzuch. Może jakiś pas ciążowy, ale jeszcze nie jestem pewna. No i ewentualnie cos na bieżąco jak sie okaże potrzebne. -
hej wszystkim
ale piękne zdjęcie z usg. już prawdziwy mały człowieczek:)
a co do uderzenia w brzuch to jeśli nie boli i nie plamisz to na pewno nic poważnego się nie stało. spokojnie jeśli jednak coś by niepokojącego się działo to od razu ip.
moja malutka najbardziej na świecie uwielbia siedzieć na moim brzuchu. szczególnie jak ma zrobić kupke to tak siada, główke opiera na kolanach moich (nogi zgięte na łóżku) a nóżki między piersiami. miała poblemy wcześniej i teraz tak się nauczyła i koniec. nie wiem jak mam ją tego oduczuc... staram się ale inaczej nie chce kupki zrobić. czasem tatuś ratuje jak jest w pobliżu
a dziś pierwszy raz byłam przerażona jak dam sobie rade. mała zaczęła kaszleć, zwymiotowała w nocy była cała do przebrania rozbudziła się więc i o 3 nie mogła zasnąć już. ze zmęczenia i kaszlu rozpłakała się strasznie. i tak walczyliśmy z nią do rana. a ja chora, więc mocno osłabiona. wiem, że nie co dzień tak będzie ale uśmiadomiłam sobie jak czasem będzie ciężko. Mam nadzieję, że mąż będzie wtedy wsparciem dla nas -
PannaB wrote:dziewczynki umieram:( nos zatkany, wszystko mnie boli, czy jest cos co mogę wziąć na przeziębienie?
jest cała seria leków prenalen. naprawdę polecam lekarz tez pozwolił mi rutinoskorbin brac i apap/paracetamol. a w aptece poleciła mi efferalgan- to jest właśnie paracetamol z witaminą c.
a oprócz to domowe sposoby- sok z malin, sok z cebuli, mleko z miodem masłem i czosnkiem -
Misi@ wrote:Wow to juz naprawde maly czlowieczek
Juz nie moge sie doczekac swojej kolejnej wizyty, ktora mam w 11 tyg.
Ciekawe jak bedzie maluszek wygladac
Lady spokojnie poki nie ma zadnych dolegliwosci to powinno byc dobrze. Nie ma plamien ani bolu brzucha, prawda?
Ja dzis nie moglam spac, mozevto glupie ale wyjdaje mi sie ze za szybko tyje, pewnie dlatego, ze nie ruszam sie za wiele a u Was jak jest, Wazycie duzo wiecej? Mi przybylo 1,5 kg. -
U mnie zależy od dnia, średnio 2kg mniej. No a w sumie nie ruszam się wcale, bo przecież leżę. Samą mnie to dziwi, myślałam, że będzie ostro w górę lecieć. Ale apetytu nie mam na nic, mimo, że mdłości łagodne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2015, 13:42
-
Kochane wróciłam od gina serduszko jest bije 130/min, dzidzia ma 6,6 mm i jest to 6 tydzień i 4 dzień. Niestety mam krwiaka i muszę leżeć...L4 na razie do 11.02, później badania w szpitalu i zobaczymy co dalej. Mam nadzieję, że się to szybko wchłonie i da się cieszyć zdjęcie spróbuję wstawić później, ale jest niewyraźne więc nie wiem czy coś się uda ...
Miłego dnia a chorym zdrówka życzęMisi@, skabarka, kasig lubią tę wiadomość
-
Terazsięuda, witam w klubie leżących z krwiakiem. Ja wstępnie mam zwolnienie do prawie końca lutego, a leżę już od 7 stycznia. Niestety, to raczej dość długo trwa zanim sie wchłonie.
Choć już raz mi powiedzieli, że krwiak zniknął... Tyle, że przy kolejnym usg znowu był widoczny. Trzeba dużo cierpliwości. -
Moja chrzesnica jest z ciąży gdzie był krwiak "wymagała" 6 tygodni leżenia i potem wszystko było oki, nastepna ciąża jej mamy zupelnie bezproblemowa. Niestety, krwiaki sa bardzo czeste, szacunkowo nawet w co 4 ciąży. Na szczęście w większości przypadków kończy się to dobrze, choć pewnosci nie ma nigdy.
Ja już jestem przygotowana mentalnie, że minimum do konca I trymestru leżę -
Ja też dzisiaj jestem mega śpiąca. Musiałam się zmusić do wyjścia na krótki spacer.
Do tego wariuje mi żołądek. Tak sobie myślę, czy nie byłoby mi lepiej gdybym w końcu zwymiotowała. A tak mnie szarpie, nie może mi się odbić i nic z tego nie wynika.