Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
la_lenka wrote:Dlaczego? Znaczy czym się będzie różnić po porodzie od tego co teraz?
Zamknięte forum to lepsza opcja niż fejs
Szaraczka - chodzi o to, że miałybyśmy swój prywatny wątek bez podglądaczy i podczytywaczy. Zobacz na czerwcowkach ile się od razu ujawniło, bo tylko podczytywało..Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 10:18
-
nick nieaktualnywiaraczynicuda wrote:Witajcie
Cos ucichły u nas porody żaden maluszek się nie pcha na świat?:)Dziś chyba pobiłam swój rekord sikania w nocy, nie wiem ile razy byłam ale dużo
I za którymś razem jak wstałam byłam taka spocona było mi tak gorąco że uchyliłam okno. Dzięki temu można było już normalnie spać
Ja na piątek czekam hehe , mama się śmiała zebym dopełniła tydzień bo tak tata niedziela , mama poniedziałek,siostry syn wtorek ,siostra środa ja czwartek to teraz niech będzie piątek
Dziwnie ze wizyty juz nie masz -
ja mam jeszcze jedną wizytę za tydzień jak dotrwam, to będzie 38+6, potem będę już miała skierowanie na ktg codziennie albo co dwa dni to się okaże na wizycie, bo to moje łożysko już stare. Lekarz stwierdził że raczej nie będzie mnie przetrzymywał dwa tygodnie po terminie, tylko weźmie mnie na wywołanie jak nic nie ruszy kilka dni po terminie. Taki jest plan a co z tego wyjdzie zobaczymy
-
nick nieaktualnyStaraczka23 wrote:Hm a jaka bedzie różnica pisania w grupie zamkniętej czy otwartej np tutaj , podejrzewam że będą te same tematy co na wątkach gdzie dziewczyny są po porodach czyli kupki rzygaczki itp , no a zdjęcia i tak wstawiamy od początku tutaj
Soooorry, nie mogłam się powstrzymać
Ja jestem jak najbardziej za zamkniętą społecznością (dla mnie obojętne czy to będzie na fb czy forum zewnętrznym), bo tutaj zaczyna się gromadzić sporo informacji. Tym bardziej, że na zamkniętym forum z całą pewnością wrzuciłabym znacznie więcej zdjęć Milana, a tutaj nawet te, które wrzucam, wrzucam z dużym zastanowieniem.Kucykowa, anula1990, .ona., Anitka201, karolcia87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
bento wrote:diatomka Mój to już 6 latek
Ja bym swojego wysłała, ale On nie chce... musi się w domu wynudzić.
-
wiaraczynicuda wrote:W ogóle ja do mojego terminu porodu nie mam już żadnego spotkania ani z ginekologiem ani położna i tak dziwnie... Bo wy mówicie o KTG a ja ani razu nie miałam i mieć będę dopiero jak będę rodziła, nie wiem jak moja szyjka teraz się miewa czy cos się skróciła od ostatniej wizyty czy nie, nic nie wiem tak naprawdę.. nie wiem czy to dobrze czy źle
-
Staraczka23 wrote:No to jeśli będzie opcja żeby był wątek zamknięty to mogę sie przenieść .
Wgl myslalyscie czy będziecie aktywane na forum po porodzie ?
Myśle,ze wiekszość z nas będzie chciała nadal byc na forum, Ciąża to był i nadal jest dla mnie bardzo enigmatyczny czas, a co dopiero bycie mamą maluszka po raz pierwszy- myśle,że pytań i wątpliwości będzie 10 razy więcej, nie mówiąc już o potrzebie wsparcia od kogoś, kto przechodzi przez to samo i ma podobne dylematy, więc ja jest jak najbardzij na TAK, ale nadal w formie grupy zamkniętej -
nick nieaktualnywiaraczynicuda wrote:W ogóle ja do mojego terminu porodu nie mam już żadnego spotkania ani z ginekologiem ani położna i tak dziwnie... Bo wy mówicie o KTG a ja ani razu nie miałam i mieć będę dopiero jak będę rodziła, nie wiem jak moja szyjka teraz się miewa czy cos się skróciła od ostatniej wizyty czy nie, nic nie wiem tak naprawdę.. nie wiem czy to dobrze czy źle
spokojnie. Ktg to maja glownie te ktore maja jakies wskazania np ja przez cukrzyce, inne przez slabe ruchy itp. W prawidlowej ciazy ktg zazwyczaj jest w dniu terminu. Ja Ci powiem, ze z checia poczekalabym sobie juz na porod bez ciaglych lekarzy. Jeszcze kilka fizyt i finisz
-
nick nieaktualnymarlenak_me wrote:Myśle,ze wiekszość z nas będzie chciała nadal byc na forum, Ciąża to był i nadal jest dla mnie bardzo enigmatyczny czas, a co dopiero bycie mamą maluszka po raz pierwszy- myśle,że pytań i wątpliwości będzie 10 razy więcej, nie mówiąc już o potrzebie wsparcia od kogoś, kto przechodzi przez to samo i ma podobne dylematy, więc ja jest jak najbardzij na TAK, ale nadal w formie grupy zamkniętej
Tez uwazam ze to dobry pomysl. Wiele z nas bedzie sie lepiej czulo maja wsparcie osoby w takiej samej sytuacji. Pamietam na czerwcowkach jak dziewczyny mialy kryzysy i drugie je wspieraly -
Staraczka23 wrote:No to jeśli będzie opcja żeby był wątek zamknięty to mogę sie przenieść .
Wgl myslalyscie czy będziecie aktywane na forum po porodzie ? -
nick nieaktualnyKathleenPL dobrze wiedzieć że nie tylko ja zostałam bez wizyt i kontroli
lila1983 dzięki za informacje właśnie nie wiedziałam czy to każda musi mieć to KTG czy jak bo mój ginekolog nawet o nim nie wspomniał pojechał teraz na urlop i powiedział ze jakbym nie urodziła do 6 września to mam się u niego zjawić 9 bo on dopiero wtedy będzie znowu w pracy i zobaczy jak to u mnie wygląda wszystko
Co do prywatnego forum jestem za mi wygodniej na facebooku by było ale jak innym nie pasuje to może być gdzie indziej -
Dzien dobry!
My dzis po badaniach z rana.Oczywiscie stare raszple nie wpuscily w kolejke...Na szczescie bylo ich dosc malo:) Wczoraj za to w Biedronce Pani kasjerka milo mnie zaskoczyla,bo byla ogromna kolejka a ona wstala od kasy i krzyknela przez wszystkich zebym podeszla :)Pan z kolejki wypakowal mi zakupy i elegancko wyszlam zadowolona:)Sa przyzwoici ludzie jak widac.
Lady,super porod!A jak karmienie idzie?jak polog?Zuzia daje popalic teraz?
Wczoraj przegielam z Mezem i dzis caly czas Go przepraszam...To marudzenie wykancza juz nue tylko Jego ale i mnie...Facet idealny,a ja sie czepiam takich sucharow,ze az wstyd! Juz dzis opanowanie
Milego dnia Mamusie!
Córcia
-
nick nieaktualny