X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Dlaczego? Znaczy czym się będzie różnić po porodzie od tego co teraz?
    Chodzi o to, żeby na spokojnie się rozpakować. podejrzewam lista nam się zweryfikuje i będzie wiadomo czy każda z pierwszej strony jeszcze tu zagląda :)

Zamknięte forum to lepsza opcja niż fejs :)

Szaraczka - chodzi o to, że miałybyśmy swój prywatny wątek bez podglądaczy i podczytywaczy. Zobacz na czerwcowkach ile się od razu ujawniło, bo tylko podczytywało..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 10:18

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiaraczynicuda wrote:
    Witajcie :) Cos ucichły u nas porody żaden maluszek się nie pcha na świat?:)Dziś chyba pobiłam swój rekord sikania w nocy, nie wiem ile razy byłam ale dużo :) I za którymś razem jak wstałam byłam taka spocona było mi tak gorąco że uchyliłam okno. Dzięki temu można było już normalnie spać :)
    Również w nocy drugie okno otworzylam bo cała spocona byłam , od paru dni tak mnie gorące uderzenia biorą i to wieczorem az się kleje .

Ja na piątek czekam hehe , mama się śmiała zebym dopełniła tydzień bo tak tata niedziela , mama poniedziałek,siostry syn wtorek ,siostra środa ja czwartek to teraz niech będzie piątek :D

Dziwnie ze wizyty juz nie masz :/

• kasig Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam jeszcze jedną wizytę za tydzień jak dotrwam, to będzie 38+6, potem będę już miała skierowanie na ktg codziennie albo co dwa dni to się okaże na wizycie, bo to moje łożysko już stare. Lekarz stwierdził że raczej nie będzie mnie przetrzymywał dwa tygodnie po terminie, tylko weźmie mnie na wywołanie jak nic nie ruszy kilka dni po terminie. Taki jest plan a co z tego wyjdzie zobaczymy

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Tak Anulka. Dywan wzięli do prania i dziś narożnik będą prac :-)

To daj znać czy zadowolona jesteś z ich usług :)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Hm a jaka bedzie różnica pisania w grupie zamkniętej czy otwartej np tutaj , podejrzewam że będą te same tematy co na wątkach gdzie dziewczyny są po porodach czyli kupki rzygaczki itp , no a zdjęcia i tak wstawiamy od początku tutaj :D
    No taka, że o sraczce nie usłyszy Twój sąsiad :P
    Soooorry, nie mogłam się powstrzymać :P

Ja jestem jak najbardziej za zamkniętą społecznością (dla mnie obojętne czy to będzie na fb czy forum zewnętrznym), bo tutaj zaczyna się gromadzić sporo informacji. Tym bardziej, że na zamkniętym forum z całą pewnością wrzuciłabym znacznie więcej zdjęć Milana, a tutaj nawet te, które wrzucam, wrzucam z dużym zastanowieniem.

Kucykowa, anula1990, .ona., Anitka201, karolcia87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie krzyczę ze ją mam :D :D :D

Ciekawe czy na tym wątku Nancy może zamknąć wątek tzn ustawić prywatny czyy tez zammkniety

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Nie krzyczę ze ją mam :D :D :D

Ciekawe czy na tym wątku Nancy może zamknąć wątek tzn ustawić prywatny czyy tez zammkniety

Wydaje mi się, że nie ale poszukam informacji na ten temat.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nie, trzeba gdzieś przejść "na zewnątrz" :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jeśli będzie opcja żeby był wątek zamknięty to mogę sie przenieść .

Wgl myslalyscie czy będziecie aktywane na forum po porodzie ?

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    diatomka Mój to już 6 latek :-) Ja bym swojego wysłała, ale On nie chce... musi się w domu wynudzić.
    Na szczęście dzieci w pewnym wieku wyrastają z chorób. Mloda poszła do szkoły do zerowki i jak ręką odjął. Praktycznie nie choruje wcale, a w przedszkolu tydzień zajęć, dwa tygodnie w domu i tak w kółko...

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiaraczynicuda wrote:
    W ogóle ja do mojego terminu porodu nie mam już żadnego spotkania ani z ginekologiem ani położna i tak dziwnie... Bo wy mówicie o KTG a ja ani razu nie miałam i mieć będę dopiero jak będę rodziła, nie wiem jak moja szyjka teraz się miewa czy cos się skróciła od ostatniej wizyty czy nie, nic nie wiem tak naprawdę.. nie wiem czy to dobrze czy źle :)
    Ja tez nie mam juz żadnych wizyt. W szpitalu kazali się pojawić jak cos się bedzie dzialo albo w terminie, czyli za jakieś dwa tygodnie.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:

Myśle,ze wiekszość z nas będzie chciała nadal byc na forum, Ciąża to był i nadal jest dla mnie bardzo enigmatyczny czas, a co dopiero bycie mamą maluszka po raz pierwszy- myśle,że pytań i wątpliwości będzie 10 razy więcej, nie mówiąc już o potrzebie wsparcia od kogoś, kto przechodzi przez to samo i ma podobne dylematy, więc ja jest jak najbardzij na TAK, ale nadal w formie grupy zamkniętej :-)

720fbe94f2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiaraczynicuda wrote:
    W ogóle ja do mojego terminu porodu nie mam już żadnego spotkania ani z ginekologiem ani położna i tak dziwnie... Bo wy mówicie o KTG a ja ani razu nie miałam i mieć będę dopiero jak będę rodziła, nie wiem jak moja szyjka teraz się miewa czy cos się skróciła od ostatniej wizyty czy nie, nic nie wiem tak naprawdę.. nie wiem czy to dobrze czy źle :)

spokojnie. Ktg to maja glownie te ktore maja jakies wskazania np ja przez cukrzyce, inne przez slabe ruchy itp. W prawidlowej ciazy ktg zazwyczaj jest w dniu terminu. Ja Ci powiem, ze z checia poczekalabym sobie juz na porod bez ciaglych lekarzy. Jeszcze kilka fizyt i finisz :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    Myśle,ze wiekszość z nas będzie chciała nadal byc na forum, Ciąża to był i nadal jest dla mnie bardzo enigmatyczny czas, a co dopiero bycie mamą maluszka po raz pierwszy- myśle,że pytań i wątpliwości będzie 10 razy więcej, nie mówiąc już o potrzebie wsparcia od kogoś, kto przechodzi przez to samo i ma podobne dylematy, więc ja jest jak najbardzij na TAK, ale nadal w formie grupy zamkniętej :-)

Tez uwazam ze to dobry pomysl. Wiele z nas bedzie sie lepiej czulo maja wsparcie osoby w takiej samej sytuacji. Pamietam na czerwcowkach jak dziewczyny mialy kryzysy i drugie je wspieraly :-)

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila też nie miąłm jeszcze ktg i nic nie wiem, zey miała miec :-) za 2 dni na wizycie się dowiem, co tam u Małej słychać bo od miesiąca nic nie wiem poza tym, że kopie ;-)

720fbe94f2.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:

Dużo przyjaźni potem się po takim forum robi. Wiadomo, że się przesiew zrobi, czesc zniknie itp. Przykład forumka moich sierpniowek, zostalo nas kilkanaście, ale jest naprawdę spoko :)

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL dobrze wiedzieć że nie tylko ja zostałam bez wizyt i kontroli :)

lila1983 dzięki za informacje właśnie nie wiedziałam czy to każda musi mieć to KTG czy jak bo mój ginekolog nawet o nim nie wspomniał pojechał teraz na urlop i powiedział ze jakbym nie urodziła do 6 września to mam się u niego zjawić 9 bo on dopiero wtedy będzie znowu w pracy i zobaczy jak to u mnie wygląda wszystko :)

Co do prywatnego forum jestem za mi wygodniej na facebooku by było ale jak innym nie pasuje to może być gdzie indziej :)

• Dominka92 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ktg co wizyte, a teraz wizyty co tydzien, ale nie dlatego ze cos sie dzieje tylko dlatego ze akurat w tej przychodni tak jest ;)

relgzbmhh8tsviez.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!:)
    My dzis po badaniach z rana.Oczywiscie stare raszple nie wpuscily w kolejke...Na szczescie bylo ich dosc malo:) Wczoraj za to w Biedronce Pani kasjerka milo mnie zaskoczyla,bo byla ogromna kolejka a ona wstala od kasy i krzyknela przez wszystkich zebym podeszla :)Pan z kolejki wypakowal mi zakupy i elegancko wyszlam zadowolona:)Sa przyzwoici ludzie jak widac.
    Lady,super porod!A jak karmienie idzie?jak polog?Zuzia daje popalic teraz?;)
    Wczoraj przegielam z Mezem i dzis caly czas Go przepraszam...To marudzenie wykancza juz nue tylko Jego ale i mnie...Facet idealny,a ja sie czepiam takich sucharow,ze az wstyd! Juz dzis opanowanie :)
    Milego dnia Mamusie!

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominka92 wrote:
    Ja mam ktg co wizyte, a teraz wizyty co tydzien, ale nie dlatego ze cos sie dzieje tylko dlatego ze akurat w tej przychodni tak jest ;)

E to masz all inclusive :-)

‹‹ 2157 2158 2159 2160 2161 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ