X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • easymum Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wonderland, gratulacje! Jest kolejny chłopak, cudownie :)

Lady, Zuzia słodka, super, że spokojniutka. Z tym spaniem przez całą noc, to różne szkoły są - niektóre położne każą karmić co 3 godziny max, nawet jak dziecko śpi, chodzi o utrzymanie laktacji.

Wonderland lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 21:16

Sigma, SweetCherryPie, easymum, Nancy87, 4me, Anitka201, Gusiak, adzia, Kasiarzynka, Czarna_88, paula2013, Wonderland, Bruma, kasig lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me dobrze mnie zrozumiałaś czyli trochę mnie uspokoiłaś bo właśnie aldonaa jest na podobnym etapie ciąży a już główka w kanale ale to może przez ten pessar trzyma ja z boku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 17:06

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powinno juz byc ok:)

• AniaM Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj aldonaa do przodu...:) czujesz juz oddech porodu na plecach hehe

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • KathleenPL Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    :) z cyców mi leci od wczoraj ale to dzieki położnej laktacyjnej z szpitala pokazała jak stymulawac sutki i pic herbate bawarke i taki specyfik femaltiken i ruszyła, 1 dzien takiej kuracji i mleka :) pod dostatkiem, połóg :) jak okres tylko bez bólu :)
    Podobno Karmi dobrze działa na laktacje, ale kurcze ja go nie znoszę. A herbatki sa spoko, tylko te w saszetkach ziołowe, a nie granulki.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • easymum Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my po wizycie, Anulka waży 2800, powolutku ustawia się w kanał, ale żadnych symptomów porodu nie ma - szyjka długa, zamknięta, miękka. Chociaż pan doktor powiedział, że to różnie może być, pochwalił za spakowanie torby, zlecił GBS i ostatnią morfo, no i 4 września mam mieć jeszcze ostatnie opisowe usg. Zwolnienie mam już do daty porodu.

Powiedział mi jeszcze, że na hermany na tym etapie w zasadzie nie ma rady. Przepisał Cyklo3fort, ale nie obiecuje po tym rewelacji. Po porodzie wszystko zejdzie. No i tyle.

chabasse, Misi@, trix, Lady Savage, .ona. lubią tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu a ja znowu pospałam. Siadam i oczy od razu mi się zamykają. Dziś zaliczyłam chyba z 4 drzemki. A to wszystko przez to ze R dziś do pozna w pracy.

Brzuszek boli okresowo i mała daje do wiwatu.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wonderland, gratki!! Tez bym chciala, zeby mnie tak porod wzial z zaskoczenia :)
    Kathleen jestem jak najbardziej za jakim spotkaniem jak sie dzieciaki wyklują :))))
    A ja mam dzis taki nastroj, ze bez kija nie podchodz....

8pdp47e.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wrocilam z wizyty. Maly wazy 3300 wiec chyba troszkę spasowal z rośnięciem.
    Wszystko u niego w porządku. Szyjka na 2 cm, zamknieta- nie szykuje się absolutnie na poród... Takze ja tu jeszcze trochę posiedzę;)

Ja mam taki problem, ze mało chodzę bo od razu twardnieje mi brzuch, mam skurcze i dziwne klucie z lewej strony- dwóch lekarzy mnie badalo i żaden bezpośredniej przyczyny klucia nie znalazł :/ przez te objawy chodzenie to katorga bo mam wrażenie, ze zaraz brzuch mi spadnie na ziemie albo chodze na pól zgieta stękając ;) niestety mam zacząć spacerować by ta szyjka zaczela sobie do porodu ćwiczyć bo inaczej poród bedzie ciezki :/ nie zostaje mi nic innego jak codzienne przymusowe spacery- no nic zastosuje sie do tego jakże ciężkiego do realizacji zalecenia ;) ;D

chabasse, Misi@, .ona. lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 21:16

l22nhdge5b933eoh.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam wrażenie jakbym moczu nie trzymała i delikatnie popuszczala :O

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wonderland gratulacje!!! Ale Wam zazdroszcze laseczki!!

Deszcz wreszcie!! Buraki podleje :)

Ja dziś z mloda do jej koleżanki poszłam, potem szybkie zakupy. Ale mnie dzisiaj generalnie zdolowal poranek, nie byłam w stanie wstać z łóżka, tak mnie juz wszystko boli. W ogóle mam juz końcową opcję ciazowa czyli chce juz urodzić, mam dość, jestem zmeczona... Chodzę, przytulam się do męża i marudze :(

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ale przenosimy sie z tego forum całkiem na tamto czy na dwa fronty na razie ?:)

• Nancy87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:

Czyżby wody?

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • KathleenPL Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Ja mam tak od pierwszej ciąży, w drugiej się nasililo. Po pologu albo pójdę gadać z moja gin co z tym robić, albo pójdę do jakiejś poradni i zrobię sobie plastyke, bo chodzenie wiecznie z wkladkami itp mi się nie usmiecha :/

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenkaihelenka wrote:
    dziewczyny ale przenosimy sie z tego forum całkiem na tamto czy na dwa fronty na razie ?:)
    zobaczmy może czy się przyjmie, jeśli wszystkie aktywne tutaj użytkowniczki tam się przeniosą, to możemy się stąd zwinąć :P

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me ja również mam twardnienia brzucha, skurcze i klucia przy chodzeniu z tym ze u mnie ból występuje po prawej stronie. Ja chodzę. Nawet dzisiaj idę na wieczorny spacer. Ciąża jest juz donoszą a te objawy mam od dobrych kilku tygodni.
    Kurcze dzisiaj tak spuchlam.. psychicznie wymeczy mnie ta końcówka ciąży. Ja juz bym chciała zabrać się za siebie i nie widzieć ciągle tych obrzęków i rosnącej wagi..

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosz w dupe... cała ciążę wszystko było w porządku i dobre wyniki , a na sam koniec jak na złość wyszły mi leukocyty obecne w moczu... jakieś bakterie i nablonki... echhh... i już mnie to wkurzyło... no bo przecież zawsze się coś musi w najmniej odpowiednim momencie przyplątac...

Ciekawa jestem teraz co powie ten lekarz w klinice i czy to jakiś tam duży problem...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Nosz w dupe... cała ciążę wszystko było w porządku i dobre wyniki , a na sam koniec jak na złość wyszły mi leukocyty obecne w moczu... jakieś bakterie i nablonki... echhh... i już mnie to wkurzyło... no bo przecież zawsze się coś musi w najmniej odpowiednim momencie przyplątac...

Ciekawa jestem teraz co powie ten lekarz w klinice i czy to jakiś tam duży problem...
    Ja mam leukocyty od początku, normalne. A nablonki... Może była brudna próbka zdarza sie. Ja raz miałam białko, nablonki, krew i wszystko co możliwe. Okazało się, że próbka była usyfiona. Zrobiłam drugi raz i wszystko ok.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
‹‹ 2162 2163 2164 2165 2166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ