X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • easymum Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wonderland, gratulacje! Jest kolejny chłopak, cudownie :)

Lady, Zuzia słodka, super, że spokojniutka. Z tym spaniem przez całą noc, to różne szkoły są - niektóre położne każą karmić co 3 godziny max, nawet jak dziecko śpi, chodzi o utrzymanie laktacji.

Wonderland lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 21:16

Sigma, SweetCherryPie, easymum, Nancy87, 4me, Anitka201, Gusiak, adzia, Kasiarzynka, Czarna_88, paula2013, Wonderland, Bruma, kasig lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me dobrze mnie zrozumiałaś czyli trochę mnie uspokoiłaś bo właśnie aldonaa jest na podobnym etapie ciąży a już główka w kanale ale to może przez ten pessar trzyma ja z boku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 17:06

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powinno juz byc ok:)

• AniaM Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj aldonaa do przodu...:) czujesz juz oddech porodu na plecach hehe

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • KathleenPL Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    :) z cyców mi leci od wczoraj ale to dzieki położnej laktacyjnej z szpitala pokazała jak stymulawac sutki i pic herbate bawarke i taki specyfik femaltiken i ruszyła, 1 dzien takiej kuracji i mleka :) pod dostatkiem, połóg :) jak okres tylko bez bólu :)
    Podobno Karmi dobrze działa na laktacje, ale kurcze ja go nie znoszę. A herbatki sa spoko, tylko te w saszetkach ziołowe, a nie granulki.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • easymum Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my po wizycie, Anulka waży 2800, powolutku ustawia się w kanał, ale żadnych symptomów porodu nie ma - szyjka długa, zamknięta, miękka. Chociaż pan doktor powiedział, że to różnie może być, pochwalił za spakowanie torby, zlecił GBS i ostatnią morfo, no i 4 września mam mieć jeszcze ostatnie opisowe usg. Zwolnienie mam już do daty porodu.

Powiedział mi jeszcze, że na hermany na tym etapie w zasadzie nie ma rady. Przepisał Cyklo3fort, ale nie obiecuje po tym rewelacji. Po porodzie wszystko zejdzie. No i tyle.

chabasse, Misi@, trix, Lady Savage, .ona. lubią tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu a ja znowu pospałam. Siadam i oczy od razu mi się zamykają. Dziś zaliczyłam chyba z 4 drzemki. A to wszystko przez to ze R dziś do pozna w pracy.

Brzuszek boli okresowo i mała daje do wiwatu.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wonderland, gratki!! Tez bym chciala, zeby mnie tak porod wzial z zaskoczenia :)
    Kathleen jestem jak najbardziej za jakim spotkaniem jak sie dzieciaki wyklują :))))
    A ja mam dzis taki nastroj, ze bez kija nie podchodz....

8pdp47e.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wrocilam z wizyty. Maly wazy 3300 wiec chyba troszkę spasowal z rośnięciem.
    Wszystko u niego w porządku. Szyjka na 2 cm, zamknieta- nie szykuje się absolutnie na poród... Takze ja tu jeszcze trochę posiedzę;)

Ja mam taki problem, ze mało chodzę bo od razu twardnieje mi brzuch, mam skurcze i dziwne klucie z lewej strony- dwóch lekarzy mnie badalo i żaden bezpośredniej przyczyny klucia nie znalazł :/ przez te objawy chodzenie to katorga bo mam wrażenie, ze zaraz brzuch mi spadnie na ziemie albo chodze na pól zgieta stękając ;) niestety mam zacząć spacerować by ta szyjka zaczela sobie do porodu ćwiczyć bo inaczej poród bedzie ciezki :/ nie zostaje mi nic innego jak codzienne przymusowe spacery- no nic zastosuje sie do tego jakże ciężkiego do realizacji zalecenia ;) ;D

chabasse, Misi@, .ona. lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 21:16

l22nhdge5b933eoh.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam wrażenie jakbym moczu nie trzymała i delikatnie popuszczala :O

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wonderland gratulacje!!! Ale Wam zazdroszcze laseczki!!

Deszcz wreszcie!! Buraki podleje :)

Ja dziś z mloda do jej koleżanki poszłam, potem szybkie zakupy. Ale mnie dzisiaj generalnie zdolowal poranek, nie byłam w stanie wstać z łóżka, tak mnie juz wszystko boli. W ogóle mam juz końcową opcję ciazowa czyli chce juz urodzić, mam dość, jestem zmeczona... Chodzę, przytulam się do męża i marudze :(

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ale przenosimy sie z tego forum całkiem na tamto czy na dwa fronty na razie ?:)

• Nancy87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:

Czyżby wody?

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • KathleenPL Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Ja mam tak od pierwszej ciąży, w drugiej się nasililo. Po pologu albo pójdę gadać z moja gin co z tym robić, albo pójdę do jakiejś poradni i zrobię sobie plastyke, bo chodzenie wiecznie z wkladkami itp mi się nie usmiecha :/

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenkaihelenka wrote:
    dziewczyny ale przenosimy sie z tego forum całkiem na tamto czy na dwa fronty na razie ?:)
    zobaczmy może czy się przyjmie, jeśli wszystkie aktywne tutaj użytkowniczki tam się przeniosą, to możemy się stąd zwinąć :P

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me ja również mam twardnienia brzucha, skurcze i klucia przy chodzeniu z tym ze u mnie ból występuje po prawej stronie. Ja chodzę. Nawet dzisiaj idę na wieczorny spacer. Ciąża jest juz donoszą a te objawy mam od dobrych kilku tygodni.
    Kurcze dzisiaj tak spuchlam.. psychicznie wymeczy mnie ta końcówka ciąży. Ja juz bym chciała zabrać się za siebie i nie widzieć ciągle tych obrzęków i rosnącej wagi..

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosz w dupe... cała ciążę wszystko było w porządku i dobre wyniki , a na sam koniec jak na złość wyszły mi leukocyty obecne w moczu... jakieś bakterie i nablonki... echhh... i już mnie to wkurzyło... no bo przecież zawsze się coś musi w najmniej odpowiednim momencie przyplątac...

Ciekawa jestem teraz co powie ten lekarz w klinice i czy to jakiś tam duży problem...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Nosz w dupe... cała ciążę wszystko było w porządku i dobre wyniki , a na sam koniec jak na złość wyszły mi leukocyty obecne w moczu... jakieś bakterie i nablonki... echhh... i już mnie to wkurzyło... no bo przecież zawsze się coś musi w najmniej odpowiednim momencie przyplątac...

Ciekawa jestem teraz co powie ten lekarz w klinice i czy to jakiś tam duży problem...
    Ja mam leukocyty od początku, normalne. A nablonki... Może była brudna próbka zdarza sie. Ja raz miałam białko, nablonki, krew i wszystko co możliwe. Okazało się, że próbka była usyfiona. Zrobiłam drugi raz i wszystko ok.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
‹‹ 2162 2163 2164 2165 2166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ