X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    4me ja również mam twardnienia brzucha, skurcze i klucia przy chodzeniu z tym ze u mnie ból występuje po prawej stronie. Ja chodzę. Nawet dzisiaj idę na wieczorny spacer. Ciąża jest juz donoszą a te objawy mam od dobrych kilku tygodni.
    Kurcze dzisiaj tak spuchlam.. psychicznie wymeczy mnie ta końcówka ciąży. Ja juz bym chciała zabrać się za siebie i nie widzieć ciągle tych obrzęków i rosnącej wagi..
    No wiem, wiem teraz to ja tez juz zacznę sie forsować mimo bolu skoro lekarz nawet zalecil ;) po prostu to mega mnie boli ale trudno bede sie zmuszać by choc troche łatwiej bylo podczas porodu bo inaczej pewnie przenoszenie i wywowlywanie mnie czeka.
    U mnie tez dochodzi fakt, ze ja do piątku biorę jeszcze leki a one tez pięknie te szyjkę podtrzymują więc moze jak skończę je brać to cos sie ruszy ;)

Tzn wiecie ja tam chodzę troche ale co to za chodzenie- do rodzicow na kawe, z koleżankami na krótki spacer z wózkami, w domu tez ciągle cos ogarniam, zakupy tez kilka razy w tygodniu robie, prasuje itp no ale wszedzie dupke autkiem woze ;) wiec do normalnego aktywnego trybu zycia to mi wiele brakuje ;) lekarz nie kazał bic rekordów życiowych ale wieczorne spacery w życie wprowadzam- moj to będzie przeszczęśliwy ;) nie dość, ze ma pól inwalidke w domu to jeszcze bedzie musial ja na wieczorne spacery wyprowadzać :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 17:38

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Ja mam leukocyty od początku, normalne. A nablonki... Może była brudna próbka zdarza sie. Ja raz miałam białko, nablonki, krew i wszystko co możliwe. Okazało się, że próbka była usyfiona. Zrobiłam drugi raz i wszystko ok.

To może jednak się kopne jutro albo po jutrze i powtórzę badanie...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUrde nie wiem czy nie usunelam tego aktywujacego maila a teraz znalezc nie moge, ja chetnie fotyna tym ukrytym moge wstawiac narazie:)

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po wizycie wiem tyle co przed xD
    Na poniedzialek umowilismy sie na gbs, sciagniecie krazka i usg
    Tylko ktg bylo,ok , jeden skurcz byl duzy i mala sie rozbudzila jak szalona :p

relgzbmhh8tsviez.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja się rejestruje, ale zmieniam nick na krótszy ;)

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 21:16

Gusiak lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    KUrde nie wiem czy nie usunelam tego aktywujacego maila a teraz znalezc nie moge, ja chetnie fotyna tym ukrytym moge wstawiac narazie:)
    Do mnie nie doszedł XD

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj tez wizytowalam i szczerze mowiac jestem troszke przerazona. Maly (jesli w ogole mzna tak pwiedziec)wazy 3700.. Oo. A na porod sie nie zanosi mimo terminu na 05.09..szykja luga zamknieta. Zadnych objawow, boli czy skorczow nie miewam wlasciwie. Na ktg takza dzis bylam na ip ale tam tez nic sie nie zapisalo. Zero czynnosci. Tylko dzidziolek fikolki robil. Zaproponowano mi przyjecie na 01 lub 02 wrzesnia na wywolanie. Kurcze a ja tak sie boje ego wuwolywania. Mam nadzieje, ze samo sie cos do tej pory wykluje.. eeh..oby..

easymum, Nancy87, aldonaa, diatomka, ceska, kasig lubią tę wiadomość

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • 4me Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do mnie nie doszedł nie aktywowalam linka a i tak jestem na forum ? Zobaczymy czy bedzie działać i zobaczymy czy cos jeszcze dojdzie ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 21:16

l22nhdge5b933eoh.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    Ja dzisiaj tez wizytowalam i szczerze mowiac jestem troszke przerazona. Maly (jesli w ogole mzna tak pwiedziec)wazy 3700.. Oo. A na porod sie nie zanosi mimo terminu na 05.09..szykja luga zamknieta. Zadnych objawow, boli czy skorczow nie miewam wlasciwie. Na ktg takza dzis bylam na ip ale tam tez nic sie nie zapisalo. Zero czynnosci. Tylko dzidziolek fikolki robil. Zaproponowano mi przyjecie na 01 lub 02 wrzesnia na wywolanie. Kurcze a ja tak sie boje ego wuwolywania. Mam nadzieje, ze samo sie cos do tej pory wykluje.. eeh..oby..
    Moj wazy 3300 a jestem dwa tygodnie do tylu takze jakby podobnie ;) nie jestes sama:) U mnie narazie mowy nie ma o wywoływaniu i terminach ale to po prostu za wcześnie jeszcze.

chabasse lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 21:17

chabasse, ceska, Misi@, Lady Savage, Bruma, kasig lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt- nie znamy dnia ani godziny - lekarze tez nie ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mały się przekręca , aż boli ałaaaa :( no Wiktor nie przekręcaj się aż tak tylko wychodź . Ja też nie dostałam tego linka.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 21:17

Kasiarzynka, diatomka, 4me lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kathlen wiec tak maila nie znalazlam, nic nie aktywowalam, bez tego postanowilam sie zalogowac i poszło takze probuj i TY:)

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:30

Wonderland lubi tę wiadomość

wnidtv73dpzdszlc.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM, ja tak mialam poprzednio, i przez to ze maly nie wszedl w kanal zeszlo sie dwie godz dłuzej, bo mmimo ze mialam juz 10cm rozwarcie to dziecka w kanale nie bylam i wtedy trzeba bylo siadac na krzeselku z dziura,czy skakac na pilce ktorej akurat nie bylo. tak czy siak po dwoch godz skurczy partych z dzieckiem nie w kanale skurcze zaczely slabnac ja sily nie mialam i dali mi oksy i poszlo w minute przy okazji peklam:)

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wy też już macie taki tryb wkurwu na cały wścibski świat? Codziennie dostaje telefony/sms czy coś się dzieje, jak się czuje, czy mam objawy itp. Ile można? Jak się coś wydarzy to przecież nie będę małej ukrywać, po cholerę te ciągłe monitorowanie? Staram się być miła i uprzejma, ale jeszcze trochę i powiem parę rzeczy do słuchu.

Ps. Jak tam na forum wejść w no... forum? bo ja widzę tylko "statystyki"
    I gdzie jest okienko odpowiedzi?

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wonderland gratulacje! super ze juz masz Stasia obok!

Lady cudna Zuzia:) jestem zakochana!

Wonderland lubi tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
‹‹ 2163 2164 2165 2166 2167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ