WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM ja to się bardziej martwię, żeby to nie był objaw, że sobie moja szyjka znów ćwiczy... skracanie ... wolałabym, żeby jeszcze spokojnie wytrzymać te dwa tygodnie =)

ps. A i magnez biorę cały czas... codziennie 2x2 tabletki...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mam nadzieje ze te biodra trochę się zwęża bo jak nie to wszystkie spodnie będą do wyrzucenia :)

Ja już się nie mogę doczekać aż zacznę chodzić na tańce, siłownie, jakieś fitnessy itd. mam zamiar wyrzeźbić swoje ciałko i być sexy mamuśką :)

Gusiak, Anitka201 lubią tę wiadomość

• marlenak_me Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już po wizycie, szyjka miękka, zamknięta i informacja, że poród powinien być prosty bo dobrze mnie się bada, tzn, mam szerokie drogi rodne, pod warunkiem, ze mała dobrze się wstawi, bo mimo, że główka na dole, to jeszcze nie wstawiona- więc sobie poczekam.

Mam termin na 5.09, ale L4 do 11tego i polecenie pojechania na pierwsze ktg 2go września.

A i dr stwierdzila, że nie mierzy, bo widać ze dziecko normalnej wielkości a granice błędu są ogromne ..

Gusiak lubi tę wiadomość

720fbe94f2.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazde dziecko jest inne. Ale rzeczywiscie taki maluszek potrzebuje bliskosci. Sigma nosi w chuscie 8 ewnie to jest mega dobry pomysl. Mozna sprobowac dziecko opatuluc w kokon by poczulo sie bezpiecznie jak w brzuchu. A u nas jak bedzie bardzo silna potrzeba ssania to smoczek pojdzie w ruch.
    Z tego zalu zmienilam suwaczek :-)

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lila1983 wrote:
    Kazde dziecko jest inne. Ale rzeczywiscie taki maluszek potrzebuje bliskosci. Sigma nosi w chuscie 8 ewnie to jest mega dobry pomysl. Mozna sprobowac dziecko opatuluc w kokon by poczulo sie bezpiecznie jak w brzuchu. A u nas jak bedzie bardzo silna potrzeba ssania to smoczek pojdzie w ruch.
    Z tego zalu zmienilam suwaczek :-)
    Ja sobie bez smoka nie wyobrażam. Mloda miała być bezsmokowa, poddalam się przez frejke... A teraz od razu smoki młodemu kupiłam XD Łatwiej odzwyczaic od smoka niz cycka czy kciuka...

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie MAMUSKI co juz sa po jak tam waga schodzi?? Ratujcie nas dobrą nowiną! Dajcie nadzieję :))

relgio4pxlxziakh.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i kurna znow mnie umowili do gina za ta sama parka co w zeszlym tygodniu. Ostatnio siedzieli w gabinecie 40 cholernych minut, chyba modlili sie tam do tego pieprzonego usg. Ne ma nic bardziej wkurwiajacego nic parki chodzace razem do gina. A w srodku smiechy chichy, rozumiem ze ginowi placa ne tylko za fachowa porade ale i za caly program artystyczy. Dobra, wyzalilam sie, zamieniam sie w kwiat lotosui cierpliwie czekam :>+

KathleenPL, easymum, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy dostałyście skierowanie na ktg?
    mnie gin powiedziała, ze skierowania nie trzeba, wystarczy przyjechac, powiedzieć, ze się jest przed terinem i mają zrobić...

720fbe94f2.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ktg miałam robione tylko jak byłam na sor-ze ponoć kolo 40 tyg jest obowiązkowe no i jak się przenosi żeby z bobasem nic się nie działo

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostalam skierowanie, ale nikt mnie o nie nigdy nie pytal, tylko dzwonilam, umawialam sie i wsio, tylko potem lekarz pytal z jakiego powodu to ktg, bo zaczelam juz w 28 tygodniu.

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    No i kurna znow mnie umowili do gina za ta sama parka co w zeszlym tygodniu. Ostatnio siedzieli w gabinecie 40 cholernych minut, chyba modlili sie tam do tego pieprzonego usg. Ne ma nic bardziej wkurwiajacego nic parki chodzace razem do gina. A w srodku smiechy chichy, rozumiem ze ginowi placa ne tylko za fachowa porade ale i za caly program artystyczy. Dobra, wyzalilam sie, zamieniam sie w kwiat lotosui cierpliwie czekam :>+
    ja na wszystkie moje wizyty chodziłam razem z R, ale on praktycznie się nic nie odzywał, siedział cicho, słuchał i patrzył w ekran USG , a no i nigdy nie siedzieliśmy długo, wizyty zawsze szybkie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kathleen święte słowa z tym smokiem. Smoka wyrzucisz a palca nie utniesz.

Dzulus znam ten bol. U mnie jezeli chodzi o rejestracje to sie takie cyrki dzieja, ze gdyby nie to ze czeka mnie porod to zrypalabym rejestratorke jak bura s....- ostatnio wypuściła przede mna dwie kobiety mimo, że nawet nie byly zarejestrowane.

• PannaB Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    ja wtedy gdy doktor sprawdzal to serce to bylam chyba ponad godzine, samo usg trwalo 50 min :P:P jak wyszlam to baby chcialy mnie pozabijac wzrokiem:P

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    No dobra ale nie koniecznie musi to być wiecznie na rękach o czym lily wspomniala , po to będzie bujaczek w razie czego .

Też nie mam zamiaru siedzieć przy małej cały czas , koleżanka ma nauczkę , z oczu zejdzie dziecku a ten w ryk i ciągle na ręce .

Edit : poza tym to była nieświadoma napaść na osobę mojej mamy , pisząc że cały czas na rękach u niej będzie . Trochę nie halo
    Zrobisz jak zechcesz, Twoja sprawa ;) ale leżaczek-bujaczek jest odpowiedni dla dzieci powyżej 3. miesiąca życia, a i to niezbyt długo, bo niestety nie jest zdrowy dla kręgosłupa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak bylam z mezem na kilku usg to fakt pytal czy to noga a to serce itp? No ale czasu nie zabieral :-) a Dzuls to juz siedzi jak.na szpilkach i czeka na decyzje co dalej.
    My smoki tez mamy. Kupilam Lovi i dostalam od bratowej kilkanascie bonchciala syna nauczyc a on kazdego wypluwal. A i ostatnio zarejestrowalam sie w konkursie chicco i od nich tez dostalam smoczka i butelke (bardzo fajne).

• trix Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweet - gratuluję!!!

Agatka - trzymam kciuki mocno zaciśnięte. Czekamy na dobre wiadomości

Co do ciążowych kg, to mi w pierwszej ciąży przytyło się 28 kg. Zeszło mi to w 3 miesiące, ale po odstawieniu młodego od cyca przybyło 10 :( Pomimo iż po tych 3 miesiącach wagę miałam taką jak przed ciążą, to moje ciuchy jakoś średnio pasowały.

marlenak - ja dziś byłam na wizycie i też nie dostałam skierowania. Mam iść na ktg w pon, bo to termin porodu.

Ja powizycie i tak - Pomimo iż młody w kanale rodnym (od dobrych kilku tygodni), to moja szyjka przez ostatni tydz. zrobiła małe postępy. Także dalej sobie czekam. Dr wpisała mi w kartę, że wg pierwszych usg dziecko młodsze i termin na 5 września, żeby za szybko nie chcieli wywoływać. I tyle...

atdcwn154po83a78.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja po ktg skurczy brak ktg idealne :D Co do ciuchów jansów nigdy nie nosiłam, jakoś mnie uciskały, nosiłam zawsze spodnie ala leginsy takie rozciągliwe, mam nadzieję , że wrócę do wagi 75 a najlepiej jakby było jakbym schudła do 65 może przy karmieniu dam radę , a jak nie to ćwiczenia z Chodakowską. Sweety gratuluję, Agatka nie stresuj się powodzenia i zaraz będziesz tuliła małą :)Nancy a my czekam na rozwój wydarzeń czy nasi synkowie zamierzają wyjść :)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to czekamy anulka i trix. Codziennie jakiegoś dzieciaczka wpisuję:) Ciekawe jaki my będziemy mieć numerek:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam być w pierwszej dziesiątce, a tu chyba nawet do pietnastki się nie złapie. Idziecie jak burza. :D U mnie drobne skurczyki się teraz zapisały, ale do porodu daleko.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Ja chciałam być w pierwszej dziesiątce, a tu chyba nawet do pietnastki się nie złapie. Idziecie jak burza. :D U mnie drobne skurczyki się teraz zapisały, ale do porodu daleko.

Ja chciałam być w pierwszej piątce, później dziesiątce, a teraz w ogóle chce tylko urodzić.

KathleenPL, MadziaRatMed, Bruma, Carolline lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
‹‹ 2196 2197 2198 2199 2200 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ