X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Wow...to lepiej tam zadzwon i dowiedz sie co i jak, ale jakby Cie skreslili to dostalabys pismo.
    Moja szkoła jest... Specyficzna (czytaj artystyczna XD) i wszystko da się załatwić XD

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja studiowalam na histori sztuki, to tam nic nie dalo sie zalatwic. Kobietki w dziekanacie mialy swoje wizje i koniec! Wiec artystyczna szko!a nic nie zmienia ;p na tych wiecej zalatwie ;p

Mam nadzieje, ze uda Ci sie to wyprostowac ;D

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 20:41

l22nhdge5b933eoh.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Ja w sumie jeszcze nie wiem, gdzie ale wiem, ze chce wrócić do Azji ;) wiec moze Sri Lanka a może cos zupełnie innego. Zazwyczaj podejmuje decyzje zachwycona jakimś blogiem albo relacja ;) ostatnio na tapecie byly Filipiny- moj sie strasznie napalil wiec wyprawka skonczona i zaczynam odkładać kasę na subkonto WAKACJE ;)

Kathleen ja mam dokladnie taki sam plan- za rok gdzies blisko na południe Europy- tu w ogóle nie mam obaw, bierzemy małego pod pachę i jedziemy na jakiegoś lasta albo sami cos organizujemy a za dwa lata wlasnie dalszy kierunek. Tylko ciągle nie wiem czy odwaze sie brać małego 2 latka tak daleko a po drugie czy nie lepiej byloby go zostawić z dziadkami i porządnie odpczac i bardziej sie poruszać na wakacjach ale tu obawiam sie, ze mogę pęknąć z tęsknoty :/ w takie kiwrunki to jak napisalas dobrze jechac na 3 tygodnie a to jednak dluuuugo ;) no nic pożyjemy, zobaczymy ;) narazie jest plan na przyszle wspólne wakacje :)
    Ja chce dzieciom pokazać świat. Zle bym się bez nich bawiła. Wiem po Tasce. Jeździmy sami tylko na jakieś imprezy większe albo piwne (z racji zawodu mojego męża). A tak wszędzie razem. Mloda jest fajna, nauczyliśmy ją probowania wszystkiego więc jest praktycznie wszystkozerna. W Tunezji mieliśmy all inclusive, a śniadanie obiad i kolację szwedzki stół więc zawsze a to jakieś warzywka, a to jajko gotowane, a to nalesniczki, ryż, kuskus itp. Zawsze coś zjadła. Teraz chodzi z nami na foodtrucki i wciąga z nami buritos i inne wynalazki :) Do tego ma opcję, która my nazywamy "szwędacz". Długie, piesze wycieczki to dla niej nie problem. W Tunezji miala wózek na wszelki wypadek, a i tak wszędzie chodziliśmy na piechote. Może nie jakoś mega daleko, ale wycieczki wzdłuż plaży itp to norma dla nas. Potem co roku a to Biskupin i festiwal archeologicznym, zwiedzilismy wtedy okolice Poznania, Biskupina itp. W jedne wakacje pojechałam z nią sama do trójmiasta, wszędzie jezdzilysmy pociągami i tez lazilysmy od rana do nocy. Muzea, statki, plaże itp. Naprawdę wszystko zależy od podejścia rodzicow. Jak się nastawia, że się nie da, że dziecko męczy itp to faktycznie tak bedzie. A ja uwielbiam nasze rodzinne wypady, nigdy nie siedzimy w domu jak razem mamy wolne. Planujemy i kombinujemy. Nawet po prostu okolice mazowsza zobaczyć itp.

4me, ziółek, Carolline lubią tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalutka wrote:
    a czemu ci tak zależy na cc?
    ja bym wolała sn.. każdy co innego :P
    Ja się modłę, żeby młody się przekrecil bo strasznie zależy mi na sn.

W ogóle to trzymajcie kciuki za skabarke. Jest w szpitalu. Bardzo zle się czuje i ma kiepskie wyniki badań. :(

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj skrabarka ... trzymam kciuki

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • kasig Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o jejku biedna skabarka, wiecznie coś :( trzymam kciuki

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmienili jej leki na niedokrwistosc i dostała antybiotyk bo ma stan zapalny dość spory. Na szczęście ginekologicznie wszystko ok.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ta to sie bidula namęczy.... Jak nie przed porodem to i po :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zaczelo mdlic...ciekawe czy dzis zasne.
    Skarbka trzymam kciuki dzielnba z Ciebie kobieta<3

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Mnie od jakiejś godziny mdli. Wzięłam rennie i nie pomogło. Siedze w łóżku bo polozyc się nie mogę i dogorywam :/ I w ogóle strasznie mnie dziś kuja cycki :(

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedna skabarka:(:( Kochana trzymaj się:*

Księżycu pomóż nam...Kurczę powoli tu już będę się modlić o poród:) Swoją drogą tak bardzo go chcę, ale też tak bardzo się boję:(

KathleenPL, ziółek, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy sie modlicie o porody a ja oby tylko nie rodzic bo przeziebienie mnie wykonczy :P

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarbka zdrowka!

Mmalutka wcxorajszy gbs przewazyl szale cc nAd sn... Poza tym po poprzednim porodzie wcale tak kolorowo nie bylo,

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie jakoś teraz dopad trochę strach przed porodem ... później te leżenie w szpitalu 2-3 doby jak wszystko będzie ok... Może bardziej niż samego porodu boję się po prostu pobytu w szpitalu.... byłam tylko raz Ale 14h na noc wróciłam do domu... :-/

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czuje od wczoraj mała tak nisko, ze sie zastanawiam kiedy główkę wychyli i powie hello :p normalnie takie parcie na pęcherz i kłucie sie włącza co jakiś czas, ze masakra. A z pozytywów dziś pierwszy raz od maja nie miałam zgagi, wiec chyba naprawdę młoda zaczyna sie obsuwać w dol. Bardzo dobrze, bo mamusine hormony matkę dobija niedługo.

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    Aaa no i po ściągnięciu pessara szyjką zamknięta i około 2 cm hehehe jaja jak berety

Boli sciaganie?

relgzbmhh8tsviez.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_88 wrote:
    A mnie jakoś teraz dopad trochę strach przed porodem ... później te leżenie w szpitalu 2-3 doby jak wszystko będzie ok... Może bardziej niż samego porodu boję się po prostu pobytu w szpitalu.... byłam tylko raz Ale 14h na noc wróciłam do domu... :-/
    Mam tak samo batdzo sie boje samego pobytu i wszystkiego co z tym zwiazane

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • trix Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skabarka - trzymaj się

Anitka - jesteś? co powiedzieli w szpitalu??

atdcwn154po83a78.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Mnie tez...zganiam to na placki smazone,ktore zjadlam na kolacje,ale do tego kluje mnie bardzo szyjka i sa lekkie skurcze jak na @. Dzis nad ranem tez byly i dosc szybko przeszly.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 23:43

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
‹‹ 2216 2217 2218 2219 2220 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ